Saturday, July 25, 2009

Seminit bersama Hanis

Saya baru pulang dari bersiar-siar belanja sahabat handai punya birthday di Tony Roma's. Tak mahal pula tempat yang dia pilih kan T_T Nanti saya upload gambar aviator murah saya baru beli ya (terpaksa beli murah-murah, duit habis di Tony Roma's). Bapa sila simpati.

Bila dipaksa suruh update belog. Saya terus masuk account blogger dan tekan "New Post" tanpa benda spesifik nak luahkan. Makanya anda kini sedang berada dalam sebuah penulisan tanpa plot. Anda seorang yang tidak mempunyai hala tuju hidup. Anda tidak patut buka restoran nasi ayam satu hari nanti.

Saya tak suka bila orang tanya saya macam mana saya jaga kulit. Sebab kulit saya tak cantik mana pun. Dah jangan tanya lagi. Kalau taknak dengar jawapan "minum air banyak-banyak", baik anda hentikan niat untuk tanya.

Dewa sihat walafiat by the way. Dah remaja dah dia. Dah bujang, tak reti duduk rumah :'( It feels like yesterday dia muat dalam dompet Anna Sui fake I beli kat Segamat T_T'

Bila bercakap merapu-rapu seperti ini, I teringat adik I Hafiiz yang suka menyampuk. Perangai menyampuk-nyampuk ini tak elok sebenarnya, selain dia boleh buat orang lupa tajuk asal, dia boleh buat orang rasa nak simpan penumbuk dalam mulut anda. Penumbuk eh, bukan kacang tumbuk, jangan nak naik kepala. Berbalik kepada topik menyampuk tadi, I dan kakak Liana sedang bersembang-sembang kosong di ruang tamu. Kebetulan Si Penyampuk Hafiiz ada bersama. Orang sembang pasal Angelina Jolie, dia boleh datang sibuk-sibuk, takde kena-mengena, hal orang tua sambil tanya "Ha kenapa dengan M.Rajoli? Kenapa dengan dia?". Sekarang anda boleh paham kenapa saya seorang yang sabar T_T

29 comments:

  1. u are soooooo lawak. bile u mentioned pasal dewa, teringat kucing sendiri di rumah. bile dah jadi remaja dan bujang, mmg slalu jarang balik rumah. mengorat je keje die. heh ;p

    ReplyDelete
  2. hahaah!
    jauh tu Angelina Juling denga M. rajoli...

    ReplyDelete
  3. ya hanis mmg kaka yang amat penyabar...

    ReplyDelete
  4. baik menyampuk dari kene sampuk..tak ke naya?

    ReplyDelete
  5. haha.. u post jugak.. yeay! sayang hanis.. :P

    ReplyDelete
  6. hahahaha..
    ape laa adik u hafizzz tuh..
    anyway kim pluk cium kat kucing u yg handsome tu..
    dewa kn??
    kucing u mmg comell...
    ;))

    ReplyDelete
  7. dear,i got liltle sis yg suka menyampuk jugak..
    bila kakak2 cakap ngn mak paling dia suka mencelah..
    sngt mem-piss off kan

    ReplyDelete
  8. huhu. memang entry tanpa motif. hehe. but still, hilang kejap kebosanan.

    maseh :)

    ReplyDelete
  9. uiks..sbnrnye post ni psl ape ye?kurang phm..hehe :B

    ReplyDelete
  10. huhu hrp bsabar ye..
    jgn mletup slalu nnt cpt tua..
    :P

    ReplyDelete
  11. ini mmg entri yg tiada hala tuju.. syabas hanis!

    *mcm mana hanis zalikha jaga muka ek? *
    :D

    abaikan...saja nk tease hanis.. hehehe

    ReplyDelete
  12. hahahahahaha wishlist i boley ta nk jumpa ngn hafiz tuh??? hahaha ayooyoyo

    ReplyDelete
  13. hihihi..

    saya memang takde hala tuju

    ReplyDelete
  14. dekat2 la tu angelina jolie ngan m rajoli...lawak sey..

    ReplyDelete
  15. can i have like...60 minutes wif hanis zalikha? esok? cari hadiah bapa?

    ReplyDelete
  16. ahaha... short and sweet la entry ni.. :) alahai hafiz.. sabo je la!

    ReplyDelete
  17. Wannie: biasa dia! nak jadi gengster jalanan.


    PINATBAT: ada iras-iras tang sipi kening


    T0tYaTi: :')


    Lionel Azry: weh seram opocot mak kau


    Fatul Akrul Ramli: *duet jamal abdilah dan siti sarah


    cik ateen: mwah Dewa mwah!


    Ummul: hahahahaha Im feeling you


    nn: hilang bosan? uish kena charge. bayar doploh sen, letak kat dalam bakul atas meja. nak tisu, bayar extra.


    ~kuyam~: ini post nak test siapa yang memahami hamis jalikha.


    sciatic: *capai botox


    NSMY: makan buah-buahan, rajin makan sayur ulam-ulaman, tidur cukup, selalu bersenam, minum air banyak


    zairatul ain: dia pemalu macam siput bila dengan orang luar. orang dalam je tak (-_-")


    nurain: suka makan nasi ayam?


    cik intanurulfateha: *harap-harap I, bukan Hafiiz.


    Nur Fatehah: I KNOW RIGHT. BRILLIANT HAFIIZ.


    Anies.Kamardin: halang i dari beli tali leher.


    Zuhaini: dia memang suka makan kacang tumbuk.

    ReplyDelete
  18. hahaha..hamis zalikha ea hanis?pape pon u mmg cantikkk...heee..ad kaitan ke dgn post ni? :D

    ReplyDelete
  19. haha...u make laugh d pagi buta...sabar ye hanis...hehe

    ReplyDelete
  20. hahaha..sorry kalau memakse..hehe what did u eat at tony roma's? i loooove the lamb chop...tp yelah..satu lamb chop pon dah rm50..tp super sedaaaap so worth it la...anyways cantik ur love shaped bracelate in the picture kt bawah tu (:

    ReplyDelete
  21. haha sabor je la .
    anyway cool jugak ade orang yang macam tu .
    tapi jangan lah selalu sangat , boleh buat orang tension .
    seribu kali tension .haha

    ReplyDelete
  22. hahahahah.....comel...angelina jolie ngan m rajoli........

    ReplyDelete
  23. haha..mesti M rajoli tersedak kat rumah... ;)

    ReplyDelete
  24. hanis, siapa itu dewa??? kucing ekk???

    ReplyDelete
  25. i was calling u at NR the other night, tak de respons. huh.
    u were wearing tudung.

    ReplyDelete
  26. hahaha..adik hanis mmg comel

    ReplyDelete
  27. Suke Hafiiz. Idola penyampuk daku.

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!