Wednesday, April 29, 2009

How I'm so empty without you


This damn 3D Pinball is nothing without the little competition you and your friends/siblings have over it, Who Got The Highest Score etc. Oh with me and my siblings, it was never just 'little' competition. Whenever someone scores the highest and run downstairs naked (only the kids), the pc will be busy with us lining up to top the score. And everyone has annoying Gamer names like King Khairi or Cutie Hun (guess who heh). And why am I suddenly talking about this? Because yesterday, out of boredom I tried playing this game alone. Bah! Its pathetic. I miss home :'(


Playing 3D Pinball alone is so pathetic.
Its like Summit Subang USJ without The AGz.
Its like watching theater without Marlisa.
Its like Math lessons without Shafiq.
Okay maybe too specific.

Its like this blog without me as the author ceh ceh okay pergi bersenam. OMG SPEAKING ABOUT MATH, MATH PAPER IS LIKE WHAT THE HELL 2DAYS AWAY?! And Calculus and I are still not in good term T_T

Monday, April 27, 2009

Give me some wisdom already

Sedih, kecewa, hampa, duka, lara, tensi, stress. Kalau ada banyak lagi perkataan yang sinonim seperti di atas sila berasa percuma (feel free) untuk tambah. Itulah perasaan yang sedang bergolak dalam jiwaku. Okay tengok gambar tersebut. Ini gambar lama. Obviously. Pipi tidak segemuk sekarang. Pergi Bangsar tak pakai mekap. Memakai baju yang telah di let go di HHMD. Dan berada bersama Athina Fathin (terbukti dah berkurun tak hangout). Gambar yang sangat lama. Dan sewaktu gambar ini diambil jugalah, Hanis masih kanak-kanak. SEBAB I JUST FOUND OUT THAT GIGI GERAHAM BELAKANG TELAH TUMBUH SEMALAM. SILA NANGIS BERSAMA. Its bloody official. Tumbesaran tulang-temulangku telah berhenti T_T Saya tidak akan tinggi lagi T_T Biar saya recall kembali bagaimana saya dapat tahu gigi itu tumbuh. Okay, hari itu sangat terik, seterik pergi ke Port Dickson pada waktu tengahari. Saya makan sangat banyak hari itu, salahkan hormon (sebab tak boleh salahkan foetus yang tak wujud). Kemudian dish yang ketiga untuk tengahari itu, gigi terasa sakit. Tapi teruskan makan sajalah, I mean tak baik membazir keropok ubi dari U.S.A yang telah dibuka. Kemudian terdetik nak tengok apa yang sakit sangat mengalahkan sakit hati bila kau tengah apply mascara, kakak kau honk kereta suruh cepat. Check-check.. TIDAAAAAAAK WHAT ARE THOSE TWO WHITE THINGS EMERGING FROM MY GUM?! NOOOOOOOO APAKAH DUA BENDA PUTIH ITU YANG SEDANG MENEMBUSI NAIK DARI GUSI KU?! See I'm so nice, I gave you the translation. Lihat saya sungguh baik say okay dah Hanis. Ya. Gigi geraham. Kesian Shika terpaksa deal dengan semua drama yang berlaku dalam tiga minit itu. Perasan nampak gigi geraham itu sama seperti perasan pada hari pertama dapat tahu diri telah baligh dan bakal menanggung semua dosa sendiri. Menangis. Eh begitu teruja cerita sehingga lupa untuk memberi perenggan kepada karangan.

Hai bertemu kembali. Makanya, selepas itu, bermulalah sesi melompat-lompat dalam bilik dan mengeliat-geliat di atas katil demi untuk menambah beberapa cm, jikalau bukan inci, lagi. Melompat kijang, melompat bintang, melompat teng2. Maafkan saya orang bilik bawah. Saya tidak bermaksud. Patutnya hari itu study untuk paper final CTU. Tapi menghabiskan masa dengan semua perlakuan aneh yang dinyatakan tadi. Sighhh.

Mungkin ada hikmah disebalik semua ini?


OhSoRandom: Pergh tak boleh blah habiskan karangan dengan "Mungkin ada hikmah disebalik semua ini?".




Friday, April 24, 2009

Saya minta kerjasama anda


SAYA NAK MASUK PERADUAN BIBIR MENAWAN JUGAK!


Tak kisah lah bibir sebenarnya menawan atau tidak, tapi dengan pegilat bibir dan gincu, segalanya mungkin. Ceh ceh. Sebelum itu kita akan memfokuskan kepada betapa kusam dan pudar wajah kita tanpa pengilat bibir (lipgloss).

Solekan minima dan tanpa pengilat bibir = BURUK KUSAM BOSAN

Muka teruja dengan pengilat bibir baru beli tidak dapat diselindung lagi.



Buka elok-elok, kalau tak suka boleh pulangkan.


Pakai elok-elok, jangan termakan walau bau macam tembikai.



Hasilnya, inilah gambar muka saya dengan harapan bibir menawan yang anda perlu undi, sebab kalau anda tak undi takkan menang sebab bibir memang tak menawan tapi nak masuk jugak, tekad.

HAHAHA UNDI WEH JANGAN TAK UNDI.

IM SERIOUS.
Gambar lain selepas berpengilat bibir tapi tak boleh nak submit untuk pertandingan:

1.SEBAB BLUR



2. SEBAB MENGARUT MUNCUNG-MUNCUNG GELI I




3. SEBAB BILA SENYUM TERUS TAKDE BIBIR MAKA
TAK VALID NAK MASUK PERTANDINGAN BIBIR T_T




OKAY DAH TUGASAN ANDA SEKARANG ADALAH PERGI WEBSITE LIPICE DAN UNDI HAMIS SI BIBIR TAK BERAPA NAK MENAWAN INI. Okay fine, since gambar kena ada produk Lip Ice baru boleh, saya submit gambar ini.


Eh tak. Bukan gambar yang ini. Nak tahu gambar apa, silalah ke sini. Untuk cari gambar I, hanya type haniszalikha@hotmail.com dekat search engine website tersebut. Tolong undi ya *buat muka kesian bibir nipis*!


Hadiah yang ditawarkan sangat pewit pewit.
Tempat pertama dapat jadi covergirl Remaja, dengan Lisa Surihani! Produk Lip Ice bernilai RM500! Bekalan majalah Remaja selama setahun dan RM3000 tunai weh :’) P/s: Nak baca blog/diary Lisa Surihani, boleh cekidaud website itu. Semua pasal projek filem dia, makanan kegemaran, penggambaran iklan dan lain-lain.

Tempat kedua pun best, menang jadi Miss Popular dapat difeature dalam Remaja juga selain menang produk Lip Ice RM300, bekalan majalah Remaja setahun dan RM1000 tunai :)

10 finalist lain jangan emo, dapat juga masuk majalah, produk Lip Ice RM300 dan tunai sebanyak RM500.

ADA HADIAH SAGUHATI JUGA (cermin comel untuk letak dalam tas tangan dan dua perisa Lip Ice!) Teringin tak nak sertai? Teringin kannn. Join weh, tapi jangan lupa undi I juga :D UNDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!

Tuesday, April 21, 2009

How can you not promote the perfect pair of jeans?!

Haha looking at the title of this entry, dont you think that I'm so good at coming up with more and more reasons not to study? Ngeh ngeh ngeh. I'm such a bad influence, no? Taknak study biarlah tak study sorang-sorang, janganlah provide entertaiment for others by updating every other day. Hmph. Haha padan muka siapa suruh tidak ikut bisikan hati untuk off laptop 2minit lalu? So anyway, back to topic, the perfect pair of jeans!

Fatihin Husna, remember when I asked you to teman me to Damansara then I promised if you would, I'd belanja lunch at Wondermilk? THEN YOU SIBUK NAK PERGI ASIA CAFE JUGA?! Look what I've got! Levi’s Jeans from Curve range! PROMOTE PROMOTE HAHA. Only because it’s so awesome and compliments my figure, been wanting a pair of jeans as flattering to my legs as this : ) Sila jealous.



For someone slim, it adds curve (tested and proven haha), for the curvaceous, it hugs your hips, butt and legs perfectly, flaunting your curves. Yes I am excited because this is a really good range and you should give it a try. Since I wear my jeans practically everywhere, another good pair is always welcomed.



How I wear my jeans to the bistro (ceh bistro.. haha okay fine, mamak stalls).


Less is more. Just grab a pair of big bright bag to add a dash of colour. This bag is actually huge like a balik kampong bag, but I don’t know why in the picture look so cute like that. The t-shirt is from some street stall in Vietnam.

Accessorizing with Liana’s Indian Gelang Kaki.



How I wear my jeans when meeting clients.


Smart casual, but comfortable nevertheless. When dealing with clients, I try not to appear/dress too young or childish, and then only I would gain trust, I hope. Haha. The shirt is my dad’s old shirt. I don’t think he has ever used it, it still so white and crisp when I found it.

I admit, I love how my legs look in this jeans :)


How I wear my jeans when attending small events or media launches.

You probably know by now that the jacket I’m wearing is Sg. Wang Sayang. My favourite jacket ever! I don’t usually wear red but this jacket brings out the best in me (-_-“). Can you see how the cutting of the jeans is simply remarkable :’)

Too chicken to cut my hair short. This is the best I could come up with :B Haha I’ve always wondered how I’d look like with short hair, but nah, not nice hor? Tsk.


If any of the items I'm wearing will go on HHMD, I'll let you know in advance. Sg. Wang Sayang jangan harap. Tengok nama pun tahu.



STUDY WEH.

Sunday, April 19, 2009

Perempuan ini dan Facebook (lagi)



Facebook dah jadi crap gila sebab ramai sangat. AS IF DALAM KEHIDUPAN SEBENAR ADA 1083 KAWAN JE. As if dalam kehidupan sebenar ada 1573 orang menunggu nak jadi kawan I je (friend requests). As if I dah kenal Nurul Izzah Anwar dari kecil je untuk dia berada dalam friend list. Tsk.


Maka dengan itu, dan dengan pandangan dan cadangan rakan karibku Jay (yang ngong gila suruh buat fan page untuk punggungku sekali), serta Aunty Anna, Lester dan Flora dan beberapa lagi, ya saya telah come up dengan fan page. So account saya sekarang hanya untuk sepupu (cousins), ahli keluarga, AGZ (geng zaman sekolah) dan kawan rapat (rapat bermaksud, dalam kehidupan sebenar pun rapat dan selalu sms), serta orang yang saya pernah kenal, walaupun dah tak sembang macam dulu lagi dah (mungkin satu hari akan berputik kembali ceh ceh).


Kalau anda rasa anda tidak termasuk dalam list tersebut, jangan kecil hati, sebab mungkin saya dah invite anda untuk datang ke fan page saya. Maaf kalau menganggu dengan invitation itu, tapi saya tak expect pun anda untuk 'become a fan', hanya out of budi bahasa :)


So siapa yang berminat untuk tengok album-album gambar atau tahu apa yang Hanis sedang pikirkan, atau tahu events terbaru Hanis Zalikha, atau bersembang virtual dengan beliau, atau dijemput ke Majlis Perkahwinan Hanis Zalikha dan Jordan Chan, silalah search Hanis Zalikha dan 'become a fan'. Tak anda tidak akan jadi kipas kalau klik butang itu.


Bila search Hanis Zalikha akan keluar tiga account, so pandai-pandai lah pilih, nak try semua pun boleh, tapi yang rambut merah itu dia sombong, jangan kawan.


Pastu kalau korang tengok ada Hanis Zalikha group (yang tengah) juga kan? Abby yang awesome telah ciptakan :') Boleh check it out juga. Kemudian kalau search Inifankelabsaya pun akan keluar account juga, ini Incek Multhalib pula yang ciptakan :') Terlalu comel. Abby dan Incek Multhalib, sila invite saya kembali sebagai admin sebab saya yang jakun ini mungkin telah tertekan butang yang tidak sepatutnya.



Tapi account yang saya fully jaga ialah Hanis Zalikha's Fan Page ya. Harap maklum. Semalam pukul 2pagi, emo baru lepas create fanpage,

Hanis: I have 0 fans T_T
Lutfi: Takpe-takpe kejap lagi ada satu.
Lutfi Rashid is a fan of Hanis Zalikha.
Hanis: Okay :')


OhSoRandom: Oh yang untuk HHMD, Nuyui, Syahira dan Syahera sila email saya ya. Saya tunggu.



Saturday, April 18, 2009

Study week, who are we kidding?

Laptop Heads: Candid of Hafiiz and Alisya having a jolly good time with my laptop and Liana's. Mereka memang teruja bila ada lebihan laptop dalam rumah, tiba-tiba boleh tengok semua episod Naruto dan Bananas in Pyjamas dalam satu jam.


Luangkan masa tangkap gambar candid adik kesayangan memang menyeronokkan. Yes Hafiiz patah tangan. Kalau ada masa I bercerita.


Kemudian edit-edit dengan photo editor first time everrr.



Talent I nih macam photographer catalogue Ikea pun ada juga *kembangkan hidung*



Babysitting is fun! Most of my time at the house were spent on this. Kesemua hari-hariku di rumah diluangkan dengan memandikan dan menyuci berak perempuan ini. DAH LAH MAKAN BANYAK SENGAJA NAK COMEL GEBU.




Having little Jamie Oliver in the house is double the fun! Adik sedang memakai baju yang saya beli di PASARAYA BILLION SEGAMAT, lalu pos menggunakan Pos Laju ke rumah. Hafiiz Alisya dan Khairi juga mendapat souvenier Segamat yang lebih kurang kacaknya :')






Recipe by supermom.



Tidak lupa kepada Dewatta Arjuna yang sudah semakin besar. YANG DARING GILA BOLEH BUAT MUKA COOL SEWAKTU BERAK TENGAH-TENGAH ALAM. Kurang ajar dia ni. Mentang-mentang mummy kat Segamat, dia tunjuk perangai kurang kasih sayang dia.





Dewa di alam remaja. Dalam pencarian Dewi Remaja. Eh eh.





OhSoRandom: Modem Maxis dah pandai dah tunjuk lampu biru semenjak dua menjak ini. Saja je nak orang update setiap hari masa minggu peperiksaan T_T


Tuesday, April 14, 2009

Apa salahnya saya nak ambil lesen motor?

Beberapa hari ini, teruja babysit perempuan di atas :') Dia sengaja nak buat muka vogue berpurdah woh bila orang nak tangkap gambar.


Okay berbalik kepada topik.

Tak sukalah nak ambil lesen kereta. Lagi suka mama ngan daddy drive me around to places. Because thats when we really talk :) Sembang dalam kereta best, walaupun selalu disampuk dengan "Hanis ambilkan SmartTag". Haha.


I know agak menyusahkan kalau setiap kali ada job and nak jumpa client, mama atau daddy kena hantarkan, tapi its so much better that way. I feel safe. I get to have heart to heart talks. I dont want to lose that once I can drive sendiri :(


Having said that however, saya still akan ambil lesen once, saya dapat upcoming payment :) Bangga bangga buat lesen guna wang sendiri. Ceh diam ah Hanis dah ramai dah orang sehebat itu.


DAN SEBAB GUNA WANG SENDIRI, SILA SUGGEST TEMPAT BUAT LESEN YANG MURAH DAN BEST DAN TAK RAMAI ORANG, KALAU RAMAI PUN SEMUA KACAK.


Oh bapa tak benarkan saya ambil lesen motor. Sedih kan? Nanti kalau emergency, feri karam, pastu Hanis ada kat tempat letak motor dalam feri tuh, macam mana nak selamatkan diri dengan terbang bersama motor ke pangkalan jeti, tanpa lesen motor?


Harap bapa baca ini, dan pikirkan keputusannya kembali.

Sunday, April 12, 2009

HHMD: Clothes and Fedora




Aww I knew it. I knew compiling old pieces for HHMD would bring back alot of memories :') How I always buy things on impulse and only wear it once, or twice, or in some cases when I would get the size wrong, it'd hang in my closet untouched. Sigh sigh sigh. Most of the items are here now, but(!) I did reserve some for Alisya, for when she grows older and taller, from ulat to rama-rama :D


Moving on. The steps are very simple, if you like anything here, just try your luck and bid :) Then we'd get in touch and you make your payment at the nearest cash deposit machine and wait. I will only arrange the postage after your payment okay?




How to bid?

Bidding at the comment box:

Location: PJ
Item: Red Dress
Bidding price: RM48.00
P/S: I SAW IT FIRST


Bidding through email at haniszalikha@hotmail.com:

Subject: Puffy Skirt

Location: Shah Alam
Item: Puffy Skirt
Bidding price: RM59.90
P/S: I leave near you, so you dont have to post it. Sell it to mee.


If you dont have google account and wish to bid through email, please refer to the comment box for the current highest bid. Bidding stops when I say so :)



Item: Scottish Tube Dress
Size: S, with adjustable belt.
Minimum bid: RM35.00
Wearing suggestion: With white crisp shirt inside :)
Image Hosted by ImageShack.us


Item: Pink MNG Tee.
Size: S but highly stretchable, fits M too.
Minimum bid: RM20.00
Image Hosted by ImageShack.us





Item: White Red Tee Dress.
Size: VERY CUTE, S. Fits M too.
Minimum bid: RM 20.00
Image Hosted by ImageShack.us



Item: Pink Blazer.
Size: M
Minimum bid: RM 35.00
Image Hosted by ImageShack.us



Item: Long Brown Skinny Leggings.
Size: XS/S, reach my ankle.
Minimum bid: RM40.00

Image Hosted by ImageShack.us




Item: Gray Fedora.
Size: Besar kepala normal.
Minimum bid: RM28.00



Item: Cottage Dress
Size: XS/S, Knee length.
Minimum bid: RM25.00

Image Hosted by ImageShack.us




Item: Topshop Black Super Long Sleeve
Size: S, body hugging.
Minimum bid: RM 20.00

Image Hosted by ImageShack.us


Item: Brand New White Sandals.
Size: 6.
Minimum bid: RM 20.00

Image Hosted by ImageShack.us

DAMN AFFORDABLE RIGHT? POSTAGE FEES INCLUDED SUMORE :') Girlish dresses are from my younger days haha, the fedora, I damn sayang, it was my first fedora ever. White sandals, accidentally bought size 6 (was rushing okay).



Sorry if the pictures took forever to load. Had to use Imageshack for bigger picture and better view of the product :)

Goodnight, reader friend.

Secondhand Sale The Introduction.

To make space in my closet, this blog will be hosting secondhand sales, Hanis's Hand-Me-Downs (HHMD) from time to time. Tonight, the first HHMD entry will be published and the bidding will start. You bid, you bank in, you receive parcel, yeah you know the drill. Postage charge will be included in the initial price so no worries :) See you tonight at HHMD: Clothes and Fedora!

Future HHMDs coming your way.
1. HHMD: Vintage bags and My First Handbag.
2. HHMD: From My Drawer (accessories, sunnies etc).

T&C will accompany every HHMD.

Wednesday, April 8, 2009

Tips kecantikan dan solekan


Sila jangan harapkan apa-apa sangat dari entri ini kerana menanyakan saya tips kecantikan adalah seperti meminta ketam ajar anda tuition catwalk. Gambar di atas ini pun nampak mulus sebab cameraphone yang membuat wajah tampak sesuai untuk iklan Safi Balqis :')

Atas sebab permintaan ramai, marilah saya kongsi tips 'grooming' yang sesuai untuk lelaki dan perempuan. Sebelum mula, saya sedikit terkilan bila ada yang meminta saya menyediakan entri 'tips bersolek' walhal, entri itu telah lama saya buat dahulu ketika menjadi model untuk Lancome. Maka tips solekan boleh didapati di entri How To Do Proper Make Up. Harap dapat membantu :)

WAJAH
Toner/penyegar merupakan bahan terpenting dalam satu 'skin regime'.

Toner/penyegar berfungsi untuk menutup liang roma anda. Sebelum skrub muka, harus menutup liang roma dahulu, untuk mendapatkan pengelupasan sel kulit mati yang optima.

Sebelum bersolek juga harus tutup liang roma dahulu untuk mengelakkan make up termasuk ke dalam liang roma dan menyebabkan ianya kekal di situ hingga bulan depan. Eh maksud saya, untuk mengelakkan liang roma tersumbat dan menambahkan jeragat.

SEBELUM PAKAI PELEMBAP JUGA HARUS PAKAI TONER KERANA PELEMBAP HANYA PATUT BERADA DI PERMUKAAN KULIT, TIDAK PATUT DISERAP OLEH KULIT.

Secara kronologinya begini:

1. Cuci muka dengan pencuci muka dan bilas.
2. Pakai toner/penyegar.
3. Skrub muka menggunakan facial skrub yang ada jojoba beads.
4. Cuci muka dengan air.
5. Pakai toner lagi.
6. Pakai mosturizer/pelembap.
7. Mula solekan!

Hanya dengan regime di atas barulah solekan anda stay di muka dengan jangka masa yang lebih panjang :)

Kening harus sentiasa dijaga rapi untuk menonjolkan mata, bentuk muka dan hidung anda.

Skrub muka 3 kali seminggu. Skrub yang wajar dipromosikan di sini ialah Syahirah: Gel Pengelupasan.

Tidur awal. Ini bukan sahaja merehatkan kulit, tetapi telah menambah ketinggian kepada saya dan ramai rakan tinggi saya. (Kecuali anda dah cecah umur tumbesaran sudah berhenti).

Lindungi wajah dari matahari. Paling penting, sebab jikalau kulit diabaikan dan terdedah kepada pancaran matahari, memang muka cepat kering seterusnya berkedut dan berbintik hitam. Cara lindungi: Pakai bedak asas ikut ton warna kulit anda. Sunscreen tipu jangan pakai.


BADAN
Beli 'body scrub' dan skrub kulit yang kusam. Yang orang paling selalu terlepas pandang ialah keperluan meng-skrub siku dan lutut!

Buat bicycle kick sebelum tidur untuk kaki cantik. Maaf tiada video demonstrasi ya.

Memakai kasut sepatu tinggi sebenarnya banyak membakar lemak kerana otot-otot yang terpaksa digunakan untuk menstabilkan badan.

Jangan cukur bulu ketiak kerana ia akan menggelapkan kulit di bahagian tersebut. Sebaiknya pergilah wax. Kesakitannya setimpal dengan keputusan akhir. Memang berbaloi (tagline Kamdar).

RAMBUT
Cuci selang sehari, bukan hari-hari, untuk mengelakkan rambut kering dan rambut senang gugur.

Jangan kedekut untuk lumur conditioner/perapi rambut setiap kali cucian. Lumur banyak-banyak tetapi elakkan bahagian akar rambut, kerana minyaknya boleh menyebabkan rambut cepat gugur.

Tabur bedak talkum di bantal sebelum tidur. Untuk rambut wangi dan tidak berminyak esok hari! Dilarang tabur di rambut selepas bangun dari tidur, sebab ia tidak ada masa untuk sebati, maka akan kelihatan seperti anda mahu berlakon tua dalam sketsa depan kelas, atau anda pengeluar terbesar kelemumur.

Jangan ikat rambut atau pakai tudung ketika rambut masih basah.

Untuk elak rambut nampak penyek, ikat tinggi sebelum sarungkan tudung. Lagi vogue nampak macam orang Arab :)

Lindungi rambut dari terik mentari.



Baiklah itu sahaja yang saya sempat compile di tengah-tengah busy schedule ku ini. Semoga berjumpa di lain hari. Ingat, yang paling penting, jaga pemakanan! Kalau taknak boikot McD sebab tak berapa relevan dengan Israel, boikot lah ia untuk kesihatan dan kecantikan anda! BUKAN MCD JE, MAGGI KFC SEMUA PUN. Amalkan pemakanan dan peminuman yang halal untuk cantik semulajadi ya. Untuk masakan rumah berkhasiat, cekidaud belog emak saya :) Sempat lagi.

Sunday, April 5, 2009

Hanis Zalikha and Project Runway


I've been a huge fan of Project Runway since form 4? Form 5? I remember how after school I used to watch it without taking off my socks first, let alone changing my uniform haha. And now upon hearing the word 'Project Runway' the first thing that would spring to mind is how my model sistah, Jay used to rock the show (Project Runway Malaysia). Not only she rocked the show, she rocked the cover of Female as well when her designer won. Jay oh how I miss us sitting in the bungalow's kitchen on quiet evenings when you would puff diddy and tell me stories on little but meaningful events of your life. When your wise words would accompany every story, and the way we would stare into my future together is something I shall never forget.



So its only natural for me to have flashbacks of our moments in the big and classy but awfully dull kitchen when reading this email from one of the lecturers (not mine though) in my campus.

Assalamualaikum..

Dear Hanis,

I don't have your number so I thought I'll contact you via e-mail. I would like to invite you to be the head judge for my very own Project Runway (Season 4) this Friday, April 3rd, 5 p.m. Are you available during that time?

Mr. Izuan



Haha not exactly the real Project Runway, but anything with the same concept should be interesting, no? So to the Campus Project Runway I went. Realising that I was having a bad hair day, I told myself that bad hair shouldnt deter me from being the Head Judge, as I carefully put on my mom's pastel red kebaya (yang longgar dan selesa) :')

I came in the to the place of event and were greeted by the senior judges and I thought to myself, wow me being the junior will be judging these people. How flattering. The show went on and it was better than what I had expected. I have to congratulate them on their efforts and teamwork! Good job to Mr.Izuan for inspiring enthusiasm. I didnt know Azhari and Pesang were in the first show so I had to silently chuckle as I saw them doing their best on the runway haha. Azhari was definitely model material, looking at the way he carried himself, though I could see that he's a little bit shy (SEBAB YOU NAMPAK MUKA I SEBAGAI JUDGE KE WEH? HAHA).

Ms. Ida came after the first show ended. I bumped into her on my way to the restroom and was all like "MS IDAA! YOU CAME! Where are all the rashes you told me about?!" Haha pity her, she had food allergy. EH AND NOW IM TELLING IT TO THE WHOLE WIDE WORLD. Okay end of topic.

The second show by D2/T1 was really runway-like. I adore their colourful collection and I really love the choreography they did for the walk, the mid-turn and all, unfortunately, they didnt introduce the design along with the designer one by one so I couldnt really evaluate, sigh.

D2/T2 took a really long time to start the show, adjusting the chairs this and that but I have to compliment them on their choice of music. They picked the right song, a song that I could remember walking to on the MIFA Runway. WHY IS THIS CAMPUS PROJECT RUNWAY 4 MAKING ME MISS ALOT OF THINGS?! FINE T_T

Yeah I do miss alot of things but, I have alot of going on here as well so I guess its alright *pujuk diri sendiri*. FOR A BETTER FUTURE HANIS FOR A BETTER FUTURE :')

Lets just proceed with the pictures.

Thats me with Shera!



Yasmin whom I shared beauty secrets with while we're having spagetthi and this super delicious custard pudding! (Jakun woh lama tak dapat custard puding dekat Segamat ni)

I chose these superb models as Best Model Male and Best Model Female. Azim and Edurrah, you really rocked the runway.

The class who won The Best Show (overall) with the best collection is D2/C1! The show was well organised and the collection fitted the theme 'Couture'. And and Pesang's acoustic performance was simply wonderful, as usual.

I made alot of new friends that day, and having a hard time recalling back all the names! Tsk tua.

Footnote: Im not sure if I got the name of the group right and I'm sorry I dont have the pics of other groups with me. After the show ended semua serbu bilik makan ya. YA.



OhSoRandom: Semakin hari semakin tembam. Ini prinsip mahasiswi UiTM Segamat ke, semua UiTM weh?! KE SEMUA UNIVERSITI YANG BAGI SUBSIDI MAKANAN? Oh UiTM jelah.