Sunday, January 16, 2011

The House Party

Semuanya bermula dari..



*Kring kring*
Nabil (GER): Hello? Dengar tak?
Hanis (MAS): Dengar. Tapi leggings. Eh, lagging.
Nabil (GER): Memang lagging sikit.
Hanis (MAS): Sekarang kat sana pukul berapa? *Soalan lazim kepada orang overseas*
Nabil (GER): Pukul 7.
Hanis (MAS): OKAY GUESS WHAT?! I'M COMING TO VISIT YOU IN DECEMBAAHHHHH!




Lepas tuh dah confirm flight semua, Nabil terus rancang buat house party atas kedatangan I dan siap buat Facebook Invite. Terus I bingit, ingat ini sesi beramah mesra promote album ke apa nak ada Facebook Invite -_-


The date house party yang Nabil pilih adalah selepas kami pulang dari Holland. Exhausted jugalah, tapi dah orang buat party untuk kitewwwwwwwww kan.







Ayuh pergi cari kedai kebab untuk sarapan dan seterusnya beli barang dapur!



The Breakfast




Memang delicious. Sesudah perut terisi, jiwa gembira, mari pergi kedai daging dan kedai rempah! Hasrat di hati mahu cari paru lembu sebab saya nak masak Nasi Lemak Paru Sambal!





The Grocery



Lungen, di mana kau lungennnn? Bongok gila tak jual lungen pastu suruh pergi kedai daging halal yang lagi satu, bila dah terjah kedai yang itu pula kata lungen (paru lembu) itu haram dijual. JANGAN PERMAINKAN PERASAAN CHEF HANIS BOLEH TAK?!




The Rewang




Darwin orang suruh posing buat-buat busy, dia pose nak cekik Fizz. Rumitha, makan. Hanis, pegang toilet roll.





Budak lelaki masa sembelih ayam, mulut bising gila. Dah lah lawak, buat bystanders terkekeh.



Azlan take over cili yang I dah blend untuk buat Sambal Non-existent Paru. Thanks Azlan!





Desserts semua enak menjilat jari. Bagus.




Melepak sebab yang lain dah take over masak (diorang datang lambat sikit lepas kitorang dah beli groceries and rewang). Dah kecewa takde lungen, nak masak Nasi Lemak guna beras Basmathi tak reti sukat santan, terus Nabil tak bagi duduk dapur sebab dia tengok muka letih emo.







Apa kata kita...




Beria.


Haha GG comel! Dah lapar lettewww -_-




Dah habis semua bergilir berduet lagu Broery, lagu Ejad, lagu Ari Lasso, lagu Zorro bagai, kitorang pakat berkumpul tutup lampu tengok cerita dokumentari Emily Rose. 5minit lepas atuk dokumentari tuh membebel apa tah, I nyenyak. Diorang kata tak takut langsung cerita tuh, part yang terkejut cuma bila video tuh dah habis, window bertukar pastu kuat gila speaker lagu Senario Zapin Usik-Mengusik bersambung dari yang kitorang karaoke tadi. Macam kambing.



Inilah sleepover terbesar yang paling best ever! Orang-orang best! Makanan best! Agenda best! I was so happy and content, I felt like I taknak malam tuh berakhir (eceh pastu kau tidur dulu masa tengok Emily Rose).



Nabil, Siti, Darwin, Azizi (thanks for the pics!), Ameerul Hakeem, Muadz, Rumitha, Nurazlan, Zhafran, Laili, Ellie, Fuad Ahmad, Nuzul, Syafiq, Ciko, Peja dan Hakim terima kasih untuk malam itu. Malam dengan strangers (kecuali Nabil) yang paling menyeronokkan dalam sejarah hidup 20tahun I *nangis*.

106 comments:

  1. heaven bila buka blog hanis pagi2 nak baca balik post semalam tiba2 ada post baru.ngeh3.

    ReplyDelete
  2. There are really wonderful people all over the world. What a spectacular moment you had over there... Kudos to all...

    ReplyDelete
  3. WAHH.. BEST KAN BILE ADA KAWAN JAUH JAUH NI :)

    NANTI NABIL BALIK M'SIA, MESTI HANIS PULAK BUAT HOUSE PARTY KAT NABIL ^^

    ReplyDelete
  4. Wah!
    nampak seronok betul tu!
    :)

    So, end up kamu tak masak la dik?

    ReplyDelete
  5. superb sis hanis;)
    nk join, nk join!!!!!:D

    ReplyDelete
  6. german n malaysia macam jiran pulak kan..huhu..btw selamat berkenalan hanis =)

    ReplyDelete
  7. eh..nuzul..he is my friend..x-school mate at kelantan..haha..untung die dpt jupe cik hanis comel nh..

    ReplyDelete
  8. haha. ade gak rewang ea.
    yg bende bulat2 dlm kuali tu nape ea?

    ReplyDelete
  9. ahhh i miss deutschland kalau bab2 mkn ramai2 ni. kwn2 pn ramai lg xblk. tingin lak nk gi sana balik

    ReplyDelete
  10. Best giler !! HANIS ni mmg party the best lahhh. dah lah buat kat german. perghhh!
    u senang friendly dgn orang kan.. jeles i. pas ni leh wat entry 'CARA2 UTK FRIENDLY,MESRA ALAM, MUDAH NGAM NGAN ORANG' yer.. coz i ni slack la dlm society. very dull and ordinary life i have. ;(

    ReplyDelete
  11. oh, cerita germany.. tak habis lagi rupanya.. :P

    ReplyDelete
  12. kalau rasa dirimu seoang Islam. silalah bace dan sebarkan kepada semua http://salafus-sholih.blogspot.com/2011/01/rintihan-umat-islam.html, salam mujahadah

    ReplyDelete
  13. eyy bantal oren tu nampak best je kalau dapat golek2..eheee~

    ReplyDelete
  14. cik hanis..
    rase macam nak terbang pegi sane sekarang..huhu..

    ReplyDelete
  15. suka tengok cerita-cerita sis semasa holiday dekat gremany, tetapi banyak tengok kat blog nabil. btw sis u dengan nabil serasi lo

    ReplyDelete
  16. bestla kawankawan kak hanis.very sporting.. :)

    ReplyDelete
  17. besnye hanis...mst happening kn.
    awk sng tul ngam ngan ssape jea..
    i wish i could b like u...:)

    ReplyDelete
  18. beshnye. cam sporting gile. cik hanis. sila bawak saya len kali okep.? XD

    ReplyDelete
  19. wahhhhh..so jelesss... sebab sgt best....dgn org2 best... T__T *nangis jeles*

    ReplyDelete
  20. Nabil tu mcm Jimmy Shanley Yezzzaaa~

    ReplyDelete
  21. foods look delish~
    what a great sleepover though !!
    XD

    ReplyDelete
  22. besnyee nampak kuih macam donut kecik2 tu..


    http://akutakperasan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  23. bestnye dpt overnite dgn strangers tanpa perlu risaukan keselamatan..heheheh

    ReplyDelete
  24. best! sronok kan duk tmpt org hanis...
    rasa nak duk sane lame2....

    ReplyDelete
  25. seronok nyaaa..! heheh :)
    tak aci lah hanis macam nih. nak jugak. lol 0.o

    ReplyDelete
  26. kak hanis nyanyi ke?!
    nak dengar jugak...-__-

    ReplyDelete
  27. nk makan kebab,nk mkn kebab.....

    ReplyDelete
  28. seronoknye.. bila dapat berjimba jimba mcm nie :)

    ReplyDelete
  29. gila best! melancong2...
    alang2 pegi german, pegi la jalan2 satu europe terus..hee

    ReplyDelete
  30. auuwww, mari memanfaatkan kawan kawan yang study oversea! macam Hanis buat! :)

    ReplyDelete
  31. hamis jalikha, best nyewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww weyh camni ^__^ serius best!!

    *lepas ni bile nabil balik m'sia leh buat utk dia lak kan kan? hoho.

    untung!

    ReplyDelete
  32. memang semangat kenegaraan itu kuat bila kita di obersee

    ReplyDelete
  33. Aww so sweet u wrote about everyone..aku happy je tengok semua happy bermesra macam dah kenal lama je sorung2..had a great time that night.sorry bout ur paru sambal..u'll have to make it up to us when we're in Malaysia..teehee..

    ReplyDelete
  34. gmbar no 6 nmpak cm u kat karaoke. sbb mcm tgh pgang mic.

    ReplyDelete
  35. muka nabil mcm jimmy shanley la..hihi

    ReplyDelete
  36. Awin: HAHAHAHAHAHA INGATKAN GAMBAR YANG MEMANG TENGAH PEGANG MIKE. Sabar jelah.

    Tomoko: Ya! Mari! Ada beberapa lagi serata dunia LOLOLOL.

    Amira: Kita memang seronok, tuan rumahnya..

    ReplyDelete
  37. hai kak hanis!

    ok you probably have heard this about 3 million times, but still i wanna say it:

    "just go out with nabil already!"

    ok go out as in dating, baik saya make it clear nanti takdela akak nak ngelat cakap go out tu keluar jalan2 biasa although you actually know what i meant by 'go out'. . ok apa ni.

    but seriously you guys have like the best girl-boy friendship ever, which will only jadi perfect bila korang kahwin nanti *kipas tangan excited*!

    em btw, i have a request.

    akak sebagai someone yang femes, mesti ada orang tak suka kan? tapi saya rasa gila lah kalau ada orang tak suka akak because you're just so pretty and nice and smart and lovable.

    tapi kalau ada jugak manusia gila tak suka akak, or show you signs of dislike, or spread rumours about you or kutuk you, things like that, what do you do? how do you handle it?

    i hope you can make a post about this. sorry if it's too much of me to make such request, but i need to know how to ignore these people. or seek revenge, better yet. but i know that's bad, so anything you say i'll give it a try!


    thanks so much kak hanis :D

    ReplyDelete
  38. i nak jugak join..hehe..best party n gathering ni..:)

    ReplyDelete
  39. heii!!

    azlan itu kawan saya!!

    lol..keciknye dunia!

    ReplyDelete
  40. seronok hanis dekat sana..:)

    ReplyDelete
  41. nabil senyum mesti mulut senget kan, kehkeh

    ReplyDelete
  42. cokelatt kat sane murah2 kan Haniss :)

    ReplyDelete
  43. oh keciknya dunie! azizi tu schoolmate sy! =)

    ReplyDelete
  44. adakah itu syafiq roslan...???keciknya dunia...

    ReplyDelete
  45. wah..besntnye hanis......ble lah agknye sy nie nk dpt g melawt tmpt org..huhu...tp still syukur jgk sbb duduk kt Masia yg aman nie.hehe

    ReplyDelete
  46. bez gile dpt g sana...g sorg2 ke hanis??

    ReplyDelete
  47. kat germany pun hanis nak masak nasi lemak kan.. yeah.. hanis membawa nasi lemak ker german.. bleh dikomersialkan

    ReplyDelete
  48. ure so lucky 2 have them in ur life hanis! sporting giler sume kawan2 u!

    ReplyDelete
  49. alamak..teringatlak zaman belajar dulu..berkumpul ngan kawan2..seronok sangat..(jeles kat Hanis..hehehe)

    ReplyDelete
  50. Sangat cocok Nabil n Hanis =)
    Patotla ur parents xrisau lepaskan u p oversea sorang2, cz Nabil take care of u very well.

    ReplyDelete
  51. hope you enjoy,to the student of finished.what you decide.your future

    ReplyDelete
  52. Haha..keretapi sangat determined nak kita together hanis..camne ni..sila explain skit..owh encik tikus, hanis pon dah tegur tapi nak buat camne tu muka blog nabeyl kot..haha..dari kecik xle senyum betul.

    ReplyDelete
  53. itulah fungsinya i bgtau GAMBAR NO 6. yang tak tahan lentok u tuh. fuh, karaoke karaoke.

    ReplyDelete
  54. best gilaaaaaaaaa. i'm so jealous of you. you dengan my bestfriend pun sama. travel alone pegi sana sini. my bestfriend went to milan, costa rica, and NY semua alone. i salute people like you guys man

    ReplyDelete
  55. huhuu.. yyg ni mcm da tgk kt en3 nabil..

    ReplyDelete
  56. how you manage the weather? hohoho

    ReplyDelete
  57. klau everyday party2 camtu kan best. mse tgh nk exam cam skarangla sakit. glad u had fun in Germany. =)

    ReplyDelete
  58. u look enjoy there..msti sgt sronok kn..

    ReplyDelete
  59. Ado mengalir darah nogori 9 tak dalam badan tu.. kalu ada, ada story buat orang2 N9... tapi jangan Panas!!
    http://tuandin-tati.blogspot.com/2011/01/orang-negeri-sembilan-tidak-boleh.html

    ReplyDelete
  60. nampak makanan tiba2 rasa lapar.....

    ReplyDelete
  61. Salam ...
    belum berpeluang lagi jejakkan kaki ke luar negara... umur dah 35 tapi dok terperuk je kat ujung kampung ni.

    Adeh.

    BTW, thanks Hanis for sharing this. Love the photos and the cit cat.

    ReplyDelete
  62. hanis,, support tiket ida ke german okeh,,, thanks a lot ! =p

    ReplyDelete
  63. muke nabil ni x mcm muke nabil raja lawak

    korg masak vadey ke tu ?

    ReplyDelete
  64. ler. manede illegal jual paru kt DE. kat REAL ade jual paru halal. x sure brand ape. wiesenhof kot. nabil hang pi check.

    ReplyDelete
  65. hebatlah dorg boleh buat dessert mcm2... cheesecakes tu nmpk marvelous siot!...

    ReplyDelete
  66. yg tu kuih keria ke hanis? terer nya buat, salute lah kat hanis, xde rupa rasa sejuk langsung!!! ehhehe :)

    ReplyDelete
  67. eh macam knal je sorg mamat tu. mcm bf member sy je.

    ReplyDelete
  68. Kuih keria Ili yang buat, cute gila!

    ReplyDelete
  69. wah ramai bagi statement keciknye dunia...

    ReplyDelete
  70. hanis bile nk kawen dgn nabil ni?

    ReplyDelete
  71. hai hanis, im faten, just nak tnye, is that azizi aziz who wear the red shirt , wearing spectacle. He study in germany. looks familiar ....

    ReplyDelete
  72. selain dari party korg ni,ape yg best kt german ?

    ReplyDelete
  73. Bes nya dapat jalan-jalan...ni kene tunggu belajar oversea jela kot..huhu

    ReplyDelete
  74. wah! karok..bestnyer...nak karok gak...

    ReplyDelete
  75. wahhh besnye kak hanis makan2 & MAKANN..hihi

    recent post : |khurafat???|

    ReplyDelete
  76. hey saw your USC tshirt! i'm a usc student! are you in anyway associated with usc? any siblings here?

    ReplyDelete
  77. muadz?
    yg baju petak2 merah biru hitam tu ke?
    looks familiar..hurmmm

    ReplyDelete
  78. wisata adventure di Bandung..dapatkan pengalaman yang menakjubkan:
    www.syarofatravel.com

    ReplyDelete
  79. omg hanis, that's nuzul hasidie my skool mate.. :) besnye dia masak2 dgn u.. ;p

    ReplyDelete
  80. kat mana jual just muffin tu? NAKKKKK JUGAKKKKKK!!!!!! nampak sedap gila XD

    ReplyDelete
  81. waa..best ar ek main nyanyi2 huuhu
    spammm

    ReplyDelete
  82. Hi,salam kenal.. hehehe
    aku dari indonesia

    ReplyDelete
  83. wah!!zhafran pun ada??!!macam tak percaya je zhafran pn ada sekali dengan hanis zalikha! ;)

    ReplyDelete
  84. wahhhhhh...yg part karoke 2 yg beshhhhhhhhhhhhhh...
    jom duet ngn ijam..heeeeee

    ReplyDelete
  85. sambal paru,,, nk blajo buat ler,, huhu,, nk usha blog mama hanis,=)

    ReplyDelete
  86. Memang best bila sesekali buat perjumpaan dengan kengkawan yang gila2 dan sporting abih ni. Hanis, just tertanya di dalam hati ini, mana pergi nama blog saya dalam TOP KOMENTAR? sob3..dah hilang ler..nangis laju2..

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!