Friday, July 15, 2011

The Whining Trend

Nak whine panjang-panjang tapi Twitter tak cukup character dan Facebook cepat merimaskan orang. Jadi nak whine kat sini dan minta simpati *uhuk-uhuk batuk manja*. Whine ialah mengeluh dan wine ialah minuman kafir makan dengan cheese.



Bangun pagi ini tekak berasa perit akibat melantak durian memaharajakan nafsu. Bersama-sama teman rapat saya yang dinamakan Club 10 kerana ada sepuluh orang semuanya, kami kopek durian beramai-ramai selepas dinner di Uptown tempoh hari. Sudahlah meminta abang jual air itu potongkan ira durian (pastu dia buat guna sudu jerrrrrr terel betul) namun seulas pun tidak dioffer kepadanya akibat buruk lantak merupakan perangai sebati dalam diri masing-masing.



Mama Daddy if you're reading this, anakmu nak pulang bawa durian! I beli 1kg/RM2 jerrrrrrrrrr dekat tepi jalan dekat Jasin masa melawat ladang penternakan puyuh untuk subject Entrepreneurship kelas Puan Roha. Mesti Mama Daddy bangga kan, anak yang selama ini boros dan tak pernah kisah/tahu harga barangan rupanya reti juga beli durian murah :') Lepas tuh terpaksa simpan bawah katil selama 2hari sementara nak tunggu cuti semester. Semerbak bilik anakmu tanpa memerlukan Airwic/Glade/Febreze.



Sekian saja keluh-kesah bersama Kak Esah, ingat adik-adik, makan durian minum sky juice banyak-banyak.

65 comments:

  1. akak makan durian jugak rupanya!!

    ReplyDelete
  2. Memang tak manis ker hanis tu, sure abang yg tolong buka durian tu, telan air liur jer tgk perangai Club 10 yang tgh fokus melantak durian. hehe..

    ReplyDelete
  3. hantu durian tolong hantu durian! haha :)

    ReplyDelete
  4. yelah kak esah oi. lepas makan durian jangan lupa berus gigi. :D

    ReplyDelete
  5. nak makan durian jugak ! hihih

    ReplyDelete
  6. simpan buah durian 2 hara? erkkk *termuntah hidu bau cam ni x_x

    ReplyDelete
  7. abislah berkepuk bilik hanis bau durian...kene tgk2 skit, takut binatang lain tumpang sekaki mkn sebelum sampai ker mama n daddy...

    ReplyDelete
  8. haha kiut. nanti sedawa pon semerbak bau doyan.. mari la datang umah saye kat segamat ni makan doyan. hehe

    ReplyDelete
  9. waaaaaaaa nak makan durian jugakk :( nak balek malaysiaaaaaaaaaaaaa :(

    kak hanis fly sini please bawak durian :(

    ReplyDelete
  10. amboi panjang lebar kak esah membebel~

    ReplyDelete
  11. Saya suka makan durian. Tapi tak pernah jumpa durian semurah yg Hanis beli. Tolong belikan untuk saya sekali :P

    ReplyDelete
  12. MURAH GILA! I bought durian in Kuching here, hellow! Paling murah RM20 tu dapat 3 bijik je taw!

    ReplyDelete
  13. Amboi 3 kali.....cepat sikit balik....dah habaq kena mai cepat...kat rumah ni semua hantu deroyan..

    ReplyDelete
  14. Funny side of Hanis Zalikha! Terkekek2 i bace blog u yg gler gempak. Klu i bosan ngn org2 kt office n kerja2 yg berlambak, surely i type http://www.inibelogsaya.blogspot.com...Hahaha...

    ReplyDelete
  15. hehe...penangan durian...mmg meletop penangan durian kan...tak leh tahan...

    ReplyDelete
  16. Petua org tua² untuk mengurangkan panas kesan selepas makan banyak durian. Tuang air dalam durian (tempat isi durian) kemudian minum airnya. =)

    www.anastasyea.com

    ReplyDelete
  17. murahnyaa.. belikan jugak! hehe.
    makan durian minum air drp kulit dia, br la bdn xpanas

    ReplyDelete
  18. minum air masak byk2.. dah la musim jerebu ni.. makan pulak durian..eh jelebu ke Jerebu?? yg kat N.9 tu jelebukan.. argh. confius pulak..

    ReplyDelete
  19. hanis u seem like u r homesick :(

    ReplyDelete
  20. ikot kg ker bukan ikot biji ker. bukan durian lover

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. teringin lak nak makan durian. tapi tulah. mesti demam pas tu

    ReplyDelete
  23. igtkan hanis x mkn durian..hehe :)

    ReplyDelete
  24. lama x mkan durian wo00...anyway saja nak nyibuk gitau tgok transformer 3, heroin ( x tau sapa nama)=hanis zalikha lahh...^__^

    ReplyDelete
  25. Happy Holiday Hamis Jalikha.Take an extra care of yourself.mesti assignment pun dah melambak untuk mid semkan.ahaha ;P

    ReplyDelete
  26. wahh durian durian saye maw maw!

    ReplyDelete
  27. sapa tak amakn durian, hilang satu nikmat dunia ooo...

    ReplyDelete
  28. sekilo 2 hengget?? murah banget duhh!!

    ReplyDelete
  29. entrepreneurship--> ETR 300?? owh its the most 'coolest' subject in the world esp part kene buat business plan..=.= *whine* hehe student science buat business plan??waddehal..

    ReplyDelete
  30. Woah. Mama kita kencing manis pun makan jugak durian!

    Marah kat dia, Hanis! :D

    ReplyDelete
  31. panas satu badan woh makan durian byk2..tp nikmatnya alahai!

    ReplyDelete
  32. Suka durian. Dan suka juga keluh kelah Kak Esah nih. Ehehe.

    ReplyDelete
  33. helo! Eyraa jemput sape sape utk join contest neh http://eyraatiqasuhaimi.blogspot.com/2011/07/contest-ape-yang-best-belog-ea-tu.html

    ReplyDelete
  34. haha..simpan dalam bilik tu tak tahan..hahah

    ReplyDelete
  35. hahaha, durian termurah terbaik. balik bilik aku terus ter'burppp', then bilik pun harum, mcm aku simpan durian bwh katil weh. :P

    ReplyDelete
  36. hantu durian jugak sis nie eh!!murah betul harga!It's so reasonable price!In Kl,i mean the Cheras area,you can't find below 15!One day,a lady was selling durian for RM18/kg!Isn't that cekik darah?!Hahax!My teacher still bought it because she was preagnant and wanted to eat it!She bought it for rm30..i piece:)And isinya semua rosak!Dapt makan 2 ulas je yang ok..hahaah!!

    ReplyDelete
  37. lepas makan isi durian tu, tuang air dalam pangsa/kulit belah dalam durian tu then minum. insyaAllah takde rasa panas ke sakit tekak ke. telan la banyak mana durian pun :D

    ReplyDelete
  38. like!!!!!!!!!! murah gile durian rm2 sekilo!!

    ReplyDelete
  39. durian memang terbaek..raja segala "buah" hehee


    petua lawak??

    ReplyDelete
  40. i do adore you..dreaming to be you..http://dodobimbo.blogspot.com

    ReplyDelete
  41. hanis..kita makan seulas durian jer pun dah panas..huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    eh tapi lepas makan durian kan kena bubuh air kat pangsa tu untuk minum supaya badan tak panas..

    petua orang tua2 kan..bagus jugak..hehe

    tapi takleh makan banyak2 sebab eka baru baik demam..hanya mampu cium bau durian sampai kembang kempis hidung tengok orang lain makan..huhuhu

    ReplyDelete
  42. tau xpe...skit tekak kot..tp sebb sdp pny psl..melantak j la kan..hehe

    ReplyDelete
  43. oh sila tuang air dlm poket duiran and minum after u eat em.petua from the older ones. ;)

    ReplyDelete
  44. nak jugak durian
    fanatik durian neyh :)

    ReplyDelete
  45. Sakit tekak menyerang dek kerana durian. Have to minum 10 gelas air kosong. Hehe..

    ReplyDelete
  46. RM2/kg?? Murah gila!! Nxt time beli lebih sikit ye.

    ReplyDelete
  47. Fb, twitter, blog mmg tempat utk whining ponnn. ahahahaha

    ReplyDelete
  48. semua orang tau psl air pangsa durian, tapi tak semua orang rajin nak buat.

    hanis zalikha ni rajin makan je ke, atau mmg rajin semua mende.? ;)

    fahmimahat

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!