Thursday, March 22, 2012

Don't sweat your Sweating Problem

This is my confession… *gaya Usher*

Saya senang berpeluh. And you know what they say about perempuan yang kuat berpeluh……… diorang malas make up tebal *tiba-tiba*. Kalau cuaca panas berpeluh, satu badan, muka, tangan, kaki semua berlawan siapa secrete paling banyak air. Kalau cuaca berangin/mendung, takdelah tak peluh tapi bearable, setakat peluh-peluh manja.

Sebabkan saya senang berpeluh, dah banyak ubat ketiak yang saya pernah try. Ubat ketiak?! Nama omputeh/kewanitaannya ialah deodorant. Dahlah kuat berpeluh, panggil ubat ketiak plak. Inner jantan.

Awal-awal dulu (zaman muda) try yang jenis roll-on liquid. Tapi… tapi… dia ada alcohol jadi reaksi tindakbalas chemical dengan peluh menjadikan baju senang kuning. Setiap 3-4bulan beli baju sekolah baru hoh! Hoh!

Bila meningkat remaja, Kekna perkenalkan deodorant yang jenis (white) stick. Wah, berkesan pada diri, memang kurang berpeluh. Namun, kalau pakai baju gelap, dah macam cabaran aper jer nak masuk dalam baju tuh. Lentok lenggok semua ada just so that sisa-sisa putih deodorant tuh tak kena baju. Fuh! Memang berpeluh! *pun intended*





Kehkehkehhh....
Jadi apakah product dalam video di atas?! Yang mampu jadi penyelesaian buat kekangan yang berbangkit?!



NIVEA Invisible For Black & White Anti-Perspirant Deodorant!
 Dengan 48jam protection, tidak memutihkan baju yang hitam mahupun menguningkan baju yang putih, this might just be the product for us :’) 

YANG PALING PENTING SEKALI… WANGI TANPA BERALKOHOL! Love the smell.

102 comments:

  1. hamboii keknis. farah guna nivea yang roll on. nivea jugak. hhuhuhu.

    ReplyDelete
  2. Kalau masa sekolah dulu kuning celah ketiak,jenuh menyental!

    ReplyDelete
  3. Haha..samela kite.bju sekolah slalu kuning

    ReplyDelete
  4. Okay best ! Nak try .. thank you hanis :D

    ReplyDelete
  5. selalu ada perasaan macam ni:
    "eh, aku da sembur belum deodorant:.
    "sniffff...!sniffff..!~sambil cium ketiak sendiri.

    ReplyDelete
  6. errah pakai nivea gak..tp yg blue,enery fresh...xpenah g try yg ni..boleh r try nanti

    ReplyDelete
  7. Lalu daku pun terpengaruh.. *bergerak menuju ke Watson.

    ReplyDelete
  8. Suka.. suka... dengan video nih....terutama pelakonnya.

    ReplyDelete
  9. penah pakai..mcm geli lak sbb sembur kt ketiak.. hahaha

    ReplyDelete
  10. u bakal jd pelakon popular la hanis hehe

    ReplyDelete
  11. mesti cuba nih!! kurus la hanis ni..jeles...

    ReplyDelete
  12. haha, me also use the same . :D

    ReplyDelete
  13. guna garam kristal beli kat farmasi je.. :-)

    ReplyDelete
  14. kdg2 org ske komen bnd yg xder kne mengena ngn entry tu...
    like this...
    akak... u look gorgeous bangat deh...
    hahaha...jeles >.<
    walaupun dlm entry xder pun ltak gmb akak hamis jalikha..hehehe...
    sy annoying...taw tuh...
    bce komen nie smbl buat mke peliks*
    hahaha...

    ReplyDelete
  15. after this wanna try this lah..hehe..tq

    ReplyDelete
  16. hu hu suka video nih sangat simple tp mesej nya sampai ...good job Hanis

    ReplyDelete
  17. saya guna Rexona Men special edition V8. Iklan ni x dibayar OK!!

    ReplyDelete
  18. wahh... ni mahu try lah ^^ selama ni sy boleh pakai mark n spencer je sbb lain boleh plak naik rash -.-" sgt cerewet ketiak sy.. tenkiup!

    ReplyDelete
  19. nak try lah ^^ all this while sy guna mark n spencer je sbb ketiak sy sungguh cerwet lain dia naik rash -.-" tenkiup!

    ReplyDelete
  20. eeii nk try lah ^^ all this while guna mark n spencer je sbb lain nnti naik rash... ketiak sy sungguh cerewet -.-" tengkiup!

    ReplyDelete
  21. awesome.nape bende ni takde masa jaman kite skolah dulu dulu?*sigh

    ReplyDelete
  22. Hello,
    Anda boleh menukar pautan blog saya?
    http://alisharesidence.blogspot.com/ Saya harap anda boleh menghubungkan dan saya akan melakukan perkara yang sama,
    Berterima kasih banyak

    Alisha

    ReplyDelete
  23. Wah.. baru tau Hanis Zalikha ada msalah ni..

    ReplyDelete
  24. kita guna nivea juga. best :)

    korang jom join MINI giveaway by mANJA. boleh pilih hadiah lagi. x percaya? jom terjah

    ReplyDelete
  25. Hi Hanis. Sy silence reader awk. Sudi tak add blog sy dlm blog list awk? Kalu sudi bgtau yer supaya kita pun add blog awk kat list kita gak.

    monataslim.blogspot.com

    ReplyDelete
  26. haha this is cute. from the intro uptill the video and conclusion.

    sadly i'm not normal enough to use this deodorant or any other :( perspirex all the way.

    ReplyDelete
  27. kalau pakai deodorant ni bleh hot cam hanis zalikha, saya mahu!!!

    ReplyDelete
  28. Asal semua buat entry pasal ne eh?? Kene taja eh... btw.... sedap tak bau dia..mau try jugak.... Zy pun kuat peluh gak, nak2 cuaca skrg panas...maka mandi peluh la jwbnyer...

    ReplyDelete
  29. haha..bapak kelakar gler video hanis! haha.. *komen ni pon ala2 inner jantan * bajet gengster tehehe

    ReplyDelete
  30. Patutla susah nak gemuk sebab kuat berpeluh. Untungla *tetibe*

    Yup! Nivea satu2nye deodorant yang tak kuningkan celah lengan baju kite. Dah bertahun da guna, tak percaya produk lain ^__^

    JOM PILIH CASING HANDPHONE COMEL ^__^

    ReplyDelete
  31. dont sweat ? sweat tu bahan buangan. kalau kita tak bagi dia keluar, bahan kotor tu dduk kat dalam badan kita lah ? kan ?

    ReplyDelete
  32. errmmm..ada bad experience dengan nivea deoderant... tapi lotion die ok!

    ReplyDelete
  33. Saya tak pakai pun deodorant.. hehheheeee

    ReplyDelete
  34. cm nk try yg spray. buat ala2 cm perfume gtu.

    ReplyDelete
  35. i guna Smelly No More je uuuu...beli kt watson/guardian. From 2007 until now. natural mineral & safe..Hehe.

    ReplyDelete
  36. nivea memang bagus..guess have to try this one!

    ReplyDelete
  37. hahaha style cara u advertise deodorant ni :)

    ReplyDelete
  38. whats wrong if there is alcohol inside it?.. faham lar btol2 kak long, alkohol haram kerana memabukkan, bukan kerana mewangikan ketiak..

    ReplyDelete
  39. Rilek lah abang long. Alkohol tuh yang buat baju kuning. Dah pergi jaga kawasan.

    ReplyDelete
  40. ok..nk cri la produk ni..same with me your problem hihi

    ReplyDelete
  41. wah, produk nivea nih (: bgus. kalo cuaca telalu panas, ketiak cpat sweating.

    ReplyDelete
  42. finaly jumpa jugak solutionnya baru tau knapa baju sekolah saya ada kuning2 kt celah ketiak tu ingtkan ketiak saya ni beracun hahahaha.hmmm try lah pakai yg jenis sembur pulak harapnya baju sekolah saya dah x jdi kuning cmtu.thanks ya kak hanis okay nak pergi beli sekarang jugak aduh xde lesen lah pulak ahhh takpe nak basikal pun jdi lah.

    ReplyDelete
  43. baru faham ape maksud black and white..haha

    ReplyDelete
  44. bahahahah!! best nivea commercial ever i say..

    ReplyDelete
  45. Hanis Nivea yg ni suitable for both gender ke? ke nnt kalau I pakai org akan bau girly2 ke hape ke? tak pasal kena cop adik2 pulak nanti.

    ReplyDelete
  46. http://auniyazid.says.com/recommendations/axiata-young-talent-programme

    ReplyDelete
  47. what a funny video? hehehehe . . btw,u chumil

    ReplyDelete
  48. Baru je sambar sabtu lepas!
    Hopefully it helps.

    ReplyDelete
  49. i pakai deodorant 3 hari sekali. Perspirex deodorant buat keti tak berpelung langsung!

    ReplyDelete
  50. same experience haha. napa lah benda alah ni takde dr zaman skolah kita dulu. muahaha

    ReplyDelete
  51. salam...


    yang ni mmg bagus antara banyak2 ubat ketiak yang ada di pasaran..huhu

    ReplyDelete
  52. sedap ke bau dia..kalau sedap nk try guna lah..hihi

    ReplyDelete
  53. nivea memg bgus..dah lame pgguna setia nivea.. :)

    ReplyDelete
  54. zaman sekolah dulu pakai rexona..mmg ari2 kena basuh baju sental dkt ketiak tu..skg da jd pengguna tegar nivea..saya lagi puas hati pakai nivea dr brand lain

    ReplyDelete
  55. sy pakai nivea gak! memang best ;)

    ReplyDelete
  56. mcm ni yea..
    bagus ni.. MESTI cuba !!!..
    saya suka.. :-)

    ReplyDelete
  57. Selalu pakai bedak je tarok bawah ketiak.. hihi

    ReplyDelete
  58. https://www.facebook.com/firdausamin.watchescollection

    ReplyDelete
  59. masalah kuning pada baju sering terjadi...
    dapat punca penyelesaian disini thanks sharing

    ReplyDelete
  60. geli plak tengok kuning2 hahaha tapi hot doe awek tu... anyway asal kuning? aku xpernah plak...jadi kat pmpn je ke?

    ReplyDelete
  61. i pakai yang man punye..terbaek..

    ReplyDelete
  62. i pakai yang man punye..terbaek..

    ReplyDelete
  63. kalau sudi dan tak keberatan sudilah kiranya mencuba resepi mimi: Biskut Muffin

    ReplyDelete
  64. Wow, berkesan, pasti nak cuba :)
    Thanks for sharing ...

    ReplyDelete
  65. Ada masa meh lawat gua punya blog. Ketiak masam pun jadi wangi kalau lawat gua punya blog. hehehe.. Gua juga penggemar nivea.

    ReplyDelete
  66. Meh lawat gua punya blog sekali skala. Comfirm mana2 yg ketiak masam akan jadi wangi lepas ni. hahaha

    ReplyDelete
  67. sesiapa ada masalah ketiak hitam boleh cuba produk saya jual. 2 minggu dah nampak kesan. klik kat sini kalau berminat http://www.facebook.com/photo.php?fbid=348054841928934&set=a.270384083029344.70849.100001732640478&type=3&theater

    ReplyDelete
  68. sesiapa ada masalah ketiak hitam boleh cuba produk saya jual. 2 minggu dah nampak kesan. klik kat sini kalau berminat http://www.facebook.com/photo.php?fbid=348054841928934&set=a.270384083029344.70849.100001732640478&type=3&theater

    ReplyDelete
  69. kalau you punya deodorant tukar ketiak baju jadi kuning, deodorant i tukar ketiak baju jadi biru.. so orang panggil yayah ketiak biru.. hahaha

    ReplyDelete
  70. Y dont u use Dr Mist..lg best..ketiak x hitam n z berbau hehe

    ReplyDelete
  71. Y dont u use Dr Mist..lg best..ketiak x hitam n z berbau hehe

    ReplyDelete
  72. post ni berjaya membuat aku nk tukar deodorant a.k.a ubat ketiak aku yg skrg ni.

    ReplyDelete
  73. salam. boley saya tau di mana yer nak dapatkan Marks & Spencer Lili Anti Perspirant...terima kasih.

    ReplyDelete
  74. salam.
    boley saya tahu di mana nak dapat kan deodorant Marks & Spencer Lili Anti Perspirant...tq

    ReplyDelete
  75. keknis..kite pown gne nivea ni jak..problem solved.. :)

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!