Sunday, June 3, 2012

Kenapa iPhone?

Akhirnya terpaksa juga beli iPhone 4s. Seriously terpaksa (dalam keinginan). Mulanya nak beli digital camera yang baru kerana S90 telah rosak ketika simpan dalam handbag berkeadaan telanjang tanpa cover di mana dalam handbag juga menyimpan bekalan tatkala (potensi) banjir melanda seperti roti, biskut, sudu dan air asam jawa.

Jadi tekalah yang mana yang telah tumpah di atas S90 ku sewaktu semua menu bergelora dalam handbag semasa aku berasak-asak menepis manusia di Orchard Road tempoh hari?

Air asam jawa, you betrayed your own people.

Ingat nak beli camera baru tapi malasnya nak bawa ke hulur ke hilir. Tiba-tiba teringat camera iPong yang sungguh cantik hasil gambarnya dan melihatkan Blackberry yang Hanis kata pergi, kubur kata mari itu, memang sah! I need an iPong.

Dulu malas nak belog sebab takde gambar best/berkualiti/boleh dibawa ketengah. Tapi kini dengan iPong... (wah Steve Job bayar ko ke semangat sangat) tidak lagi.

Now you'll be seeing more of Hamis Jalikha here! My blogging spirit has been revived! Ecey (kita tengok few months down the road LOL).

Sekarang you takleh panggil I Hamis jer, kena panggil Hamis the Photographer. Wahhh begitu. Semua orang ada iPong memang camni ke? -bisik hati kecil kau orang.

Baziaq ayaq liuq tapi tak tunjuk buat pa?! Excuse my horrible utara slang but here are the pictures from my iPong :')


Blogged entirely from my iPhone 4s.

112 comments:

  1. Hanis Of Photographer!! HAHA! everyone can be photographer Hanis.. with iPong! =D

    ReplyDelete
  2. cantik giler gambar dia! tapi tak dapat mengatasi level kecomelan anak kucen tu tu! :DD

    ReplyDelete
  3. cantik giler gambar dia! tapi tak dapat mengatasi level kecomelan anak kucen tu tu! :DD

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. model baru ker?? kucing dua tue... hehhee

    ReplyDelete
  6. wah kak hanis iphone baru.. yeah kualiti gambar memang terang, :)

    ReplyDelete
  7. cantiknye gambar!mcm tak percaya dari urpongg..;'p

    ReplyDelete
  8. the best blogger with the best camera, :)...

    ReplyDelete
  9. I'm like you too!
    IPhone+Instagram memang addictive...
    best kan?
    welcome to the IPhone family :)

    http://ismalinaishak.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. ahaks..comey kucing tu kak ..akak punya ? bg saya je la

    ReplyDelete
  11. I'm also a proud iPhone user.. nice choice, HZ :)

    ReplyDelete
  12. even ur cat looks good, Hanis! :D

    ReplyDelete
  13. memang cantik gambar dari ipong kan keknis :D

    ReplyDelete
  14. waaa lawa2 gmbr tu...suka2^^
    nk iphone jugak....huhu~

    ReplyDelete
  15. eh..not bad la kamera 4s... ohsem

    ReplyDelete
  16. i <3 iPhone too. But can't afford to have one (=

    good choice Hanis (=

    ReplyDelete
  17. I love iPhone too but can't afford to have one >.<

    Good Choice u made there hanis =)

    ReplyDelete
  18. cantiknya... gambar IPong tu...

    ReplyDelete
  19. Nice!! Hanis punya Instag nama? ;)

    ReplyDelete
  20. wahhhhh me want tooo......

    ini cidak adil cidak adil owh bagiku....



    july mesti beli!!!!!

    p/s:21/07 my birthday #sajabagitau

    ReplyDelete
  21. Assalam, memang ada hikmahnya semua tu... Cantik juga pic dari iPong tu...huhuhu

    ReplyDelete
  22. Haha! nice entry! santai gitu! anyway, gambar tu lawa Ooo! XD

    ReplyDelete
  23. Cantiknya gambar dari Iphone Cik Hamis the Photographer. hehe :D

    ReplyDelete
  24. assalamualaikum hanis...
    I'm a fan of your blog! <3<3<3
    Tp nak tegur sikit la, I think you should tukar 'arwah' Steve Job tu kepada mendiang Steve Job. Sebab arwah untuk Muslim kan, so x elok la kt guna utk agama lain. Love you! :)

    ReplyDelete
  25. ala..napa tak amik samsung..hehe

    Entry terbaru saya "Cara reduce bounce rate"

    ReplyDelete
  26. whoahhh lawa nya ^^ quality iphone memang bagos .

    ishh sayang nya kamera rosak gara2 air asam jawa , boleh menangis tak berlagu >__<

    ReplyDelete
  27. picture number 5 menangkap mata.

    ReplyDelete
  28. cantiknya gmabar dia. nak beli jugak *tetibe*

    ReplyDelete
  29. wah bestnya iphone..amik gambar pun best...
    nampak gmbar mcm dri kamera DSLR.. :)

    ReplyDelete
  30. wah, ipong 4s...cantik gmbr2nya..jeles! dushhh!

    ReplyDelete
  31. cantik jugak ye kamera i-phone ni.. hurm.. ternyata mengiurkan saya pulak

    ReplyDelete
  32. oh my gudness cantiknya pic dari iphong..xyah beli kamera DSLR and gantung kat leher hehe ;P

    ReplyDelete
  33. pandai guna, cantikla gmbr hehe :)

    ReplyDelete
  34. ermm kadang2 tak phm ape yg kamu ckp mcm never ending talking without full stop nor a comma cakap senafas tah mcm mana smpai bejelar2 panjangnya. HUhhh!!

    Selamat ber ipong. :)

    ReplyDelete
  35. santek3 maa..... truly lovely , indeed gorgeous !

    ReplyDelete
  36. wah! nice pic lah,, macam nak beli iPhon 1 jgk lah,, tak perlu beli camera lagi.. =)

    ReplyDelete
  37. Gambar kucing jugak yang paling cute.

    ReplyDelete
  38. nice.. kualiti iphone memang takda tandingan.. heheh btw, that cat is soooooo cute!!

    ReplyDelete
  39. wahhhh!kucing tu pun pose! ;)

    ReplyDelete
  40. Alamakkk, awak buat saya trus mao tukar ip3gs ke ip4s...huhuhu

    ReplyDelete
  41. owhh.gambar sangat sharp.like! pecah tabung ayam pon tak cukup lagi.

    ReplyDelete
  42. seems like we'll be seeing more from your iPong after this. muehehe

    ReplyDelete
  43. Patut dari dulu dah pakai ipong tu he3..

    ReplyDelete
  44. Kak Hanis, serius, those pictures are so beautiful..best tu dpt beli iphone 4s.., sy sukalah dgn kucing2 tu, sgt cute

    ReplyDelete
  45. nk stalk hanis through Instagram =)heehee

    ReplyDelete
  46. u make me wanna grab an iPhone .
    (gaya macam banyak duit)
    hehehe

    ReplyDelete
  47. Hamis the photographer. Memang sesuai sangat. Hasil gambar yang sangat menarik like a pro. Naiss.

    ReplyDelete
  48. wahh .. seriously iphone dah smart begini cameranye ? macam ye tak ye je . *jeless* 0.o

    ReplyDelete
  49. kucing yg hilang hr tu dah jumpa ke? :)

    kiutnya anak kucing tu.....

    ReplyDelete
  50. kucing yg hilang hr tu dah jumpa ke?

    kiutnya anak kucing tu...wuhuuu

    ReplyDelete
  51. hanis, hanis berlakon kat tv3 ehh..? nampak chubby la.. camera tu tipu ehhh ? ehehehe

    ReplyDelete
  52. hi hanis :) nak tanya la..u beli i phone pakai package celcome,maxis tu ke or just device..berapa harga iphone 4s sekarang ek?

    ReplyDelete
  53. Lawa! I'm torn between samsung and iphone 4s ni.Ipog takleh bluetooth sayangnyer :C

    ReplyDelete
  54. -.- because of you, i nak saving sikit. beli IPONG jugak ;p hahahah

    ReplyDelete
  55. waaaa cantik gegambonyer nis...

    kite tak cukup budget lagi nak beli ipong ni...pakai camcong ajer..muahahahahahahahaha

    ReplyDelete
  56. Nyampah! Gambar Ipong sangat lawa.....gambo Bery Bery i sangat hampeh!

    ReplyDelete
  57. meletsz gambo dari ipong itu.BEST!!

    ReplyDelete
  58. Sekarang semua orang boleh jadi photographer dengan adanya iPong!

    ReplyDelete
  59. lawa kot gambar guna iPong, haha! :)

    ReplyDelete
  60. Nice pic hanis, u ada talent jd photographer :-)

    ReplyDelete
  61. I WANNA hold that kittyyy... comel neee

    ReplyDelete
  62. comelnya kucing2 tu secomel hamis the photographer...hehe

    ReplyDelete
  63. serius?? kenapa i pakai rase camera iphone paling x best skali... kadang2 nak tukar pakai samsung je sbb gambo iphone x cantek...

    ReplyDelete
  64. btw, kucing tu comel sangat!!!!!!!! rasa nak makan je...eheheh

    ReplyDelete
  65. bb tu kalo xmo bg sy!!!! hehehe

    *comel ouh kucing2 tu...

    ReplyDelete
  66. gambar2 nya memang cantik ye cik adik, (teringat pulak kat perfume 'red jeans' yang orang bagi dulu...entah mane entah.. aii)

    ReplyDelete
  67. iphone nice, tapi hati nak samsung je

    ReplyDelete
  68. iPongggg bestnya.. Tapi anak kucing putih yg adorable tu lagik bestttt. Hehehe... Comel gile!

    ReplyDelete
  69. I pon guna Ipong juga tapi yg lama punya 3Gs. Tunggu Ipong 5 kot baru beli :-)

    ReplyDelete
  70. cik hanis telah mempengaruhi sy..sekian, terima kasih..:D

    ReplyDelete
  71. santek gambar w/pun guna ipong...

    p/s: to all, i need a follower, mind to follow my blog?

    ikeenismail.blogspot.com

    ReplyDelete
  72. aaahh... now i must get an iphone!!

    ReplyDelete
  73. kemain sehat kuceng tu.. miau miau miau....

    ReplyDelete
  74. Chubby face?http://syazwanieswift.blogspot.com/2011/12/segmen-kesihatan-part-3.html

    ReplyDelete
  75. wow!! Kak hanis berbakat jugak eh dalam mengambil gambar ni . ekekek :D

    ReplyDelete
  76. pakai iphone mmg best hehe sbb suke nk amek gambar

    ReplyDelete
  77. You blogged using ur iPhone ? cool ! i hope i can get one soon ! *memandang ke arah ayah sambil buat muka comel*

    ReplyDelete
  78. cats pictures are always awesome!!

    ReplyDelete
  79. Seriously, can I pleaaase adopt one of your kittens..pleeeease~~

    ReplyDelete
  80. Can I pleasseeeee adopt one of your kitties??!! lIke seriously, puhleaseeee~

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!