Wednesday, November 23, 2011

Adik Perempuanku Yang Satu

EDITED! UNTUK TONTONAN UMUM :)

Baru lepas mandi dengan adik kecilku Alisya. Dalam bilik air yang sama. Ingat takkan terjadi lagi si godang 21tahun dan si kecil 11tahun mandi bersama, jirus-menjirus air sejuk sampai ke tulang, dari sebiji gayung buruk. Rupanya, adik-beradik tetap adik-beradik. Takkan lari daripada terkekeh together mandi berdua.

Yang tak disangka-sangka, waktu I shampoo rambut, banyak pula pertanyaan tips, mengalahkan pembaca belog I. Mula-mula dia tanya cara shampoo yang betul. I pun tunjuk macam-mana nak shampoo sambil menguraikan rambut supaya tidak perlu sikat sesudah kering. Kemudian dia lihat I sapu conditioner, dia pun nak tahu lebih lanjut. I pun explain conditioner jangan letak sampai akar umbi rambut nanti scalp berminyak. Bila lihat I keringkan rambut, dia nak ikut lalu tanya cara yang betul. I pun demonstrate cara nak dab dan ikat rambut dengan tuala sehingga kering. Waaaaaaaaaaah adik aku! Dalam pada tak kisah main panas dan lasak terserlah kejantanan, nak juga kelihatan anggun?

Ini ke Alisya? Ini ke Alisya yang waktu majlis pertunangan Kekna, belum sempat selesai tetamu pulang, sudah tukar baju kurung kepada seluar dan t-shirt sebab nak main takraw depan rumah? Ini ke Alisya itueww?!

91 comments:

  1. wah alisya :D

    tu la perempuan,seganas mana dorang..anggun memang pasti :D

    ReplyDelete
  2. haha malu nak mandi sesama ngn adik ^^

    ReplyDelete
  3. haha oi main takraw. habislah ghasak budak ni. herherher

    ReplyDelete
  4. mandi bersama2..mm..mm
    fuhh main takraw..fuhh..hebat..

    ReplyDelete
  5. haha gentle arh! hbungan dgn adik bradik adalah hnbungan yg pling sweet skali!
    p/s: dulu tomboy gak, skg dah girly.hehe

    JOM SINGGAH & KOMEN : Bila Facebook Jadi Platform Untuk Tunjuk Poyo

    ReplyDelete
  6. Harus manfaatkan kelebihan yg akk sendiri ada...

    ReplyDelete
  7. Alisya dah membesar..
    Keknis kan idol dia.. ;)

    Jom follow blog saya, ada meowww juga di sana
    kucingmalaysia.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. I xde adik perempuan mahupun kakak, so xpenah la adew experience mandi sama-sama dengan adik beradik ni..korean fashion malaysia online

    ReplyDelete
  9. telanjang bulat? wow sexaayyy hihi

    ReplyDelete
  10. adik kak hanis tgk kak hanis cantik . tuh dia nak ikut tuhhh . :)

    ReplyDelete
  11. air dicincang tak kan putus... ;D

    ReplyDelete
  12. cute la u girls :) wish i have a sister...

    ReplyDelete
  13. bagi la beauty tips hanis jaga rambut..nak marathon entry2 yg lepas tak sempat..ada gak dengar jangan sikat sangat nanti rambut banyak gugur..tapi kalau saya tak sikat nampak macam orang utan pulak rambut ni..=( nak shampoo hari2 pun tak elok..dah la rambut sikit, nipis pulak..susah pulak nak jaga..

    ReplyDelete
  14. Wah seronok mandi bersama gan adik ya....Dulu selalu jugak mandi sama2...

    ReplyDelete
  15. i pon different 10 years ngan my sis. last time when i was 11, bila mintak nak mandi sama je, mesti kene shuhhh shuhhh -__-". now i'm 21, heeeee baru faham kenapa kene shuhhh shuhhh ;P

    ReplyDelete
  16. walau siapa pun dia, dia tetap ada talian darah dgn kita itu dialah adik beradik kita :)

    ReplyDelete
  17. kih3....

    mandi ngan adik perempuan memang sangat best...

    apatah lagi bila dia suka shampoo rambut saya....

    kadang2 sampai nangis2 dia nak mandi sekali...


    p/s: tapi pakai kain basah la keh3... =P

    ReplyDelete
  18. owh Hanis that was so sweet !
    ermm dia pun nak cun macam Keknis dia kan..=)
    Alisha dalam proses nak belajar jadi girly girl la tu..

    ehhh telanjang bulat???ops ops ops..bahaya je ayat tu..pasti ada pervert yang membayangkan ayat itu..err cut that please ! haha

    ReplyDelete
  19. hahaha, dia dh meningkat remaja tu! that's why nk tahu lebih details tentang penjagaan n cara nk jd cantik lembut mcm kakak dia:)

    ReplyDelete
  20. sejak umur 20 an ni dah jarang mandi dengan adik perempuan :)

    ReplyDelete
  21. alaaa..lagi lagi...tu je ke? alaaaa.soalan2 lain xde eih...eih??? ngahahah

    ReplyDelete
  22. saya jgn kata ngan adik, ngan sepupu yg rapat pun penah mandi mandian gitu..hehehe...selamberrrr

    ReplyDelete
  23. ofkos lah nak ikut jejak kakak dia yang cun-melecun tuh :)

    ReplyDelete
  24. hehe...comel je pompn main takraw! haha:P

    ReplyDelete
  25. ha?
    tak ada gambar bersama-sama ke keknis?

    LOL

    ReplyDelete
  26. saya selalu mandi sama2 dengan adik, bertelanjang bulat.

    ReplyDelete
  27. mesti dia ada cita-cita nak jadi macam kakak dia :)

    ReplyDelete
  28. Dia ada crush dekat sesiapa kot ? Saja nak lawa macam Kak Hanis dia biar dapat impress crush dia hihi (x

    ReplyDelete
  29. haha..sempoi r.. tapi awak selalu mandi dgn adik laki yg baru umo 3tahun. sebabnya kakaknye ni suka bila sabun fevret dia, sbb tu nak mandi sama-sama. Rindu nak balik kampung plak nak mandikan dia..huhu

    ReplyDelete
  30. jangan ada yang imagine hanis bertelanjang bulat sudah! :P

    ReplyDelete
  31. telanjang bolat??!!
    ishk2...mandi sesamer tu okay dah
    haha...mmg sweet sgt..tp xperlu kot mention telanjang tu...bhy..
    rmai yag sedang membayangkan..ngeee
    termasuk lah i...hahhaaaa (^_^)

    ReplyDelete
  32. ok memang sweet dah tu both of u :)

    tapi takyah la mention 'telanjang bulat' or 'tanpa seurat benang'. mesti orang imagine

    ReplyDelete
  33. hha..sengal je dua2 beradik bole plak mndi tlnjg bult sesame ;p

    ReplyDelete
  34. Saya tak berani nak mandi dengan adik angkat saya yang baru berusia 5 tahun. Sebab pandai cerita kat orang apa yang dia nampak. Malu... :-)

    ReplyDelete
  35. hahaha. comelnya mandi same2. :)

    ReplyDelete
  36. mndi ngan adik bradik mmg sweet tp pakailah kain basah even mandi sensorg...heheh

    ReplyDelete
  37. heee~amik tips dr keknis yg gojess..nnt mesti alisya jd gojess cam keknis dia :)

    ReplyDelete
  38. mmg best mandi sesama.mcm we all dulu time bdk2.skrg ni time mandi dgn anak2 pulak...

    "mandi telanjang " tu rasanya kureng sesuai kt sini...takut2 ada yg mmbyagkan yg lain pulak kan...sorry.

    ReplyDelete
  39. Thanks for your concern, I'm just trying to tell my story. On sisterhood. I tried not to use the word bogel. You get me.

    ReplyDelete
  40. Eh ? jap, gua tengah imagine.. lulz

    ReplyDelete
  41. itulah perempuan.
    naluri perempuan tetap ada :)

    ReplyDelete
  42. wah comelnyer!!!! pasal rambut jarang orang tanya saya..kalau tanya PASAL GIGI BANYAK!! hahahhaha :D

    ReplyDelete
  43. no need to mention kot that telanjang part. what happened to u hanis T.T

    ReplyDelete
  44. But, but Hanis.It's nothing to do with different words but have same meaning. It's the meaning behind it..Well, ur blog is way too attractive to only attract girls, boys are here too..=) and i guess boys never understand this sisterhood thing, but beware as they always have better imagination than girls..Take care Hanis..^_^

    ReplyDelete
  45. memang best kalu bersama-sama adik. ;D mkn, mandi pastu klu gaduh pun cepat je baik semula;D.

    ReplyDelete
  46. aku takda adik...

    nk mandi ngn sape plak? sendirilah jawabnya kan?kikiki

    ReplyDelete
  47. really, i am shocked!
    once again, what happened to you, dik?

    ReplyDelete
  48. hebat sangatkah kasi tau semua orang awak mandi tanpa seurat benang?

    ReplyDelete
  49. a'ah la. exlok kot tulis open sgt mcmnie. ckp tanpa seurat benang. sape2 yang baca akan terbayangkan.bahaya klu lelaki yang baca. maaf la menegur hanis

    ReplyDelete
  50. Okay mandi dengan benang I promise.

    ReplyDelete
  51. ermmm..mandi sama2 memang boleh tapi telanjang bulat sama2 tak boleh...bukankah aurat sesama mahram dari pusat ke lutut ke?...just my 2 cents

    ReplyDelete
  52. Hello,

    I would like to invite you all to come and listen to songs on my blog http://onlinesongslover.blogspot.com/. I have collected quite a number of album playlist already.

    Online Songs Lover: http://onlinesongslover.blogspot.com/

    Thanks!

    ReplyDelete
  53. what?hanis telling her readers dia mandi bogel dengan adik dia...ohmy...no, we're not waiting for u to do mistake but we dont want u repeat such mistake coz we love u...still love u hanis...just be careful next time k...

    ReplyDelete
  54. Haha..like sister like sister kan..erk..she looks up to you you know...ingat lagi time dia model2 buat muka kaw macam dalam MDG tu..muahaha..that was funny..

    ReplyDelete
  55. Thank you neesa-jun. Hahahaha Nabil! That was epic kennzz.

    ReplyDelete
  56. normal la mandi sesama talanjang bulat.. hehehehe... ngan cousin pompuan pun masa kecik.. tapi zaman sekarang ni entahlah.. lain kot. (utk cousin cousin)

    ReplyDelete
  57. yes Hanis..this is much better than before..just nice to read..people do mistakes but what i adore much about you is..you admit your mistakes and fix it back quickly..your apologized in twitter is accepted :-)

    ReplyDelete
  58. Oh naaaa best gila adik beradik rapat macamni .

    ReplyDelete
  59. aiseymannn, tak sempat baca part yg kena edit tu laaa :((

    ReplyDelete
  60. no. its not a problem if you want to say u 'mandi bogel' with your adik2 or kakak2..

    the problem are your readers. derang ni suke mandai2.

    ReplyDelete
  61. IT MUST BE A GOOD EXPERIENCE ANYWAY :D

    ReplyDelete
  62. AWW.BARU SEDAR.U DAH EDIT EYH HANIS ? :D

    ReplyDelete
  63. bukan u yang 21 dengan adik u yang 11 je. i yang 20 dengan kakak i yang 23 pun selalu mandi sama2. weird huh? but then, adik beradik tetap adik beradik kan? i mcm alisya kasar. and my sister macam u.

    ReplyDelete
  64. hikhik mummy takpernah mandi sesama ngan adik..maluu=)

    ReplyDelete
  65. haha i slalu buat dengan kakak dulu. tapi skrg dia dah kawin :(

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!