Saturday, December 31, 2011

Haircut Food Shopping

Hello! I've been harassed by some of you who tweeted a lot about me not updating on Kekna's wedding. But but... I gotta wait for the pics from official photographers! So can we wait together? Hewhewhew.

In the meantime, I wanna share the journey to Kekna's Big Day. One of which is me taking the boys for their haircut. They wanted potong kedai mamak, which prolly cost less than RM10 per head. Tapi sekali-sekala I figured why not treat them to the salon bagi thrill sikit reaching our sister's big day. Takkan the perempuan saja go to salon facial and spa kannn.

I brought them to my salon in Bangsar, thinking okay RM30 per head shouldn't be that bad. I only got three heads here with me. Then rupanya RM60, okay fine Shawn. Fine. Tapi kalau suruh junior hairstylists potong  boleh dapat RM40.



Shawn Cutler, we meet again.

I told the hairstylists just do what you think is best for them. Selamba je kan mentang-mentang bukan kepala sendiri. Yang adik-adik dengar, nak terkucil oh tidakkk rambut Sabak Bernamkuuu. Sepanjang diorang shampoo, massage scalp and potong rambut, takkanlah I nak duduk tercongok kat situ, naturally kaki melangkah menuju ke butik-butik terdekat.

Sepulangnya dahku dari beli-belah, adik-adik kelihatan lebih bertamadun :') Tapi results akan di show in other entry when I talk about bertandang session (God knows when...). 

Seronok  rasa dihargai bila masing-masing suka haircut mereka sobs sobs. Kakak yang gembira pun membawa mereka makan tengahari di tak lain tak bukan... (memang takde tempat lain dah ke)



Hello Delicious, we meet again.



You know I did some serious shopping when you see a new straw hat on my head.



Khairi kalau orang belanja dia memang camni. Takde malu-malu kucing terus lamb shank segedabak.





Good haircut, good food, good shopping (ehem), overall was a good day! See you in next entry!

60 comments:

  1. Yay, org pertama komen! aww, you look gorgeus dear :)

    ReplyDelete
  2. Yay, org pertama komen! aww, you look gorgeus dear :)

    ReplyDelete
  3. that foods look yummy !
    happy new year sis (:

    ReplyDelete
  4. that foods look yummy !
    happy new year sis (:

    ReplyDelete
  5. wah,, jeles,, cant wait to see the new haircuts,, dah tngok cikit picts dari kekna's wedding kat satu blog tu,, but, dah lupa blogger mana,, hehe

    ReplyDelete
  6. congrats to kekna for her wedding... n congrats for u for the excellent result on recently exam... ;-)

    ReplyDelete
  7. sedapnya tengok ice cream tu! terliur tengok. :D

    ReplyDelete
  8. wow!bestnya kelihatan segala makanan itu. menunggu entri wedding kekna aje lah.

    ReplyDelete
  9. first time dapat komen first kat sini. lolololol :D

    ReplyDelete
  10. waa..lapa nye tgk byk mknan..hehe..sedappp eskrem tuh

    ReplyDelete
  11. maigad, that lamb shankkkk *drooling

    that straw hat, u look damn cute :3

    ReplyDelete
  12. sedap telan jaa air liur heee :)

    ReplyDelete
  13. wahhh mcm nak ajak pak radie dating kat delicious coz memang delicious pon.. patut ler anak2 teruna kaknani nampak hemsem on their sister's big day..

    ReplyDelete
  14. pergh.sedapnya.tertelan air liur ni.hoho

    ReplyDelete
  15. makanan tu buat saya tak tentu arah..nway,happy new year hanis..

    ReplyDelete
  16. sedap dap dap dap nya semua food tu..

    ReplyDelete
  17. aha..my rambut sabak bernamku..
    aduii rindu pulak kat sabak..

    ReplyDelete
  18. the salon is in Bangsar ?? what's its name ? mind sharing ?

    ReplyDelete
  19. food delicious! kak hanis look gorgeous!

    ReplyDelete
  20. senang hati tgok gmbar you nih...hehe....

    n lagi senang hati tgok gmbr2 makanan tu..

    ReplyDelete
  21. i feel hungry!!

    sis hanis..i like u. tringin nak jmpe n amek gmbr, msti sy tgk kat anis tgi jeee,kne langut..oh my..

    ReplyDelete
  22. motip nk omg rmbut sabak bernamku???

    stil thinking~~

    ReplyDelete
  23. u look gorgeous dear :)
    and the foods look delicious yummeh..^^

    ReplyDelete
  24. whats that strawberries, chocolate vanilla ice cream? gotta try that next time i go there...

    tell me! what is that?!!!!

    ReplyDelete
  25. Sedap nampaknya tue...nak semua!!!..nak semua!!!..:-)

    ReplyDelete
  26. saspen nak tau mcm mana rupa adik2 hanis lps haircut. cepat2 update entry! :D

    ReplyDelete
  27. erm..delicious..slmt tahun baru..

    ReplyDelete
  28. Good start!!! owhhh..all that food look gorgeous hahaha..bless new year to you dear!

    ReplyDelete
  29. HALAWW! jemput singgah ke blog baru saya http://ajimandthewardrobe.blogspot.com/
    ^^, tq

    ReplyDelete
  30. Wowo hanis, eskim besar godang!! best nye belasah makanan tu semua.. come to mummy..!

    ReplyDelete
  31. Jom kita ambil cakna pasal mahasiswa pula di sini:
    Masa untuk Perubahan

    ReplyDelete
  32. macam sodap je ais krim tu.. nyum nyum.. happy new year hamis..

    ReplyDelete
  33. fulamak buat org terliur ni.. sodapnyaaaaaaaa

    ReplyDelete
  34. bapak sedap eskrem + spageti tu!..my faveret :) wee~

    ReplyDelete
  35. hanis byk mkn tp xgemuk2..sigh..apelahh nasibku..sob2...

    ReplyDelete
  36. good entry...
    neway..wanna say something..this morning I read about u at metro online "Personaliti Alam Maya"... Good support for blogger.. Keep it babe... :)

    ReplyDelete
  37. Hanis di harian metro http://goo.gl/oUmhq

    ReplyDelete
  38. http://mynameisztee.blogspot.com/2011/12/wedding-k-l-di-bukit-jelutong.html

    ReplyDelete
  39. Gorgeous!

    And people who love to comments, do visit my expression blog;

    http://bit.ly/w2JBQI

    Thank you.

    ReplyDelete
  40. Wahhhhh....Chocolate oh, Awesome !

    ReplyDelete
  41. hamis jalikha jangan buat org lapar boley tak!? grr! hikhik

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!