Wednesday, March 28, 2012

1300 888 427

Who else have stumbled upon this amazing pinggan besar western dish dekat Dagang Avenue foodcourt, Ampang? It goes by the name Grill 1300 888 427 and best part is... RM5 SEPINGGAN! Ya, lima hengget. Dulu, RM5 boleh dapat prepaid top up RM5 jer... sekarang bukan main lagi.



Sepinggan Grill 1300 888 427 sarat dengan black pepper beef, sausages, fish fillet, fries, mashed potatoes and coleslaw! Gila puas hati. Memang siapa-siapa mintak belanja, bawak datang sini jer LOL.





Bertiga-tiga nih, memang tak larat nak habiskan menyesal tak bawak Tupperware (italic font maksudnya tak cakap kuat-kuat). Grill 1300 888 427 definitely boleh bagi kenyang 4-5orang. APA NOMBOR NIH SEBENARNYA?! Nanti kalau korang datang nak order pun kena sebut nombor nih haaa! Hafal-hafal, tapi offer sampai hujung bulan nih jer T_T First come first serve.




 This is the stall yang bertanggungjawab menggendang-gendut tali kecapikan kami.



Nanti jangan lupa usap mascot Dagang Avenue food court, Jaguar nama dia! Excited gila tengok kucing besar camni berlegar-legar. Apeni naper foodcourt lain takde maskot takde FB. 


P/S: Alaaaaaa sorrylah update pasal benda nih lambat! Ada beberapa hari lagi nak enjoy Grill 1300 888 427, western dish size besor berharga RM5.



52 comments:

  1. wah!!!!! ni sgt cool! nak alamat kedai tuh , hanis :)

    ReplyDelete
  2. Ada map dekat link Hanis bagi first perenggan tuh ;)

    ReplyDelete
  3. yummmyy.....nampak mcm sedap je

    ReplyDelete
  4. WOW...slalu pegi sini tak penah perasan plak fries ni.. malam ni nak try, thanks hanis for the info. :)

    ReplyDelete
  5. pehhhhhhhhhhhhhhh sedap nyer nampak..
    tengok pun sedap..
    belom rase lagi ni.hehehe

    ReplyDelete
  6. waaa!!! menarik!!! ujung bulan? lagi 2 hari je pn.. uhuksss

    ReplyDelete
  7. Hanis, I dah click link kat first paragrah tu. Spotted a post on the page (18 March)that said, "1 jam hanya keluar 1 set sahaja". Kalau satu jam tu ramai orang pergi confirm la tak dapat RM5 punya *sedih*

    ReplyDelete
  8. mak aihhhhh best best
    malangnya kite dok jauh:((

    ReplyDelete
  9. alaaaa... tak sempat nak merasa.. sobsobsob :'(
    btw, thanks sis ! ^^

    ReplyDelete
  10. Wowwww.... besar gile..murah plak tu.. tapi jauh kat ampang sana.. :(

    ReplyDelete
  11. my peberet nih...
    misti pegi...!!!

    ReplyDelete
  12. dekat jb pun ade bnyk western food yg RM5..nanti nk try yg dkt situ la pulak

    ReplyDelete
  13. haih.. kalo harga biasa je berapa je berapa satu?

    ReplyDelete
  14. Eh...tak tau la ada benda nieh.. Slalu gak gi dagang avenue side.. Slalu singgah wong solo dan galaxy(perfect low profile place to watch movie).. But based on some comments above... Satu jam satu set..hmmm tough.

    But since i am a big fan of western dishes... Kene try atleast once!

    ReplyDelete
  15. Pergh 5 hinggit jek? Boleh jadi tempat meet up utk pembaca setia blog Hamis nih

    *ok ni kali ke -3 cerita benda sama, kat FB, twitter, dan blog*. Kohkohkoh!!

    ReplyDelete
  16. jarang dapat RM5 skang..
    tmbh plak cam mnarik lak dia deko fries tue..
    mmg kompom kne g nnti

    ReplyDelete
  17. wowww.. sedap nyer.. dekat dengan rumah pon jarang pergi dagang avenue tu.. :P

    ReplyDelete
  18. syoknyerrrrrrrrrrr...perghhh -.- sedappp

    ReplyDelete
  19. http://www.facebook.com/profile.php?id=100002632548261&ref=tn_tnmn

    Ada jugak masuk blog nih... kawan saya bagi link ni kalau nak booking. cuba tgk mcmana. Kena jadi friend dulu pulak dulu. tapi ramai jugak yang dah melantak 1 300 888 427 nih.

    ReplyDelete
  20. Salam semua... kawan saya dah try 1 300 888 427 nih. Owner dia kata... untuk mengelakkan kesedihan... kena booking pakai FB. Link yang bawah ni. Kena request jadi friend. tapi Adminnya begitu pantas... jadi oklahh

    http://www.facebook.com/profile.php?id=100002632548261&ref=tn_tnmn

    Kalau tak dapat gak taip Chop nGrillStation. Memang RM5!!!

    ReplyDelete
  21. adakah ia num phone untuk menelefon mereka untuk tempahan? or strategy of marketing?

    ReplyDelete
  22. baru cadang nak pegi, tapi bila tgk kat fb dia, 1 jam kuar satu jek, trus terbantut..hu hu hu...dahla dok jauh...sedey

    ReplyDelete
  23. ahhhh bukak blog Hanis sewaktu lapar ni, memang terliur jelaaa....
    nasib dekat je ngan bukit antarabangsa...tak dapat yg RM5 pun, try jelaa kan coz it looks delish!
    kena pegi dengan boyfie baru habis sume makanan tu lol

    http://ismalinaishak.blogspot.com/

    ReplyDelete
  24. hihi. makin susah la nak order kat abg ni pasni sebab Hanis dah promote kan. hehe. btw, semua yg diorang serve mmg sedap. tak dapat yg rm5 pun, byk lagi option lain yg berbaloi-baloi. nyumnyum :D

    ReplyDelete
  25. masuk entry ni terus rasa lapar , hehehe

    ReplyDelete
  26. menjilat pinggan tak..hehe imej gadis gitu.sometime i quotes yours la..haha

    ReplyDelete
  27. menjilat pinggan tak..hehe imej gadis gitu.sometime i quotes yours la..haha

    ReplyDelete
  28. sheeshh..camne la leh miss ni...the place is so near to my house...thanks for the info...but i doubt that it's still avail..huhu...wind up kang ramai2 serbu nak harga murah..heeee

    ReplyDelete
  29. promosi rm5 nie sampai ujung march je ke?

    ReplyDelete
  30. Memang the best ni hanis...pinggan besar, makanan penuh n RM5 tu yg penting!

    ReplyDelete
  31. dagang avenue..sedapnyerrr..makan western food..

    ReplyDelete
  32. murahnya! penuh sepinggan pulak tu. k maybe gonna try this! ^_^

    ReplyDelete
  33. perghhh.. mmg best la pgi sni. tak rugi lagi tu kalo nak belanja kwn2. :D

    ReplyDelete
  34. what?? dagang avenue? dah dekat sgt dgn my house...huwaaa..kene pegi cecepat ni....ade lg x ni? :P

    ReplyDelete
  35. owh...been there a few times...memang sangat puas hati....kadang2 sampai x larat nak habiskan

    ReplyDelete
  36. kak datang makan gak ke? haha along selalu lepak sane , toke grill tu kawan along ;D Singgah blog along ye :P

    http://sharksempoi.blogspot.com/2012/03/hanya-rm5-jew.html

    ReplyDelete
  37. kak like page DAFC hehe ~

    https://www.facebook.com/dagangavenuefoodcourt

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!