Tuesday, October 16, 2012

Cara Mudah Hilangkan Bulu Untuk Wanita

Girlfriends and I, selalu sangat sembang pasal threading;  where’s the best place to get our eyebrows done (yang dimenangi oleh ada satu tempat kat Saujana Utama but oh so far, so we just go to Bangsar, above Bata Telawi Street), how painful it is to do a Brazilian Wax (tell me all about it, macam nak tendang2 muka orang yang buatkan tuh), but most importantly, WHEN to do it, sebab semua tempat yang boleh buat dengan cantik dan kemas, semua jauh dan kalau nak pergi kena peruntukan masa. Kalau yang dekat2 (Shah Alam), mahal pulak. Pastu sembang-sembang, tiba-tiba one of us kata dia berjinak-jinak cabut bulu dekat tangan sebab coursemate dia (dari negara lain), terkejut tengok perempuan ada bulu2 halus kat tangan. Macam it’s a disgusting thing. Uhhh ngada gila. Tapi bila tengok tangan my friend yang licin gebu itu, teringin pula walaupun my bulu haluih sangat. Nasib baik Malaysian culture tak judging sangat when it comes to bulu-buluan. Tapi sebagai perempuan (apatah lagi kalau dah bekerjaya DAN BERUMAHTANGGA), it’s only appropriate to keep your body hairless and presentable.


Namun seperti yang dibebelkan di perenggan pertama, memang banyak kekangan where, when, how and how much. Kan senang boleh buat kat rumah sendiri bila-bila masa dan juga tak sakit malah murah. Oh memang boleh rupanya, baru tahu bila Veet bagi product untuk di review :’) I am trying this out, just for you ladies out there yang ada hairy problem, harap membantu!



 Dalam banyak-banyak, my favourite would be Veet cream. Best gila gugurkan bulu macam tak berusaha. Letak cream 3-6minit pastu sapu, tiba2 dah takde bulu. Dahlah tak sakit! Suka suka suka. Pastu ada Veet wax (ini untuk bulu lebat yang susah nak tertanggal hahaha) so kena guna waxing strip dia and tada, licin gebu uols, biasanya orang guna untuk kaki.

When the skin is smooth and hairless, mungkin I takde terkejut sangat when my stylist needs to alter my baju for a shoot and such. 

Cut.

 Or fold.

See result at the end of video (and how to use the product).


Life is so easy when you just Veet It Off! After I did the video, I keep staring at my hairless arm in fascination. I couldn’t get over myself. Hahahahahahaha what have you done Veet?!

Korang agak2 korang pandai alter baju? Masuklah pertandingan Veet It Off di www.facebook.com/VeetMalaysia untuk hadiah wang tunai dan lain-lain lagi! Upload gambar baju yang dialter bagi menambahkan keyakinan dan 50 paling bagus, akan berparti bersama Veet di grand finale. 50 orang, ramai tuh… Ada chance sangat! Goodluck!

1 x Grand Prize: RM 5,000 cash, magazine editorial appearance, 1 year of Veet products, makeover by beauty industry professionals, photoshoot by renowned photographer.

Hadiah saguhati untuk 10 yang lain berupa wang tunai RM500 woh. Dan hadiah barangan Veet etc.

Hope this review helps! Excuse me takmo self-righteous sangat please, we'll never know who would find this review membantu masalah yang mereka dah lama hadapi (tapi malu dan diam saja menanggung). Yang tak berbulu jangan nak berbulu sangat dengan entri ini thank you.


6 comments:

  1. hihi... setakat ni kite guna veet juga dear..
    suke tgk the vulu2 tu mcm gedik2 ...

    ReplyDelete
  2. Excelente blog, que apresenta a moda com eficiência e glamour.
    wwwsabereducar.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Tapi after guna veet, bulu yg tumbuh tu mkin tebal la.. member ramai stop guna veet.

    ReplyDelete
  4. Kena maintain bululess kalau tak nanti buruk tengok dia tumbuh sket2. Yang penting vullu bukan taboo :)

    ReplyDelete
  5. Kena maintain bululess baru cantik. Kalau biar dia tumbuh sket burok makaihh. Kasar je vullu tu. Thats why ramai yang dengar experience kawan2 taknak buang bulu kat tangan or kaki tu sebab yg rasa natural virgin hair tu dah ori lembut.

    ReplyDelete
  6. Kat mana saujana utama? Area rumah i tu

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!