Sunday, March 29, 2009

Hujung minggu di perkahwinan artis




Kepulangan hujung minggu kali ini, seperti kepulangan hujung minggu yang lain, tidak menghampakan. Mari tinjau kenapa. Zass.

The Birthday Breakfast.
(Sarapan Ulangtahun Kelahiran).

Kakak Liana kini sudah mencecah umur 22tahun. Ya patut ada Honda City dah, tapi takpe, itu bukan fokus kita. Yang penting ketika beliau mencecah umur 22 tahun, kaum keluarga ada bersama untuk meraikannya (kecuali Khairi si budak Sabak Bernam). Bertemakan sarapan di taman OKAY ASAL HANIS NAK KENA BUAT NADA PENGACARA NONA SEKARANG?! Haha okay okay kita teruskan dengan gambar-gambar.


The Rewang.
Rewang bermaksud persiapan makanan beramai-ramai. Betul tak para pembaca Jawa ku?

Seronok sangat sebab semua ahli keluarga turun padang, eh I mean dapur, untuk merewang. Yang baju putih itu pernah menang pingat perewang terbaik ke apa I lupa dah.



Daddy juga turut bangun pada pukul 6pagi untuk ke pasar, dan sepulangnya dari pasar terus berposing seperti sedang menyapu. EH EH TAK HAHA DIA BETUL-BETUL SAPU.



Susun atur meja oleh Hanis Zalikha pada malam sebelumnya.


Yang juga bertanggungjawab dalam sesi mengemop lantai. SILA RUJUK KEPADA KILAUAN LANTAI.



Meja putar DJ turut disediakan. Haha padahal main lagu dalam laptop je. Dah lah guna lagu dalam folder 'Sampel Music' yang stok Beethoven haha bajet nak bagi mood tengah breakfast kat coffeehouse ke apa.



Persiapan makanan oleh Ketua Projek merangkap kepala chef. Eh I mean, Head Chef. I YANG PAKU SKIRTING MEJA TUH GUNA THUMBTACK TAU *BANGGA*.


Suka sangat environment laid-back sebegini. Sungguh tenang dan damai. LAGI-LAGI DENGAN LAGU DARI FOLDER SAMPLE MUSIC T_T



The Food.
I come home every weekend for good food (and company). Thanks kepala eh maksud saya Head Chef, for everything. Laksam, Bee Hoon, Baked Cheese Macaroni, Cakes, Nasi Lemak Kukus, Murtabak Sarawak, ergh you name it. *Salivate like Wukong's pig bestfriend*



Yang paling annoying belum nyalakan lilin dan nyanyi Selamat Hari erk eh DAH TINGGAL SEPARUH KEK?! Sabar.



The Faces.
Thanks family friends and neighbours for attending this small and humble celebration. Terima kasih yang puji Laksam. Sebab I yang buat belacan dia hehehe. Murtabak pula, birthday girl buat :)



Birthday girl yang pakai seluar camouflage background tuh. Sesuai dengan tema taman menghijau saujana mata memand ok ok.


Old folks having fun.


Golongan pelapis having fun.



Semua berbaloi untuk kami pabila melihat muka Ketua Projek terukir senyuman sebegini :') Betul tak Oompa Loompa (nama lain bagi para perewang) sekalian?


Ini bukan Tasik Titiwangsa.


SI PIPI LABUH, QISTINA BALQIS YANG SOMBONG GILA NAK MAK DIA ATAU LAKI JE DUKUNG BARU DIAM. GERAM I!


LAKI YANG ADA MISAI JE PULA TUH.


Uish bakal mak mertua siapa neh?! Vogue tau.



Bakal menantu siapa neh?! Eh suka lari topik.


Alisya, kalau Alisya tak teruja sangat, mungkin part muka Alisya tak blur.


Yang atas meja itu ialah kuih kasuwi yang tak habis. Hasil tangan Hanis Zalikha. Ceh padahal cuma golek-golekkan dalam kelapa je. Kelapa tuh terletak extra garam maka masin. Kemudian ibu makan dan geram kenapa masin, lalu bertanya kenapa masin dah nak kahwin ke ha (supposedly anak dara yang masak masin-masin nih berangan nak kahwin). Haha. Omg mulut ibu masin, setelah makan kasuwi, maka saya akan kahwin dalam masa terdekat. Harap ibu benarkan calon pilihan raya, eh pilihan saya.



Adik lelaki yang pakai pingat masa merewang tadi.


Anak jiran yang bernama Amira yang bila lama tak jumpa muka dia dah lain.


Sebab anda sombong tahap Diana Ross, saya publish gambar anda yang ini. Sila kesali.


Si kacak mata smiling eyes ini on the other hand, sangat friendly. Terutama pada kakak cun eh I mean, kamera.


Tengok lah ciri-ciri ladies man yang beliau tonjolkan. Posing diadaptasi dari iklan Speedo barangkali. RAZEEQ I HEART YOU :D


Kakak Kamera dan adik. Sekali-sekala tangkap gambar sendiri apa salahnya. Nigel Barker pun buat apa.



Okay dah makan sila angkat sendiri, waiter semua cuti sempena Earth Hour (alasan).


Updated gambar baru transfer dari phone: UNTUK TIDAK MENG-EMO-KAN SHAZA, SHAH DAN KAKAK LIANA. SERTA MEMBUKTIKAN LEBIH LANJUT BETAPA SOMBONG PIPI LABUH.

Okay itu sahaja yang dapat saya paparkan untuk isu kali ini. Diharap anda semu APA?! MANA PERKAHWINAN ARTIS YANG DIJANJIKAN?! Fine. Selepas majlis Birthday Breakfast, kami sekeluarga tuju ke perkahwinan artis ternama di Klang.





Kan macam John Travolta muka dia.


65 comments:

  1. memang macam john travolta la
    huhu

    ReplyDelete
  2. Hahahahahaha kelakar gile ending post ni.
    Hahaha agak lah :p

    Sian Qistina blaqis yang kamu kate sombong tu huhu :p

    ReplyDelete
  3. wah ada makaroni..sungguh rona roni. haha.

    ReplyDelete
  4. HAHAHA BAPAK MACAM JOHN TRAVOLTA. DAGU BELAH DAMN I SUKA MAN. weh gila, sedap betul semua dishes patut lah dengan teruja sms aku kau dah pulang dan segalak. weh cakap hepi befdei kat bakal bini abang hairy, eh heri. ok aku taktau ejaan dia tapi cara nak pronounce hairy. weh si pipi labuh tu lama siot tak jumpa dulu muda malu siapa siapa dukung pun redha. sekarang pipi dah labuh, buntut belum lagi tapi dah jual mahal. ni yang kene buat misai palsu bila datang rumah kau. WEH OMG YANG MAKCIK VOGUE TU MAK SHAFIQ KE? BIASA DIA EH DAH NAK KAWEN.

    ReplyDelete
  5. John Travolta ahh haha.

    wahh beshh. ramai2.
    makan bersama.

    gathering bersama sanak sedara
    itu paling
    menarikk ;)

    ReplyDelete
  6. jsgfhfgjhwej! ingatkan artis mane td.puas menajmkan fikiran samil berkerut dahi berfikir "ade ke artis ni?"
    aiseh...tipah tertipuu

    ReplyDelete
  7. serius.
    yg last tu ada iras2 mcm john travolta.

    haha!

    *new reader yaw! :)*

    ReplyDelete
  8. wah hanis kali ni rajin mengupload lebih 10 gambar. tahniah!

    sedapnye makanan itu..kenapa tidak di extend kan jemputan kepada kawan-kawan blogger. nescaya kek coklat tu kena buat 10 biji baru cukup

    neway happy birthday to ur sis =)

    ReplyDelete
  9. sedapnyer makanan2 yg terhidang...xajak pun???

    ReplyDelete
  10. karut marut la hanis ni..
    :D

    lapa aku tgk makanan2 tu.
    T_T

    ReplyDelete
  11. hahahah!
    yes yes!
    john travolta, i see it!
    sikit la! but the look is there!

    ReplyDelete
  12. ye..
    baiklah..
    saya sungguh teruja klik utk tgk artis mana yang kahwin...
    rupanya org itu ya...
    ohh...
    ok...
    baiklah...

    ReplyDelete
  13. ahaks!!
    i loike the ending..
    ha'ah laa mcm john travolta..

    *gelak guling baca entri ni esp bab si balqis tembam tu*

    ReplyDelete
  14. teruja tengok kek strawberry 2,,,
    nampak sedap+lazat..=)

    nak resipi...=p

    ReplyDelete
  15. hahaha very funny..john travolta kawen kat klang ek..wuiyooo!!! :)

    ReplyDelete
  16. bestnya tgk makanan2 tu semua...titik2 air liur nih

    ReplyDelete
  17. lari tajuk.

    potong markah banyak-banyak.

    dapat c+ je.

    itupun pasal kelakar.

    haha

    ReplyDelete
  18. HEHE..
    kat kampnug selalu jugaklah dengan word rewang..
    wah..
    chocolate cake tu macam sedap!
    licin tinggal separuh.
    dahsyatnya....
    la..
    tunggu-tunggu post artis kawen,rupanya john travolta melayu kawen..
    ishy,
    ishy,
    ishy.

    ReplyDelete
  19. ingatkan betul2 la kenduri artis terkenal tadi..hahah..hanis mmg superb

    ReplyDelete
  20. siot je..aku hampir lupa tujuan sebenar ko!!johntravoltaMU!!

    ReplyDelete
  21. hahahahaha korang nih! mati-mati I ingat takde siapa tertipu tawww. haha. tapi lelaki john travolta tersebut lebih handsome dalam kehidupan sebenar. beliau tidak photogenic! hmph. sekian terima kasih.

    tidak iz. bukan. mak lelaki lain. haha.

    ReplyDelete
  22. sis hanis,inn terliur tgk kek itu...haha

    tak sian inn ke?hehe

    ReplyDelete
  23. ahhaha..sungguh hampagas la ko hanis zalikha!!!

    ReplyDelete
  24. hahahahaha!

    sekeping je gmbr artisnyer??

    tp mmg ade muka john travolta! silap kurus jer..hihi

    ReplyDelete
  25. Ye ye aje baca dari mula. Ingatkan artis mana. Ending kelakar gilerr! BTW, caption setiap foto sgt lah mencuit hati.

    ReplyDelete
  26. HAHAHAAHAHAHHAAHAHHAHAAHHAAHHAHAHAHA

    okay i dah gelak mcm nak tercabut kain batik ni ha!

    ReplyDelete
  27. "Sebab anda sombong tahap Diana Ross, saya publish gambar anda yang ini. Sila kesali."

    meleleh air mata baca yang ni....

    ReplyDelete
  28. HAHAHA John Travolta. memang got iras2 la. :D

    ReplyDelete
  29. jadi jugak rupanya mama nak buat laksam...

    ahaksss...betulla hanis macam john travolta!!

    ReplyDelete
  30. yeah!!

    merewang!!!

    btol2..lame x denga perkataan tu

    hehe

    sdapnyer kek

    huhu

    ReplyDelete
  31. isk.. tertipu! cerita makan2 bersama jiran sungguh menarik... saya kenal salah satu jiran kamu :D

    ReplyDelete
  32. awww baby pipi labuh tu comel gile. and your caption is hilarious! :)

    ReplyDelete
  33. "Sebab anda sombong tahap Diana Ross, saya publish gambar anda yang ini. Sila kesali."

    tolong penat gelak................

    ReplyDelete
  34. terbaek..haha

    John Travolta ek..:p

    semoga beliau berjaya di layar perak dan di bahtera perkahwinan.

    ahax.

    xoxo.

    ReplyDelete
  35. perlukah anda sekelakar dan secomel ini?

    Sebab anda sombong tahap Diana Ross, saya publish gambar anda yang ini. Sila kesali --- my favourite of them all!!! hahaha!

    ReplyDelete
  36. john travolta kawen lagi?!

    ReplyDelete
  37. yay..aku bleyh pegang QISTINA BALQIS..jahat kaw publish gambar dier burok..teringat gambar kaw yg masih dlm collection aku..hehe..evil.wink2

    ReplyDelete
  38. CIS DEKAT COMMENT WINDOW INI PUN SI PIPI LABUH NAK DOMINATE KE?! Wuu Qistina Balqis this wuu Qistina Balqis that. Hmph jealous I. Kalau korang tak bermisai, dan korang jumpa dia, baru korang rasa. *pahit/bitter*

    ReplyDelete
  39. the straberry cakes looks FATTILICIOUS

    i want 8

    ReplyDelete
  40. pix Kakak Kamera dan adik. mmg sempoi..hapies belated besday...

    ReplyDelete
  41. best gile makanan. shit i nak jadi ur neighbor jugak la camnie.

    ReplyDelete
  42. erk..
    perewang dlm bahse jawe adelah hantu..

    rewang means gotong-royong..

    "memartabatkan bahasa jawa hingga hujung nyawa"

    ReplyDelete
  43. bwahahahah! you and your photocaption, memang kelaka tahap tak boleh bla. bwahahahaha!

    ReplyDelete
  44. hahahaha!!
    sengal ar ko!
    mati2 aku ingat de artis kawin..
    nsb baik bez bc post ko ni..
    klo tak..
    klo tak...
    klo tak....
    tak de pape...T_T (dpt mmbygkan muka hanis dgn mata yg cm nak sedut bji mata aku)

    ReplyDelete
  45. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  46. merewang tu ape??
    sori aku bukan kategori javanese...
    huhu..

    ReplyDelete
  47. i adore si pipi labuh.
    everything is beautiful :D

    ReplyDelete
  48. uniknya sambut bestday time bekpes!!! ;P

    ReplyDelete
  49. hanis, macam kenal je bakal mak mertua tu ... Datin Ruby kan???? anak bongsu dia memang cute! pandai u pilih! he he

    ps: I love your blog header!!!

    ReplyDelete
  50. umur 22 dah mesti ada honda city ke? hehe~ :P

    ReplyDelete
  51. Terimakasih diucapkan kepada semua yang terlibat dalam menjayakan besday brekfes ini..especially mama.

    p/s: Puan vogue the vass itu ialah mak boyfriend saya ye..sekian

    ReplyDelete
  52. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  53. ish geram la kat si pipi labuh :D

    ReplyDelete
  54. "Sebab anda sombong tahap Diana Ross, saya publish gambar anda yang ini. Sila kesali."

    takleh blah aku ayat ni...baca banyak kali pon aku still gelak...lawak2...hanis u're rawkss...

    ReplyDelete
  55. hey that guy (groom) is my cousin!

    ReplyDelete
  56. haha..lawak2..xsia2 polow belog ni

    ReplyDelete
  57. john travolta!
    nk signn...
    haha.
    party yg superb delicious:)

    ReplyDelete
  58. kahkah!!mg buat aku tergelak lah!ok.

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!