Friday, November 28, 2008

Dorky and proud of it



When some of you warned me about Segamat being a small town, I didn’t feel the need to change my campus to Shah Alam at all. The nice kampong environment is what I look forward to, as a homey girl at heart. Im not the type of people that’d spend time and money to search for clubs or beaches haha. I hope I’ll made loads of dorky but fun friends once I’m there. The type of friends I really adore. Just like what I have right now. Before I go, I thought why not I make one last video of my bestfriends and I, and since Kakiis is running contest on Who’s Got The Best Buddies Around, might as well I upload it for a chance to win Macbook Air and Ipod Touch. Mari-mari join juga.


I had Marlisa and Iz over last Sunday because my neighbourhood was organizing a post-raya potluck. Haha ajak sekampung untuk join sekali. My friends should thank me for this.






You’re probably guessing why Marlisa was only in some of the pictures. THAT’S BECAUSE SHE WAS TOO BUSY INDULGING FREE FOOD AND DIDN’T HAVE TIME FOR US AND THAT WE MADE HER TAKE ALL THE DESSERTS FOR US WHILE SHE WAS AT IT HAHA.

After the fun and tummy-filling gathering, we headed off to my house and made a complete fool of ourselves on video cam. Video will be out soon.

More about Kakiis at www.kakiis.com.

48 comments:

  1. salam...
    beb, congratz dapat ke uitm segamat. wa tumpang bangga mcm mama u sebab wa first batch yg grad di sana........way back to 1990.

    dat time, taik gajah n badak pun ada atas padang dia. kuntilanak berterbangan dan jaga pun pengsan berdiri...huhu...tapi, wa still hidup. same goes to u...

    ReplyDelete
  2. btul la hanis,
    x payah tukar g uitm shah alam,
    semua tempat pun sama maaa,
    yang penting hati kita..

    ReplyDelete
  3. selamat di segamat. mana2 tmpt pun kalau hati mau blajar, tarak hal punya.

    ReplyDelete
  4. hey hanis..
    welcome to the college club ;)
    Enjoy your time there.

    ReplyDelete
  5. cop2..kenapa ketika di kkenduri potluck kalian kene pakai name tag??? nak berkenal2an dgn jiran tetangga kah

    ReplyDelete
  6. cikgu jane: haha part kuntilanak itu sumpah nak terkencing dengar. ceritalah lagi. kat your blog ke. i'll visit! 1990? tahun Hanis dilahirkan :)

    chuppy: kan? lagi-lagi hanis ini gemar bermain layang-layang.

    Fariz Bakar: cabaran belajar lebih menggerunkan bila dengar orang di sana hebat-hebat.

    Adil: thank you so much.

    cikhajar: saya nak berkenalan dengan jiran. kawan-kawan saya pula semak padahal takde jiran kat situ. haha.

    ReplyDelete
  7. segamat best la..lagi2 time pagi2..sejuk gile ngan kabus tebal..perghhh...

    eh.eh.
    bila daftar ek?

    ReplyDelete
  8. congratulations!
    anyways sedih laaa baca ur mom's blog. i've a love/hate r.ship with my mom tp her blog made me realize dat xde la byk beza sgt ur mom n ur mom (n perhaps othr moms) n dat makes me appreciate her more.

    ReplyDelete
  9. mebbe it's only a small town, tp it has da most delicious butter cake ever made! hehe..i noe coz im spending my holiday there. my sis's a lectrr at uitm segmt. good luck k!

    ReplyDelete
  10. owh dear.i think that ur fren marlisa is my junior wen i was in high skool.xsilap la.heee..send my regard to her ok! :)

    ReplyDelete
  11. exkusme...

    damn... u r gorgesh...

    thx...

    ReplyDelete
  12. marlissa? bdk uitm shah alam kan? amik law? sorry, ur friend nye muke cam familiar gile.

    ReplyDelete
  13. salam, hi hanis..

    congrats dpt further study. buat course apa..DBS ke?
    i graduated from uitm segamat in 2007..dulu masa 1st sem kat sana hati meronta2 nak pindah s.alam x tahan dgn lalat n makanan kat dining hall dia,pastu bau dia mmg satu macam la...sampai skrg leh ingat..

    tp lepas 3-4 bln kat sana..i rasa syukur sgt2 dpt segamat sbb dpt roomies yg best giler(i dok kolej simanja kini n sempana alam buana), lecturers yg commited dgn tugas(sampai bwk kitorang makan ikan bakar kat kat umbai melaka malam2-if kat s.alam lecturers xda masa nak layan!),n kelas pun senang nak gi sbb x jauh sgt mcm faculties kat s.alam tu..

    walaupun entertainment mmg xda kat segamat, tp cara kitorang enjoy adalah dgn pegi funfair, picnic kat air terjun sagil, cam whoring kat rockgarden, beli kain kat jakel,beli apam bulat kat pasar malam hari sabtu, makan soto kg jawa, n paling koman pun pasang dvd kat laptop dlm bilik je..sronot apa.. :D

    pak guard mmg strict, i slalu kena saman sbb parking.. budak2 yg baju pendek atas hip n jeans ketat pun kena gak..

    mm..lg nak pesan..skrg musim ujan n segamat mmg senang banjir..klu kuar town plak jgn blk lewat sgt sbb ba alif ba ya mmg suka melintas jln main kejar2 kat jln nak masuk uitm tu..

    well, dont wanna talk much..just enjoy the campus life..all d best..cheers :)

    p/s: hanis nanti rajin2 la update belog ye.. ada CC n wireless internet kat sana...

    ReplyDelete
  14. saya tgk awk ni cantikla..serius!

    ReplyDelete
  15. u somehow reminds me of amy mastura

    ReplyDelete
  16. congratulations! i did my diploma in segamat from 2003-2006 and i used to hate it there but ah well i survived! good luck to you!

    ReplyDelete
  17. hanis dah dapat kawan baru. wohoho. nanti saya akan dilupakan. :P

    oh by the way, segamat takde lah teruk sangat kan? masih hijau dan tenang lagi tempat tu. tapi kalau nak enjoy-enjoy pun, pergi picninc je la jawabnya. :)

    ReplyDelete
  18. wah..siap pakai name tag tuh...

    hikhik

    ReplyDelete
  19. wah wah good luck hanis!

    ah, love the blue shirt.

    ReplyDelete
  20. hanis omg my momma is from Segamat too!!! :D quaint little small town but ppl friendly as ever :D Have fun studying there!! :D

    ReplyDelete
  21. Maybe you'll end up being one of my students.. cause I am one of the English lecturers there huhu..

    ReplyDelete
  22. where did u get ur eyebrows trimmed?

    ReplyDelete
  23. hi hanis manis..
    uitm segamat ada pengarah yg best n cool... here's his blog url
    http://muhdkamil.net/kehidupan

    ReplyDelete
  24. Tahun 1990 saya sedang sibuk mencari identiti kerana hanya berumur 1 tahun.

    Congrats dapat further study. Sesekali tukar enviroment kampung wont hurt aite?

    Kampung rocksss!!!

    ReplyDelete
  25. congrats dpt masuk uitm segamat!
    a cousin of mine is there..he's a guy and my younger bro' is going there this dec..same as u!!

    ReplyDelete
  26. missbellachicaboom: 26th of dec :) excited.

    Anonymous: aww glad to hear that :)

    aiSyAh: oh thank you!

    i.Z.z.A.t.Y: alright! jejak kasih.

    akukaonal: WAH

    hanna: YES. JEJAK KASIH.

    nanamia: omg panjang gila i like! haha thanks untuk tips2. your kind of fun, is my kind of fun too! so takkan boring lah i nampaknya :)

    Anonymous: wo seriusli?!

    TunaOK: hehe :)

    VI7V: okay thank you very much :)

    shahril mohammad: looking forward to picnics!

    Nad Eusoff: malulah.

    atira: terima kasih. baju murah sahaja.

    mustardqueen: thnk you bebeh!!!!!

    Izuan: haha cant wait :)

    Anonymous: no money, did it myself tsk.

    misz_A: oh yeah watched him on astro oasis :)

    plainMelayu: KAMPUNG RULESZSSZ! HAHA.

    ReplyDelete
  27. kalau nak suasana kampung rasanya uitm dungun lagi menarik..tp ape pun..gud luck! ;)

    ReplyDelete
  28. welcome to segamat my becoming jr ;)

    ReplyDelete
  29. good if u Luv kampung..
    n it'll absolutely great if u join baktisiswa too..awesome to get some bath using the ice-coLd well's water..(n afterthat u'll never want our country got snow..)..

    pepun study baik2..
    its not da place matter , its da knowledge n our nawaitu there..(erm u already know it rite but pesan-memesan je..wee.)..

    take care..

    ReplyDelete
  30. Excellent posting and pretty faces!!!

    Nice week for Malasian people!!!

    ReplyDelete
  31. hanis, buat course apa kat uitm johor? good luck weh!

    ReplyDelete
  32. oh, my cousin went there too, but now she is gonna graduate soon, she is in Klang now. All the best in adapting, which I'm sure it's not a problem to u la.

    ReplyDelete
  33. HANISSS!

    ingat i lagi x? cheryl here (http://cherylho.net)! and very proud of you to have made it so far in MDG! :)

    dh lama x jumpe marlisa weh.. anyway, just wanted to say hi. and i have a new online store, drop by and link me if possible k?

    http://ryldesigns.com

    take care!

    ReplyDelete
  34. satu kelebihan kampus kat kat kampung ini adalah leh fokus studi. haha.

    ReplyDelete
  35. I've tried living, studying and working in rural places in UK. I thought I would like it, but I don't.

    I think it's because the way I was being brought up in KL. I'm just used to the city life, rather than the rural ones.

    Well, if the kampung lifestyle suits you, then enjoy it. :D

    ReplyDelete
  36. kenape pegi potluck kne pkai name-sticker ekk??

    ReplyDelete
  37. hey hanis.
    we all (3 beradik) love reading your posts.
    and hee kitorang pon buat blog jugak.
    tapi still baru la.
    datang la belog kitorang skali skale :)
    ouh ouh and kitorang dah jadik followers you :)

    ReplyDelete
  38. hanis, baju itu cantik, beli kat mana?

    ReplyDelete
  39. Hanis, Segamat is not bad at all (minus part banjir. tatau la uitm banjir ke tak.) itu kampung halaman kiter!

    Rasanyer tadik nampak kamu di maybank wisma genting, pki baju kotak2. atau, adakah pelanduk dua serupa..?

    apa2 jer la. tiba2 nk komen plak.

    gud luck with the lalats!

    ReplyDelete
  40. Super kewl! Congr8! dpt kos ape beb? dun weri uitm segamat best! i dulu study thr.. dec ni br furter to melaka. most lecturer kt ctu mmg sporting, juz 2-3 org je yg agak strict.. ptg2 u can go cycling, jln2..

    pak guard le adjust, sila cari dn brkenalan dgn ketua pak guard, die bole bantu kamu sekiranya kamu kne saman and wutsoeva, he is very nice, suke backup student. go find him u might need him :) if kne tahan juz b nice.. die msti lepaskn u, juz smile n say yes yes n yes like i always do :)

    if u cari heavy entertainment mmg xde, but compared to s.alam, segamat student, live like a family. u know each other. pusing2 orang yg same :)

    b careful of penkid oso! ttg bnjir ke dulu sekali je time i part 5. btul2 besar.. now if ade pn juz air naik tp bkn thap bnjir.

    if u need any guide from a-z juz blog it ill drop some comments later on.

    ReplyDelete
  41. tak payah tukar ke shah alam. kalau nak tukar sangat gi itm dungun. ada beach. kita orang belajar dulu kat tepi pantai lepas tu main beach volleyball pakai bikini je. ha ha!

    ReplyDelete
  42. hanis,
    i think your best friend is so sweet..
    dia takde blog macam u ke?!
    at least we can also enjoy her thought too. ;)

    ReplyDelete
  43. hehe, ha'ah. ur friend comey cam u jugak..btw hanis, conggratz yer! mehla singgah umah akak..;-P

    ReplyDelete
  44. CONGRAT CONGRAT....

    be e good student...

    ;p ;p

    ReplyDelete
  45. bapaku kerja di sana! ;p
    bestfren saya pun belajar kat situ.. pernah pergi sekali. teman mak melawat ayah. tapi selalunya, ayah yang pulang ke shah alam setiap minggu :) bagi saya, not bad lah sana. kawan saya pun enjoy je. cuba maintain dapat duduk kolej tau. nanti senang nak ke kuliah lepastu takde lah terikut2 kawan2 sangat. dunia luar lain. eh yeke? ntah kawan saya yang cakap macamtu. mula2 tak caya jugak sebab dia kaki rambu jugak. hehe. take care, hanis. nanti bila saya pergi sana lagi, nak jumpa kamu, lah! yek? tapi kena pikir banyak kali sebab saya pening jalan situ bengkang-bengkok. apa pun, pizza hut kat sana sedap. bukan mcm kat sacc, macam bagi roti keras je. uhuk.

    love, ayu.

    ReplyDelete
  46. haii...

    ermm sume comey2 lar..

    ReplyDelete
  47. Hi Hanis!!

    UiTM Segamat ke? I heard there's nothing much to do over there. Tapi ok la. Blaja dekat mana2 pon sama kan?

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!