Wednesday, March 31, 2010

Berry Rambang.

Baiklah. Saya ada satu strategi yang mampu membuatkan saya update selalu walaupun masa tidak mengizinkan. Amboi masa ni, sukati dia je nak izinkan ke tak I update mmph mmph. Walaupun selalu occupied dengan perkara lain, Blackberry senantiasa di tangan dan dengan hobi suka mengambil gambar, maka terciptalah segmen Beri Rambang. Ini up to you nak pronounce bagaimana. Boleh jadi disebut sebagai 'beri' as in Bagi Rambang. Atau lebih comel sebut sebagai beri as in (black)Berry Rambang. ATAU PALING COMEL BERRY RAMBANG YANG MAKSUD DIA SANGAT RAMBANG, 'VERY' RAMBANG, TAPI SEBAB TERLALU COMEL TAK RETI SEBUT VERY JADI BERRY RAMBANG YOU! Berry Random pun boleh. Okay pasal tajuk segmen dah ambil satu perenggan. Progress yang baik di situ.

Mari mulakan! Gambar rambang yang ada dalam Berry kita :) Kebanyakan gambar di bawah, telah diupload di www.twitter.com/haniszalikha terlebih dahulu, so kalau yang bau basi tuh jangan makan -__-


Gambar untuk buat visa. Memang julung-julung kalinya gambar berukuran passport sesuai untuk tontonan umum :')



Pergi tangkap gambar pun nak bawa di debab di atas. Maksud saya, debab sebelah kiri ya. Debab kanan memang kena bawa sebab dia pun kena buat visa -_- AND GAMBAR INI SMART SEBAB BOLEH BUAT LOGO CHANNEL V. Yes.



Kalau tak debab tapi memerap takpe. Lenguh lah gile.






Gambar Gu Jun Pyondan ini memang dah tag semua kat Facebook tsk tsk T_T



Standard lah phone penuh dengan gambar vain teehee. Muka nak balik Johor dan senyum palsu.



Muka dalam trafik jam, dah lembeb pergi meeting T_T




DAPAT AKU MERASA CREAM PUFF EMAK BUAT YES BEST IN THE WORLD EVER GITU.






Waktu perjalanan pulang KL, singgah makan tepi lebuhraya. Wow 'tepi lebuhraya', sungguh skema. Terbayang kereta rosak tepi lebuhraya, dan makan di situ -_-. Maksud I rest area dekat highway, di mana Restoran Satay Haji Samuri buat aksi antarabangsa dengan mengambil bahagian dalam Earth Hour.





Muka berlemuih melekit sememeh tak mandi, lepas test Macroeconomy terus pulang ke pangkuan keluarga :')



Dan juga ke pangkuan anak Madhuri yang baru lahir. Ceh macam larat je anak kucing haluih ni nak pangku I.

60 comments:

  1. Anak kucing itu comel!
    PumpkinBee suka!
    ^____^

    ReplyDelete
  2. black berry very the vraa vraa vroom~ hekhek

    ReplyDelete
  3. hamis..cun gambar visa anda :D

    ReplyDelete
  4. gambar bisa tu klu sekali pandang macam liana la..*saja eja visa jadi bisa sesuai dgn tema tajuk berry rambang*..huhu~...owh..hanis cantik seperti selalu...subhanallah..

    ReplyDelete
  5. sebenarnya bila you tulis "Gu Jun Pyondan" benda tu if I tak minat dia memang bunyi dia funny. tapi sebab I minat dia macam..wtf wtf.

    ReplyDelete
  6. you nampak berisi aka debab pulak dalam gambar berukuran pasport tu..ehehe. adakah sebab si debab turut serta semasa pegi menangkap gambar?? nway debab2 pun tetap maintain sweet~~~~ :)

    ReplyDelete
  7. ololo... comelnya gambo pasport dia.. dan kucing tu pon comel :)

    ReplyDelete
  8. oh god, i love cat and and, i love your blog too..=)

    nice meeting your blog..

    *ceh blog je..=)

    ReplyDelete
  9. canteklah awak...aritu cam nampak kat carefree contest...toll ker??

    ReplyDelete
  10. haha...the title confusing me..very..berry..whatever..

    btw..just wanna let u know...link no 5 kat tips bermanja tu..Cara menilai kawan sejati..broken link tu...html tagging tu silap kot...

    anyway..great belog u have...keep up the good work..

    ReplyDelete
  11. suka tengok cik debab...comei sangat...=)

    ReplyDelete
  12. cmne nk like mcm status kt fb ek??
    hahahaha!
    0k i like diz entry~

    ReplyDelete
  13. cantik gambo2 dlm berry hanis...wah bagus la restoran haji samuri pun celebrate earth hour....

    ReplyDelete
  14. ramai betul kan peminat sis,btw nk tanya sis ni keje pe?model ke?

    ReplyDelete
  15. pengakuan ke pangkuan ank kucing??comel anak kucing anis..

    ReplyDelete
  16. anis, kalo ade mase kan, kalo rajin nk tulis byk2 entri, boleh je letak kt situ, nk post ari ape. pukul brape. so, xde lah blog jd penuh dgn sesawang labah2. hehe

    ReplyDelete
  17. haha..u ni even duk jauh pon, rajen balik umah eh

    ReplyDelete
  18. anak kucing balik ke PENGAKUAN la sangat khennn?=p

    ReplyDelete
  19. geramnyer tgk budak debab yg comel tu eeee

    ReplyDelete
  20. ahah.

    muke u ngan ur bro, sangat "sejibik" bak kate org..

    :)

    ReplyDelete
  21. hohohoho.. anak madhuri comel..

    ReplyDelete
  22. sedapnya cream puff!
    nak order boleh ke?

    ReplyDelete
  23. owrait..secara rambangnye i sukakan gambar 'Muka berlemuih melekit sememeh tak mandi' 2..hehehe u look very nice kalo senyum nmpk gigi...hehehe..=)

    ReplyDelete
  24. ehehehe, cantik2 gambar hanis. :D

    ReplyDelete
  25. sekor je ke ank kucing tu??
    anyway segmen very random ni seswai memandangkn u bz 24/7
    tp i mengharapkn sesuatu input yg berguna....
    something new...
    all the best

    ReplyDelete
  26. aaah! comelnye anak kucing... aaah!
    comelnye kitten.. deng!

    i want one..

    ReplyDelete
  27. hanis, can i ask you something, hanis pakai skincare apa? you have a very nice skin..hope you can share with your readers

    ReplyDelete
  28. hehe always comel!

    dan sangat respek kat kedai yang support Earth Hour tu!

    ReplyDelete
  29. ur visa picture!!!
    awesome!!!
    agagagaga

    ReplyDelete
  30. ahahaha.. statement last tu lawak!.. cute kitty tho.. (^^,)

    ReplyDelete
  31. haha..hanis sntiasa maintain comel and baby kucheng tu omaigod..sgt2 cute.:)

    ReplyDelete
  32. balik ke pengakuan anak madhuri atau balik ke pangkuan anak madhuri ?

    ReplyDelete
  33. hehehe~

    kalau tak guna Berry, guna XM5800 boleh?

    hehehe~

    ReplyDelete
  34. minat gu jun pyo tuh!!!!
    tapi mamat korea memang gitu
    they are not pondan or gay
    but agak lembut nak compare ngn laki laen

    bukan lembot cmne tapi ntahla..
    hahah
    kite dop au explain
    ;D

    omg ur mom's creampuffs r indeed the most mouth-watering ones ove ever seeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnn

    lapa.
    anak kucing bese.memang comel

    ReplyDelete
  35. u mmg comeyyy... cute lg hikhikhik

    ReplyDelete
  36. Thanks for the feedbacks on this segment :') Will do moar in future!

    ReplyDelete
  37. Ok si debab part was funny.

    Thumbs up to Sate Hj Samuri cawangan tepi lebuhraya!

    ReplyDelete
  38. "will do moar" hahah.
    hari tu awk ada post something abt din beramboi kan.
    kesian dia, dah pergi buat selama2nya.
    pasni awk buat entry pasal demam denggi pulak.
    bagi awareness kat semuaorang, esp orang shah alam, since kat sni ada melambak2 banner 'awas, kawasan anda dilanda demam denggi'. T-T
    alfatihah to arwah din beramboi.

    ReplyDelete
  39. oh oh.

    Hanis unnie.just nak mintak permission balas kumen Faradeeba.

    urm.Korean boys,kind of metrosexual.

    you can see them kejap2 perbetul rambut,pastu bila makn sopan.gelak tutup mulut.

    memang cam pondan but not pondan at all.cute adalah :))

    maybe its because of their culture.

    Korean boys are LOVE!

    ReplyDelete
  40. kiutnye kuceng tu........... >_<

    ReplyDelete
  41. hanis..
    nanti tengok kucing akak juga ye..sgt kiut juga seperti itu..

    ReplyDelete
  42. It has been a while since I last dropped by here.

    I super like your passport photo.. I seldom see nice passport photo cos you know lar.. those ppl always make us look ugly in passport pix :x

    anyways.. guess you're doing great.. and maybe you can post more entries in english :x

    ReplyDelete
  43. hanis..nk resepi cream puff mak yu..i tgh mengidam nie..mase mengidam baby first..try resepi internet sume tak sedap..teringat cream puff kat mrsm dulu..sedapnye..oanas2 mkn..pasti pulang prep awl utk mkn itu cream puff semasa panas!

    ReplyDelete
  44. perkataan 'go jun pyondan' memang buat han gelak kaw2!

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!