Sunday, October 19, 2008

The big fuss on the word 'belog'






"Hello it's blog, not belog"

"Hello it's blog, not belog, not even in malay"





Hanis: But what about in Java?!

Ive been getting these quite alot really. Somehow, me spelling 'blog' the way I spell it, is a big deal to some people. Not that I mind, but I just want to get things straight. Yes, theres no such word as 'belog' in English, Malay or even Java. Yes, 'belog' is a word Ive created that has the same meaning as blog. Thank you.

I was googling up my name the other day (you do too, I know) as I had all the time in the world on that particular day (justifying how I dont google my name often haha), when I found this one blog where the author, Liyana, wrote this:




"Malas nak 'membelog'(gaya perkataan Hanis Zulaikha..hehe)"




Yes I thank her very much that she credited the word belog, to me, I hope, because I was more sensitive on the way she spelled my name. Haha. Now that is something you should be more sensitive to, not how some girl spells the word blog wrongly.



Spellings you should really correct:



1.Your name, especially at government offices when filling in forms because once they heard you wrong and spelled it wrong, you have to live with it. Banyakkan bersabar Hasni.

2.Your dad's name.

3.The word Johor Bahru.




These people, those who has commented me on the word 'belog', COULD THEY BE THE ONE WHO SENT THIS TO FERGIE WHEN SHE ADDED AN 'E' TO THE WORD TASTY?!




Dear Stacy Ferguson,


Youre hot and all but you've spelled the word 'tasty' wrongly in your song, Fergalicious, so I hope you could revise back your lyrics.

Your ceiling fan,
Miss Anon.




Banyakkan bersabar Fergie.


So if you stumble upon the word tastey, you would think of Fergie, or when stumbled upon the word testi, you would think of Friendster, why dont you think of me when you see the word belog?




OhSoRandom: I grew up thinking that Malacca only offers wooden keychain as souvenir.





61 comments:

  1. nuffin wrong with an alt version to spelling

    perez hilton creted these words

    whorenous
    fugtastic
    fagulous

    cool what?

    only cool people create their own custom spelling. ha ha.

    ignore je. don't get too upset by a few spelling nazis ( instead of grammar nazis)

    ReplyDelete
  2. sometimes they over cared...let's all together promote Malacca to the world!

    ReplyDelete
  3. you go gurl!
    kalau you wanna spell belog, so be it! Sakit ape orang lain!

    b-e-l-o-g supporter

    ReplyDelete
  4. hahah.
    i always tought 'belog' was ur word!
    i guess im right!
    =)

    ReplyDelete
  5. bile nak post gamba u & jebon? :P

    ReplyDelete
  6. obefiend: kita cool. obefiend apa maksud?

    jon jonson: haha lets!

    calla: yeay thanks. haha mari mari!

    jihan: wahah! yes jihan. ambil hadiah di pentas.

    anon: when the time is right?

    ReplyDelete
  7. tapi kita orang melayu sebut belog kan?
    ok maybe not.

    tapi cool lah!

    and apa ejaan sebenar JB ha?


    * i love your belog !

    ReplyDelete
  8. Tak kisahlah eja camne janji hati suka..
    Eh mana dapat rantai Melaka Bandaraya Bersejarah tu?? Tak minta izin ngan orang Melaka pun.. Ni nak marah ni selaku anak jati Melaka... He he he

    p/s :- Nanti saya cadangkan nama Hanis untuk dapat award 'Datuk' kerana mempromote Melaka..

    ReplyDelete
  9. Hanis Zulaikha? Adoi, anda mesti pissed (macam mana nak terjemah ke BM? hahaha) sebab saya pun sangat pissed bila orang panggil saya Zulaikha. Mungkin kerana Dzaliqa/Zalika/Zalikha dan Zulaikha bunyinya sama? (ya ke?) Lebih teruk jika dipanggil Zulika (yang ni sangat tragis tapi dimaafkan kerana guru tuisyen saya sangat hebat) dan lagi tragis jika dipanggil Dezalika (kerana huruf "D" di depan nama)

    Apapun Hanis Zalikha, anda cool! :)

    ReplyDelete
  10. hahahaha...this time i cant resist to put a comment here
    alahai hanis, nasib kamu letak belog, kalau kamu letak goblog (ke eja goblok eh) apa cerita? :P

    ReplyDelete
  11. Haha comel comel.
    Kelakar.
    Nice post.

    And thee I should credited the word "belog" to you!

    ReplyDelete
  12. sy rasa belog sgt cumil. memang belog reminds me of zulaikha pun (intended). eheh. teruskan berbelog hanis!!

    ReplyDelete
  13. dunno wat to say...juz menyibuk jek

    ReplyDelete
  14. belog is nothing. but you put up too much pretty picture of yourself. we already know you are pretty. if you want to be taken seriously,you shud focus on something more other than your looks- people already spelled your name wrong you see?

    ReplyDelete
  15. What's the fuzz? Belog ke blog, non of our business right? It's your belog anyway.

    ReplyDelete
  16. Oh...byk kan bersabar Hanis...ekeke.

    ReplyDelete
  17. fiziy: siap boleh ukir2 name woh.

    ezral sya: Johor Bahru. haha.

    zool: tak sabar nak tunggu dapat Datuk :)

    dzaliqa: KENAPA EJAAN NAMA ANDA SUNGGUH SYOK?!

    l.i.f.e: saya pun baru nak panggil orang2 yang semak komen2 word belog itu, goblog. haha. tapi harsh sangat.

    cicadasx: haha thankyou thankyou. ambil kredit simpan untuk akhir tahun.

    penance: haha baiklah.

    areif: oke duduk situ diam2.

    anon: lah.. dah nama pun, ini belog saya. blogspot. com. mestilah banyak gambar saya. kehkehkeh.

    simon seow: ha! you know never mind :)

    wawa: usap-usap jantung.

    ReplyDelete
  18. *respon menyampuk*

    Hanis Zalikha, salah tu, awak bukannya patut letak gambar awak, awak kena letak gambar Saya.

    ReplyDelete
  19. first time my friend bagitau ur link inibelogsaya.blogspot.com, memang saya rasa sangat comel perkataan itu. dan sangat kreatif. ya, saya tak mengampu.

    ReplyDelete
  20. firstly: wah.. dah ada nuffnang la kat wah nih.. haha

    secondly: cool apa kalu ada word yg melekat ngan nama kita.. that's why my blog called bloq... you have to stress a bit on the Q.. haha.. anyway, just be it.. it can also be your trademark..

    ReplyDelete
  21. there's nothing wrong wit 'belog'. jangan peduli sama org, tapi org yg komen tu pon dia care bout u, so buat dekk je la Hasni, opssss, Hanis :p

    ReplyDelete
  22. everytime i know that someone's from malacca. this word come cross in my mind, "lahabau!"

    hahaha. :P

    ReplyDelete
  23. haha.betullah. sometimes people just over cared.

    but, who cares?

    ReplyDelete
  24. saya suka belog awak. suka hati lah lah bagaimana awak type asalkan saya dapat baca.

    saya juga suka baca belog ibu awak. sila minta ibu awak update. hihi.

    ;)

    ReplyDelete
  25. hey pretty gurl... hope u rileks kejap n view http://smartspender.blogspot.com/

    ReplyDelete
  26. if u wanna read, then read. if you dont feel like reading, dont read. whats the big issue??!

    ReplyDelete
  27. its okay ape tulis belog, its a cool thing. i read ur blog almost evryday. best sgt and ur mum punya jugak! u've been tagged!:)

    ReplyDelete
  28. HAHAHAHAHAH. I agree, I get quite annoyed already with people correcting your word 'belog', frankly I don't see anything wrong with it.

    ReplyDelete
  29. You mean all this while, those people didn't know you had it spelt that way on purpose? Tsk tsk tskkkkkkkkk ~ :) It's cool.. just like how I spell kreazi for crazy.. hahahahha :)

    ReplyDelete
  30. i used the word 'belog' as a tribute to ur 'inibelogsaya'. hehe.

    mmg pandai bodek si hadi ni.

    ReplyDelete
  31. errr... is the 'e' in that word belog pronounced as 'e' in the owrd 'ekor' or in the word 'entah'? Entah.

    ReplyDelete
  32. Hanis Zalikha has coined a term. Which is cool thing because not any model can create a linguistic history.

    ReplyDelete
  33. You're so cute. Rasa nak gigit.

    From a teacher's POV, well mine anyway, language is a growing thing. If there's no growth, any language will die.

    So invent new spellings, words even (I cop blaberbuks, dunno the definition yet) and persetankan mereka2 yang dengkis itu.

    Adik2 mengambil SPM, sila eja bebetul la, nanti gagal kertas BM kan susah kena mengulang.

    ReplyDelete
  34. alaa takpe hanis. dorang jeles sbb hanis dah cipta word yg cool .

    ReplyDelete
  35. Nice hair gal!

    I grew up thinking the same too! haha..

    ReplyDelete
  36. belog or blog..
    its sound like da same maa..
    thuts function also same

    belog lagi havoc..tol!!!
    kehkehkeh..

    ReplyDelete
  37. Eh who cares about how correct or how wrong our spelling can turn out in our blog. The 1st thing they should notice is that's our own blog, so whattahell kan kan kan.

    Ala, kita bukannya keje jadi translator pun. hehe

    ReplyDelete
  38. I find your blog to quite fun and inspiring.

    Belog and seronok untuk dibaca.:)

    ReplyDelete
  39. hanis,
    ur 'belog' funnylaah!sukaa baca :)

    regards,
    intan

    ReplyDelete
  40. what the heck. suka ati laa kan nk eja cam mn pn. its your belog anyway...

    thanks to Ninie.. now i'm officially addicted to your cool belog =)

    ReplyDelete
  41. orang kampung dusun je eja belog ...

    :)

    ReplyDelete
  42. I for one is a huge proponent of the "who cares if I tersalah eja atau tersalah sebut sebab membelog ini bukankah satu luahan emosi diatas papan kekunci, yang bebas melayari falsafah sendiri" school of thought.

    So, keep up the good belog. Ummm..cadangan, if the terminology "belog" dah sampai tahap populor giler...I rase patut you trademark that word. Hehe...

    ReplyDelete
  43. hanis..u x jawab lagi e dlm belog tu mcm mana nak pronounce?? e-taling atau e-pepet???

    ReplyDelete
  44. ramai jer yang mengeja blog sebagai belog dalam BM. ala... bukannya ada cikgu tatabahasa kat alam maya ni yang ketuk tangan dengan pembaris pastu bagi markah guna pen merah, kan?

    ReplyDelete
  45. ahahaha.. i hav a fren who spel her name bebi sbb wel, its how she wants it to be spelled. tapi bile she says it out loud B-E-B-I usually org gelakkan die n cakap tak reti BI jgn blagak la to wic she wil reply sape kata aku gune BI? haha.

    ReplyDelete
  46. hahaha..sori sgt babe!!!i slh spell ur name!!!!!!!!!uwaaaaaaa maluuuuu
    nanti i betulkan..promise!!
    anyhoo,,i think the word belog is cool!

    ReplyDelete
  47. dats call creative thinking right xD hey i also saw a blog that uses 'belog' in her entry (i think she got it from you). creating new stuff is cool.

    ReplyDelete
  48. hergh....enuff being a stalker~~
    ok2...

    ur blog is getting cooler n cooler..

    lawakSSS

    [in no time...bole same taraf dgn jebon]

    haha...

    ReplyDelete
  49. hey hanis
    im still new fr this blog thingy.
    hehe.
    i've read ur blog.
    its interesting.
    i love u the way u are.
    hmm.
    what can i say is i adore u sis!
    (:
    keep up ur gud work.
    best of luck in ur life.
    oh yes.
    about the BELOG issue,
    u just ignore it.
    its ur way kan?
    ur blog
    u have the right.
    i really agree with u.
    ur totally right about the spellings that we should really correct.
    (:

    ReplyDelete
  50. okay,i know this entry was written by u soooo long agooo but since i am marathon-ing u entries now err sbb nak pilih entry mana yg i paling suka (yes,pls call me a darling coz i betul2 pegi selongkar entri lama u utk cari yg terbest hahaha, sbnrnya i pun tak sangka i will do this hahahaha ketawa lagi)

    ok,ok, back to topic.
    my point is, i suka u tulis pasal sensitivity ke arah menulis nama sendiri dgn betul.(instead of making fuss of the word 'belog' haih) like hanis, not hasni. zalikha, not zulaikha..huhu.. sbb kdg2 sy pun senasib mcm kamu. pepandai je org tukar my spelling, nama i melody, jadi melodi. sebutan sama,bunyi pun sama, tapi tak suka lah!

    kan hasni?? i mean, hanis!! hehehhee..

    sekian. :)

    p/s: up until now, i still cant make up my mind of which 1 of ur entries is the best. sbb semua mmg gilerlah best n made my day! u go girl!

    ReplyDelete
  51. Uhuk...nice what dat 'belog' word tu. Kira cam kata pinjaman BI ke BM dengan versi yang terlebih Melayu. Cam laptop ='lappy' or bila nak panggil orang bitch rasanya lebih sopan-santun kalau use word 'biatch'. Haha. Anyway, ni kan belog ko, jadi suka hati ko lah Hanis.
    OK bah kalau ko!

    ReplyDelete
  52. that's what we call CREATIVE n UNIQUE...

    ReplyDelete
  53. gor-be-log.the java will appreciate u the alternative way of psychedelic interpretation

    nice one hunn! haaa

    ReplyDelete
  54. xkisah kot blog ke belog,janji org phm..btoy ckp u..nama kita+nama ayah kite tu penting..kalau salah eja,mmg sensitif kot..huu

    ReplyDelete
  55. sukenye dapat follow blog yang tersangat famous ni..saya bdak bru..sila bagi tnjuk ajar erk!(^_*)

    ReplyDelete
  56. bestnye dapat msuk kat blog yang tersangat hot nie n proud pn ad..i like it

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!