Monday, May 25, 2009

HHMD: Pre-loved dresses

BIDDING STOPS


Apakah maksud pre-loved? Pra-cinta? Seperti nak bercinta, atau sedang bercinta, kemudian terhenti? Contohnya, sehelai kain yang amat cantik, yang telah kau pamerkan dibadan, telah kau jatuh cinta akan kelembutan dan keunikan rupa rekaannya, dan kemudian kau beri peluang kepada orang lain untuk bercinta dengannya pula? Ya! Itu dia! (Ha baguslah tanya sendiri, jawab sendiri, ha biasakanlah diri cakap sorang2 macam ni T_T)



As promised, here are the dresses that I've worn only once, throughout my love affair with them. Once people, once! Thats O.N.C.E, no bukan Once yang nyanyi lagu Dealova tuh (-_-") To help you picture how it'll looked like on a proper figure, I've included pictures of me wearing them during events outing. Eh yang I sibuk kata once once, I pernah pakai sekali je tuh, tak termasuk masa I try dekat kedai tau heh.



First up, Green Tunic Dress. I absolutely love this dress, that if no one buys it, its gonna be okay because I'm gonna wear it around campus :') But because I've promised some people, here it is! Bidding starts at RM70.00. Damn cheap okay compared to original price T_T






The flowery belt is detachable therefore you can adjust it's placement. Meaning boleh jadi empire waist dress, or lebih santai, boleh tie up just above your pinggang and wear it out shopping. Malah boleh guna belt lain, untuk tukar-tukar gaya! I LOVE THIS DRESS.



My personal favourite would be the cuff sleeve. Reka pergelangan tangan yang mencengkam, okay takdelah mencengkam apa, cuma design dia macam tuh sangat elegan tahu!



I pakai sekali sahaja, saya ulang, SEKALI sahaja, di MDG 2 Finale Night. Panjang dress tersebut adalah melepasi lutut, just nice. And dress ini lebar dan stretchable fyi, sebab itu ada belt. Maka it fits size XS/S/M. Perfect!





Next, Soft Blue Dress. Okay this is a very special dress, I absolutely sayang this dress, but I tak pernah pakai di luar lagi. I pernah pakai sekali je untuk Lip Ice ad. And its too cute for me, tsk I'm not that cute to carry this dress, SO SOMEONE CUTE PLEASE BUY IT ALREADY. Bidding starts at RM60.00. Very cheap tahu kerana postage fee included.


Corak fabriknya comel, kolarnya comel, lengannya comel.




Untuk menggoda anda lebih lanjut, dua poket comel di bahagian depan!




Nampak panjang tapi sebenarnya atas lutut. Hesh terlalu comel.







Ya tidak pernah dipakai di luar lagi. Hanya pernah pakai untuk gambar ini :')





Next, Black Dolly Number. This is perhaps the most sophisticated dress I've ever owned, despite the name Dolly. Mungkin kalau pakai boleh jadi anak patung yang sophisticated? Okay entahlah, beli dan pakai untuk tahu.




Ringkas, tapi bila pakai amat bergaya kerana tiba-tiba Cyndi tegur "Eh where did you get the dress, must be Club Monaco". Okay ya itu dia, standard Club Monaco tapi di sini dijual amat murah, including postage hanya RM50.00.




Velvet Buttons/Butang Baldu!







Pernah pakai sekali people. Again, sekali. Di Kiehl's Product Launch hosted by Hanis Zalikha. Rasanya sesuai pakai kemeja putih di dalamnya juga :) Smart!





Okay siapa tak ingat dress Pure White yang dipakai di Momok The Movie Soft Launch yang telah mengundang emails bertajuk Where do you shop? dan What brand is the dress you wore?



Faktor kesayangan tentulah kolarnya yang segak. YA! SEGAK! Sungguh handsome I.





Masa pakai adik-adik kata macam princess dari planet lain kerana designnya yang futuristic (nak kata I alien lah tu). Ceh diam ah. Okay bidding starts at RM60.00.







Baiklah memang tak berapa cantik pakai macam ini, lagi sesuai pakai dengan leggings hitam. TAPI HANDBAG KENA PINK JUGAK TAK KIRA. Heh :B








Alright rockareaders, I've saved the best for last. This Pink Satin Number would be the hardest one for me to let go only because its so gorgeous and chic! Only selling at RM65.00 (start price), the highest bidder will get to feel this baby at her doorstep, so hurry :)






Goodbye gorgeous, pergi berkhidmat dekat orang lain, nanti jangan lupa MMS I gambar tuan baru you :')







Pakai baju ini memang banyak pujian (baju tu jelah yang kena puji, bukan I T_T). Cantik sangat! Just below the knee.





Sebab cantik, here's another picture yang takde flash. Teruja lebih.





Pernah pakai sekali di Newman's Birthday Bash dekat Savanh Too. Okay forgive the drag make up (-_-").




How to bid?

Just email or comment me!




Pembida tertinggi akan dapat dress tersebut, macam biasa. Kalau harga bidaan terakhir tidak memuaskan saya akan simpan dress tersebut untuk di pakai dengan jeans di kampus. Ceh dia yang letak start price rendah mengada gila. Haha okay okay, whatever, final decision is mine anyway. That applies to when the bidding stops as well :)







GOODLUCK!

48 comments:

  1. mahaaalll! . im so pokai -.-
    just wondering the first & third one beli kat mane ? (:

    ReplyDelete
  2. Subject: Green Tunic Dress.
    Bid price: rm75.77
    Location: JB

    ReplyDelete
  3. nak tapi confirm tak muat tsskkk...

    ReplyDelete
  4. Subject: Green Tunic Dress.

    Bid price: RM80

    Location: Sepang

    ReplyDelete
  5. y sume bru pkai sekali? sgt cntik. syg nye.

    ReplyDelete
  6. EMAIL BID

    1. Subject: Green Tunic dress
    Bid price: RM81
    Location: UNiSEL-selangor.
    Bidder: Anis Deen.

    2. Subject: Pure White Princess
    Bid price: {rm65}
    Location: {batu caves,selangor darul ehsan.}
    Bidder: Izza Rosli.

    ReplyDelete
  7. EMAIL BID

    1. Subject: Green Tunic Dress
    Bid price: RM88.
    Location: Shah Alam, Selangor.
    Bidder: Zulaikha Zuklifi

    ReplyDelete
  8. you selling the black dress with the huge buttons?

    that is one of your more recognisble dress IMO. Grace Kelly ada LBD nya sendiri dalam Berakfast at Tiffany. to me that dress is you Grace Kelly dress

    ReplyDelete
  9. wahaaa
    jual baju
    lakinye xde ke?

    ReplyDelete
  10. DAMN MAN CANTIK GILA SEMUA BAJU WHY ARE YOU LETTING THEM GO? CMON PEOPLE, PUT HIGHER BIDS! THEY ARE ALL TO DIE FORRRR

    ReplyDelete
  11. rambut anda sungguh cantik!

    tak relevan sangat komen ni.

    ReplyDelete
  12. Wah iz..bagus sokong kawan...come on people..higher bids..hanis blanja aku makan lepas nie..haha

    ReplyDelete
  13. EMAIL BID

    1. SUBJECT:BLUE DRESS
    BID PRICE:70
    LOCATION:SHAH ALAM
    BIDDER: Muhd. Zulfadhli Ahmad

    ReplyDelete
  14. Subject: Green Tunic Dress.

    Bid price: RM90

    Location: Sepang

    ReplyDelete
  15. wah!!!
    da start2 lelong2 brg ni!!!
    hebat2

    ReplyDelete
  16. huhu...cantek2...yg putih tu mcm inspiration dr baju chef..hehe..sbb i lom keje lagi, maka xdpt join bidding..huhu..

    ReplyDelete
  17. haha..bj kaler puteh button hitam besar macam hunny-madu pakai dalam 8tv malam td..but the dress is so damn cute

    ReplyDelete
  18. pink satin! it's suitable for me?
    i'm small size...

    ReplyDelete
  19. Subject : Blue Dress
    Bid Price: RM 80
    Location : Kedah

    ReplyDelete
  20. klu bid
    n tak jadi beli camne plak?

    ReplyDelete
  21. EMAIL BID

    1. BIDDER: Husna Razak
    Name of Dress:Green Tunic Dress
    Bid Price: RM 150.15
    Location: kaytee, terengganu

    Name of Dress:Soft Blue Dress
    Bid Price: RM 120.15
    Location: kaytee, terengganu

    Name of Dress:Black Dolly Number
    Bid Price: RM 100.15
    Location: kaytee, terengganu

    ReplyDelete
  22. EMAIL BID

    1. BIDDER: Adelina Ibrahim
    Subject: Pure White Princess
    Bid price : RM 200
    Location : Shah Alam

    ReplyDelete
  23. Hi Hanis,

    I dah email u tadi but I put my bid in here as well.. ;p

    I'll go for Green Tunic Dress for RM250!! ;)

    ReplyDelete
  24. ohhhhhhhh Hanis!

    Haha.

    I read ur blog and ada banner iklan blogger Mcd.

    I join.

    I'm in the run for iPhone 3G from McDonald's for McDonald's blogger contest. Come on and support me by visiting my blog and leave a comment right there!

    Thank you very much!

    http://azfarahim.blogspot.com/2009/05/have-you-mcvalue-lunch-ed-this-week.html

    ReplyDelete
  25. bila Grace Kelly appear dalam Breakfast at Tiffany's?? apalaaaaa Obefiend. -bg pihak Audrey Hepburn

    ReplyDelete
  26. EMAIL BID
    1. Subject: Pink Satin Number
    Bid price: RM 103
    Location: Petaling Jaya.
    BIDDER: Mira Azureen.

    ReplyDelete
  27. mana u beli all these dresses r??
    selalu shop kat mner??

    ReplyDelete
  28. Subject: soft bkue dress
    Bid Price: RM127.15
    Location: Ampang, KL

    ReplyDelete
  29. semua tomei2...cute cam tuan dia!
    nak bid, dah rasa tua tuk baju2 tuh, biar yg muda2 dah ler...

    ReplyDelete
  30. EMAIL BID

    1. Subject : Soft Blue Dress
    Bid Price : RM 150
    Location : Shah Alam

    Subject : Black Dolly Number
    Bid Price : RM 120
    Location: Shah Alam.
    BIDDER: Adelina Ibrahim

    2. Subject:Blue Dress
    Bid price: 151
    Location: Shah Alam

    Subject:Green Tunic Dress
    Bid price: 260
    Location: Shah Alam
    BIDDER: Zulfadli Ahmad

    ReplyDelete
  31. EMAIL BID

    1. Subject : Soft blue dress
    Bid price : RM 160
    Location : Shah Alam
    BIDDER: Adelina Ibrahim

    ReplyDelete
  32. EMAIL BID

    1. Subject:Blue Dress
    Bid price: 170
    Location: Shah Alam

    Subject:Green Tunic Dress
    Bid price: 260
    Location: Shah Alam
    BIDDER: Zulfadli Ahmad

    ReplyDelete
  33. hanis
    baju u yang pink tu sebijik mcm fasha sandha la
    yehaaaa

    jum link2~

    ReplyDelete
  34. EMAIL BID

    1. Subject: Pure White Princess
    Bid price: RM 205
    Location: Petaling Jaya
    BIDDER: Mira Azureen

    ReplyDelete
  35. i nak bid untuk first dress..rm70 bole??

    ReplyDelete
  36. The white dress is too timeless babe! Dont't seeeeeeeeeel! Eheh...sapa yg nak dress tu mesti benci i at d moment =p But seriously its jes so elegant. (d alien dress btw)

    ReplyDelete
  37. arghhhhhhhhhh kenapa aku terlambat. dem. kenapa.. kenapa...

    ReplyDelete
  38. ala..nk beli!!
    da close eh bidding nih??

    i nk beli baju yg 1st too..so cute lah..:)

    ReplyDelete
  39. is the pink one still available ??
    email me at misaki_yuki@hotmail.com

    ReplyDelete
  40. is the pink dress still available?

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!