Friday, January 14, 2011

Apology video for my last spontaneous vlog

I made a mistake in my first spontaneous vlog:



So if you've watched my first spontaneous vlog, I'd need you to brainwash yourself and watch my apology video. Sorry y'all, Deutsch is NOT the other spelling for Dutch (I mistakenly guessed that). It's something else completely so yeah.

XOs.

162 comments:

  1. Eleh .. smol matter je la hanis*utk org yg buta bahasa mcm untie* hihi. alamak, pasni untie comel pn kena buat apology n3 bcos of the word 'smol' tu.

    anyway, u looks so cute.

    ReplyDelete
  2. apa2 pon tatappppp comel. way to go hanis...making mistake is not stupid. ur the best!

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. apa2 pon tatappppp comel. way to go hanis...making mistake is not stupid. ur the best!

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. hahaha... marah betul orang tu.

    deutsch!

    :D

    ReplyDelete
  5. yeah, betul when i saw it terus dlm hati kata Doitch. my late father yang bagitau dulu masa sekolah menengah, Dutch tu bunyi nya more to Datch

    ReplyDelete
  6. Hanis lain kali speaking melayu bole ? grrrr


    *kesalahan anda di maafkan, kehkeh

    ReplyDelete
  7. hanis, what i learned in my linguistics for ESL teacher; different places use different pronunciations. so just don't worry if you make mistake ngeee :)

    ReplyDelete
  8. HZ tak boleh pronounce properly . HAHA. Nice babe.. :D

    ReplyDelete
  9. glad u admit it.
    but somehow, that person from youtube shouln't be so hard on you.

    ReplyDelete
  10. okey hanis..ur apology accptd. tapi kan dat person xleh ke tegur baik2..ade plak bahse kasau..well done hanis..

    ReplyDelete
  11. not a big deal.. lek ar hanis.
    bukan semua org perfecto..

    ReplyDelete
  12. not a big deal.. lek ar hanis.
    bukan semua org perfecto..

    ReplyDelete
  13. Its not a small matter because Dutch and Deutsch is two different languages altogether.

    Dutch=Holland.
    Deutsch=German.

    Mereka memang negara yang berjiran tapi mereka tegang juga macam kita dan negara jiran kita, ehem. Jadi bayangkan Mat Salleh yang datang negara kira dan salah sebut nama bahasa kita "Oh I love Kualah Lompor, but they only speak Bahasa Indonesia there".

    That's the case here. So again I'm sorry.

    ReplyDelete
  14. yeah we make mistakes and learn from mistakes :) that's just okay!

    ReplyDelete
  15. hahaha.. lawaknya ekspresi muka tu... :P

    ReplyDelete
  16. that sounds seriously annoying!!!..well people learn from their mistake..weee

    ReplyDelete
  17. okey, bg yg buta ttg sbutan mcm aku,
    ni ialah pelajaran berharga ok.
    sbut doitch, bkn dutch!
    hehe.. pape pn last part dlm vlog 2 comel + gedik cket.. hehe

    ReplyDelete
  18. i love the last part where you said "deutsch" but a man's voice sounded instead. LOL ! :D

    ReplyDelete
  19. it's ok HZ..manusia tak terlepas mbuat kesilapan..~_^*

    "Deutsch..!!"
    *sambil junkit bahu..ahaks~

    ReplyDelete
  20. ohhh,sekarang faham....

    hihi btw video last mmg cool okayy! confirm dorang sejuk hati dah..hihi

    ReplyDelete
  21. Alahai..small matter je tu nis.. Semua org pasti faham. :)

    ReplyDelete
  22. yerlah boleh dimaafkan sebab bahasa jerman sangat asing bagi kita..

    ReplyDelete
  23. hahahhahaa....1st, video mintak maaf tu klakar, 2nd, respect coz berani mintak maaf n mengaku kesalahan...pape pon all the best n good luck

    ReplyDelete
  24. HAHAHAHAHAHA

    hanis cane you buat bunyik 'doyth' tu bergema dekat sekeliling?

    haha

    ReplyDelete
  25. every one make mistake yaw,but it would be nice if we admit it :),sense of humble .

    ReplyDelete
  26. its sokay.. tiada orang yg perfect.. dun too worry.. skurangnye dah admit. ;)

    ReplyDelete
  27. tak pe Hanis... manusia memang tak lari dari melakukan kesilapan... at least kita cepat tersedar and cepat minta maaf... ^_^

    ReplyDelete
  28. hi hanis..its ok..people do make mistake sometimes..tp sy rase org yg tegur tu haruslah guna bahase elok sket.. :)

    ReplyDelete
  29. oo psl deutsch dutch je ke? org malaysia kt german pn spell de je. mls nk type deutschland pjg2. huhu

    ReplyDelete
  30. nice one. have a nice day. hope things goes well for u.

    ReplyDelete
  31. wad de.. ku tak maafkan kesalahan kamu. PMS... eh.. period!

    ReplyDelete
  32. hehe,, mmg deutsch kan ,, hehe,, haha ! "doitch doitch doitch" hehehe ~ mr jub2 marah sungguh,, nenek moyg die org sne brgkali,, tp so nice la you,,, cute je wallah ~

    ReplyDelete
  33. salam hanis zalikha..

    i know you are the type of person that's really care about whatever you do/did.

    bravo to you..
    it's really sweet!!

    ReplyDelete
  34. takpe hanis, bila kita salah, kita admit.sekurang2nya tu menunjukkan kita ada budi bahasa dan tatasusila yg terjaga. :)

    ReplyDelete
  35. That is what we call "we learn from our mistake" :)

    ReplyDelete
  36. haahahaahahahah...
    its ok je hanis,
    saje je org tu jeles dgn kamu..
    kohkohkohoh..
    bkn nye u nk wt karangan pun...
    huhuhuhu..

    ReplyDelete
  37. Haha. macam la diorang ni semua tahu benda tu salah. ^_^



    Psst! : Lebih Baik Dari Yang Terbaik? Ade ke camtu?

    ReplyDelete
  38. It's okey, if you didn't make this mistake we might do the same mistake again and again. So, thanks for making the mistake. That was a cool video you've made. ^^,

    ReplyDelete
  39. nice vid!but whoever commented to u b4 adelah sgt kasar bahasanye utk tegur ksalahan org.duhh!

    ReplyDelete
  40. hmm,emo gak orang tu ae, pape pon, HZ dah mintak maaf pon :)

    ReplyDelete
  41. no beggies la Hanis.. they are just some bunch of ppl who acts like a microscope, looking deep to capture ppl's small mistake..and points it out like its a big deal..chill babe. be strong

    ReplyDelete
  42. Hahahahahahahahahaha it's good that some of you really understand that bukan that youtube comment yang bothering me. Tapi betapa besarnya perbezaan dutch dengan deutsch.

    ReplyDelete
  43. aww...such a sweet apology....
    thanks tau hanis, i pon tak tau pasal nie.

    u tambahkan pngetahuan i..thanks dear

    ReplyDelete
  44. you should comment this video using your youtube acounts
    http://www.youtube.com/watch?v=jnxQxPC8lcI&feature=related

    ReplyDelete
  45. terkejut dgr suara jantan sbut DOYCHHH..(tu dia ejaan)

    ReplyDelete
  46. small matter je silap tu..anyway, ok jg ade org yg alert kan..tp, cr tegur tu berhemah le sket kan..
    heheh..u look so cute ble kluar sore garau tu..hahaha..i pun terkejut gile ble sore tu dok ulang DEUTCH DEUTCH DEUTCH.. :-D

    ReplyDelete
  47. i thought you were apologizing for how you recklessly let your *dotdotdot* (you know what, at the end of the vid) exposed in the video... instead, you apologized on something as trivial as dutch vs deutsch....

    ReplyDelete
  48. u rock girl, mmg kreatif. the timing of ur impression to the "Deutsch" sound is perfect.

    ReplyDelete
  49. Apology accepted,Hanis..
    Learn from mistake..

    ReplyDelete
  50. its ok dear..hidup tak pernah berhenti menuntut kita dari belajar..so,dalam tak sedar haniz dah belajar sesuatu...right?

    ReplyDelete
  51. lawaklaaaa part last angkat bahu.hadoihhh hanis XD

    ReplyDelete
  52. pekebende yg hanis mrapu ni..bahasa org putih lak tu..fening la..

    ReplyDelete
  53. seriously why so serious?? kalau pun salah rasanya mamat tu tak perlulah sound teruk macam tu kot.. tergur elok2 kan lagi baik..

    neway..bagus kamu minta maaf.. sgt positif.. :)

    ReplyDelete
  54. OMG! Hanis, this video is so cute! u r too. Haha...ramai je org yg sebut dutch like u did. so actually now u r doing us a favor. Those who can't accept failure/ mistake as a learning process thought they are already perfect..& that is Plain Stupid.

    ReplyDelete
  55. it's ok beb...
    sy maafkan.. hihihi ^_^

    ReplyDelete
  56. so sweet video. .
    its ok kita manusia belajar melalui kesilapan. . :)

    ReplyDelete
  57. whoa sweet apology and its funny too... i like you hanis....

    ReplyDelete
  58. i love the last part. siap dengan bahu lagi. HAHA.

    u did the right thing. :)

    ReplyDelete
  59. hahaha.. ur apologize video make me smiling la hanis.. it's funny.!! and for ur information i'm also pronouns duestch as dutch before.. deuestch people is very concern about their language.. bcoz i pernah kena tegur jugak dengan diorang cause using wrong grammar in their language.. but it's is ok.. as long as we admitd wif our mistake.. u comel.. suke2..

    ReplyDelete
  60. Yes! Diorang sangat particular. Kalau kita dah jejak Holland, janganlah nak cakap Deutsch dengan diorang. Memang kena jeling. Samada cakap English or Dutch jer diorang layan. Diorang cam dingin je dua negara tuh (German and Holland).

    ReplyDelete
  61. xpa kak hanis . we learn from mistakes rfght ? huhu ~

    ReplyDelete
  62. xpa kak hanis . we learn from mistakes rfght ? huhu ~

    ReplyDelete
  63. xpa kak hanis . we learn from mistakes rfght ? huhu ~

    ReplyDelete
  64. hey thanks i didnt know that either! i like what u did most of people make mistakes but when the time to admit and apologize they tend to be reserve and keep it silence. But what we shd do is Whenever you're wrong admit it. Whenever you're right, shut up! haha have a gr8 day!

    ReplyDelete
  65. It's not easy to learn a new language and to learn it's pronunciation...orang dutch and german x sehati berdansa sebab dulu ada issues skit...kalau gi border je bleh cakap german..kalau dalam holland mmg x arh kan..hee..

    ReplyDelete
  66. haha~ nice one~! mase ulang2 tu annoying~ hak3

    ReplyDelete
  67. Hanis org ckp cm tu kt u..i y mcm nk nges..but u mmg nice...akhir skali uat i gelak....gud luck hanis Zalikha..;') bravo...

    ReplyDelete
  68. OMG!! I really luv the way U act to pronounce dat "Duetch" word! hahaha its annoying but somehow funny!! I luv u HANIS!!! gewdikz forever yeah!

    ReplyDelete
  69. this is so cute. that person tak payah la jadi so rude nak point out mistakes pun. haiyaa. that person better apologize to you for calling you stupid. ramai orang pun buat salah kot, but that person doesnt have to be so rude about it. duh!

    go Hanis Zalikha! :) love reading your posts.

    ReplyDelete
  70. poteto potato tometo tomato

    sket nye marah mr juboq tu

    ReplyDelete
  71. uhuk..bgusnye u dapat perasaan kesilapan u..sdgkan ramai yang tak perasan..thumbs up!!

    ReplyDelete
  72. owhh, sweetnya mintak maaf =))) oke dimaafkan *walaupun i tak tau itu salah* heeeee

    ReplyDelete
  73. ...video minta maaf yang comel! tapi tak patut org yg tegur tu cakap stupid. Gunalah bahasa baik-baik..

    ReplyDelete
  74. gler cute yg last tuh..
    sonok plak duk replay yg last tu..

    ReplyDelete
  75. gler cute yg last tuh..
    sonok plak duk replay yg last tu..

    ReplyDelete
  76. dear hanis!!!
    the apology vid is HILARIOUS! hahha x pasal2 u kene title STUPID sbb salah sebut DUTCH. such big issue isnt it..? small thingy je pun. biasa la tu, org femes cm u mmg slalu kene. rmember ct nurhaliza, vogue for Vo-GEY..? tu lg xleh trima. hihih. anyhoo. nice vid. thumbs up for u hanis. =))

    ReplyDelete
  77. hye Hanis! Tak sangka u pun vlogger jugak jer...

    Yeahh! Blogger & Vlogger...hehhee....

    nice to see someone well-known do some vlog too...well, u know what...
    there's a group for vlogger in Malaysia called 'United Malaysia Vlog Channel'

    please havva peep on this page ok...appreciate it so much...



    Check This Out!! :
    Check out for United Malaysian Vlog Channel (UMVC) FB Page

    Check out for United Malaysian Vlog Channel (UMVC) Blog

    Check out for United Malaysian Vlog Channel (UMVC) Youtube

    I am a Blogger & Vlogger too!! (UMVC)

    \^__^/

    p/s: teng u berry march is thank you very much....

    ReplyDelete
  78. Bagus, korang gaduh pasal dutch dengan deutch. Aku sampai sekarang ingat Hollad dengan German tu negara yg sama. Sib baik sekarang aku dah tau.

    ReplyDelete
  79. sape yg antar komen gitu kan...tak kesah la pronounce macam mane pon kan hanis...kite bukan org jerman..mane la tau eh....dutch ke doitch ke hehehe...

    ReplyDelete
  80. its okey...everybody make mistake kan...noboy perfect...

    ReplyDelete
  81. Alaaa sweetnya video. Its okay HZ. Semua orang buat silap. Anggap aja ini learning process. Heee. Chill! :)

    ReplyDelete
  82. it shouldn't be an issue on this...but you are a well known person that's why it became an issue...but that was the coolest apology video ever! the youtube person was mean and only know how to curse...haha..anyway you go girl! Deutsch! Deutsch!..

    ReplyDelete
  83. haha. thankss hanis! for the info :O

    ReplyDelete
  84. hahahhaha
    ur so cute hanis!

    apela mamat youtube tu.
    nak kate org stupid plak lagi..
    kalau die mat salleh macam la die reti cakap bahasa??

    ReplyDelete
  85. k.hanis, nyway gedix2 comel ^^ bgos la akak siap buat vdeo sgala

    ReplyDelete
  86. haha, comel. i just lovee reading your blog =)

    ReplyDelete
  87. hehe..tak prasan pon..-_-" nape baik sgt hanis..

    ReplyDelete
  88. I think if a German watch this video, that particular person will understand and definitely accpeting your apology.

    Last time there was an arguement regarding a "language". Which is the real English, is it the American English or the British English?

    ReplyDelete
  89. maybe it's not biggie for us, tapi mungkin jd isu buat org yg suka mempertikaikan small matter kn?

    lol;D sis hanis, u look so great in the video. seriously cun;)

    ReplyDelete
  90. hoho.sumpah comel yang last skali tuh. siap dengan pergerakan bahu skali nak sebot "deutsch"! hehe

    ReplyDelete
  91. hehe..what a nice apology video =_=..seriously u do a right thing to apologies :-)

    and i like ur reason "Mereka memang negara yang berjiran tapi mereka tegang juga macam kita dan negara jiran kita, ehem. Jadi bayangkan Mat Salleh yang datang negara kira dan salah sebut nama bahasa kita "Oh I love Kualah Lompor, but they only speak Bahasa Indonesia there". Thats true..

    I manage one public football group, and the problem between our country and "negara jiran kita" is totally annoying..from a small matter it's become a very big issue..Intelligent act u take there..good!

    ReplyDelete
  92. Klaka tgk u jerit NO!!!!!!!!!!! sebab.. nampak tettt. comel je muka u npk cam frustrated. :P

    ReplyDelete
  93. you're cool dear! admire yah ;D

    ReplyDelete
  94. tokojut eden bunyik

    DEUTSCH
    DEUTSCH
    DEUTSCH

    pastu finale dia

    "DEUTSCH"

    ReplyDelete
  95. oouh ni lah Hanis Zalikha . DONE ! =) nice blog !

    ReplyDelete
  96. xpe...sy maafkan...hehe...cik adik comey...buat salh mintak maaf...cik adik sungguhhhhh comey....

    ReplyDelete
  97. kasar benar cara orang tu menegur.. huhuh... mcm dier tak pernah wat salah jer dalam sebutan....tapi bagus la hanis terima dengan positif teguran tu... i like...

    ReplyDelete
  98. kasar benar cara orang tu menegur.. huhuh... mcm dier tak pernah wat salah jer dalam sebutan....tapi bagus la hanis terima dengan positif teguran tu... i like...

    ReplyDelete
  99. congrate to hanis sbb mengaku silap. bagus, tak semua org blh mengaku silap kan. tp, akak pun tk suke ngan org yg tego tu, tk bleh tego baik2 ke.. ermm.

    ReplyDelete
  100. ok2....
    sekarang baru saya thu!
    haha....^^~

    ReplyDelete
  101. okay serius kecewa gila dgn internet connection kat sini cant event view yet ur vid hanisss -_-

    ReplyDelete
  102. aw first video should say yesss, my mistakes trsexy tak sengaja kn..haha. douitch, tkpe ah. learn the mistakes there ;)

    ReplyDelete
  103. chill babe, chill. i think the one who called you stupid only had intention of gaining some attention from somebody like you, well, how should i put it, somebody pretty like you...

    ReplyDelete
  104. keep repeating scene "OH NOOOO!! :O" tuhh. cuteee! XD

    oh and last part yg angkat bahu tuh. hehe.

    nice job Hanis ;)

    ReplyDelete
  105. yes anda di maafkan... hehehhe klu you tak cakp salah pun i tak tau yg tu salah :)

    anyway thanks for the info :)

    ReplyDelete
  106. cik hanis.anda takda wat salah dengan saya pon, jadi walaupon takda wat salah sy tetap maafkan awak gak lah..huu....

    belogapasajajadi.blogspot.com
    new entry : 2 blackberry phone yang mantop

    ReplyDelete
  107. okay, dah dpt view the vid. apology accepted cewah. so cute of u hanis =)))

    ReplyDelete
  108. Mamat tu saje nak publisiti murahan sebab tu dia kena tegur orang dengan cara kasar untuk outstand diri dia sendiri. Pure losers memang camni so takyah nak ambil hati sangat. Moga-moga dia sendiri pun belajar dari kesilapan sendiri. Peace :)

    ReplyDelete
  109. you know what? nowadays, all people do is CONDEMN! they don't correct. they curse. even girls doing hijab tutorials are been cursed. at least they patut tegur you elok-elok lah.

    ReplyDelete
  110. Making mistake is just another way of learning...chillex sudah

    ReplyDelete
  111. Hanis Zalikha <3
    so sweet =.=" ohh, baru jap tadi tengok video minta maaf ttg ejaan ^__^ susah cari orang yang sudi minta maaf sekarang ni and you did it ^__^ well done! have a nice day :)

    ReplyDelete
  112. Hi Hanis,
    Tu la org Mesia, pikiran sempit, bila org melayu ckp omputih slh sikit, terus stupid...

    meh la dtg Manchester ke, Liverpool ke...Newcastle ke, diorg kalau ckp english, org belah2 London pun xpaham. mesti rasa nak menstupidkan mat2 saleh yg ckp english serupa ckp german tuh...cth 'my father' akan jd 'me father' (ni bleh kira slh grammar la kan?)...'for' akan jd 'fer' (which can be a different meaning from for kan?)byk lgi la cth lain, kang comment I ni jd entry plak kat sini

    *emo ni dgn org yg befikiran sempit, pastu senang2 menstupidkan org dgn benda yg sgt stupid*

    ReplyDelete
  113. orang baru belajar kan..
    bahasa asing lagi..
    memang la macam tuu..

    anyway..
    lawak giler tiba2 ade sura laki subut 'deutsch'..
    ngok ngek je..
    hahahahahahaaa~~

    ReplyDelete
  114. hye hanis,

    this is my first time commenting at ur blog..after watched this vid, I'M speechless!

    SANGAT.COMEL.OKEH.

    =)

    ReplyDelete
  115. doitch! douche!! doink!!! whatever! lol..

    malays! meleis! malaya! melayu! whatever!

    ReplyDelete
  116. hamis jalikha yg comelllll....mcm ni lah adik akak....

    ReplyDelete
  117. so sweet. eleh kalau salah tolong ar tunjukkan. jgn ar marah2. kan...org sume sayang Hanis Zalikha dorang sedap marah2 plak. tapi takpe u r still cute!!! xoxo!!!

    ReplyDelete
  118. hahahahaha
    past yang last memamng kelakar

    ReplyDelete
  119. read between the lines ppl,

    dear hanis, once u realized u nye baju menampakkan tali bra, u terus totop video. tak logik pulak tengah u bikin video ni suddenly u realize yang dutch & deutsch tu berbeza sebotan nye.

    tu pendapat saya je la :)

    ReplyDelete
  120. wikipedia is actually pronounced as 'waikipedia'. fyi

    ReplyDelete
  121. wikipedia is actually pronounced as 'waikipedia'. fyi

    ReplyDelete
  122. eh kenapa kite pulak tak boleh marah kalo derang tak buleh sebut bahasa kite dgn betul?aisshhh..but u rock girl!

    ReplyDelete
  123. thumbs up!!!


    good job dear...nobody perfect okey..

    ReplyDelete
  124. haha what a daring ending of an apology vid!nicee

    ReplyDelete
  125. Owh Good Lord.... ur damned amusing Hanis!!
    An intellectual person dont address others as "stupid" before even knowing that someone. What they would do is to point out d mistake in a very professional way and never to offend others, cause life is a learning curve, so we educate each other. Nak marah2 watpe, buang tenaga. Nak cpeat tua ke?? hahaha
    Ur one cool person and some of ur responses shows ur maturity too, altho ur still young. Well, we are bothe UiTM products... UiTM dihatikuuuu.... Keep on blogging Hanis!!

    ReplyDelete
  126. ppl do make mistake..chil...=)

    www.naddyabeautylicious.blogspot.com

    ReplyDelete
  127. dah kenape y last tu comel sgt hanissssss!!!

    :D

    ReplyDelete
  128. tengok abang nabil pun paham. :p vid kelakar lagi boleh kak? XD rotf

    ReplyDelete
  129. alahaiii...sian hanis.watched it,and the mean comments, jahat la these people.how the hell are we supposed to know how to pronounce eu as oi right?cause we're brought up with english pronunciation.anyways hanis, i learnt Deutsch language sikit2.and u pronounce eu as oi.eg: Deuter = Doiter. go out and kick some ass smarty!(i suggest u buat vlog ckp Deutsch!barula la dorg tau!)

    ReplyDelete
  130. you are funny! me love u..:)
    i just laugh all day thinking bout your vlog..good job sis

    ReplyDelete
  131. sgt comel yg akhir skali 2..heeeeeee

    ReplyDelete
  132. I LOVE THE FIRST VIDEO.IT WAS SUPER COOL.:D

    ReplyDelete
  133. its general knowledge that people from germany speaks german or deutsch as native speakers call it. fun fact: people should do some research before they say something.

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!