Monday, October 12, 2009

The Birthday Weekend

The Birthday Weekend Day One.



Yeah, apparently ini baru part 1 of my birthday weekend, sebab the older you get, the malas-er everyone nak search for your hadiah, so they just take you out for birthday dinner/lunch/breakfast/brunch/supper/mentong. Which I am more than glad to go! Teehee budak gemuk budak gemuk.



Maka pada tarikh keramat 09.10.2009, 19 tahun telah daku pejam celik di dunia ini :) Dan orang pertama yang sungguh awesome telah mengbook dinner date dengan gw adalah, tak lain tak bukan my guy bestfriend, Nabil Aizat anak Rahman. Okay sebenarnya orang lain dah lama book dulu, tapi sebab that certain someone cuak drive malam, maka malam birthday harus disambut dengan orang yang tak cuak drive ke KL malam. Sebab bila driver cuak, co-driver seperti I menjadi triple action punya cuak which is not a good thing nor a beautiful sight wtf.


Bila co-driver tidak cuak, barulah boleh terhasil gambar-gambar berkualiti Myspace.




Dude, look at the camera! Jangan biar I sepet seorang diri.




Kualiti rendah tanpa flash *stating the obvious, the thing I do best wtf.



Saturday Night Jam.



I'm not sure tradisi mana tah yang kata eveytime birthday I kena makan kat Delicious, tapi that night Delicious ada some event going on, so malas nak sesak-sesak so we went to Outback Steakhouse Bangsar instead!



Manalah dish yang I nak pilih supaya berbaloi Nabil keluarkan duit kat ATM haha :B



NABIL ADAKAH KAU BUAT-BUAT HAPPY?! T_T



Tak boleh sorok kegumbiraan bila orang belanja makaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan :D A boroi camper, is a happy camper.





Okay semua sedap the end.




Tips melalui waktu berduka: Dapatkan lelaki terhangat di pasaran! Eh salah. Dapatkan kawan yang mampu buat anda ceria walaupun itu bermakna dia terpaksa tengok muka anda 3 hari berturut-turut. Nantikan episod seterusnya!


64 comments:

  1. 19????
    haha
    apy belated besday

    nak book kene isi form ape2 ke?
    ;-)

    ReplyDelete
  2. Dear hanis zalikha,

    Hey, happy birthday!
    Sweet 19 yeah.
    wiiii..

    Love, choco

    ReplyDelete
  3. happy belated bithday hanis! :)

    ReplyDelete
  4. hepi BEST-day of ur life!
    terus ceriakan hidup kamu. '
    hidup ni terlalu singkat untuk di isi dengan kesedihan. terus maju!

    ReplyDelete
  5. owh..BARU 19 *emphasize on "baru" bagi menunjukkan masih muda lagi*
    happy belated birthday..
    ;)

    ReplyDelete
  6. Wow!!!
    (singing) Happy Birthday to you, Happy Birthday to you... Happy Birthday to Hanis Zalikha... Happy Birthday to you!!! (clap clap clap...)

    ReplyDelete
  7. selamat menyambut hari tua hamis..
    kawan yang baik memang susah nak cari tapi tak apa bila susah nak cari maka kita tak keciwa sebab kalau kawan senang cari nanti dia senang lupa..

    beshhnya terasa nak pergi stesyen keretapi book tiket sekarang untuk ajak kawan keluar makan bersama..ni semua salah hanis larr ni bagi i teruja tengok makanan tu..

    ReplyDelete
  8. hepi belated b'day nabil..erp, i mean mawar kg pinang sebatang..

    ReplyDelete
  9. hanis!!!!

    tibe2, i tengok si nabil tu hensem giler when ur rambut kene kepala dy macam 1st gambar lam post u ni.

    ha... MACAM JIMMY TREK SELEBRITI pun ade. kikiki~

    oke, nabil, saya tunggu kehadiran gambar2 awak lam belog hanis ni dengan rambut panjang pulak. ;)

    dah2, jgn perasan byk sgt.

    g setadi...

    Happy Birthday, hanis! :)

    ReplyDelete
  10. happy belated burfday hanis ... ;)

    ReplyDelete
  11. Happy Birthday Hanis! :D
    Can't believe you are just 19.

    Suddenly, I feel so old. :D

    ReplyDelete
  12. Hanis, betul-betul!
    Ada org cakap :

    "Friendship is certainly the finest balm for the pangs of disappointed love."

    Tak kisahla kan berduka sbb love ke, exam ker, apa2 ker kan.

    Plus, happy belated birthday.

    ReplyDelete
  13. X adil..kaw post dulu...ambik kaw.aku post tiga2 event terus..hehe..sedangkan kena post tiga2 sebab nanti bapak marah blogging je keja..blaja x pown.huhu.maloe.

    ReplyDelete
  14. happy turning nineteen hanis :)

    btw, you're sangaaaaat pretty!

    ReplyDelete
  15. tahniah kerana gembira waktu hari lahir..saya pon gembira sama...

    selamat hari tua,
    ingat semakin tua kita,semakin dekat kematian tu...

    ReplyDelete
  16. awwwww, so comel!!
    tak2, bukan u, ur fren.. haha..

    happy belated birthday!!.. (^^,)

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. Isi borang J.

    Thanks for all the birthday wishes :)

    YA SAYA MASIH MUDA SEBENARNYA, GAMBAR IC MEMANG SENGAJA DIA TUAKAN SURUH LETAK RAMBUT BELAKANG TELINGA.

    Nabil you're the bomb, kau tengok ramai baru sedar kau handsome kat sini. Rawr betul.

    Saya tak pretty. Terima kasih kepada MAC, Safi Balqis, dan Fresh&White untuk kerjasama ini.

    ReplyDelete
  19. habby birthday Hanis Zalikha..may u be showerd with Allah blessd..

    stay sweet and cute ;)

    ReplyDelete
  20. pergh ini boleh buat rajuk sial.

    fine ah mentang-mentang aku takde, semua updates kau pegi delicious, BELI BLACK BERRY HARGA MURAH PINJAM DUIT NABIL, NABIL PAKAI BAJU HOT SEMASA BELI BLACKBERRY SUME KAU TAK UPDAET KAN. nabil si jimmy trek selebriti eh tak tak, nabil si azwan ali amboi3 jugak yang updatekan kat aku.

    bye, i'm going to degree without knowing who are you.

    ReplyDelete
  21. hi hanis. just follow this blog:D happy belated birthday:D

    ReplyDelete
  22. bersyukur kpd Allah juga krn Dia yg mengurniakan kecantikan itu...
    happy belated birthday...bru 19 upenye..

    ReplyDelete
  23. ~~~~~~Happy belated birthday Hanis~~~~~

    Baru sweet 19 tuu..dan comel sangat =)

    ReplyDelete
  24. Cik Hanis.. mcm nampak u kat KTV Ampang Park nite weekend.. its dat u??

    Btw Happy Beday...

    ReplyDelete
  25. Seriously birthday awak sehari lepas birthday kita? Patutlah awak awesome (jugak) :)

    Happy birthday untuk kita berdua!

    ReplyDelete
  26. happy belated birthday hamis jalikha..
    muda ye 19thn baru..
    ingat dah 20-an gitu..
    hahaha.. *joking joking*

    cherish your friendship!
    woot! woot!

    ReplyDelete
  27. salam..
    meh singgah my blog..anda pasti x nyesal munyew...
    http://daniel-syaf7788.blogspot.com/

    ReplyDelete
  28. Selamat Ulang Tahun Hanis ... Semoga sentiasa di bawah rahmat dan kasih sayang NYA. AMIN

    ReplyDelete
  29. happy belated birthday hanis...

    ReplyDelete
  30. happy belated birthday....
    wish u gud luck and successful...
    best nyer celebrate birthday cam 2.
    nxt year i pown nk bt mcm 2 la.
    n that week i call birthday gulz week.
    hahaha

    ReplyDelete
  31. eiii!
    rambut die cam demi lovato!
    jelesnyeeeeeeeeee...

    selamat semilabelas ah ek hanis ;)

    ReplyDelete
  32. hepi bday,dorothy perkin dgn miss selfridge ada sale di dublin.kalau mau hadiah sila dtg dublin skarang ngehngeh

    ReplyDelete
  33. happy birthday dear.
    kecik lagi budak ni
    tapi kalau jumpe mesti i kena mendongak.haha

    ReplyDelete
  34. selamat hari lahir.. Terima kasih atas bantuan yang Hanis berikan.. dan medium blog adalah antara medium dakwah yang baik dan berkesan. Semoga panjang umur dalam kebaikan dan berbakti kpd ummah.

    ReplyDelete
  35. hanis!
    happy bday!
    bday awak sama dgn my husband's!

    ReplyDelete
  36. Happy birthday Hanis!
    Both of you look gorgeous lah.

    Eh, ni final exam dah dekat ni boleh lagi kan nak blogging?

    ReplyDelete
  37. selamat menua encik hanis zalikha. bhaha.
    :DD

    ReplyDelete
  38. super happy birthday wish from a supergurl.... happy birthday :P

    ReplyDelete
  39. http://www.google.co.uk/search?rlz=1C1GGLS_en-GBGB347GB347&aq=f&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=borang+j


    yang mana satu?

    ReplyDelete
  40. hehe...maloe arr...thanx y'all...saya tidak handsome..thanx to hanis yang pandai ambik gambar bagi saya kelehatan tampan...howoe

    ReplyDelete
  41. Just passing through blogs and stumbled on yours...Happy Birthday!!

    Gallivanter
    www.danielfranklingomez.com

    ReplyDelete
  42. itu bukan ur bf kan?kan?kan?

    haha.

    =P

    ReplyDelete
  43. happy birthday to both of us.

    yeay.

    ReplyDelete
  44. looked cute together, :) happy birthday!

    ReplyDelete
  45. ahhh i remembered my 19th birthday.hehe.happy belated birthday to u anyways, and yeah, whatever happens, life must go on right? jgn sedey2 sgt :)

    ReplyDelete
  46. Wa...Hapi B'day.

    Same Ah!.

    Sedapnye eskem. Mesti Mahal.

    ReplyDelete
  47. waaaa.. lapar terus lepas tengok :D

    ReplyDelete
  48. happy belated birthday hanis. wishing you all the best that life cud offer. god bless!

    ReplyDelete
  49. hanis. ke blog saya sekarang. macam ada kamu. hahaha. wooootzzzz! :')

    ReplyDelete
  50. Hanis,sabar2....dia emo kejap je tu...sigh...

    ReplyDelete
  51. hey
    happy belated birthday libra
    found ur blog masa blog hopping
    i`ll link ur blog 2 mine k?
    www.tooloudtoletitout.blogspot.com

    ReplyDelete
  52. boleh tanye..tempat makan ni kat mana??

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!