Wednesday, July 6, 2011

Yoghurt Drink Diet So Far

Yes I am the fluffy guinea pig trying out Nestle Bliss yoghurt drink diet of different flavours, twice per day for 2 consecutive weeks, just for you. Here’s the recap of what went down, and how your happy guinea pig is doing.





Apakah perasan saya sekarang? Rasa sangat ceria sebab cabaran 14 Days Challenge inilah cabaran paling best pernah saya lalui dan saya suka resultnya :’) Sudahlah kena teguk yoghurt drinks sedap hari-hari = memang menggembirakan. Rasa macam, finally I’m doing something healthy, consuming healthy stuff, towards becoming a healthier person! It’s great, I love this lifestyle.



Journal extracted (dari journal tulisan cakar ayam yang hangat2 tahi ayam)

Day 1-OMG WHICH FLAVOUR TO START OFF THIS CHALLENGE
WITHHHHH? I choose you, Passion Fruit! (macam pilih Pokemon hewhewhew)

Day 3- Morning meeting with client. Tak sempat nak breakfast, grab a bottle of Bliss and off I go to meet them at their office. Habis meeting, kitew tumpang toilet diew lew *shy*.

Day 4- Dear food journal, today I tried Mixed Fruit flavor (morning) and Strawberry (evening). I just discovered that Mixed Fruit flavor shall be my first pick from now on, super sedap!

Day 7- Ewah ewah Alisya mengendeng my yoghurt drinks, so I let her have two bottles to drink at home. She has fallen in love with em. Now she wants it everyday. Woi.

Day 10- Meet up with the girls for Ein & Aida birthday dinner. Aida buat satu komen yang membanggakan :’), baca lebih lanjut dalam pengomelan nanti.



Untuk cabaran ini, saya harus minum Bliss yoghurt drink sebotol untuk pagi, dan sebotol untuk petang/malam. Jadi saya lebih beria nak bangun pagi dan breakfast dengan yoghurt drink. Selalu breakfast dengan Bliss yoghurt drink plus tuna sandwiches. Lifestyle yang saya adapt di sini ialah pentingkan breakfast. Sukaaa!


I suka the fact that it’s really delicious *gush*. Memang kadang-kadang I minum more than 2bottles per day hewhewhew. Dan kecil saja botolnya (for 200g), just nice untuk puas dan kenyang. Size yang sangat convenient untuk dibawa kemana-mana. Dan lagi satu, tiada artificial colouring, malah guna fruit juice sebenar. Tak mainlah fake-fake ni semua.


Untuk health benefits, I dah termakan dengan kata-kata yang Bliss yoghurt drink bagus sebab ada Inulin. Tahu tak apa itu Inulin? Kalau ada Inulin dalam perut, senang bakteria baik nak membiak & lancar penghadaman makanan. Jadi saya percaya, kesenangan untuk pergi toilet adalah atas jasa inulin serta bakteria baik dalam Bliss yoghurt drink yang bekerja untuk saya sekarang.



Tengok perut kita lepas kenyang makan, sampai my girl Aida tegur kata kiter takde perut :’) Leper kerana senang lawas ya :')



Pesanan untuk orang di luar sana yang mahu mencuba diet Bliss yoghurt drink? Go for it!!! Try semua flavours dan kalau nak stock up dalam fridge, sila susun sorok-sorok kalau taknak orang lain join habiskan tsk tsk. Alisya you owe me 7bottles. Dan bagi saya, walaupun 14 Days Challenge is over, me & Bliss have developed a lifetime affair. Signing out, happy slim guinea pig.

88 comments:

  1. nyummyyy!im gonna try! tehee x)

    ReplyDelete
  2. I love your hair, Hanis! Cantik!

    ReplyDelete
  3. nak yogurt bliss jugak!
    oh kak hanis zalikha,u r sooooo gorgeous!!!!

    ReplyDelete
  4. wow! memang yogurt bliss ni sedap dan sgt baik utk penghadaman.tapi saya nak tambah disini yg yogurt bliss pun bagus utk org demam kurang selera mkn.disebabkan minuman ini bagus saya pun minum 1 botol besar hari2 for almost 3 weeks sebab demam panas dan hilang selera makan.hasilnya selepas saya fully recovered from fever, perut saya langsing je and I lost bout 6 kilos.huhu=)

    ReplyDelete
  5. saya suka perisa blackcurrant sedap sangat3x!!! hohoho ^0^

    ReplyDelete
  6. OMG! I love Yoghurt Bliss! And all perisa is my peberettt! Ngee!

    ReplyDelete
  7. ske yg ala2 lime tu #yerw ke ?
    haha ;p

    ReplyDelete
  8. Yogurt Nestle Bliss memang sedap. Kalau boleh nak minum setiap masa, bukan waktu breakfast dan dinner je.

    Begitulah Berakhirnya Ikatan Pertunangan Fida Ibrahim & Azuan(Melodi)

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum,
    Yup! saya suka semua. Rasa nak penuhkan je peti ais dengan berkotak-kotak penuh terisi botol-botol ni. Kalau ada yang lagi besaar...yang tu jugak nak habiskan dalam masa 10 minit hu hu hu ----> macam dah ketagih pulak ;)

    ReplyDelete
  10. yeahh suka perisa blackcurrant. nyum nyummy! sehari satu botol besar, bkn yg kcik tuh.. hehe.. sedap!

    ReplyDelete
  11. might consider trying these yoghurt drinks..i've been told by my friend that this drink is real good..cleansing the stomach some more..btw, envy (in a good way of course) your gorge hair..so flowy ^^

    ReplyDelete
  12. Telah berjaya menyahut cabaran 14 day with bliss ni. Badan rasa healty sgt. Perut pula amat selesa dan kelihatan seksi. huhu..

    ReplyDelete
  13. wahhh nk try jugak lah.suke guava punyeee :)

    ReplyDelete
  14. kalau tgl dekat hostel mcmana nak stok minuman nei.... kalau tak letak dalam fridge boleh ker???

    ReplyDelete
  15. love it too. mixed fruit sedap gile. and i think im gonna try this 14days challenge. Yogurt bliss, wait for me!

    ReplyDelete
  16. Drinking yogurt bliss is the simple way to look awesome and feel awesome. Tgh byk perkara yg hendak di komen tapi tak leh komen 2 atau 3 kali, karang ada juga yang dengki hantar komen kat blog i, kata menyampah tgk komen i kat blog awak Hanis.

    I love to make my komen look KISS. Keep it simple and short. Sebab tu yg jadi 2 atau 3 komen tu. :)

    ReplyDelete
  17. memang betul la. kalau dah beli tu memang kena sorok-sorok dlm fridge. kalau tak memang habis kena rembat.

    ReplyDelete
  18. I lurveeeee BLISS to the max!!!

    ReplyDelete
  19. nampaknyer kene beralih kepada yogurt bliss ni..

    coke..?? bye2..

    ReplyDelete
  20. alah hanis tak minum semua ni pon rasenye hanis dah okay(:

    ReplyDelete
  21. ari tu , try nak minum sebab org kata baik utk kesihatan . tapi mulut ni tak boleh terima lah . . . alahhh -,- rasa mcm mau muntah balik je

    ReplyDelete
  22. agree agree... suka rasa nya bila perut da flat almost all the time (almost la, not all the time sbb lepas mkn kompem membukit balik.. :p)

    ReplyDelete
  23. nak kene try nie diet macam nieyh... ^_^

    ReplyDelete
  24. cmne yogurt ni leh wat berat trun n perut kempis sdgkan ia sgt manis? dont geddit. hehee hanis, wat u hv is purely genetics. kuiiikuii bkn kerana yogurt bliss perut u kempis n cntik!!! my fren minum yogurt bliss for 7 days n berat naik sekiloooooooooooooooo..cmne tu hanissssssss..helppp.. =(

    ReplyDelete
  25. Donchu know it helps your digestion system? Thats the way you lose weight/have flat tummy. Poo is heavy and takes up space you know.

    ReplyDelete
  26. This goes to show, not all good things are yucky/taste like cardboard.

    ReplyDelete
  27. I wanna try it! :) Thanks kak Hanis for recommending this to the whole world. cewah >.<

    ReplyDelete
  28. patutlah hanis sentiasa cantik selalu....

    ReplyDelete
  29. nak susun sorok2 tu ssh... aaahhh sure balik kerja tgk tnggal brape botol je. *nangis*

    ReplyDelete
  30. ~yeahhh~

    i have tried dis before..
    super easy to consume n super delicious to take it everyday...

    (^^)
    bagus utk usus...
    yes!!

    www.izzlatif.blogspot.com

    ReplyDelete
  31. hehe diet mcm ni sound very best nye~~ nk diet jgk la..

    ReplyDelete
  32. nak try tp kolej xde fridge, boleh tahan ke kalau x simpan dlmm fridge?

    ReplyDelete
  33. I want to try but I wonder about the sugar content. I read nestle website and they stated that 1 bottle of bliss contains about 17g of sugar.meaning that if I take 2 bottles a day,I would be consuming a total of 34g of sugar yang mana lebih kurang sama dengan a bottle of coke. tak campur ngan gula that I took in shape of rice and other beverages.
    or am I wrong?

    ReplyDelete
  34. klu dah mmg cantik,makan apa pun kata ianya sebagai penyumbang cantik.cuba kasi kat org nun duduk jauh di pedalaman,makan byk mana pun tak sure lagi leh dpt jd cam hanis.

    ReplyDelete
  35. oh jelesnye dgn org yg beroerut kempis. -_-"

    ReplyDelete
  36. nak kak hanis! eh, silap. nak yogurt bliss jugakk! :D
    http://salwaismail.blogspot.com

    ReplyDelete
  37. hahahaha sy baru je habes kan yogurt sy :)

    ReplyDelete
  38. berita baik untuk bakal pengantin di luar sana!!!
    butik pengantin fiqrah anggun menyediakan khidmat perkahwinan yang berpatutan!lawati blog kami http://fiqrahanggun.blogspot.com/ untuk maklumat lanjut tentang pakej2 yang disediakan!

    ReplyDelete
  39. yummy!!! yogurt bliss.. nak try.. tapi kawan ada bgtau yg yogurt nie bnyk lemak..

    ReplyDelete
  40. Nice post.. I'd love to give that a try.. =)

    ReplyDelete
  41. I like Yogurt Bliss so much.
    But,I dont think so it's good for health if you drink it everyday..?

    Dress me up
    elhiro-fashion.blogspot.com

    ReplyDelete
  42. sedapnyer... letak yougurt kat umah sy... Esok habis

    ReplyDelete
  43. i like bliss!! btw tu kak farah ea?

    ReplyDelete
  44. nak perut leper jugaklah macam ni.heheh :)

    ReplyDelete
  45. I DONT WANNA SAY MUCH.JUST ADORE YOUR HAIR STYLE <3

    ReplyDelete
  46. nyum3! okay apa! hehe! btw, nice blog! 1st time landing sini! i love it!

    Check It Out! Download Free KL GANGSTER!

    ReplyDelete
  47. saya pn suka minum yogurt nie (^_^)

    ReplyDelete
  48. yo!

    rambut kawan hanis yang blode tu.. sangat... chantik!

    ReplyDelete
  49. oh saya memang sangat sukakan minuman itu :)

    ReplyDelete
  50. hurmmm...
    bliss mengingatkan saya dekat uncle saya...sebelum dia meninggal...dia suka minum bliss...itu sahajalah makanan dia...feel sad...

    ReplyDelete
  51. nice hairstyle! hehehe *xda kene mengena dgn entri :P

    ReplyDelete
  52. promoter ni klu promote laku la..hihihi..mmg ramai nak beli:)


    btw:mintak komen

    http://hangleotalk.blogspot.com/2011/07/9-golongan-yang-perlu-di-bersihkan.html

    ReplyDelete
  53. promoter ni klu promote laku la..hihihi..mmg ramai nak beli:)


    btw:mintak komen

    http://hangleotalk.blogspot.com/2011/07/9-golongan-yang-perlu-di-bersihkan.html

    ReplyDelete
  54. dear sys, nak ajak join http://senozea.blogspot.com/2011/07/shes-no-you-giveaway.html :)

    ReplyDelete
  55. kena cari jugak nih si cek Bliss yang santek nih :)

    ReplyDelete
  56. maybe i should try this!! hehe

    ReplyDelete
  57. Hz mengaji la camana nak buat yogurt sendiri. Lg cool. Then ajar kami2 ni. Bekas besar dah rm4.90 skali hadap je. If blh ajar home made yogurt jimat belanja bulanan anak branak. Saya ni anak branak kaki yogurt. Wallahuaklam.

    ReplyDelete
  58. kakak cantik...hani ade bwat entry pasal akak, kalau free singgah la. =D

    http://lavender87.blogspot.com/2011/07/ceriakan-harimu.html

    ReplyDelete
  59. sy dlu mkn yogurt 2 hari je dh kurus macam hanis :)

    ReplyDelete
  60. yogurt for diet..hehe thanks for the tips i'll try that..

    ReplyDelete
  61. cedapnyer....

    polo kamu skli...

    http://akutetapaku85.blogspot.com/

    ReplyDelete
  62. Yummy! and delicious...for sure pasni nak beli juga...=)

    ReplyDelete
  63. makan kurma lagi fresh!..:)

    klik untuk entri terkini:
    pyejal weblog

    ReplyDelete
  64. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  65. hanis,u macam nikita malaysia

    ReplyDelete
  66. i saw my old frens dlm ni.. tp tak sure..tp rasanya ya. yg pki bju itam tu..farah kan..

    ReplyDelete
  67. memang addicted dgn yoghurt bliss ni..teguk yg botol besar tu pon dh mcm teguk air kosong je..best!

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!