Sunday, April 19, 2009

Perempuan ini dan Facebook (lagi)



Facebook dah jadi crap gila sebab ramai sangat. AS IF DALAM KEHIDUPAN SEBENAR ADA 1083 KAWAN JE. As if dalam kehidupan sebenar ada 1573 orang menunggu nak jadi kawan I je (friend requests). As if I dah kenal Nurul Izzah Anwar dari kecil je untuk dia berada dalam friend list. Tsk.


Maka dengan itu, dan dengan pandangan dan cadangan rakan karibku Jay (yang ngong gila suruh buat fan page untuk punggungku sekali), serta Aunty Anna, Lester dan Flora dan beberapa lagi, ya saya telah come up dengan fan page. So account saya sekarang hanya untuk sepupu (cousins), ahli keluarga, AGZ (geng zaman sekolah) dan kawan rapat (rapat bermaksud, dalam kehidupan sebenar pun rapat dan selalu sms), serta orang yang saya pernah kenal, walaupun dah tak sembang macam dulu lagi dah (mungkin satu hari akan berputik kembali ceh ceh).


Kalau anda rasa anda tidak termasuk dalam list tersebut, jangan kecil hati, sebab mungkin saya dah invite anda untuk datang ke fan page saya. Maaf kalau menganggu dengan invitation itu, tapi saya tak expect pun anda untuk 'become a fan', hanya out of budi bahasa :)


So siapa yang berminat untuk tengok album-album gambar atau tahu apa yang Hanis sedang pikirkan, atau tahu events terbaru Hanis Zalikha, atau bersembang virtual dengan beliau, atau dijemput ke Majlis Perkahwinan Hanis Zalikha dan Jordan Chan, silalah search Hanis Zalikha dan 'become a fan'. Tak anda tidak akan jadi kipas kalau klik butang itu.


Bila search Hanis Zalikha akan keluar tiga account, so pandai-pandai lah pilih, nak try semua pun boleh, tapi yang rambut merah itu dia sombong, jangan kawan.


Pastu kalau korang tengok ada Hanis Zalikha group (yang tengah) juga kan? Abby yang awesome telah ciptakan :') Boleh check it out juga. Kemudian kalau search Inifankelabsaya pun akan keluar account juga, ini Incek Multhalib pula yang ciptakan :') Terlalu comel. Abby dan Incek Multhalib, sila invite saya kembali sebagai admin sebab saya yang jakun ini mungkin telah tertekan butang yang tidak sepatutnya.



Tapi account yang saya fully jaga ialah Hanis Zalikha's Fan Page ya. Harap maklum. Semalam pukul 2pagi, emo baru lepas create fanpage,

Hanis: I have 0 fans T_T
Lutfi: Takpe-takpe kejap lagi ada satu.
Lutfi Rashid is a fan of Hanis Zalikha.
Hanis: Okay :')


OhSoRandom: Oh yang untuk HHMD, Nuyui, Syahira dan Syahera sila email saya ya. Saya tunggu.



27 comments:

  1. hey2.. kamu ni asik blogging je. bukan tengah study week ke?
    hahaha.

    ReplyDelete
  2. huhhuh
    ni mesti ngah gila muka buku nie
    huhu

    ReplyDelete
  3. sudah im ur fan! tak mau emo emo ahaks!

    ReplyDelete
  4. kecuali yang sombong berambut merah tu, sudah semuanya. haha. kelakar ok entry ni.

    ReplyDelete
  5. Hi Hanis....
    Kamu melakukan perkara yang betul....Mr Jon tidak sesekali approved org yg Mr Jon tak kenal dlm FB...
    Bukan sombong tapi lebih suka kenal sesorang itu secara kehidupan sebenar bukannya secara alam maya..

    ReplyDelete
  6. i nak kenal ngan wambut merah tu... but u cakap die sombong... now i nak kenal ngan u jek... la la la...~~~

    ReplyDelete
  7. i say the random quizzes these so called friend take on an HOURLY basis pisses me off more than anuthing else

    seriously dude.. once a week is enough. once a day is borderline annoying .. but 6 a day is just plain overkill

    i deleted 15 friend in the last week because of their stupid quiz obsession

    ReplyDelete
  8. yo zalikha.
    kenapa tak letak shoutbox dowhhhhhh...
    mudah sikit untuk mengkritik kecantikan kamu wahahaha...
    sorri2. hehe

    ehem.
    knapa anda tak meletakkan shoutbox di belog anda ini. ia mungkin boleh merapatkan silaturahim antara anda dan kawan-kawan anda =)

    ReplyDelete
  9. woh2..ahli kipas susah mati xde...tahniah weih..gwe bangga sama kamoe...

    ReplyDelete
  10. wow wow dah semakin maju dalam keglameran dgn terciptanya facebook utk fan...*clap clap

    i'll become your fan too =)

    ReplyDelete
  11. susah jugak kan..nanti nak carik kawan or family sebenar pun jadi payah..
    so harus ada fan page..

    pelik org nak add kat facebook kan..dah tentu kira akan update blog..bukankah blog lebih terperinci..

    ReplyDelete
  12. Program Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net kini dilancarkan terus menerus ke screen komputer anda. Penyertaan andalah PERCUMA! Click HERE untuk sertai.

    ReplyDelete
  13. Promot Hanis jgn x promot, haha. Minum air berbaldibaldi, pergi la study, haha,

    ReplyDelete
  14. Sis, do drop by to my blog!!

    Tod's for grab!!

    http://tootsiemootsies.blogspot.com/

    Cheers!
    tootsie

    ReplyDelete
  15. hi..
    i found your blog from my friend's blog. dah amik sweet time td baca entry lepas2. so ur in uitm segamat. i was there nov 2000 until nov 2003 taking DIIA. nasib baik sambung degree kat shah alam. hahaha..

    well, dgr citer uitm segamat dah x mcm dulu. if adik cantik ni 1 zaman ngan ahkak, mati la asik kena aim je ngan senior ok. ape dibuat sume salah je. lagi2 sbb free hair kan. been there. dulu2 teruk la seniority. ngan rules yg strict sgt ya ampun. ntah hape2 ntah. hope skrg dah x mcm dulu. if u can survive sana 3 years ok dah.

    love to read you blog. x mcm blog org lain yg kengkonon high class sgt sampai nyampah nak baca. ok enuff la kot. pjg dah ni. anyway, ahkak nak link ur blog kat mine ok. so that i won't miss ur updates..
    =)

    ReplyDelete
  16. terbace blog ini langsong teros meng add frend di facebook..

    ReplyDelete
  17. eh eh.. nama saya dah masuk dalam entry haniszalikha.. khakhakha... waaahh.. rasa semacam siut bila ini terjadi.. terima kaseh pengusaha inibelogsaya.. dan saya terkejut kerana inifankelab saya pun dah ramai.. okeh HZ (hanis zalikha) please take over sbb saya saja suka2 je membuatkankannya..

    ReplyDelete
  18. I insist you to read this to know more features about FB.

    http://www.allfacebook.com/2009/02/facebook-privacy/

    ReplyDelete
  19. who is hanis zalikha?and i dont mean it in an offensive matter.

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!