Friday, May 25, 2012

Convo Rehearsal with Club 10

Club 10 adalah degupan jantungku waktu di kampus Johor. Kami bersepuluh kesemuanya dan telah pun bersemangat assabiah dari part 1. Apabila ada group assignment, semua hidung kembang kempis pandang wajah each other dan dah tahu siapa yang masuk group mana. Kalau group assignment 5 orang, kami terbahagi dua. Kalau group assignment 3orang, kami terbahagi tiga dengan kumpulan yang ketiga itu meminta pensyarah benarkan 4 orang dalam satu kumpulan. Teehee.


Tapi hidup tak selalunya dalam norma. Kadang-kala kami semua terpecah apabila mendapat angin baru a.k.a pensyarah pilihkan groupmates. Tapi kami suka cabaran. Dan kami SANGAT berdayasaing. Sangat.


Walaupun sudah sebati Club 10 dalam kehidupan, dan perangai masing-masing telah dalam dipahami, tiada siapa antara kami yang selesa berada di takuk lama. Setiap semester, ada saja rama-rama keluar dari kepompong. Tiba-tiba eh dia nih dapat 4flat, tiba-tiba eh dia ni highest pointer, tiba-tiba eh dia ni lecturer puji hasil kerjanya. Semua senantiasa help each other out menuju kejayaan, dan bila salah satu berjaya, yang lain pukul gendang :')


The night I got my Best Business Student award, we celebrated that-all 10 of us :')

Bila dengar orang-orang lain bergaduh bermasam muka dengan kawan sendiri, kami terpiker sendirian, eh Club 10 tak pernah gaduh-gaduh kan? Sampai sekarang. Cuma merajuk saja sebab perempuan kan PMS, PMS pula bukan emo dengan boyfriend saja tapi dengan alam semesta sekali, harap maklum.


Medium mengadakan diskusi diatas talian apabila tidak bersama.


Mascot kami adalah platypus, pernah satu minggu semua kena letak gambar platypus sebagai profile picture. Minggu yang sungguh seksi buat kita semua.


Club 10, ketahuilah yang saya tak mampu achieve kejayaan se-best ini tanpa korang. Korang buat hidup saya teruja dan ceria walaupun berada di ulu pedalaman (sekarang tidak lagi, dah ada wayang uols, dan dan bina pawagam time kita dah blah). Korang penuhi jiwa saya! Nak timba ilmu pun senang, sebab jiwa tenang. Terima kasih kesayanganku!


Oh look I made a video (or as I call it, a Montage Diary) of us masa Convo Rehearsal tempoh hari...


Sigh, I miss you girls so much! I hope all of you are doing your best right now, despite not being around each other. Everyone is just one call away. Remember that.


Saya namakan entri ini Convo Rehearsal sebab, detik pertama saya kenal korang, kita mula siapkan each other, dan kita sediakan each other untuk menjalani convocation yang meriah dan gemilang. The whole journey with you girls was my Convo Rehearsal.

75 comments:

  1. akak hanis , tahniah !
    untunglahh muka cantik + pandai pulak tu :D

    ReplyDelete
  2. aww so sweet lah korang! tetiba rindu suasana kampus UiTM Dungun pulak. lagi 14 hari nak habis cuti sem :3 insyaAllah lagi 3 sem saya graduate pula.

    and oh, congrats dapat ANC! seriously, i adore you :')

    ReplyDelete
  3. hanis, kirim slm pd yg pkai bju hitam.. die sgt comeyyy! kite pn ade jgk mcm club 10 kamu.. tp 6org sj.. hiks! n congrats hanis, dpt award.. :)

    ReplyDelete
  4. adeh, nape mesti platipus.. tp a bit unik gak..

    ReplyDelete
  5. untungnya dapat convo kat sana.. nanti kami para junior akan merasmikan convo dekat uitm segamat pula :)

    ReplyDelete
  6. bestnye ade girlfriends yg sekepala...huhu

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. ouh..klu sy club 4 lah..sbb slalu bersama 4 org~teeheee :)

    ReplyDelete
  9. I pun ex-UiTM jugak. 1st masuk tu ITM jer then baru upgrade ke UiTM klu tak silap dalam tahun 1999:)...best jumpe kengkawan dari pelbagai daerah & negeri. Ambik course "DSS" @ SS10 @ Diploma Sains Kesetiausahaan pada masa itueww...tapi skg nama course tu dah tukar klu tak silap 'Diploma Pengurusan & Teknologi Pejabat' hihih...Dalam kelas just ada 2 org lelaki...

    ReplyDelete
  10. wah dah grade dah masing2...hehehh..kak che wan putri nampak lain...:)
    aty selalulah jugak ke uitm:)

    ReplyDelete
  11. teringat lak geng masa study kat um dulu....

    ~i just lose 11kg in 2 weeks
    azamtahunbaru.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. Hanis convo ari apa aritu? Sabtu ke? Apa apa pun, Congrats utk Best Business Student Award! Semoga terus berjaya utk next stage! Cepatlaaaaa update untuk hari convo pulak! Nak tengok gambar gambar :))

    ReplyDelete
  13. Iyeeee Segamat dah maju!!
    Sempat la merasmikan wayang tu...dapat tiket free lagi tengok Ra-One hahaha...

    ReplyDelete
  14. bestnye dah convo :)
    xsabar rasenye :D

    ReplyDelete
  15. Lovely! Congratulations Hanis! Xo

    ReplyDelete
  16. uitm segamat memang penuh memori. sobs

    ReplyDelete
  17. ohoooo~drive kereta belah kiri heeee~....happening kot club 10 huhu

    ReplyDelete
  18. mmg sempoi la kowg..otak gila2 je...btw congratz!

    ReplyDelete
  19. seronoknye tengok video tuhh. nice nice nice. hanis chumel lahh.

    ReplyDelete
  20. deknis...tahniah k dpt dean list n best student..siap kuar paper lg u...congrates n so proud of u babe..

    ReplyDelete
  21. deknis..congrates dpt best student n dean list..proud of u babe..congrates..

    ReplyDelete
  22. masa amek jubah konvo nmpk hanis tp segan nk tegur..hehehe ;p

    ReplyDelete
  23. Inilah yg dipanggil sahabat sejati ;)

    ReplyDelete
  24. Inilah yg dipanggil sahabat sejati ;)

    ReplyDelete
  25. semua sebok dngn hp ha ha..tahniah semua!!

    ReplyDelete
  26. best bile dapat kawan yg loyal! dan yg penting help each other! :)

    ReplyDelete
  27. congrats dear!! beauty and brain are inseparable! u are one of the example. kudos darl!

    *let's visit and follow my blog! tq
    www.diyanamarissa.com

    ReplyDelete
  28. best team arr macam tu..apa yg penting kerjasama

    ReplyDelete
  29. platypus?? why platypus???

    *ktorg ade sorg mbr dpt gelaran platypus... mesti bangge giler jdi maskot Club 10 nih hahahaha

    ReplyDelete
  30. Wahh tak kek nis . Good job bytheway .

    ReplyDelete
  31. ie platypus...zaman2 sekolah darjah lima dulu2 pernah dengar nama platypus nih...

    ReplyDelete
  32. berkejar-kejarlah untuk akhirat juga you club 10..seronok klu dpt masing2 mengingatkan n tazkirah sesama sendiri.

    ReplyDelete
  33. awesome! best ade groups girlfriends macam ni :)

    ReplyDelete
  34. tahniah.. montage baek punye..

    ReplyDelete
  35. waaa..nice!! how i miss my girlfriends! ;)

    ReplyDelete
  36. siap masuk paper lagi convo..
    kelas la cik hanis!

    ReplyDelete
  37. Kenapa ada Award Pelajar-Pelajar Racist? I know thats only a joking matter that you guys associated with your group, but racist is something that i will never want to be associated with. Is that why you have no non-malay bumiputera in your group?

    ReplyDelete
  38. wahhh, congrats dear! u look so beautiful ! :)

    LATEST ENTRY : Chemistry! Thanks for being nice !

    ReplyDelete
  39. tahniah dpt best student...
    ee..tgh memberku hawa hanis berlakon..seriusly menyampah dgn watak hanis tu...hehehhe

    ReplyDelete
  40. assalamualaikum...kami sedang mengadakan promo raya untuk pelbagai jenis tudung...beli 5 free 1...harga borong juga disediakan..pendapatan lebih tuk ari raye nnti...mari2!!..kunjungi.. http://www.facebook.com/MyCoverBoutique

    ReplyDelete
  41. http://www.facebook.com/MyCoverBoutique...promo raya..beli 5 free 1..mari2..ada borng juga...http://www.facebook.com/MyCoverBoutique

    ReplyDelete
  42. congrats cutie..also best luck to the lucky glamourous platypus..hihi

    ReplyDelete
  43. FUYOOH.NAK CONVO DAH DIA.CONGRATS OKAY.CEPAT2 BUAT ENTRY CONVO AIGHT ! EYH MUKA KEK HANIS MCM THE ONE YG NYANYI LAGU COSMOPOINT :D


    * Jubah colourful,korean fashion RM31,handbags,heels.di EZ BROWNIES.LIKE dan beli :D
    https://www.facebook.com/EZBROWNIES

    ReplyDelete
  44. congrats hanis!!

    usha my blogshop www.nkayfashionhouse.blogspot.com

    (^_^)V

    ReplyDelete
  45. Tahniah. I'm a DBS student too, and I hope I can be like you, insyaAllah =)

    ReplyDelete
  46. Haha, club platipus :p Strong friendship :)

    ReplyDelete
  47. wah.. memang rindu kenangan dulu kat kampus Uitm dungun..

    hahaha..tiba2 je

    ReplyDelete
  48. bila dah masing2 berkeluarga nanti...masing2 ada komitmen yg tersendiri...masa tu...rindunya Tuhan aje yg tau...

    ReplyDelete
  49. I've seen Hanis Zalikha in Utusan. Suprised and amazed! Congratulations, keep move forward:)

    ReplyDelete
  50. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  51. We're in the same faculty but I've never seen you around. Why?

    ReplyDelete
  52. Zaman kampus telah lama saya tinggalkan 10 tahun sudah. Tetapi entry Hanis ini mengingatkan saya detik semalam yang dah berlalu. Terima kasih.

    ReplyDelete
  53. ehh kereta kak hanis driver belah kiri eh? waaa :O

    ReplyDelete
  54. kak hanis. kite pun ade kawan yang bersepuluh jugak :) hope dapat jadi macam club 10 kak hanis. hihi :D

    ReplyDelete
  55. salam. saya sangat teruja melihat kakak saudara saya yang begitu cantik berbaju warna pink (atikah) di dalam belog hanis. i'm very proud with her and very proud with you too. congrats guys :)

    ReplyDelete
  56. Thank Hanis for clarifying about the 'racist award'... mau merajuk sudah ni tapi tak jadi :)

    ReplyDelete
  57. U are my junior in uitm segamat...;)

    ReplyDelete
  58. Hi dik..u r my junior in uitm segamat.. ;)

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!