Tuesday, March 20, 2012

Awesome Findings #1



Location: Convenient store, Singapore.
Why is it awesome: EH PANDAI GUNA SPACE SEHABIS BAIK. MALAH, SAYA SUKAKAN COKELAT SAYA SEJUK! DAN MARKETING WISE, MEMANG BERKESAN. ORANG YANG BELI AIR TERAMBIL KITKAT PULA HEWHEWHEW.

64 comments:

  1. kalau kat terengganu pon some 7e pon buat macam ni sbb tak nak bg coklat tu cair sebenarnya.. aha

    ReplyDelete
  2. bila malaysia nk bt cemni jugak?

    ReplyDelete
  3. sesetengah 7E store kat sini pon ada mcm ni :)

    ReplyDelete
  4. We want the old Hamis Jalikha back ! She is way more funnierrr

    ReplyDelete
  5. WOW... Good engineering practice... Energy saving for green technology.. LOL..

    ReplyDelete
  6. huh...depan belakang berguna...

    :) pandai

    ReplyDelete
  7. err.. dah lame kot.. bukan sume 7-11 buat cenggini ke? err.. tak ke?

    ReplyDelete
  8. awesome!! kalau kat m'sia pun wat camni mesti best. Sambil2 minum boleh menguyah skali ;)

    ReplyDelete
  9. nice...xde la choc tuh cair je letak kat rak lua tuh..

    ReplyDelete
  10. that's what we call an effective product placement. hahah!

    do visit my blog..
    http://farahharris.blogspot.com/2012/03/awesome-and-memorable-wedding.html

    ReplyDelete
  11. bijak untuk menyebabkan customer "terambil" benda lain..

    ReplyDelete
  12. yess singapore memang mcm ni.. kan best coklat kita keras dan sejuk.. kan3

    ReplyDelete
  13. ahhhh Vitamin Water !!! balik singapore bulan depan attack !!

    ReplyDelete
  14. ahhhh Vitamin Water !!! balik singapore bulan depan attack !!

    ReplyDelete
  15. Hahaha..Bahaya..Macam mana la orang nak beli air.. ??

    ReplyDelete
  16. memang inovatif!

    'terrrrr' la sangat, kan...??! hoho!

    ReplyDelete
  17. waaaa... betul tue makan coklat yang sejuk baru ada feeling.. haha~

    ReplyDelete
  18. kat sini pon dah ade yg macam tu lah kak..hehe..tapi memang best kalau cekelat sejuk2..

    ReplyDelete
  19. kalau ade coklat dove kompem amek jgk kan? haha

    ReplyDelete
  20. Oh dah ada! Tapi ramai juga yang tak jumpa lagi (like me). Why does Terengganu have EVERYTHING?! Hari tuh pergi, ada that self-park parking place. Yang tingkat2 tuuuuuh.

    ReplyDelete
  21. CHOCOLATE DOVE TAK LETAK SITU PUN, SIAP CARI!

    ReplyDelete
  22. kreatif dan bijak..
    beli satu terambil satu.
    hehe.

    ReplyDelete
  23. ish kesian btl.hihi..kat mesia pon ad lh awok2 skalian...kat petronas pon ad..tp sesetgh jelh kot :-)

    ReplyDelete
  24. hikhik.. sbb terengganu ramai tourist transit and they give idea to akll the store kot.. mmm parking bertingkat tu kan akan bakal ade dekat one of stesyen LRT maybe.. tapi tak sure lah dekat mane.. waaahhh!!!! datang lah Terengganu lagi!!![terpromote plak]

    ReplyDelete
  25. Last time pegi kedai runcit ane pun da practice.. but still need some engineering (guna kotak kertas lagi) *wink

    ReplyDelete
  26. jarang ada kedai yg buat cmni. hm T_T

    ReplyDelete
  27. Rasanya kata Malaysia pun ada ni.. :)

    ReplyDelete
  28. Memang awesome finding!
    Hmm tak sabar nak tunggu 'Awesome Findings' yang berikutnya pula :D

    ReplyDelete
  29. oh sama la dekat egypt ni...kedai runcit tepi jalan semua letak coklat dalam fridge...huhu...

    ReplyDelete
  30. Esso nyer convenient store kat umah sy pun ade gak wat camni...

    ReplyDelete
  31. i found 1 at kl~

    hehe,kdi runcit india je...

    ReplyDelete
  32. raseenye kat malaysia ponn ade tapi rare la.. Cold chocolate is the yummiest snek ever!!

    ReplyDelete
  33. HAHA. kat m'sia dah lama dah ada benda nih. hehe. we are awesome too! :)

    ReplyDelete
  34. kat m'sia dah lama ada benda mcm nih lah hanis. HAHA. we re awesome too. :)

    ReplyDelete
  35. skrg kedai biasa kt masia pon ad dah yg wat mcm nie.. :P

    ReplyDelete
  36. Kat Petronas R&R Sg perak buat camni! nak makan kit kat baru la ada feel :D

    ReplyDelete
  37. bnyk dah kedai buat mcm ni sebenarnya.. =)

    ReplyDelete
  38. kat terengganu ade buat cmni. dh lama dh pon bnda ni.. haha..

    ReplyDelete
  39. Kite juga gemar makan chocolate sejuk tapi kalau chocolate panas pun kite telan juga hikhiksss

    ReplyDelete
  40. kat kedai runcit UTP pun ada benda cenggini. :D

    ReplyDelete
  41. Hi there. Just bloghopping. Suka juga cekelat sejuk :)

    ReplyDelete
  42. successful way of marketing. tak sempat nak explore benda ni last wiken.

    ReplyDelete
  43. KELANTAN dah banyak sgt yg buat mcm ni. hehe

    ReplyDelete
  44. caittttt....most 7e in malaysia dh buat..yes dear..marketing strategy..hehe

    ReplyDelete
  45. jangan kasi chance... gunakan space sebaik munkin...

    ReplyDelete
  46. kak hanis, air vitamin tu xde jual dekat KL ke?

    ReplyDelete
  47. 7E kat KL pun ada LOL. takya susah susah cari kat luar

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!