Thursday, February 10, 2011

Makan, Gelak dan Kongsi. Jangan Tersedak.


Kalau nak makan pizza taknak delivery dah. Nak pergi makan kat situ sendiri, jadi terima kasihlah Pizza Hut buka cawangan sebiji lagi quite dekat dengan rumah. Dekat Subang 2.



Konsep Pizza Hut yang dekat Subang 2 nih sama dengan yang kat Pavilion. First time pergi Pizza Hut glamour macam nih masa dekat Pavilion, dengan Awin. Jakun gila. I mean, dari segi kecantikan dan keselesaan. Interior deco dia cun, tak macam Pizza Hut biasa yang tak ubah seperti fast-food outlet ituh. Jadi bila tempat cun, duduk lama-lama sikit pun sedap je bontot.




Hamis Jalikha dan Awin, Pizza Hut Pavilion, 2010.





Pizza Hut Subang 2, 2011:


Sampai-sampai terus duduk dengan Wani and partner. Hello Wani!







Spot Nara, spot Redmummy, spot Audrey, spot Shaolin Tiger, spot Batman.





Spot si nafsu tinggi.






Spot emak.






Vivy comel, sempat lagi before balik. Spot Vivy.







SPOT THE GREATEST HUMAN INVENTIONNNNNNNN! PIZZA ADA CORNFLAKES DI ATASNYAAAAAAAAA!




Syukur.




Menu baru wajibul cuba:
Cheesy Char-Grilled Chicken baked rice
Nasi, atas dia ada keju dan dibakar, yums!

Oriental Wings
Ayam manis dengan sos bawang, eeeerk teringat lagi rasa dia!

Triple Platter
Oriental Wings / Honey BBQ Wings, Masala Spin Roll & Criss-Cut Fries, pilih.

Seafood Marinara Pasta
Udang tempura, sotong dan sebagainya untuk penggemar seafood macam I.

Mango Pudding
Puding manga dan sos strawberry!



Sejujurnya sejujurnya sejujurnya, sila off laptop, tutup plug modem, panaskan enjin kereta dan ajak emak bapak, ibu mertua, rakan taulan, pergi makan Pizza Ring of Fortune dekat Pizza Hut sekarang. Kalau dulu selalu order delivery atau take-outs, kini memang lepak lama-lama sebab cozy sangat! Penat shopping pun dalam kepala ingat Pizza Hut: tempat nak makan sedap, tempat nak rilek-rilek. Bak kata Pizza Hut, Eat, Laugh & Share.



Penting tau konsep nih, kalau order makan kat rumah selalu pizza sampai pastu semua angkut pizza duduk tempat masing, sorang depan TV, sorang depan laptop, sorang on the phone. Bila Pizza Hut buat tempat cozy macam nih, hah selambak duduk satu meja besar. Eat, Laugh & Share lah kau sampai puas.

116 comments:

  1. SIAP ARRRR PIZZAAA!!!

    PETANG NI LEPAS EXAM JUGAK YUYU PERGI!!

    NAK MAKAN MENU MESTI CUBA TU!!

    GRR~

    KESIAN PERUT~

    ReplyDelete
  2. salam..
    ermmm..cantiknya
    mak you??

    ReplyDelete
  3. terasa lapar terus pas tgk sume dalam pic nie...!
    nnti nak g gak after keje

    ReplyDelete
  4. aku lagi suka dominos sebab harganya murah sket kot.. :p tapi pizza hut memang the best dr segi pizza :)

    ReplyDelete
  5. ehhhh...ini kejam namenye....aduiiiii.... xsuke bace entry mcm ni --!

    krioooookk <-----------perut lapo tengok makanan

    ReplyDelete
  6. btl tu hanis. Kita slalu trlepas pandang,kan. We thot eat at home mesra .. tp sbnrnya tdk. Ada org sebalik lappy, depan tv, celah hp. hihi ..

    ReplyDelete
  7. dekat gila pizza hut niy dgn rumah sy.
    syiokkk
    XD

    ReplyDelete
  8. Alamak, pizza tu buat perutku terguling2 kelaparan...

    ReplyDelete
  9. semernya adalah blogger tegar lah .. mcm satu reunion plak ye ..

    ReplyDelete
  10. pizza subang 2 tu sebelah KFC cawangan ke 500 tu eh.. oh menarik sgt nampak... boleh cuba nie...

    ReplyDelete
  11. ramaiiiiinya orang2 glamorous spotted di situ!!!!!!! ;D

    ReplyDelete
  12. apasal emak u gorgeous sgt ni??!
    omagaigashh! nak PMS rasa bila tengok muka i lebih berusia dr ur mom yg dah beranak pinak. *faint

    ReplyDelete
  13. yep betul..mkn pizza tak leh delivery ke, take away ke..jadi tak sedap..so kene pegi sana duduk sana..makan sana.. ;)

    ReplyDelete
  14. arrrrrr laparrrrr. okay puasa. lupa. meleleh air liur dahhh. grrr

    ReplyDelete
  15. BETUL! PERGI TRY TAU! I BARU MAKAN BUAT KALI KE-4 SEMALAM. RING OF FORTUNE. HAHAHAHAHA SABAR JELAH.

    ReplyDelete
  16. hanis! mak awk cantik la.. :) how old is she? nmpk masih muda menawan..send my regards to ur mom..

    ReplyDelete
  17. Wahh sedapnya.. kita pon suka makan pizza.. ;)
    Patut la jumpe kat pizza hut pavilion hari tu.. Rupanya hanis pon suka makan pizza.. Nice to meet u.. (^__~)

    ReplyDelete
  18. wahhhh... fofular2 semua nehhhh...

    ReplyDelete
  19. hanis duk kat subang 2 ek..dekat la kite lau mcm tu..hehehe

    ReplyDelete
  20. ni yang bengang ni cte pasal makan.. OUT!! bye.. HAHA!

    ReplyDelete
  21. owhhh..cedapnye...ni kot yg bf duk ajak2 g piza..ada bnd bru dia nk try test..hehe

    ReplyDelete
  22. Nak!!! Aritu pegi dia bole kata sudah haabes dijual! benci betol!

    Join giveaway mudah!

    ReplyDelete
  23. alaaa.korg kat pizza subang 2 ke?

    rugi je xpegi.dkt sgt ngan rumah.

    hehe ;)

    ReplyDelete
  24. yesss..i likeee.... mang sedap piza bentuk duit emas tu..shud try..i recommend it!

    ReplyDelete
  25. wahaa. tq hanis for the linkk.. xsempat nk borak2 cz segan.hee

    ReplyDelete
  26. dah try..memang sedap bangat!!!

    ReplyDelete
  27. grrr.. kau buat aku lapar la hanisssss...... neway tempat makan yg selesa mmg dah jadi keutamaan org sekarang.. bayar lebih sikit untuk kepuasan sendiri apa salahnya sekali sekala.. worth it

    ReplyDelete
  28. Can't wait to try and eat there..!!

    ReplyDelete
  29. Pizza Hut tak best la Hanis. Tak sedap.

    Dominos rocks! (Papa John's Pizza pun best)

    ReplyDelete
  30. Oh by the way, kalau dine in pun, tak semestinya eat, laugh & share. Sebab sekarang kat tempat makan pun semua nak hadap blackberry, iphone, netbook, laptop masing2. hmm..

    ReplyDelete
  31. siti azureen kan tu? untunglah. haha

    ReplyDelete
  32. teringat lagi makan pizza masa balik minggu lepas..mmg sedap..tak tipu..

    skang tiba2 terasa lapar =.=

    ReplyDelete
  33. momo sudah try!!! omgomg sedap gilozz gilozz
    keknis belanja la pula! :)

    ReplyDelete
  34. blogstalking here...
    visit mine,
    http://tumirahkuncop.blogspot.com
    take care hanis!

    ReplyDelete
  35. blogstalking here.
    visit mine,
    http://tumirahkuncop.blogspot.com
    take care hanis!

    ReplyDelete
  36. arghhh..sedapnyer..nyesal lak smlm x pegi..g celbrate besday hubby kat nando's plak..

    ReplyDelete
  37. HAI3 AKAK HZ.. KAN3.. PIZZA BARU TU SODAPP KAN.. HAHAHA.. SAYE SALAH SEORANG STAFF PIZZA HUT.. TP KAT JB LA.. DATANG LA JB PULAK YEKK.. HAHAHA.. :) LUV U..

    ReplyDelete
  38. sedap nyer pizza..dr minggu lepas nk plan mkn pizza tp xjadi2..sy sgtlah sedih...

    btw, pizza kat area subang tu sgt cantek dan yg dkt pavilion pon xpenah pergi..So sy xtawu la sejauh mana kecantikkan nya...

    ReplyDelete
  39. alahai pizzaaaaa. sebaik before blk kolej da makan. huhu

    ReplyDelete
  40. bila lagi lah agaknya nk dpt makan cmni? bila? hurm...

    ReplyDelete
  41. Eh! Pizza Subang 2 dekat sangat ngan umah kita! :)

    Awat tak habaq nak mai :P

    Btw, dah 2 kali makan Pizza Ring Of Fortune! Sangat laaa delicious!

    ReplyDelete
  42. yes..i like pizza oso 2..nyummy....harus meluangkan masa ke sana 1 hari nanti...:)

    ReplyDelete
  43. Kat Kajang cam hampeh. Nak order buat mcm tak nampak je. Tunggu meal lak berkurun.

    ReplyDelete
  44. wow.. yummy.. i like pizzzzza!!!

    ReplyDelete
  45. selain pizza yg sedap tu my eyes tertumpu kat your hair...baru je g layerkan my hair dgn harapan bole nmpk cun mcm u.ahaks

    ReplyDelete
  46. whoa!Design there sama dengan yg kat melaka.

    I was stunned too the moment i passed by pizzahut that time:)

    so long tak g pizzahut
    after seeing ur pic,mind dh nk g:)

    ReplyDelete
  47. baru baca menu dah terliur...
    hanis tak tegur blogger2 tu ke?

    ReplyDelete
  48. meleleh air liur tgk kek tuh ..
    :D

    ReplyDelete
  49. kan best klu semua Pizza Hut cantek mcm tu... sedap je mata memandang heee...:) i wish i lived in subang...

    ReplyDelete
  50. tibe-tibe rase terharu hanis puji pizza hut. i pernah kerja pizza hut dulu :'D

    ReplyDelete
  51. wah..sedap tu yang kek choc tu..volcano kan nama dia..lupa la..hehe

    ReplyDelete
  52. tmpt dia sangat lawa + cantik. macam awak. ;)
    ok pizza kat tempat saye isi sikit. kedekut. mmg nak kene pegi subang 2 untk dapatkan yg isi banyak.

    ReplyDelete
  53. ternyata Hanis Z ♥ to eat.. -,-
    haha

    ReplyDelete
  54. huwaaa...dah lama tak makn pizza hut...nak ajak my mom pergi lah...

    ReplyDelete
  55. Yup!!
    Pizza ada cornflakes!!
    YummY..! dengan triPple plater tuH.. hehe
    Bisa boNceT peyut..hihi

    ReplyDelete
  56. dah pegi dh...hehehe...best tu...layanan pn pantas...

    ReplyDelete
  57. wah!!!smart arhh piza uh.. :)
    nk jugak.....

    ReplyDelete
  58. GILER CUN RESTOREN PIZZA TUH...
    PESAL KAT TEMPAT AKU TAK CUN PON!!!

    ReplyDelete
  59. nampaknya model 80an mendapat perhatian disini hahaha...

    ReplyDelete
  60. huhuuu..

    superb la kalu review bab makanan nie

    neway.. i can spot RM jer.. lol

    ReplyDelete
  61. La...
    makan dekat Subang 2 ke?
    Sebelah Restoran KFC ke 500 tu kan...
    bukan nak ajak....
    dekat je dengan rumah saya..

    ReplyDelete
  62. salam..hye sis..agak2 nak x sambut besday camni

    http://diarisijejaka.blogspot.com/2011/02/mari-sambut-birthday-bersama-geng-kami.html

    ReplyDelete
  63. pegi mkn ring of fortune tue kt warta bangi mcm hampeh..daging,nenas ciput gler2...bwg pun takde..laen dr iklan..tak mcm hanis punye..meriah gler pizza tue..jeles nie...

    ReplyDelete
  64. hui
    rambut hanis zulaikha aku tengok dah macam curly fries mcd

    anyway,thanks for sharing this

    ReplyDelete
  65. Pergh!! Berminyak, lemak dan tinggi kolestrol tuh!!

    Anyway si Hanis tetap slim. Yeah!

    ReplyDelete
  66. hai hanis.sy silent reader..tp now dah follow u..jemput lah ke blog saya ya...ya simple nie

    ReplyDelete
  67. waaaaaaaaa
    mak hanis pun cantik~~

    ReplyDelete
  68. sedap ja :)

    Haram Sambutan Hari Kekasih 14 Februari

    ReplyDelete
  69. semua sangat sedapppppp...lupakan kejap diet2..hehehe

    ReplyDelete
  70. salam..

    bestnya saat makan bersama teman2..

    ReplyDelete
  71. Pukul3Pagi

    lapar la plak...saper nak blanja aku makan pizza weii!!!

    Pukul3Pagi

    ReplyDelete
  72. hanis zalikha! I really adore your blog. ;) simple yet fun to read.

    ReplyDelete
  73. subang 2?sebelah KFC yang ke 500.. huhu. dekat je ngann umah kita.

    ReplyDelete
  74. subang 2?sebelah KFC yang ke 500.. huhu. dekat je ngann umah kita.

    ReplyDelete
  75. Suma makanan ni buat aku jadi lapar laaa... grrr

    ReplyDelete
  76. mcm mn mkn byk tp xgemok2 nie..isk2..dengki

    ReplyDelete
  77. wah!
    terliurnye molot dan berkeroncongnya perot!
    harus ku merempuh pizza hut ptg ini jg!

    ReplyDelete
  78. can u ask your friend how to pakai tudung like her? puhlishhhh? :)

    ReplyDelete
  79. omaigad chocolate volcanooo! nom nom nom!

    ReplyDelete
  80. Pizza..dah agak lama tak makan pizza ni..cant wait!!

    ReplyDelete
  81. kaninea..lapor soit tgk gambor2 tu sumea..Ngencess !

    ReplyDelete
  82. sgt lapar tengok makanan ini!!!nyum2
    u look so gorgeous la ^_^

    ReplyDelete
  83. Hi! please do visit our blog! we sell
    purely handmade products such as pouch,
    earrings, cards et 쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
    http://twinscraftlife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  84. itu ibu nani.wahahaha
    i meet her at bj mase nak amek my sis wedd cake.sngt lemah lembut smpai i pon jd lemah tngk ur mum :p

    ReplyDelete
  85. itu ibu nani.wahahaha
    i meet her at bj mase nak amek my sis wedd cake.sngt lemah lembut smpai i pon jd lemah tngk ur mum :p

    ReplyDelete
  86. Nampak cam sedap..terasa lapar plak..hehe

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!