Tuesday, September 20, 2011

Collagen Dust by Toujours Skin



I am finally revealing about Collagen Dust, the product I swear by. To be honest, dah lama sangat pakai this amazing find--both me and my mom. We got to know about it sebab my mom's friend is the supplier yang bawa the product from France. Baru tahu rahsia datin-datin dan selebriti nampak cantik! Amboi amboi amboi korang tak cerita pun kat Cit Cat Azwan yer! Nak cantik sensorang jer, nyampahzzz.


Now Collagen Dust is in my handbag all the time. I sprinkle em in my food & drinks. Even letak sikit dalam mosturizer siap, mengharapkan ia penetrate dalam kulit hewhewhew. It's basically collagen in powder form, as the

name suggests. Selalu kan ada yoghurt drink o
r kopi yang claim "added collagen" walhal seciput cukup syarat je letak. Dengan Collagen Dust, saya tahu dan kawal berapa banyak saya consume *nada jurucakap product tak berbayar*.





Collagen Dust diperbuat daripada sisik dan tulang ikan. Benefits yang tertulis belakang botol antaranya: Create glowing and radiant complexion, improve hair, improve nails & connective tissues, fat reduction, replace elasticity of skin, etc.

My mom suruh add, siapa sakit tulang patut try this product sebab dia sendiri dulu sakit tulang, KINI TIDAK LAGI!



Faces of satisfied user. Tak mainlah inject-inject, telan terus.
(KEKNA JE MALAS PAKAI, PASTU BISING KULIT TAK CANTIK, BUAT HAL).


My mom offers siapa yang nak order dengan dia suruh email kat toujours.my @ gmail.com

177 comments:

  1. bila dengaq collagen biasa je lah kan. bila dengaq sisik & tulang ikan...whattt??? hahaha...

    ReplyDelete
  2. how much?
    satisfied users dua2 pon comel :)

    ReplyDelete
  3. Sebotol berapa RM Hanis. Must have product ni. :)

    ReplyDelete
  4. nak order, bape hengget sebotoi? :)

    ReplyDelete
  5. keknis,maksud untuk tulang tue include tulang patah sekali ke? kalau pakai boleh cantumkan tulang tak untuk orang yg patah kaki? reply pls.tq~

    ReplyDelete
  6. Tak sampai RM200. Termasuk dengan penghantaran :') Email kitew untuk lebih lanjut!

    ReplyDelete
    Replies
    1. satu botol tu, bape lame boleh tahan?

      Delete
    2. satu botol tu, brape lame boleh tahan?

      Delete
    3. keknis.. i try to send mail to the mail address above.. why the mail doesn't exist??

      Delete
    4. mcm mana kalau saya ank order ni??

      Delete
  7. Tulang patah? I've no idea on that one. My mom dulu sakit tulang belakang banyak buat kerja berat. Sekarang rilek je I tengok dia. If not I yang kena urut -_-

    It says; treatment for osteoporosis & arthritis. Hope that helps.

    ReplyDelete
  8. sebotol boleh tahan berapa lama hanis?

    ReplyDelete
  9. wah...bestnye...
    bleh terus telan pas tabur... wah...

    ReplyDelete
  10. sis..dh follow blog sis..jgn lupe follow blog sy ek :)

    p/s:new blogger :)

    ReplyDelete
  11. Wah..berminat gak nih..sebotol tu leh tahan berapa lama Hanis?

    ReplyDelete
  12. wow...u and ur mum look like sisters!!! would love to try this product :)

    ReplyDelete
  13. Seriously, I love your skin! <3 Gorgeous!

    ReplyDelete
  14. Personally, sebotol tahan 2bulan. Itu kalau I sprinkle everyday.

    ReplyDelete
  15. kalau aku mkn terus sisik dgn tulang ikan boleh tak hanis?

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. from France, jauhnyaaa.. tapi kompem HALAL kan wok?? abes la semua bloggers lawa sangat lepas ni, gara-gara keknis. hoho!

    *cepat cek emel yo. :-)

    ReplyDelete
  18. Tak rasa apa pun. Lagi-lagi bancuh dengan susu/milo/bubur. Cuma kalau feeling lebih and terletak extra, rasa ikan sikit. LOL.

    ReplyDelete
  19. I should try one day. Jangan bhenti jual sebelum saya cukup himpun duit tau!

    :)

    ReplyDelete
  20. Is that your mum? Sungguh awet muda! Salute!

    ReplyDelete
  21. bestnya keknis, nak order, tapi kitew duduk sini. Hehe, saje gedik nak panggil keknis, diknis bunyik tak best

    ReplyDelete
  22. Keknis, cam tau² akak tgh cari collagen. nak 1. nnt sy email yer. dia serbuk eak? (saya yang blur tentang collagen). hehe

    ReplyDelete
  23. thank you for sharing hanis.. will def contact you for further details

    ReplyDelete
  24. hoho, cm best je....lelaki boleh guna tak? heee :P

    ReplyDelete
  25. nak2..yg perisa stroberi ade??
    hikkk

    ReplyDelete
  26. Wah. Menariks! Yes, consumption utk satu botol tu bertahan berapa lama?

    Thanks!

    ReplyDelete
  27. Kalau makan dengan Laksa Penang, mesti marvelous!!

    ReplyDelete
  28. brape ek? mst mhal kn...grrrr...
    nk thu boleh?
    pape, email me mrs.cintasuci@gmail.com

    thnks hanis jalikha :)

    ReplyDelete
  29. festime dgr, baik punya promote..lelong lelong! hehe

    ReplyDelete
  30. brape ek? mst mhal kn...grrrr...
    nk thu boleh?
    pape, email me mrs.cintasuci@gmail.com

    thnks hanis jalikha :)

    ReplyDelete
  31. salam
    hanis, sebotol berapa harganya?

    ReplyDelete
  32. mak anis nmpk muda mcm sebaya dgn anis je

    ReplyDelete
  33. I ve tried and it's really good. tak yah cucuk-cucuk ..

    ReplyDelete
  34. nak cntik mcm hanis juga...btw how much ya?

    ReplyDelete
  35. Limit umur yang boleh makan ? Hee mcm nak cuba jeeeee xD

    ReplyDelete
  36. nampak kat botol tu ada logo halal jakim. tapi pegi check kat laman jakim, xder pun collagen dust dlm direktori... macam mana yek?

    ReplyDelete
  37. "Will check on that."

    Hanis, u nak cek pasal halal tu kt Jakim ke?
    if dh tau, inform la cni..tak saba gak nk beli if everything's ok.. :)

    ReplyDelete
  38. Just sharing,

    "Other than beauty purpose collagen actually helps to ease joint pain associated with arthritis, rheumatoid arthritis and osteoarthritis"

    So Hanis kena tukar perkataan sakit tulang kepada sakit sendi yerr sebab sendi dan tulang tak sama tapi berkait rapat sebab sendi yang menyambungkan antara 2tulang =)

    ReplyDelete
  39. Wow, memang menarik & tertarik. Thanks for sharing Hanis. Lepas nih, semua org pun boleh dpt kulit cantik & gebu mcm Datin2 & artis2 kan. Nnti check email ye...Thanks

    ReplyDelete
  40. Yes sendi! Thank you for the correction.

    Yes it's halal. Came from various cert, if you come over I can show you.

    Pricing inquiries please do email us.

    ReplyDelete
  41. Oh, terima kasih Cik Hanis sebab konfemkan Halal tu. Macam berminat pulak nak beli tau.

    ReplyDelete
  42. email i harga oke bebeh. colagen leh bagi gemok jugak tak eh?


    haneenazya@yahoo.com

    ReplyDelete
  43. hanis pls email me for the price, would like to hv one. yuyuhakussoaziz@gmail.com

    ReplyDelete
  44. menarikkkk....ok nnt nk email keknis...

    www.asyidajabar.com

    ReplyDelete
  45. can i noe the detail too??? wynisz1712@yahoo.com

    ReplyDelete
  46. kalau ikan akak berani nak guna..if seafood lain i allergic naik rashes..how much ek?

    ReplyDelete
  47. hai..
    price? email details kat sy ek
    manly.tmpetro@gmail.com

    ReplyDelete
  48. nakx gak....i da e-mail taw...plz check ;)

    ReplyDelete
  49. email sent too :)

    pls advice accordingly.

    ReplyDelete
  50. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  51. hi ....wanna knw da detail too.....tlg emailkn kt firashdaniel@yahoo.com

    ReplyDelete
  52. akak pakai gnc punyer produk je.. bercahaya (keimanan) dik.. lip lap lip lap glowing nyer...

    ReplyDelete
  53. hai awak sya bru jer add awk ke dalam blog saya, harap awk dpt follow kyte blik k,,hehe..nice blog awk,,hehe

    ReplyDelete
  54. yes.pricing inquires over here aswell

    ReplyDelete
  55. I already send 2 email but untill now still not get any answer.TQ

    ReplyDelete
  56. kak henis, utk ibu2 yg breastfeeding boleh jugak ke?. takde effect ape2 kt susu badan?. mmg pakai colagen nih bole nmpk kesan kt kulit terus ke?. atau kene apply ape2 produk lain kt muka then tmbh mkn collagen ni nmpk lebih lagi pada kulit. mcm kulit muke ouls berdua. ;) tq.

    ReplyDelete
  57. Hanis, saye sudah email..nnti reply kayhh~~
    pupulala19@yahoo.com

    ReplyDelete
  58. keknis, sy dah email order...but no reply yet...keknis busy ye...takpe i'll keep waiting utk jd cantik mcm keknis...hehhe... ;)

    ReplyDelete
  59. keknis , dah email tapi tak reply pun lg . sobsob ! sedihnyaa . nanti reply tau :')

    ReplyDelete
  60. collagen dust...easy jer kan main tabur2 gitu jer...takyah jampi2 yer...

    for sure mahal kan klu dust ni...pernah tengok proses nak jadikan dust ni....memang tunggu lama...

    blog~blog~ blogwalking!! ^__^V
    Latest Entry :
    1.Malaysia IT Fair di Kuala Terengganu
    2.Cave of Golden Rose COllection Download

    ReplyDelete
  61. Hi hanis,how long does it takes ye to show results/differences when u take the collagen?sgt interested.. :-)

    ReplyDelete
  62. keknis,dh email.reply ye :)
    nk cntk cm keknis gk.hehe..

    ReplyDelete
  63. yes... collagen mmg best!! i minum TAUT collagen.. good one jugak!!

    ReplyDelete
  64. Antar email dh 3 kali..xreply pon :(

    ReplyDelete
  65. dah email tnya..tp blum di balas lgpon...cenna nih??

    ReplyDelete
  66. hanis, nak order! dah email :)

    ReplyDelete
  67. berapa RM
    berapa kuantiti
    tahan berapa lama untuk sebotol tu dear HZ

    ReplyDelete
  68. wow!
    "It says; treatment for osteoporosis & arthritis. Hope that helps."

    leh pakai heels selalu! :p kurang sikit kelayakan ntuk dpt bad effect when wearing heels all the time! emaild you already! hope to hear you soon!

    ReplyDelete
  69. Hanis, reply ye email i. nk oder. thanks

    ReplyDelete
  70. Hanis, nnt reply email i ye, nk oder. Thanks

    ReplyDelete
  71. boleh menjadi ke kalu makan collagen ni? Darah pun berguna untuk kesihatan badan tapi kalu makan darah, tak jadi apa pun. Kalu telan collagen, dia masuk dalam perot, akan jadi protein +lemak ke akan maintain form collagen? boleh meresap through usus dan masuk dalam salur darah then transform balik jadi collagen dlm badan? ke direct aje collagen molecule tembus through usus masuk dalam darah terus melekat kat bawah kulit? cuba cite skit... patik kurang periksa pulak... =))

    ReplyDelete
  72. hanis, lin dah email tapi tak dpt reply lagi.. ke hanis tak terima eh.. hehe.. nazlinsha@gmail.com

    ReplyDelete
  73. hope to hear you soon..emailed you regarding the collagen dust... :)

    ReplyDelete
  74. dah sent email tapi xde balasan.hukhukhuk.nk order..

    ReplyDelete
  75. Hanis, akk dah email, tapi xde reply. Anyway,ni nak confirm order... tapi how to purchase?

    ReplyDelete
  76. nnt hanis pls check email balik..kot lost in transit.. hehe

    ReplyDelete
  77. kak nis,
    ada email u about the order tapi kak nis tak reply pun... ;-(

    ReplyDelete
  78. kak nis,
    i ada email u about the order,
    tapi x ada reply pun kak nis...

    ReplyDelete
  79. hanis akak dah email - Completed. do check ya, thank you... :)

    ReplyDelete
  80. pregnant women bleh pkai x hanis?

    ReplyDelete
  81. hi, bw di sini... chantek.. t emel sya sya ye.. cam nak 1...hi hi

    ReplyDelete
  82. kalau ada jerawat ? boleh ilang ?

    ReplyDelete
  83. thanks for the info Hanis...dah lama i cari product nih :)

    ReplyDelete
  84. wawa pun pakai collagen gak. minum & skin care. rasa banyak produk collagen sekarang. this one rasanya marine collagen.

    ReplyDelete
  85. Email sent : yaya.ag165@yahoo.com . Thank you. :)

    ReplyDelete
  86. ok ker? how long can see the result.?

    ReplyDelete
  87. hanis saya da buat bayaran tlg cek email da pos secepat mungkin yea.tq

    ReplyDelete
  88. hanis saya da buat bayaran tlg cek emel n pos secepat mungkin yea. tq
    Reference Number : 1572038146
    Transaction Date: 30/11/2011 16:29:25
    Amount : RM170
    From Account : 162731031626 WSA
    To Open 3rd Party Account : 162302584929
    Account Holder Name: KARSINAH BINTI ROSTA

    ReplyDelete
  89. nti kalu da pos keknis tlg telefon k...supaya saya tau sbb tu alamat opis.

    ReplyDelete
  90. ramainye bunga yg komen2 kat sini x_x kumbang x de komen ke :p cik hanis zalikha...utk rambut botak leh tumbuh blk x :)) soklan mkn diri nie =)) tQ nanti emel sy k

    ReplyDelete
  91. hanis please email me ya : alynn820202@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  92. i nak beli..dah email u,but no reply... still jual ke?

    ReplyDelete
  93. kak hanis collagen ni dlm bentuk powder so kena bancuh utk minum ke ?

    ReplyDelete
  94. kak hanis, collagen ni dlm bentuk powder . so kena bancuh la ya?

    ReplyDelete
  95. Pernah tahu tentang kebaikan collagen tp tak pernah cuba, bila nampak perubahan ketara pd yg mencuba terasa teruja pula. Kaki sakit sendi dan bahagian tulang yg patah. Ingin nak cuba satu.

    ReplyDelete
  96. Pernah terdengar kebaikan collagen tp tak pernah pun mencuba. Bahagian tulang semakin sakit dan sendi masih sengal. Bila telefon Kak Nani bertanyakan tentang bolehkah lelaki mengamalkannya? Jawab Kak Nani bolehhhh... Apakah mungkin akan betambah handsome disamping hilang sakit bahagian sendi. Insyaallah saya akan mencubanya...

    ReplyDelete
  97. Camne nk dpt product ni ya...Mcm menarik je...mesti Cuba ni...

    ReplyDelete
  98. email details plisss...
    nurul.naj90@gmail.com
    tq..:)

    ReplyDelete
  99. keknis cantik...suka follow blog keknis..email me cara nak order plz..yusmina07@gmail.com

    ReplyDelete
  100. i cant email u.. boleh tak email me at syussshous@yahoo.com

    ReplyDelete
  101. interested jugak, 1 botol boleh tahan berapa lama? my email yzzaalyn@yahoo.com

    ReplyDelete
  102. interested jugak... kegunaan 1 botol boleh tahan berapa lama? my email yzzaalyn@yahoo.com

    ReplyDelete
  103. Hanis, sy da send email nk beli collagen dust. almost three days no rply.please reply me. tq.

    ReplyDelete
  104. sy try anta email kat email yg tertera kt atas.. tp x blh sent la kt email tu...

    ReplyDelete
  105. sy dah try anta mail kt email yg kt atas tu... tp x blh send mail la..

    ReplyDelete
  106. Hanis.Ini ok ke untuk kulit kering??

    ReplyDelete
  107. bagus..wife saya pakai n saya rasa amat puas hati,

    ReplyDelete
  108. nih baru dapat 2 botol..order online..

    ReplyDelete
  109. hanis,boleh order lg x..
    mcm mne cara nk order??

    ReplyDelete
  110. hanis...mcm berminat je..
    boleh order lg x sekarang??
    email me..sitiraihanrazali@yahoo.com

    ReplyDelete
  111. hai..nak tau rege dia ye..since my mom ada sakit2 blkg gak..pm saya ya about all the info pasal this collagen dust onenie_piece@yahoo.com

    ReplyDelete
  112. hai...pm saya ya about all the info pasal this collagen dust deedahlia20@gmail.com

    ReplyDelete
  113. hai...da email, tga tgu reply from u... :)

    ReplyDelete
  114. i'm interested! how can I get one? a129057al@gmail.com :)

    ReplyDelete
  115. i'm interested! how can I get one? a129057al@gmail.com :)

    ReplyDelete
  116. still available? kalau ada how can i get it?

    ReplyDelete
  117. still available? of yes, how can i get it?

    ReplyDelete
  118. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  119. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  120. keknis.. y d mail address doesn't exist? cannot send mail to them..

    ReplyDelete
  121. anis, saya dah cube email. tapi kata yahoo

    "We cannot find a match for this email address:

    toujours.my @ gmail.com

    Please use an email address that looks like user@example.com or a nickname or a distribution list name from your Yahoo! contacts."


    so boleh tak anis emailkan saya details about this products plzzzzzzzzzzzzzz......

    xoxo

    ReplyDelete
  122. btl tu miss metoo. yahoo cakap "We cannot find a match for this email address:

    toujours.my @ gmail.com

    Please use an email address that looks like user@example.com or a nickname or a distribution list name from your Yahoo! contacts."

    so cik adik manis mcm mana mau order or get details about this product?

    ReplyDelete
  123. hanis, kenapa kita beli ari tu botolnya x sama mcm ni. botolnya gemuk n tanda halalnya bukan tanda halal JAKIM yg mcm kt botol Hanis tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. you beli kat mana ? dgn Keknis/mama dia ? -.-'

      Delete
  124. Hanis, kenapa yg kita beli baru ni botolnya lain. x sama mcm yg hanis kt atas tu. botolnya gemuk. tanda halal pun bukan tanda halal JAKIM mcm yg kt botol Hanis. KKM sticker pn x de

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm mana nk beli ni?? saya nk order ??

      Delete
  125. hai... mcm mana klu saya nk order..??

    ReplyDelete
  126. hai... mcm mana kalau saya nak order ??

    ReplyDelete
  127. hanis manis dh bz camno nak ordr nie?

    ReplyDelete
  128. Dah jadi superstar sempat lagi ker jual benda nie.???

    NAK LANGSING CLICK SINI..
    http://www.inamimibeauty.blogspot.com/

    ReplyDelete
  129. Sempat je dato ac pun superstar tapi sempat business lagi...

    ReplyDelete
  130. Camne nk order Kak haniz?ad jual at mn2 ke

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!