Saturday, September 26, 2009

The Odd Goodbye



One of The Anglesz Gurliesz, Wani was leaving for England last Wednesday. It was an emotional goodbye but definitely an odd one just because in the process of reaching there , we had alot of fun, all the 6 of us reuniting. All this thanks to you our darling Wani. May our love and support be with you in rough times, as well as in happy. Nothing says 'we are proud of you' more than satu hari suntuk cari hadiah untuk anda, buat video untuk anda, dan secara fizikal dan mental hantar anda pergi Departure Gate :(



At Nabil's house during the final editing of our Goodbye Wani video. Earlier, Tyn, Nabil and Iz had search for the perfect giant farewell card which kami semua tong-tong bayar dan tong-tong letak autograph.



Mula-mula pergi rumah Iz untuk pilihkan baju dan selendang apa dia nak pakai. Haha. Gedik dia, dah cantik pakai kain telekung pun cantik hesh. Kemudian kami gerak ke rumah Nabil dan lepas buat video baru gerak ramai-ramai, dibawah panduan Nabil. Oh ini Iz paksa ambil gambar stereng sekali.





Dan sebab saya ada family outing itu hari, saya kena cari personal gift seorang diri, makanya rantai burung hantu untuk Wani! Saya suruh dia belajar sampai mata jadi mata burung hantu.




Keenam-enam kami dalam satu kereta! Pasang DVD cerita Heart! Sungguh meriah.




Saya dan longlost kenalan, Aida. Hahahahahaha aku benci budak UM yang kalau dah macam tak kenal siapa sahabat siapa sabut dfjcidskjxfolkazx. Perempuan ini sumpah I jumpa setahun sekali.



Semua variasi sudut dan darjah nak ambil gambar. Terimalah dari kami...




This is my favourite gambar of the lots. Masa ini aku nak snap, then Iz or Aida said something useless dan annoying kemudian kena marah dengan aku dan Tyn and then snap, dah tertekan. Pastu gambar ini jadi smart sebab ada skema pegang card besar kat background. Hahahahaha.



Upon reaching the farewell destination. Ini yang masa I buat lawak 'My PA spoiled my paparazzi shot'. Lolzxx.



Nabil nampak kacak di sini, so I nak letak jugak.





Till we meet again next summer baby!



Dan kami pun beransur pulang. Sumpah muka sekor-sekor buruk doh gambar nih. Malu nak mengaku muka.



Excited jumpa escalator panjang. Salah satu gambar yang berjaya Nabil tangkap.




Kemudian jam menunjukkan pukul 2.40 pagi. Kami pun menuju ke Mamak di Subang. First time ever lepak macam tak perlu bangun pagi dan sediakan sarapan untuk keluarga woh. Tapi serious, lepakan Mamak ini adalah the best ever, bukan sebab Maggi goreng sedap, tapi sebab kita semua masih energetic dan gebang besar kahkahkahkah.



Aku dapat rasa bapa kau bangga dengan aku bukan sebab dia bagi aku duit raya RM10. Tapi sebab dia cakap kat kawan Mat Salleh dia, "This is Nabil's friend, Hanis. She's a model and she used to be in blablabla". Awww sayang family kau. Family kau je. Bukan kau. KAU, AKU CINTEW :')





Fuh, tak terbayang nak lepaskan Nabil ke German Januari depan T_T






36 comments:

  1. bestnye bersama kawan-kawan~~~

    kawan-kawan aku gi mana ek? sian aku asyik jalan sorang2 kat bawah bayu ni. huhu.

    ReplyDelete
  2. Gambar yang malu nk mengaku muka tu PALING HOT I THINK.

    hahaha nice blog kak hanis :')

    ReplyDelete
  3. owh cintaku...terharu seyh baca post kaw..tengs yeah...aku plak dah kena kutuk kat blog..sigh...xper2..suka bila org jealous aku hang out ngan pompuan2 cantek...

    ReplyDelete
  4. you guys are so sweet... :') (sgt manis bersama maksud saya) lmao

    ReplyDelete
  5. ooo.. en nabil rupanya pemilik hati.. huhu

    ReplyDelete
  6. NABIL PEMILIK HATI? BAHAH. Nabil baik kau belanja aku doh.

    ReplyDelete
  7. BESTNYER BACE BLOG U!
    hehehe

    *dr t/hari tadi smpai ptg skg lom abes2 bace entri2 bru smpai lame.

    ReplyDelete
  8. wah tyn dah bukak braces.nmpk laen :)

    ReplyDelete
  9. cik adik hanis..nie ahkak nak tanye... sgt suker kat long cardigan cik hanis pakai nih.. bli kat ner?..kat topshop mahal nak mati.. huhu.. mesti tlg jawab yek..sbb ahkak dah vote hanis!!!! nice pics..sumer skali... hehe..

    ReplyDelete
  10. hanis...this is d bes entry...!!
    kumpul sume geng...suke bace blog iz jugak..best!

    ReplyDelete
  11. haha..baca comment saja2 nak tulis terus tukar cinta tu cintew..hehe..x maknenye pemilik hati2..hati itu telah dicuri kot..

    ReplyDelete
  12. HAHAHAHA. iz over gila nak jugak gambar dengan stereng.

    ReplyDelete
  13. ork oww...hanis da de pemilik hati..

    ReplyDelete
  14. best nyer dapat jadi kawan kalian...

    ReplyDelete
  15. da tengok hanis berlakon...
    nice...^_^

    ReplyDelete
  16. LAH, BUAH HATI AWAK RUPANYA NABIL KE?


    (GAHAHAHAHAHAHA)

    babi aku ketawa lama sket ah tgk gmbr kau dgn tina ekspresi sama wajah sebab annoyed tapi izzah SEPERTI BIASA WEH SEPERTI BIASA TAK TAHU APA TENGAH JADI. rindu.

    ReplyDelete
  17. kesian aku jadi mangsa bahan ketawa..bongok iz..

    ReplyDelete
  18. hi hanis.i really admire your long cardigan.mana dapat eh? jenuh cari tak jumpa seh.heheh.

    nice blog anyway.will help you vote ;P

    ReplyDelete
  19. la..salah tafsiran rupanya.. heheh.. sowi2 wat gosip 20sen pulak.. rupa2nya besfrennn....huhu

    ReplyDelete
  20. i spy with my contact lenses brown eyes, 3 grey contact lenses :D, or one blue.. :D or one radiance... :D

    ReplyDelete
  21. kamu nie selebriti ek??
    tk pnah tngk pun dlm tv..

    ReplyDelete
  22. Okay. Toootally unrelated to this post, but I think you really should take down the link to Bendaaneh because Bendaaneh dah tutup and the current link that you have up there under Bendaaneh is not any of the previous blogger writings, which happens to be me. Muahahaha.

    So yeah, I rasa macam violated sbb orang dah ambil that Bendaaneh link dan post up benda benda tak cool macam tu. =D

    ReplyDelete
  23. BAHAHAHAHA. A ah lah. Gambar kita yang annoyed tu paling best lah do. Aku pun tak perasan kau tangkap gambar tu.

    ReplyDelete
  24. Hanis, I admire your eyes.Tak ada puffy or eyebag langsung. Ada tips penjagaan mata tak?

    ReplyDelete
  25. Hello, Hanis. Saya Syuhada. Boleh tny, apa website Hanis beli tht giant card tu? Penat googled, tapi tak dapat sampai sudah. Do reply. Waiting.

    ReplyDelete
  26. u kenal haze ke?
    macam mana kenal?
    wahhh

    ReplyDelete
  27. weh, kiba-kun, hahaha ko pon ade kat sini eh?

    ReplyDelete
  28. Burung hantu tu macam nampak kat Forever 21

    ReplyDelete
  29. i read almost all your post Hanis.
    even baru tau the existance of this blog.
    i know, it's lame. =='
    i like the way you express every single thing.

    seriously, Hanis Zalikha rockxx!

    muehehehehe^^

    bui-bui.

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!