Tuesday, January 17, 2012

Kekna Kahwin: Bertandang

Bertandang membawa maksud... entah, I cari kat Google semua tak keluar maksud, nak pergi ambil kamus berat punggung, tapi yang I tahu ia adalah sebahagian daripada adat di mana keluarga pengantin menjadi tetamu dan diraikan besar-besaran di rumah pasangan kepada pengantin itu. Ohhhh..... maksudnya, makan?



Ya, nampaknya begitulah.



Gambar-gambar di sini hanya dari kamera kecilku, jadi tak banyak. Gambar saudara-mara pun tak tertangkap dalam ini sobs. Tapi terima kasih sangat kepada yang ikut rombongan. Terima kasih memeriahkan rombongan Incik Jenal dan Puan Nani :')

 Itulah haircut baru adik lelaki ku Imran yang sudah tinggi melanjau mengalahkan kakaknya yang konon model tapi cuma 5'6'.


Adik lelaki lagi seorang si Khairi yang paling tinggi dalam adik-beradik sekarang. Tapi belum boleh lawan Daddy, sorry try again next time.


 Menepung-tawar membawa maksud membaling tepung yang tidak berperisa kepada sang mempelai. Atau dalam kes ini, kelopak-kelopak bunga pun jadi.



 Entiti kecil yang turut serta upacara tepung-tawar tadi ialah sepupu cilikku yang banyak keletahhh! Ini pula dia di screen besar, naik ke pentas main di pelamin sambil penyanyi tengah feeling bawa lagu Anuar Zain (what are weddings without Anuar Zain's songs?). 

Bila penyanyi tuh stop and suruh dia nyanyi, terkeluar lagu Satu Malaysia Lim Kok Wing kita satu bangsaaa satu negaraaa, kita satu matlamat ooooo.. LOL naughty Qish.





Haffiz segak bersongkok ikut Daddy. Tak dapek show off new haircut.




Cari perbezaan gambar.


 ♥


Uhhhhh alamak itu sahaja gambar dari kameraku. Gambar dengan keluarga Boiri pun takde LOL apekah. Dan maaflah bertangguh-tangguh entri perkahwinan. Korang ni kannnnn, suka tau pasal kahwin-kahwin!!!

91 comments:

  1. chanteqnyer ur baju ... mmg nice sgt kaler

    ReplyDelete
  2. nice newhaircut diorg.huhu. hains pon apa kurangnya.maintain cantik.huhu.kalah akak yg jadi pengantin.hoho

    ReplyDelete
  3. wah..bestnyaa.... lama tggu entri kawin2 ni tau hanis :D

    ReplyDelete
  4. Sangat meriah ok.You look so gorgeous.Tak sangka Alisya pun dah besar.Pasangan Puan Nani dan Encik jenal sangat sweet :)

    ReplyDelete
  5. Adik beradik hanis hensem2 dan lawa2.. n tak lupa juga selamat pengantin baru pada ur sister.. :D

    ReplyDelete
  6. comelnye lah alisya & qishh ekeke

    ReplyDelete
  7. Aritu tak sempat cakap ... "Cantek baju Hanis"

    ReplyDelete
  8. nak entry kawen kat rumah hanis. nak tengok rumah hanis....hehe

    ReplyDelete
  9. i likeeeeeeeeeeeee!lama dah tunggu post utk majlis kekna..akhirnya ada jgk..

    santekkk sgt2 semuanyaaaa! (:

    ReplyDelete
  10. x sabar tunggu hanis plak pasni..sure lagi kebaboom...

    ReplyDelete
  11. wow...meriah..tahniah pada kekna..semoga berbahagia sampai akhir hayat...

    ReplyDelete
  12. cantik gila baju kurung si adik keknis ni..roses2 gitu...mmg cunlaa...

    keknis n mummy pun cun..uhhhh..

    ReplyDelete
  13. huhu..so,hanis biler nak khwin?LOL :p

    ReplyDelete
  14. hanis ttp gojes lagi vogue!! hehe

    ReplyDelete
  15. wah, cantiknya suasana wedding nie! suke tengok famili kamu. kekna anggun bergaya atas pelamin. adik kamu semua ganteng2. si alisya pun kiut sangat2. harap miss hanis zalikha akan bertemu jodoh sooner. we fans hope the best for you. huhu.

    xbleh blah yang spot the difference tu. klakar. haha!

    ReplyDelete
  16. meriahnya... saya suka cantik baju kak anis..

    ReplyDelete
  17. **adik2 u pun memang comel2 ek macam u** komen ni ada kena mengena ke dengan tajuk post di atas**...hiksss... err..tunggu turn u pulakk...agagagaga!!

    ReplyDelete
  18. dh lama dh tunggu entry ni..btw,nice wedding kekna hv..keknis punyer baqju pun meletopsss <3

    ReplyDelete
  19. everything looks nice :) memang i suka tang kahwin :p

    ReplyDelete
  20. What a happy family!!
    Btw, a perfect header of urs :)

    ReplyDelete
  21. silver theme wedding. N looks like your baju is more gorgeous than the bride. lol. nway, congrats dapat abang ipar baru.

    ReplyDelete
  22. Actually our family theme was gray, then I went on the Jakarta trip and bought silver, so naturally I'm the leader theyre the follower LOL siapa suruh beli lambat.

    ReplyDelete
  23. cantiknyaaaa theme kahwin kekna andd kak haniss....you look so gorgeous ^^ lepas ni update plk stry kak hanis kahwin hihi..btwww, i love your new hearderrrr !! cantik <3

    ReplyDelete
  24. bertandang tu actually more to datang menziarah untuk rapatkan silaturrahim...

    ReplyDelete
  25. salam kenal...me from here

    http://skuterlady.blogspot.com/

    jemput la datang menjengah kalau sudi..

    ReplyDelete
  26. congrats kekna, kakak hanis. Moga berbahagia hingga ke syurga! :) jemput ke blog akak http://hebatkan.blogspot.com

    ReplyDelete
  27. semua tinggi-tinggi. ok, saya jeles!

    ReplyDelete
  28. boleh tak nak cakap Pn Nani tu gojes!

    *girl punya roses kat baju dia tu, tampal sendiri yek? comel! :-)

    ReplyDelete
  29. Eh kak nana la..aunty hanis rupanya..tgk gmbr br perasan muka mak hanis ngan k.nana same..confirm sibling kan?

    ReplyDelete
  30. gorgeous! n sukenye ur new header. elegance~

    ReplyDelete
  31. sukanyaaa baju adik tu..ade bunga2 timbul..bunga chiffon kan =)

    ReplyDelete
  32. Cantik nya baju Hanis, baju aunty Nani pun cantik juga.

    ReplyDelete
  33. U are so beautiful kak Hanis.
    Serius cantik.

    ReplyDelete
  34. keknis nampak cantik sgt. mama keknis pun same :)

    ReplyDelete
  35. Salam Hanis...

    Lepas ni your turn pula... Mesti glam! (^_____^)V

    ReplyDelete
  36. Muka kekna mcm muka jue aziz lah... naik seri nya:)

    ReplyDelete
  37. akak hanis .you are so gergous !

    ReplyDelete
  38. tahniah dekat kakna dah jadi bini orang..
    cantik baju hanis :)

    ReplyDelete
  39. keluarga besar cik hanis...:)..Alhamdulillah, bless for all family member...:)

    ReplyDelete
  40. selamt pengantin bru to kekna..smoga bhgia ke akhir hyt..

    ReplyDelete
  41. ofkosla suka bab kawen2 nih..haha..lepas ni ur turn plak hanis...


    hafiz tu nsemla..haha

    ReplyDelete
  42. Meriahnya!

    Tunggu your turn plak. Hehe

    ReplyDelete
  43. baju alisya cantik.baju keknis apetah lagi..*kipas kipas..hihi

    ReplyDelete
  44. okay keknis. kim salam kat imran and hafiz hakhakhak

    #gataiii

    ReplyDelete
  45. baru tahu hanis zalikha ade 3 adik lelaki .. i always thought ade imran n hafiz saje ..

    ReplyDelete
  46. baru tahu hanis zalikha ade 3 adik lelaki .. i always thought ade imran n hafiz saje ..

    ReplyDelete
  47. alaaaaa sukanyaaaaaa <3<3<3
    cantik sangat la family hanis~~
    eiii moga kekna berbahagia~ keknis bila lagi? kuikuikui~

    ReplyDelete
  48. Suka pic sis with Khairi tu.Sweet!Haha.Seiras habis.

    ReplyDelete
  49. I love weddings...everyone looks so pretty and handsome..

    ReplyDelete
  50. wah! kak hanis lawa oke..ur mom so gojes just like mom like daughter! =))

    ReplyDelete
  51. nice photos! selamat pengantin baru to your sister!

    Hanis as usual... gorgeous!
    yg part ada budak kecik nyanyi lagu 'kita satu bangsa' tu kan..
    akak rasa.. mmg budak2 ni in love la dgn lagu tu...
    my daughter umur 2yrs+ pun suka sgt lagu tu...hahah :D asyik nak nyanyi lagu tu je..sampaikan jumpa bendera M'sia kat mana2...terus ckp, 'eh kita satu bangsa' hahaha :D very the patriotik!

    ReplyDelete
  52. setelah sekian lama menanti entry nih, hahaha

    btw cantikk !!

    ReplyDelete
  53. Chanteknye Tema Warna....Suka Sangat Silver...

    ReplyDelete
  54. lecture saya tuu! hehe :)
    selamat pengantin baru.

    ReplyDelete
  55. kat club shah alammm.. haha.. tak prasan pon hanis.. damnn

    ReplyDelete
  56. ehhhh.. kat club shah alam.. tak nmpk pon haniss.. damnn.. haha

    ReplyDelete
  57. ehh.. kat club shah alam.. hahaha.. tak nmpk pon.. damnn.. haha

    ReplyDelete
  58. lawanye hanis..adik2 lelaki hanis pon hensem..pengantin pon sweet je :)

    ReplyDelete
  59. lawanye hanis..adik2 lelaki hanis pon hensem..pengantin pon sweet je :)

    ReplyDelete
  60. i love the look
    u look so elegant:)
    xx
    www.vnikali.blogspot.com

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!