Thursday, February 25, 2010

Berhati-hati dengan pencori


Fuish lama benar tak update belog. Ini nak update pun hanya update ringkas nak mengingatkan para pembaca untuk menjaga harta benda awam. Kita kena jaga harta benda awam sebab harta benda awam kita nak guna sama-sama dengan orang lain. Habis tuh? Harta benda sendiri tak perlu jaga ke? Oh harta benda sendiri pun kena jaga juga. Sebab harta benda sendiri, kalau letak luar bilik, orang lain ingat harta benda awam. Dia ingat kalau sama saiz boleh jadi kegunaan bersama. Maka! Di sini ingin saya tekankan *sambil tekan keyboard kuat-kuat, bersungguh betul menaip*, bahawa pencuri berada di mana-mana.




Mungkin kes Crocs original kena curi macam dah biasa dengar, so ramai dah berwaspada simpan Crocs kat dalam bilik T_T Tapi yang kelakar kenapa Jigbits Jibbitz kena curi tanpa Crocsnya? Jibbitz adalah menatang kecil menyerupai character-character kartun atau objek comel lain, yang dibuat perhiasan pada lubang udara Crocs. Pergh terbaik definition kalah kamus simpulan bahasa bergambar.




Itu satu kes, lagi satu kes terkena kawan sendiri di mana penjenayah baca dan guna nama yang tertera kat pintu bilik, dan gunakan sebagai alat memudahkan proses mencuri. TAK BUKAN PUKAU KE APA HESH KORANG NEH SUKA YANG MISTIK-MISTIK JE. Maksud I, dia baca nama tuh, then ketuk pintu, then mengaku dekat roommate mangsa, yang dia kenal mangsa, yang dia dah sms mangsa untuk ambil seluar jeans dalam almari. Maka roommate pun tidak syak apa-apa dan kata "Oh okay, itu almari mangsa" *sambil tunjuk almari*. Eh. Kelakar pulak macam nama orang tuh Mangsa. Hish roommate ni kan, tak baik tau panggil macam tuh.




TAK BAIK PANGGIL I MANGSA WALAUPUN CROCS I YANG KENA CURIK. CROCS BERCORAK HARIMAU BINTANG AKA LEOPARD, KURANG ASAM BETUL. Semua orang bila dengar cerita I akan cuba comfortkan dengan berkata "Takpa bior kan pencuri tuh kaki dia kurap". I tak paham. I tak paham dia nak fitnah I dan kata nanti pencuri tuh kena kurap sebab I tak jaga kebersihan kaki so bila share Crocs terjangkit, atau dia nak sumpah pencuri tuh sebab buat jahat. Sebenarnya tak elok tau sumpah orang macam tuh walaupun dia buat jahat kat kita. Siapalah kita nak tentukan orang patut kena apa dan apa.




Jadi sekarang, apa yang kita boleh lakukan cumalah, strategise! Kita harus set strategi, untuk bersama membanteras jenayah. Mesra, cepat dan betul. Ke cepat betul mesra? Eppp biasa dia abang polis cepat betul mesra.




Balas dendam woh beli dua warna terus hehe. Takpe ada hikmah di sebalik semua ni. Kan dah dapat Crocs range terkini di pasaran (I saw only these two colours available, not sure for other outlets, I bought in One Utama, RM169.00 each). Team Benzema for the win! Loveeeeeee ♥



Membebel banyak-banyak, cara banteras jenayahnya tak sebut lagi. Haha. Okay, macam I dan roommate tersayang, Linda. Kami dah buat secret code untuk bilik kami. Sesiapa di amanahkan ambil barang dari bilik atau kalau ada orang nak pinjam tapi kita takde kat bilik, baru akan diberikan secret code ini hehe. SECRET CODE KITORANG COMEL GILA TAPI TAK BOLEH REVEAL SEBAB SECRET HEHEHEHE *gelak comel sambil sapu-sapu dua tapak tangan macam nak rangka pelan jahat*. So misalnya kawan Linda datang bilik kata nak pinjam barang tapi Linda takde, I akan tanya "What's the secret code?". Tapi kalau pinjam hanger pinjam baldi semua takyah lah. Gedik gila nak secret code semua benda.

135 comments:

  1. haha
    nice strategy!
    d harap lepas ni anda berjaya membanteras jenayah Crocs itu..heheh

    ReplyDelete
  2. macam2 la hanis ni, macam2 yang comel hehehe

    ReplyDelete
  3. wyh,, lawa seyh crocs yg baru..



    i nk beli satu

    ada warna ap lg yer hanis?

    ReplyDelete
  4. haha! chOmel je bunyi strategi tu!

    ReplyDelete
  5. Hanis, they're actually called jibbitz love. not jigbits :)

    ReplyDelete
  6. is it jigbits or jibbitz.oh nvm. careful though!:D

    ReplyDelete
  7. hanis,rasenye crocs tuh ade kaler purple gak..cantik..

    ReplyDelete
  8. comel la kasut tu.. tp sayang, tak match with my kaki..

    hampehkan pencuri tu.. my nephew punya menatang2 kecik kat Crocs dia pon kena kebas lah.. cian.. tensi dia

    ReplyDelete
  9. takziah on your lost crocs... tapi congrats sebab dapat balas dendam with two new crocs.... =)

    ReplyDelete
  10. hahahhaha. suke strategi tu, gune secret code. bleh ciplak idea :P

    ReplyDelete
  11. hahahhaha. suke strategi tu, gune secret code. bleh ciplak idea :P

    ReplyDelete
  12. cantek crocs tu....x pernah ak jmpe lg patern mcm tu...

    ReplyDelete
  13. Dem yuhhh pencurik! Takp nanti Tuhan balas.

    ReplyDelete
  14. mmg hampeh la kl0 cr0cs 0ri kne curik.....wa idea hebat la hanis...b0ley d praktikkan..ha2

    ReplyDelete
  15. Harap-harap orang yang buat secret code tak terlupa akan secret code itu.

    ReplyDelete
  16. tolol gila pergi curi jibbitz orang haha

    ReplyDelete
  17. oh hanis,
    it's lily kan! ada 3colors, another 1 is dark brown (yg ada lining purple tu)..biarkan org jahat tu amek jibbitz..sbb trend baru crocs dont need any jibbitz! means dia ketinggalan zaman..wakaka..(pdhal nk sedapkn hati kasut dh hilang =P)

    ReplyDelete
  18. Have to change the secret code everytime lepas dah guna la then. Btw, cute.

    ReplyDelete
  19. Haha.. Sumpah kelakar.. Abg polis mmg 'Cepat betul mesra'.. Wakakaa~~ XD Nice entry as always Kak Hanis.. Cheers~~ :D

    ReplyDelete
  20. haha. comel je.

    sabar jela ada hikmahnya dapat kasut baru dua sekali terus.

    hahh. hamekk!

    ReplyDelete
  21. HAHAA !!
    besh beshh :D
    ade security code room gitu , hooyeay ! hidup crocs untok polis , HAHA ! *ape kaitan crocs dgn polis neh . heh heh :D

    ReplyDelete
  22. HAHA.
    Pencuri tue mesti secret admire Hanis Zalikha.

    ReplyDelete
  23. aiskk...hilang 1 beli 2???..tue kira ok la tue...just lepas2 ni kena hati2 la...

    ReplyDelete
  24. Sye pon dlu ade gak kod rahsia then bila orang yg tipu nk pinjam mcm2 lah kod yg dier bagi...hehe

    ReplyDelete
  25. menyusahkan btul pencurik2 ni..

    siap kne buat secret c0de lg tu..wuwu..

    (^.^)

    ReplyDelete
  26. "Ke cepat betul mesra? Eppp biasa dia abang polis cepat betul mesra."

    kelakar sungguh hanis. i tergelak2 sorang sampai mama i ingat i gila.

    ReplyDelete
  27. hahaha... ingatkan taknak beli crocs dah.. rupanya tambah lagi 2.. nice nice

    ReplyDelete
  28. sumpah same.kite pon sedang rase.sesuke hati mak bapak die nak pakai sliper org.

    ReplyDelete
  29. password tu tetap or tukar2?ada kemungkinan password tu disebar2kan bila once org dah tahu..hehe..extra careful! :-)

    ReplyDelete
  30. i gelak bila baca part kaki kurap sebab berjangkit tu.. Heheh~

    ReplyDelete
  31. memang comel tapi kaki perempuan yg mengembang kat depan sure sakit pakai gini.Kalau crocs akak kene pakai yg jari-jari leh bernapas kat depan!

    ReplyDelete
  32. heee...
    i got this crocs too tp another kaler
    but i xske pkai crocs ni
    mkn kaki klh buaya
    hihi

    ReplyDelete
  33. huhu.sian u.sapela curik corcs u tuh..tapi takpe2.da dpt yg baru~~ :D

    hm..tak silap, yg mcm u beli tu ade kaler purple..:)

    ReplyDelete
  34. now that is a new tactic to steal.. good thing you have secret code!!! haha



    and I like your new shoes.... Its nice.. :)

    ReplyDelete
  35. whoa.. secret code secret code!! so sweet la attitude begitu. membanteras jenayah harus diutamakan.

    ReplyDelete
  36. Hai! first time comment di blog ni. tips menarik! kasut itu juga menarik =)

    ReplyDelete
  37. Care ar! hehe.
    Mak Long pun pernah wat camni sebab
    ramai sangat pencuri bertopengkan
    manusia. kekeke

    ReplyDelete
  38. haa..bijak2 buat secret code!!! tp kena tuka la code tu selalu jgn asik sama je....kot2 musuh dlm selimut, gunting dalam lipatan, manusia bertopengkan haiwan,

    haaa.....


    fikir2kan....

    selamat beramal...

    ReplyDelete
  39. crocs hitam a.k.a lily 2 sama!! i pun bru bli jgk..hoh, kena simpan dlm bilik skrg juga (-_-")

    ReplyDelete
  40. kalau kt hostel sekolah dulu2, SEMUA harta benda milik persendirian ada tulis nama. guna marker biasa/kalau nk glam lebih guna silver/gold punya. haha!

    ReplyDelete
  41. besenye yg nak mencori benda2 tak berapa berharga sgt mcm kasut , etc ni ialah penagih2 narkoba (opss...itu bahasa indon,maksudnye DADAH) .. yeah peace :)

    ReplyDelete
  42. uhhhh kalau duduk kat hostel tu, dah macam perkara biasa dah. kdg2 tu hilang benda pelik2 pulak tu. tu pun nak curik jugak.

    agaknya mereka ni tak mampu nak beli kot. tp ada je org kaya tapi keje mencurik.

    ReplyDelete
  43. urmm mcm tu aa kehidupan di hostel...anyway, bijak sungguh pencuri sekarang ek...berani menunjukkan rupa paras

    ReplyDelete
  44. alala kesian. nanti sorok kasut bwh katil. tapi xpe, tambah 2 kasut baru tuh. heee

    ReplyDelete
  45. waa! suka kasut ni sgt2..tp xdpt belii..ongkos xckup..kne berjimatt.. (-_-")

    ReplyDelete
  46. hehh, sampai macam tu sekali eh org nk mencuri

    btw, secret code tu comel gila
    haha

    ReplyDelete
  47. lepas tu org yg pernah dpt secret code dgn innocentnye terbagitau secret code kt org lain...who knows shit happens....

    ReplyDelete
  48. huyoo..Crocs ori kene rembat..sabo je ler.. ade yang tak mampu nak beli la tu kot.hee..

    tapi,sampai dua teros~!1
    hahah.. memang balas dendam nih..

    :p

    ReplyDelete
  49. haha bagus-bagus..ada secret code..kalau dia tak daat jawab kasi fire sama itu pemangsa...hidup jangan jadi mangsa!

    I got Dark Vader's Power!

    ReplyDelete
  50. waa..mahal banget deh.kte gne y made in china je..hikhik~
    thanx 4 d reminder.kdg2 tkot gak klw orang ngaku kwn nak amek brg kat bilik kte nih..

    ReplyDelete
  51. giler berani pencuri ni siap menunjukkan muka.. better panggil die perompak je..

    ReplyDelete
  52. baru tau ade skill mencuri yg sebut nama roomate tuh ek...
    hm skali salah sebut, tersebut nama si pembukak pintu tu, memang mengong laa..
    hahahaha..

    ReplyDelete
  53. biasela tu hanis, dok kolej/asrama..kalo sepit baju tu confirm sedekah beli la byk mana pun..okla tu pencuri tu orang kalau t*y*l..huhu..haru biru tau..

    ReplyDelete
  54. wah..kasut like my sis... tak silap ada lagi satu warna tapi tak ingat...purple kot.

    eyh, i order ur mum special cake.. tak sabar nak tunggu sabtu nie.. bole makan.. yeaay!!

    sedap tak? ada guarantee? lol...

    ReplyDelete
  55. Masa kakak study dulu kat itm perlis pun ade pencuri. Habis jeans ke baju hebat2 hilang kat ampaian. Paling best, jeans lepas basuh dlm baldi lum sempat sidai pun hilang...

    ReplyDelete
  56. Masa kakak study dulu kat itm perlis pun ade pencuri. Habis jeans ke baju hebat2 hilang kat ampaian. Paling best, jeans lepas basuh dlm baldi lum sempat sidai pun hilang...

    ReplyDelete
  57. *sambil tekan keyboard kuat-kuat, bersungguh betul menaip*

    lol, geram btol crocs die kena curik.
    sbr jela..Vans i pon penah kene curik gak =( *sigh* lg sedih bile yg kene curik/hilang tu limited edition Levi's jeans, Guess jeans too.
    n mcm2 lg brg la sng ckp.
    sometimes i pikir, can't i go thru life without my stuff being stolen/lost..?
    it's like 1 of the things in life that we just have to go thru.

    p/s : oh, i pon beli Crocs Lily, color Espresso Plum =)
    ( grey & purple )
    adorable right Lily ni, with cute lil suede bow..

    ReplyDelete
  58. hahaha...lwk la psl secret code tuh..

    emm...sy penah hlg __. menggelabah giler carik xjmpe.. mmg pencori tak btamadun lgsung..huhuh

    ReplyDelete
  59. sy plak jeans kena curik..baru beli plak tuh..since dat dah tak berani bwk jenas2 baru pg hostel.phobia;)

    ReplyDelete
  60. slogan polis mesra, cepat dan betul..
    tapi bila hanis tulis cepat betul mesra, dah jadi klakar lak slogan tuh..hehehe

    ReplyDelete
  61. Cik hanis....comel la crocs yang baru nih..uhuhu..nak juga beli la...=D..biar sama ngan cik hanis..

    ReplyDelete
  62. sabor jer la pencuruk nih.......
    cam nk geget jer tgn dier!!!!!!!!
    hamik kau.........

    ReplyDelete
  63. hehehe..cute lak dengar..siap ada code bagai...

    ReplyDelete
  64. hhaahah...
    hanis..org tu adore kt u ngan kasut2 u skali...hahaha..tp dier malu nk ckp..dier curi laa..
    hahaahahah....

    btw...tc taw...
    nasib dier curi mcm tu..kalau dier pukau..(astaghfirullah hal azim)
    lagi ngeri~

    ReplyDelete
  65. i punye jibitz pun ilang jugakkk :(
    klaka la benda kecik mcm tu pn nak amek. haha

    ReplyDelete
  66. btol...btol
    kalau duk kt asrama memang cenggitu...dorang ingat bapak dorang ada share kat barang aku...
    kalau bapak dia tokey kedai baju GA ke, boleh gak bagi pinjam, kau nak amik pun boleh, asalkan kita bespren(ceh nak bodek so dapat la selai GA or anything about GA)
    datang blog saya-nak gak ramai follower yek cik HANIS

    ReplyDelete
  67. mmg kat mana2 pun ada pencuri.
    kat rumah saya, dah dua kali munculnya pencuri kasut. first time, abes semua segala kasut2 sukan dikebas. second time, kasut crocs bersama kasut kerja ayah dikebas. sume ni disimpan dlm almari kasut kat luar. mmg tak selamat. skang almari kasut dah dipindah ke dlm rmh.

    ReplyDelete
  68. alah hanis biasa lah tu :D
    kat SR pun lagi banyak kes HAHA

    ReplyDelete
  69. ((Secret Code))
    Wow, ingat dalam buku Ken Follett jer ada strategi Secret Code...Heh!
    Nway, nice strategy!
    Semoga Pencurik itu insaf.

    ReplyDelete
  70. The secret code is not bad. Nak lagi selamat hanya pinjamkan ur things when you are at your room. Make it an understanding policy for both you and roomie. Ur locker should be your private place and no tresspassing is allowed. And make sure your locker is always locked.

    When we would like to borrow something from a friend, shouldn't we go and get the things from him/her personally?? that should be the way. There is no such thing as fetching something when the owner is not present.

    ReplyDelete
  71. haha my story! Ok aku bkak blog kau after shak bgtau yg kau tulis pasal menda ni. Alang2 ada kat sini, disebabkan kita pun jumpa masa aku otw pg kelas n ko otw blk. Kann. So aku citer sket kat sini, total brg aku hilang is 2pants n 3cardigen. Shit. The rest aku citer bla kta free. Itu pun kalo ingt lg la kan. Nak tau gak tanya shak. Haha ok! Bubye! ↲Eh eh, strategi satu lg ; kunci bilik n loker kalo g mandi or pg kencen skalipun. ;p stupid A-hole to itu pencuri!

    ReplyDelete
  72. Nak pasang mendalah jibbitz tu pun dah bole luka tangan. Ini nak curi. Memudaratkan jari. Kerja gila!

    Jari I sakit sebab pasang jibbitz kakak I. CEH! Haha.

    ReplyDelete
  73. huhh?!
    hiLang 1 dapat 2
    so..next time hiLang 2 dapat 4 la..
    ngeeeee~~

    juz kidding!
    nice sHoes
    cr0cs mmg jadi igauan sume orang
    heh!

    ReplyDelete
  74. calet sket hanis... dah beli juge.yg coklat cair tuh.sangat selesa n cantikkkk

    ReplyDelete
  75. Hey Hanis! I nominated you as one of the most fabulous blogs I know! :)))) Love you~

    ReplyDelete
  76. comel je pencori tu menyamar sbg kawan rumet si mangsa..

    nway, u lagi comel pasang secret code..

    ReplyDelete
  77. Hanis,nak mintak tolong ni..
    how to change url kat blog?
    i mean i know where is the exactly place mana nak click semua tapi bila dah tukar dia cakap error sebab takde connection dengan nama kita.tapi kenapa hanis punya boleh je 'inibelogsaya'?kan tu takde kena mengena dengan nama hanis :'(

    ReplyDelete
  78. Hanis mintak tolong boleh?macamana nak tukar url blog?i mean i dah try tukar tapi error sebab dia kata takde connection dengan nama kita.tapi kenapa hanis punya boleh je 'inibelogsaya'?kan takde nama hanis pun dalam url tu.hmmpp

    ReplyDelete
  79. selain dari dua warna untuk kasut crocs yang hanis beli tu.., ada warna lain..iaitu purple...dark purple mengikut pandangan mata i lah...my sista ada beli satu kat subang parade.. original maaa...

    opss jangan tertipu dgn orang2 yang jual kasut crocs murah tepi2 jalan kat shopping2 complex dgn alasan, jenama crocs dah nak tutup sebab hampir bangkrap... tu semua tipu..dapatkan crocs original hanya di butik crocs...

    ReplyDelete
  80. Shoe lover spotted!
    visit http://shoesshopper.blogspot.com.

    ReplyDelete
  81. U're just too cute la Hanis :))

    ReplyDelete
  82. Laa... baru last week selipar anak saya yg comel age 6 yrs old kena curi di Masjid....

    Takkan mungkin org tua yg curi... budak kecik pun dah pandai curi selipar.. alahai.

    ReplyDelete
  83. tnye pasal mende len la...semua ckp pasal crocs..maleh nk tnye lg..

    huhu...dulu dok zamrud batch bile ni??wing mane nih??isyh2..aku ni ketinggalan zaman btol la..
    HAHAHAHAHAHAHAHAHA...

    knape aku xperasan ko ha??huahuahua...

    jgn terase ngn kata2 kasarku ini.. ;p

    ReplyDelete
  84. ader kes curi lg ker kt uitm?
    dlu prnh kena..ksut tmit tggi
    kna curi..br beli kot..hahaha

    ReplyDelete
  85. Beli jgn tak beli..
    Lepas ni kurung Crocs tu dalam sangkar.. Bior pencuri tak dpt bukak

    Zool

    ReplyDelete
  86. hello hanis zalikha...
    blog hanis juga telah di'cori'.
    bila i baca entry "berhati-hati dengan pencori" di blog hanis,
    i terjumpa satu blog yang byk persamaan dengan blog hanis.
    konsep yang sama & banyak ayat-ayat di sidebar ditiru every single words.
    blog hanis zalikha juga di'cori'..

    blog ini :
    http://mineheartbeat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  87. Assalamualaikum,

    *I selalu baca blog u senyap2..hehe
    *Anyway..nice crocs!!
    *siapa yang curi entry memang la tak original


    ~~Much love from me~~

    ReplyDelete
  88. http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs480.snc3/26294_10150089312675523_597045522_11359758_4976702_n.jpg

    hanis dah kawin!!

    ReplyDelete
  89. http://initentanggame.blogspot.com/

    ReplyDelete
  90. kos untuk bikin kasut crocs = $3 sepasang. Harga jualan = $169. Patut le company tu kaya raya jadi billionaire. Padahal, kasut plastic aje tu, lagi mahal dari kasut kulit lak. Hai duniaa... mari boikot crocs semua! save the world, save the environment, no more plastic shoes!!
    =)) hehe

    ReplyDelete
  91. Contests @ FrenzyFM.. RM200 untuk dimenangi.. Layari http://www.frenzyfm.my/contests.php

    ReplyDelete
  92. hanis...anda sungguh chomelz seperti kasut crocs itew..~tetiba samakan dgn kasut crocs~hahaha

    ReplyDelete
  93. wah..
    sgt skt aty la brg dicurik..

    ehh.. u bukan blakon lam crite cik eton pinky tu ke?
    weeee

    ReplyDelete
  94. haish gila lah, kat mana2 tempat pon sama jer. mesti ada pencuri crocs.

    btw. crocs baru lawa. heh ;))

    ReplyDelete
  95. macam2 tektik org guna nak curik ye, yg tu yg paling berani sekalilah.. huhuhu takut pulak dgr

    nway canteknye kasut haniss

    ReplyDelete
  96. Ada 3 kaler hanis,yg pepel so sweet.

    ReplyDelete
  97. uhh 2 pon nk curikk
    kesian pencuri 2 xde duit nk beli jibbitz

    ReplyDelete
  98. so.. the secret code is your cats name?

    lol

    ReplyDelete
  99. theehehe.. kasihan. tp kasut lawa. :D

    ReplyDelete
  100. hanis, u kena pasang software yang copyright ur penulisan.
    ramai je duk mengopy jer,..

    ReplyDelete
  101. uhuu..
    kat blogshop ag murah la crocs u ni..
    rm115 je..;)

    ReplyDelete
  102. Babe....off-topic jap....just nak congrats you & your blog for being shortlisted as 50 top blogs by INTREND magazine MARCH issue....wah...makin berlimpah ruah rezeki u...amin....teruskan menulis crita2 chumel...sechumel penulisnya Hanis ;-D

    ReplyDelete
  103. secret code..hmmm good idea...

    anyway i sell crocs too. it's 100% original & cheap. do visit http://kedaikasutsaya.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  104. Oleh itu, kita mesti sentiasa berjaga-jaga. Pencuri tidak kasih tahu bila masa dia nak ceroboh masuk...

    ReplyDelete
  105. i penah kena "attack" ngan my own fren..rasanye maybe dy pakai tactic yg bukak loker i by telling my rumet that she want to "borrow" that thing from me mcm u cakap tu..=(

    ReplyDelete
  106. hye hanis,im ur silent reader....i suka la baca blog u....comel jer...papepun kalau u rajin link la i yer...

    ReplyDelete
  107. mahal la crocs. bnde cikai je , haha

    ReplyDelete
  108. TAK BAIK PANGGIL I MANGSA WALAUPUN CROCS I YANG KENA CURIK. CROCS BERCORAK HARIMAU BINTANG AKA LEOPARD, KURANG ASAM BETUL. Semua orang bila dengar cerita I akan cuba comfortkan dengan berkata "Takpa bior kan pencuri tuh kaki dia kurap". I tak paham. I tak paham dia nak fitnah I dan kata nanti pencuri tuh kena kurap sebab I tak jaga kebersihan kaki so bila share Crocs terjangkit, atau dia nak sumpah pencuri tuh sebab buat jahat.
    _________________________________

    hahahahaa...nice one!

    ReplyDelete
  109. hahhaa funny la..crocks memg bnyk story die..i ade crocks kaler pink...hwa hwa..tapi digigt anjing..anjing ske gigit maybe sb getahnye yg sedap..kenyal gitu..jizbit ea..mcm mane nk sebut haha..i ade bentuk ladybirds tapi ilang.anjing tu telan kowt..haha..huuu..nway congrats dpt 2 crocks.^_^

    ReplyDelete
  110. kawan saye punye wane unggu.....
    cyes...
    cun kot..

    ReplyDelete
  111. lol, samala kasut kita, crocs yang warna mcm emas2 coklat(xtaula nak ckp warna pe neh)..

    ReplyDelete
  112. cute kasut itu! nak beli gak lah..hahahah

    ReplyDelete
  113. hi hanis,

    you can get the same thing cheaper here http://crocsmarche.blogspot.com

    100% original Crocs only. money back guaranteed! :)

    anyway, this entry is hilarious haha..

    thanks!

    ReplyDelete
  114. just to share..mmg tak baik sumpah org..cause ppl said that nnt kita akan kena sumpah tue balik..huhuu..i dh kena..my coursemate calarkan kreta i..n i sumpah dia eksiden..a week after..i yg eksiden..huhuuhu~menyesal gila...
    neway..i enjoy ur blog..support mine..d new one..www.nsa-notsoamazing.blogspot.com

    ReplyDelete
  115. Hanis...just want to let u noe about Crocks~~~~ my friends said kalo kite terbalekkn pic crocks tu akn ternammpak ayat ALLAH...wallwaualam...

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!