Thursday, March 21, 2013

Aku Benci Mama


Ahhhhhh saya di sini di sini! Maaf sebab life is crazy now. Di kelapangan ini Keknis nak kongsi behind the scene cerekarama TV3 bertajuk Aku Benci Mama yang tak pernah kongsi di mana-mana. Hergh bajet exclusive preview ke apa cakap camtu beach please. 

Saya seronok gila dapat kenal dengan semua yang saya berlakon sekali. Masing-masing pleasant dan professional. Paling penting warm kepada orang baru yang hingus masih meleleh tak minum ketagih macam diri ini. Kak Eja dan Kak Zila Bakarin paling disayangi, mereka biarkan saja panggilan ibu (Eja) dan mama (Zila) melekat sampai sekarang. 


Alahai so comel! Ini adalah lakonan seriousku yang pertama. Karakter yang saya tak pernah main sebelum ini. Yang kena menangis like ALL THE TIME. Dan kita semua tahu yang saya cuma menangis out of extreme hunger hehehe bila lapar angat. Jadi saya pesan kat PA saya, Shira, jangan bagi saya makan! Biar saya beremosi. Tapi... termakan jugak sebab nasi campur kat set location sedap sangat.

Nasib baik dapat pengarah yang sangat memahami kebaruan ('baru' ya, bukan 'barua', baca leklok2 haippp) diri ini LMAO. Abang Apache bagi saya explore apa saya nak buat, dia guide saya dan kalau saya tak puas hati dengan performance sendiri dia willing nak buat sampai kita dua puas. 


Cool gila kan macam rocker? Pastu tiba2 tercomel sebab panggil wife dia depan kitorang 'baby'. Hahahahahahahahahahaha pastu cepat2 pandang sekeliling nak tengok siapa yang perasan hahahahahahahahahahaha! Wife dahlah hot!!!


Carleed the heartbreaker. Anak Abang Apache and Kak Hana.




Waktu ini my berat badan memang paling berat sekali yang pernah ditimbang dalam hidup. Sampai Abang Apache tegur pipi nak keluar screen monitor tuh. Pergh, susahlah masuk tv memang add 10kilo, pastu kalau dah memang tembam, dia macam berdouble cheeseburger kat situ.


 Wan Sharmilla as my bestfriend in Aku Benci Mama. Suka tengok dia berlakon! 



Me and Mama gelakkan Ibu.


Humble and wise lady, Ibu.


 Hero saya untuk Aku Benci Mama teringin nak bawak kereta saya -_-. Afiq Muiz adalah salah satu manusia yang sangat weng dekat set. Kerja dia mengarut pastu gelak pastu bila gelak mata dia hilang.













Inilah salah satu shot di mana pipi saya hampir melimpah keluar screen monitor sebab mencebik kena marah dengan Ibu.




Pengalaman yang sangat sangat baik! Keseronokan macam nilah yang buat acting so much fun! 
Kalau nak tengok Aku Benci Mama, jemputlah buka 
TV3, Sabtu ini pada pukul 10malam!


32 comments:

  1. kelakar jugak awak ni sebenarnya yea.. :)

    ReplyDelete
  2. kelakar giler awak ni...berdouble chese burger nye kelakar :)

    ReplyDelete
  3. kelakar giler awak ni yea... :) berdouble chesse burger nye kelakar,hehe

    ReplyDelete
  4. Slalu dtg sini tp tk penah komen..:)..seronok bila dpt kenal suasana baru kan..lg satu afiq muiz tu hensem gila...tgk bergambr dgn hanis mcm secocok ja...klu bercinta ni mesti meletoppp..:)

    ReplyDelete
  5. Keknis makin aktif dalam lakonan sekarang ;)

    ReplyDelete
  6. saya peminat setia blog awak...Saya juga suka tengok awak berlakon.Karektor dan muka awak mcm BFF saya.....Sebijik....Saya mesti tgk cite awak mlm ni...Baru tgk iklan malam tadi...

    ReplyDelete
  7. saya peminat setia awak dan blog awak..Karektor dan wajah awk mcm my BFF.Saya x kan lepaskan peluang tgk cite awak sabtu ni...Good luck..Chaiyo.....Chaiyo....

    ReplyDelete
  8. Tak sabor nak tengok! :D excited!

    ReplyDelete
  9. Serasi sgt bergandingan dgn mama Zila tu.. muka pon ada seakan akan.. nanti saya tgk sabtu nie ('',)

    ReplyDelete
  10. Serasi sgt bergandingan dgn mama Zila tu.. muka pon ada seakan akan.. nanti saya tgk sabtu nie ('',)

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. Funny gila ar keknis ni.. Hehehe! Alangkah bestnya kalau kita jd member.. ^^, *buatmukacomel*

    ReplyDelete
  13. Funny gila ar keknis ni.. Hehehe! Alangkah bestnya kalau kita jd member.. ^^, *buatmukacomel*

    ReplyDelete
  14. Funny gila ar keknis ni.. Hehehe! Alangkah bestnya kalau kita jd member.. ^^, *buatmukacomel*

    ReplyDelete
  15. Keknisss!
    First time i tgk u acting seriously..
    Sorry if i offend u..but this time ur acting is much better than before..i totally dislike mariam but i love liana.
    My friend said "she's daebak!"
    oh ya..u've gain some weight..but dun worry pipi montel tp body maintain...so comel..
    Tak sabar nak tggu ur next drama!
    Please be healthy <3
    *kisses*

    ReplyDelete
  16. keknis,jangan kurus sangat...nnti x cantik...skrang keknis lawa n cantik tau..:D goodluck dalam dunia seni..

    ReplyDelete
  17. Oh..tak sangka saya..hanis ada bakat dlm bidang lakonan juga.. terkejut tetiba nampk mula dlm cerekarama tu. Masih boleh digilap lg sinarnya. Teruskan usaha dan jgn putus asa... uitm sgmt dihatiku..

    ReplyDelete
  18. i tgk cite nih..nmpk gak la cagherr nak memberontak tu..weheee..ol da best =)

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. dah tengok cerita ni,keknis snagat comel! and pandai berlakon :0

    ReplyDelete
  21. xpenah tgk lg. nnt kalau aqis igt nk ty tgk utube ah :D

    ReplyDelete
  22. Ada gmbar dekat kptm bangi ye keknis?

    ReplyDelete
  23. Keknis . Gmbr tu kat kptm bangi kan?

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!