Thursday, October 16, 2008

Mahukan update setiap hari atau selang sehari?!




Mengapakah beliau sedang membaca skrip anda mungkin tanya?





Mengapa beliau membasuh kaki di dalam kolam hijau anda mungkin hairan?





Mengapakah beliau melibatkan diri dalam gambar 'Perempuan-Perempuan Ini Mesti Piker Mereka Cun' anda mungkin pelik?



Kerana beliau dalam photoshootlah, seperti biasa. Kehkehkeh. Oh yang baca skrip itu candid tengah baca Dolly mag. Bukan mendeklamasikan sajak tahu.





Saya paling benci pembayang mata (eyeshadow) warna oren. Setakat benci dalam hati jelah mampu. Tak berani nyah nak luahkan kat abang jurusolek.




Dan rezeki saya baik pada hari itu, saya terlibat dalam satu lagi photoshoot.


Jangan cuba-cuba nak figure out gambar ini. Okay tata.




OhSoRandom: Bila dikaji dengan meneliti arkib saya, sebulan saya akan menerbit(publish?) 8 entri dan tidak pernah kurang, malah memang sentiasa edar 8 entri dengan alimnya (religiously?), dan pernahlah termurah hati pada bulan Jun dengan pemberian 10 entri. Mungkinkah saya patut kemaskini (update?) dengan lebih kerap? Seperti selang sehari? Kalau begitu anda akan mendapat lebih banyak entri sarap (crap?) seperti yang di atas. Mungkin 2minggu sekali adalah yang terbaik.




Haha menjengkelkan (annoying?) tak meletak translation bahasa Inggeris dalam kurungan?





TRANSLATION?!

51 comments:

  1. i love your blog but i cant understand it!

    ReplyDelete
  2. it's ur call either quality or quantity...lucky if got both

    ReplyDelete
  3. wah...looks dh lain skite je...maklum la dh semakin dewasa n appearance dh lain..hehe

    ReplyDelete
  4. hanis, sis rasa patut kamu update setiap hari... seronok baca blog kamu ni! dan.... kamu sangat cantik!

    ReplyDelete
  5. lynn toh: haha im sorry. future entry will be in eng :)

    jon jonson: wow thats hard work. haha okay.

    areif: kehkehkeh tua.

    dina: WAH! tewime kasih *malu*

    ReplyDelete
  6. Suggestion, why don't you open up another blog in English and this one in BM? Buat dua blog = more income dari advert B-) Suggestion je

    ReplyDelete
  7. kemas kini setiap hari, please!

    sungguh gembiralah membaca belog anda! (saya melompat-lompat dari belog Ninie)

    ReplyDelete
  8. hoh!...aku suka banner ko kat atas tuh...

    ReplyDelete
  9. keep it at this pace laa.. tapi kalo sekali sekala ada extra entry pun bagus jugak.. =D

    ReplyDelete
  10. balqiz: waaah! haha baru satu belog pun dah tersemputsemput nak update. padahal dalam sejarah kesihatan memang takde penyakit semput. tapi thanks untuk cadangan itu! *pertimbangkan*

    marliza radzi: best ninie tolong tambah kan trafik i! happy woh. haha thanks sebab suka lompat.

    stingray: *bangga akan diri*. terima kasih.

    azzam: benar!

    ReplyDelete
  11. I think 2 entry per week is fine..1 on monday and other 1 maybe on thursday. and put more pics ok..i jrg baca blog pnjg2..hehehe

    ReplyDelete
  12. Haha menjengkelkan (annoying?) tak meletak translation bahasa Inggeris dalam kurungan?

    Ahaha. A little bit, bila banyak buat dekat-dekat... but you totally neutralized it with that statement!

    You so fonny.

    ReplyDelete
  13. kalu x mao ilang reader.. bole buat entry cam Chedet.. entry translation.. tp kalu aku perasan la kan, bhs melayu ko yg gedik2 tu lg menambat jiwa pembaca.. mcm entri raya sebelum nih.. rilek dan cool jer.. tp kalu ko bole gak wat gedik2 dlm eng.. baik buat dlm eng.. sbb reader ko pon phm eng.. keep up!

    p/s: marah ke ckp gedik2? hehe

    ReplyDelete
  14. blogger jalanan: amboi amboi amboi.

    lily lotus: i'll try :)

    sueannajoe: haha nasib baik taktik menjadi.

    smaelz: mula-mula macam nak marah, tapi bila ada tambah 'menambat jiwa pembaca' selepas ayat tersebut, tak jadi marah, bangga malah.

    ReplyDelete
  15. ya saya setuju yang sangat cantik esp pakai eye shadow warna kegemaranmu (oren?!)

    i think you have open up a new era for inspiring model to look on themselves rather than try to be some other ppl.

    keep up lil sis ( hang muda banyak!)

    selamat hari raya

    ReplyDelete
  16. lu update hari2 ke,minggu2 ke,bulan2 ke waima 1jam sekali pun,kawan2 akan support lu..tapi gua heran la,ada aje lu punya idea nak publish lu punya blog..ada apa2 nasihat untuk kengkawan yang malas/jarang ataupun yang langsung tak jenguk2 blog sendiri macam gua ni?

    ReplyDelete
  17. ideally, 2-3 posts a week would be good... if you can manage more, then of course it's a good news to your blog readers :)

    ReplyDelete
  18. hanis update laa 4 entry sehari.. kalo lebey laie dialu2kan.. n satu laie..mak kamu tak update blog die pon.. jenuh menunggu2 ni

    ReplyDelete
  19. mohsein shariff: baiklah terima kasih!

    rajarockapak: minumlah pawer rut?

    kreazi: i'll try :D thanks :)

    shar83: mama busy this past few weeks. still tengah busy.

    ReplyDelete
  20. bagus ada translation tu utk manusia2 mcm gua ni yg bangang English...

    boleh improved kan bahasa gua, manalah tau dpt offer opening stage Metallica nanti...

    **huhuhu... perasan rockstar seh...!

    ReplyDelete
  21. hello, read about your blog in TYI Diaries. and she's so right, you (and TYI too, of course) are super funny. i'm hooked.

    ReplyDelete
  22. its such a gift kan?

    tinggi+cantik+kelakar.

    kan?

    (tinggi tu penting)

    ReplyDelete
  23. x marah eh? huuhh nasib baik.. anyway.. aku sokong kalu ko buat entry masa ko betul2 nak buat entri.. mana la tau tetiba sibuk ke apa.. nnt letak netri merapu.. jd cam x best.. anyway, keep up the best in you!

    ReplyDelete
  24. more entries Hanis.i love ur flair of writing so bersahaja and interesting.more more!

    ReplyDelete
  25. hanis

    what matters is the quality i guess. no point updatig 7 times a week if it the same old story being rehashed

    by the way

    that high waisted jeans is fast becoming your trademark!

    ReplyDelete
  26. Err..saya cadangkan.. buat entri tiga bahasa je teruslah: melayu, inggeris, jawa :)

    ReplyDelete
  27. Sila update setiap hari!

    Suka baca belog anda juga.Been a silent reader sebelum ni.Hehe.

    ReplyDelete
  28. ahahha now that u mentioned only i realize!! 8 post per month for last 3 months hahahaha funny weh you

    ReplyDelete
  29. lepas ni endorse la blekberi ke nokia ke pulak.. pastu email kat diorang, lepas tu diorang kasik N90 sebijik ke, pastu buleh laa update guna henfon secara langsung... maka secara tak langsung, update akan jadi by the hour, dan orang akan tunggu pun by the hour... alaaa.. mcm sms kat orang laaa..

    ReplyDelete
  30. eddie dewanaga: semua orang adalah rokstar di dalam hati.


    darlene: shes super awesome right? been reading her since like forever! oh thank you! *me and ninie taking a bow*

    Ladynoe: haha tinggi. mari kia sep (high5)


    smaelz: will do :)


    Farrah: will try my best :) eh. mustnt try. must bersahaja. haha.


    Obefiend: haha yeay trademark!

    Rohaizan: PERGH. *pertimbangkan*

    misz_A: haha *pengsan tipu-tipu*

    reena: saya harap lebih banyak silent reader seperti reena timbul ke permukaan *untuk bernafas. haha* oke tak lawak. bye. eh thanks! lupa pula.

    puteriMEGAT: dialu-alukan.

    joshuaongys: haha damn organized right?

    ((( ))): harap orang nokia baca ini.

    ReplyDelete
  31. setiap hari!!!!!! sekian terima kasih

    ReplyDelete
  32. we want more!!
    we want more!!

    hehe,love read ur story dear..
    :)

    ReplyDelete
  33. Ala orang lawa..
    Buat blog sebulan 2 kali pun ramai datang berkali-kali..
    Kalau blog saya?? Huh..

    ReplyDelete
  34. i can haz more up-dayts?

    ReplyDelete
  35. setiap hari. kerana saya baca blog awak steiap pagi sambil minum kopi. bila awak tak update, macam tidak lengkap hidup saya ni

    ReplyDelete
  36. i'll be glad if 2 hari sekali hanis update blog..(kalau tiap2 hari mesti tk sempat kan)... like ur blog coz u r comel and so funny munny

    ReplyDelete
  37. Like your entry in Malay. It is more close to the reader (i hope so). combination of both would be great also.
    But still I love to read your crap story anyway(no harm rite?).
    Oh yea..I read all ur entry and there was an entry u said u love to read other's people blog. So here, I want to introduce u my fren's blog. i think both of u have chemistry written crappy things. ~lalalala
    http://budakyangjahat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  38. orang nokia akan baca belog pasal nokia... saya orang nokia..

    ReplyDelete
  39. Saya tengah berjalan2 dlm alam siber dan tetiba terjumpa belog ini. Tahukah apa pendapat saya (w/pun anda tak tanya)?

    I really like ur blog the way it is. Bahasanya? Atau mungkin ke-kaler-ful-an lamannya? :) Wateva.. Keep up wif ur creative belog-ging!

    ReplyDelete
  40. publish tu terbit, mengedar tu distribute..kan? kan?

    ReplyDelete
  41. really like the pictures lahh..esp the one with the hat..ayu sangat2.

    ReplyDelete
  42. Wah...sungguh best bace belog awk!!Saya suka,baca ckit dh ketawa sorg2,ehehe

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!