Wednesday, December 31, 2008

Find me on your doorstep with a wake up call

ITS BEEN AGES. Ha rindu rindu. Walaupun busy tapi sempat rindu belog ini dan komen-komen ceria anda *ayat bodek yang tak berapa nak obvious*. Rindu Aisywarya Rai (siapa yang baru baca belog ini, tak saya takde pertalian dengan perempuan paling cantik dalam dunia itu, tetapi ia adalah nama kucing saya YANG TELAH HILANG 2HARI SEBELUM PEMERGIAN SAYA). Mungkin mak nak sedapkan hati saya bila dia kata "Aisywarya tak sanggup nak tengok Hanis pergi Segamat kot sebab itu di bawa diri". Yelah mak yelah yelah.

Tsk. But the initial plan was to bring her along and keep her in my room and feed her under my bed. I guess she heard me when I said "Takyah lah, tunggu lepas cuti", and couldnt bear it. I'd also like to think that ada orang curi dia dan jaga sebaik-baiknya. TSK.



Ok University updates!



Kolej: Zamrud. Tahniah kepada yang berjaya menangkap kelibat wajah sepet saya pagi-pagi mengejutkan anda sewaktu 3hari menjadi penghuluwati sementara Kolej Zamrud. Sekarang saya janji tak kacau dah. Kecuali kalau nak pinjam iron.


Kemudahan: Ada cc kat bawah bilik! Walaupun guna 4minit dia charge RM0.50 adjkfidsgdsk tapi kalau guna 1jam hanya RM2! Okay still mahal avhfidjkmsl.


Bilik: SUDAH 3 MALAM TIDUR SEORANG SEBAB BARANGKALI SEBILIK DENGAN SECOND INTAKE PLEASE GIVE ME STANDING OVATION NOW T_T.


Status: Masih hidup dan ceria. Tidur malam memang nyenyak. I'd like to believe that ayat kursi dari satu sembahyang ke satu sembahyang yang melindungi saya dari gangguan-gangguan yang mampu membuatkan saya terkencing on the spot dan bulu kening tegak berdiri. Alhamdullillah. Doakan kejayaan saya lagi untuk malam ini.


Tandas: SUDAH 3MALAM MANDI SEORANG. Eh setiap malam memang mandi seorang pun. Mengada sengaja nak orang bagi standing ovation lagi.


Dewan makan: SEDAP DAN MENYELERAKAN KECUALI MALAM BILA TUKANG MASAK DAH BALIK LEPAS ITU BOLEH ORDER KUEY TIAO JE. Kalau panas takpe.


OhSoRandom: Okay kali ini takde gambar sebab henpon rosak. Ingatkan bilik berhantu bila tiba-tiba dia taip 1551515111515151 dengan sendirinya. Macam oh tidak kod apakah ini mungkinkah aku harus tukar ke bilik 1551515111515151 dengan kadar segera setalah mendapat petunjuk ini tapi di manakah bilik itu. Rupanya keypad rosak sebab selalu jatuh. ASSALAMUALAIKUM.




RINDU MAK!

145 comments:

  1. wahh. tdo sorang? for 3 days straight? kalo kat rumah, mende common la tu.tapi kalo kat hostel we shud give her standing ovation people! haha.syabas hanis! hope to hear more random updates from u. tc! :)

    ReplyDelete
  2. wah..jadi penghuluwati sementara tuu..

    ReplyDelete
  3. hello.. nice blog u have here.. I am juz wondering, how did u approach the modelling thingy for the first time? I've been offered numeruos of times but i dont have the guts to try .. :-)

    ReplyDelete
  4. be strong im sure u can do it!!!!! tahniah...bahagiakan duduk di sana? hehehehehehehe
    selamat belajar!

    ReplyDelete
  5. haha.
    kak hanis ske bg owg gelak.
    :D
    anyway,
    good luck fr u.
    (:

    ReplyDelete
  6. hahaha
    lawak 1515155151515 yang spontan

    slmat tahun baru 2009

    ReplyDelete
  7. belajar rajin-rajin-rajin. jangan main-main-main.

    ReplyDelete
  8. rindu mak?
    alaa kesiannyer dia...;p

    tido sorang jer ker?
    xpe xpe..lama2 biasa laa nanti..
    masa akak kat itm jengka dulu kan?
    1 semester tido sorang tau...;)

    lagi2 laa my room tu mmg tuk 2 orang jer..;p

    yang best almari, katil, meja study sumer kiter yang punya..hahhahaha..

    last2 member buat bilik kite jadi library coz bilik dorang bising..;)

    ReplyDelete
  9. hey Hanis, my 1st time leaving a comment here. seems like you enjoy ur uni life (i think!) hehe makes me tak sabar want to start my new sem in less than 2 weeks time! Happy advanced new year =)

    ReplyDelete
  10. wah~ jadi penghuliwati ye!~ congrats!~ :)

    ReplyDelete
  11. ngaaaaaaaaaaa
    hanis...kittens audi masih ada dan dibuka talian utk adopt tak?nak....

    ehehehehe...hati2 woooo tdo sorg,kalau ada yg geletek kaki tu wat watla ngigau n lari ke luar...huhuhu~

    solat n doa jgn lupa,hanis...
    mkn byk,mnm air msk byk2...(wah,ambik mandat membebel!)

    ReplyDelete
  12. ur super cute lar. =) i applaud myself too when i slept alone in hotel room for work purpose. yes, im 25 and still a scary cat. heh. so, i get what it means to be proud when being able to sleep alone not in our own sweet bed.

    *disebabkan saya sudah tua dan saya malu akan confession saya, i'm going to appear anonymous though i have a blog of my own. heh. =)*

    ReplyDelete
  13. is good tht u doing ok kat sana.. wow...penghuluwati eh? sgt rajen anda!!

    goodluck yer hanis!

    ReplyDelete
  14. wahhh. kak hanis da jadi budak U. weee~ utk tdur sorg tu mmg tabik spring lah kak hanis :DD

    p/s: semoga bergumbiraa

    ReplyDelete
  15. Hanis, Good Luck yeah!
    Clap clap clap!!!
    (siap standing la nih)

    ReplyDelete
  16. oh,lupa...
    kolej u takde wireless ke?
    beli broadband je la hanis..
    leh guna sampai pengsan..
    bile2,lam toilet pun leh guna...
    mcm mahal jek cc tu

    ReplyDelete
  17. Clap!Clap!Clap! Standing obviation untuk adik Hanis! Best tau duk hostel..Lepas tamat belajar u akan rindukan zaman duk kolej.Kalo boleh kekalkanlah duk hostel sebab bile duk hostel la kita akan blajar banyak perkara. Stand on your own feet etc.
    Good luck!!

    ReplyDelete
  18. ohho sy masa mula2 masuk U pun duduk di bilik sorang2 dengan koridor tingkat G yg sunyi. yg duduk di sebelah bilik hanyalah senior yg jd facilitator. lps tu bilik sy dipisahkan pulak oleh bilik fellow (yg kosong), pantry (yg kosong) & tandas (yg kadang2 kosong). ko bayangkan betapa secludednya bilik syyyyy

    ok hv fun with the univ life. i noe you will! xD

    ReplyDelete
  19. hahahaha ko mmg la suka bg standing ovation tak pasal2.

    takpe 2-3 bulan lg dpt la roommate tuh. sabar je laaaa

    ReplyDelete
  20. sangat berani..takut ok kalau kene tido sorang2..tempat br pulak tu..

    ReplyDelete
  21. Hahahaha..

    ya ya sudah ter'standing ovation' dah ni..

    siapalah yg akan jadi roomies Hanis nanti?..

    Kalau dia pernah baca belog Hanis, mgkin dia akan sawan sekejap..:)

    kalau dia x pernah baca belog Hanis,
    mungkin dia akan sawan juga sekejap..:)

    ReplyDelete
  22. ha!ha!ha!.. all the best & semoga survive tdor sorang2.

    ReplyDelete
  23. ya betul, ayat kursi merupakan pendinding daripada gangguan syaitan iblis dan jin ... kalau takut boleh panggil abg nizam , boleh tangkap masuk botol ....


    :)

    ReplyDelete
  24. wah! entri sedikit seram.
    mcm cerita one missed call pulak.

    glucks with campus life!sila jgn homesick lebih2, ya. nti takleh concerntrate blajo. takleh nak dpt 4.0 rata. =p

    ReplyDelete
  25. Omg the way you blog's damn cute! Again, you made my day babe. TQ! XD

    ReplyDelete
  26. eyh..okay la tu RM2 sejam..kt KL nowadays mane dpt dh those rates..
    and yupp, lucky cc kt bwh je! no need to "bersiap".

    *wink*

    ReplyDelete
  27. welcome to uitm segamat!
    -stigma-03

    ReplyDelete
  28. hahah sgt lucu lah kamu. hidup di asrama mmg akan rindukan mak. tsk tsk

    ReplyDelete
  29. ahahaha...

    xde ragging2 junior ke skang?

    x thrill la camtuh...huhuhu

    ReplyDelete
  30. Hanis!
    i teringat time last year, mula2 masuk university utk buat foundation bila baca your post ni.
    hehe

    ReplyDelete
  31. hhaha...gud luck hanis..ngidam nak baca belog hanis nih.macam tak caye je hanis dok kolej dan jadik student. Jadi penghuluwati lak tuh!

    ReplyDelete
  32. comelnyer kucing tuh..
    heheh..
    selalu baca ur blog n blog yang sangat comel..

    ReplyDelete
  33. hanis. Selamat jadi pelajar uni. Best belog awak. Akak link ya!

    ReplyDelete
  34. Good luck dear Hanis.Anyway,keeeeep on updating your blog tau!suka baca.Kelakar siot!heheh.

    ReplyDelete
  35. oiii hanisss!! haha... finally ada update

    kasi *standing ovation* dulu

    hahaha...

    good luck dengan life baru! ho yeah!

    ReplyDelete
  36. haha..menjadi pelajar mmg seronok n dpt rumate nanti lg menyeronokkan!wish u all d best!

    ReplyDelete
  37. Dear Hanis,

    Pernah duduk asrama ke? Hoho..bersedialah mengalami bermacam2 peristiwa seram dan ngeri whoohoo. Ok, maybe at my college that was kinda the case. Anyway, goodluck. Bee good and jaga solat. InsyaAllah anda dilindungi.

    P.S. Aisyuarai (forgive any spelling mistakes) probably rase forlorn kot.

    ReplyDelete
  38. Cuti new year ni boleh balik rumah kejap kan?hehe..sian dia, windu mak..

    ReplyDelete
  39. omg! i missed ur lawak selenge.haha. :p. glad that u're still alive. ahaks.

    ReplyDelete
  40. wow, being first to comment..nmpk sgt akak tak buat kerja skrg..asyik memblog aje..

    ok hanis..enjoy life di Uni..sok dah grad dh tak best..sebab beli kereta kena bayar sendiri..hemmm..

    ReplyDelete
  41. hanis ur so cute :) good luck dekat segamat belajar rajin2 huhu

    ReplyDelete
  42. Hope you're always doing good there Hanis!
    :)

    ReplyDelete
  43. hi, ops.. terjadi org 1st laks yg komen..heh!! salam singgah...

    i bru je follow blog u nie, dlm 1 bln lepas...tp i rasa beh arr follow blog u,ngn ayat2 u yg ceria lg menghibur kan..so i decided to follow ur blog..bole ek?!! heh...i add ur link ya, klu sudi exchange la link sy juga ye! heh! toche!

    ReplyDelete
  44. Yuhuu...!! i'm The first one 2 comment... Mmm..Apa nak komen?!! Ohhh... 2 hanis, becareful out there becoz hantu suke ganggu budak baru n SELAMAT TAHUN BARU!!! hehehe... part hantu jgn risau...Dah baca ayat kursi kan??

    ReplyDelete
  45. hi hanis saye baru terjumpa belog awak. awak bersekolah di mana di segamat itu? selamat tido sensorang!

    ReplyDelete
  46. RM 2 per hour is consider cheap already..my place its rm3 per hour..gila mahal ok.. -_-

    good luck in ur studies aight..study well and have a blessed new year!

    ReplyDelete
  47. baru2x duduk mmg rindu mak..
    apa2x pun selamat menjadi pelajar universiti..nikmati hidup universiti ini dengan enjoy!!!!

    pssttt...my friend said uitm segamat ni bbest dan tenang..tp...agak strict sikit..

    xpe blaja mana2x pun ok je..
    asalkan kita pandai bwk diri...
    n njoy the study!!!

    gud luck!!!!

    ReplyDelete
  48. salam hanis,

    hidup mesti enjoy!...tabah ya!

    ReplyDelete
  49. Happy new Year & awal muharram (better late than never la huhu)

    Ayshwarya rai convoy sorang g segamat dgn 4 kaki kot huhu tak sanggup tunggu lepas cuti

    ReplyDelete
  50. hope dat u can live the uni life.just sum few flaws to it.well,ders one thing good bout uni,dat is losing sum few pounds.well,i tink its gud 4 u.haha:D

    ReplyDelete
  51. Haha,penghuluwati yang berjaya :p Macam scary mary je tidur seorang2. Haaaa, jeng jeng jeng

    ReplyDelete
  52. Howdy Hanis! sbg silent reader blog u dan juge ex kolej Mutiara segamat, akak ingin mengucapknnnn.. bravo! sbb...
    pertama - berjaya ke univ;
    kedua - berjaya tido sensorang kt bilik; dan
    ketiga - berjaya atasi kerinduan to all insan2 tersayang..
    bravo! *dgn standg ovation*

    ReplyDelete
  53. hahahah babe i soooo missed you okay??
    have been calling you, tapi tak angkat, so i guess u must've been busy with orientasi.

    just dropping by to show some love.
    ich vermisse dich.

    -M!xxx

    ReplyDelete
  54. first to comment..! woot!!
    new reader ^_^

    ReplyDelete
  55. *sambil buat standing ovation*

    chills:)kalau jalan-jalan kat segamat wajib pergi jakel,okay. haha:D

    and btw, situ ada bowling, yang panas takde aircond tapi ada kipas.

    have fun:)

    ReplyDelete
  56. oh aishwarya hilang?
    *oke think positive 45x*

    dia round2x town selebret new yr je. rleks sis. huu.

    ReplyDelete
  57. SEMOGA KAU SUKSES KAT SANA YE DEK!!

    ReplyDelete
  58. ur blog is awesome!!!
    i loike ur random 'repekan!!!'
    hahaha...........

    im linking urs to mine~
    [berguguran hempedu limpa dan paru2 kerna ketawa secara melampau~!!]

    owh, smoger berjaya melawan malaun berwajah 'cantik'...

    hahaha

    ReplyDelete
  59. hi hanis..kita suka belog awak nih..just want to wish you luck in ur studies and your modelling career..nice to see someone with beauty and brain..take care kat segamat..

    ReplyDelete
  60. haha comel gila je :D
    ggod luck in ur studies!

    ReplyDelete
  61. dpt zamrud?? z212d?? not bad la dpt kolej sektor b.. kt ctu ok my peeps pn rmi..

    jadi new student mmg bz.. kne dok sorg? mayb sbb intake x brape rmi kot compare to badge akn dtg nnti Mm.. same goes here la, but my current campus at bndar mlk got wireless FREE :D

    congrats! and welcome to our community.

    ReplyDelete
  62. Happy New Year 2009 Hanis!!! Ooooohhhh you made me miss mee bandung in my kamsis (kampung siswa) last time :)

    ReplyDelete
  63. Hi Hanis. A. Hanis Afiq here wishing u all the best in ur studies. Remember there is no short cut to success. U gotta sweat it out and do it the hard way. Surprise u suka nasi kawah so much..huk huk!! Hope to run into u one of these days - Hsia Her Yam/ McD/KFC/Upwell or wherever...just to meet my namesake in person! Byeeee.-- Hanz Afiq.

    ReplyDelete
  64. hi hanis. suka baca blog hanis. hanis cantik sgt. blaja2 rajin tau...biar org kata hanis ni beauty with brains...huhu...take care

    ReplyDelete
  65. same.. i also rindu my mak. walaupun selalu kena marah sebab malas nak tolong kemas rumah . .. yela.. mane ada lelaki kemas rumah. kalau cuci kereta ok la jugak ... nampak la cool skit bila jiran2 tengok time pagi2.. haha

    ayam masak hitam@ kicap mak paling best.
    ur fuv food?

    ReplyDelete
  66. eh, dulu saya study di uitm segamat. jaga-jaga, kolej zamrud tu berhantu sikit. haha. no, really.

    ReplyDelete
  67. Hi Hanis!! happy new year!! wah sudah masuk college?!! i can't imagine being someone famous in a college yg sgt public pulak tuh!!
    take good care of your self.
    enjoy ur college life to the max!! it's once in a lifetime chance.muehehe..
    i know i did!!

    ReplyDelete
  68. Haha entry stil comel as usual.
    Happy New Year!

    And its good to hear ur still strongly attached with your religious side.
    Do keep it up!

    One Standing Ovation For YOU!!

    ReplyDelete
  69. lol. post yg sgt comel. gembira membacanya

    ReplyDelete
  70. ok lu memang luchu. dah tak sanggup nak jadi silent reader. 1515151515. oops.

    ReplyDelete
  71. i saw YOU..dekat uitmm..haha..time tuh you on da way da gi kesatria kot kalo tak silap...tp takkan nak tego lak..nanti u ingat i ni ur crazy fan ke ape..haha..u pakai baju mms biru tu..i was like..eh hanis zalikha..takde la tinggi sangat u eh..i lagi tinggi rasenye..

    ReplyDelete
  72. haha. geez. rindu zaman belajar. macam nak belajar balik je. all the best and have fun hanis.

    ReplyDelete
  73. good luck with your new UNI life hanis...

    study hard and play hard ;-)

    ReplyDelete
  74. ade orang suit suit tak?
    hiihi.

    ReplyDelete
  75. adakah sebab jadi penghuluwati yang garang maka kena tidur sorang?

    standing ovation utk fon yg dah nak putus nyawa. tak phail as blogger without pics ke?

    ReplyDelete
  76. kui2.ape la.xpe.blaja elok2 ye hanis.jgn nakal2.nnt antu kat kolej tu, suke kaco budk pmpuan yg nakal2 n x nak blaja tau!hanis baik...thats y die x kacau. but dun ever dare to try it..nnt kene kacau, histeria nnt.aiyok!

    ReplyDelete
  77. I admire your very positive attitude. i was in segamat the other day , ya rabbbiii, banyak nya lalats, makan nasi beringin pun tak lalu...

    chin up babe


    rudy

    ReplyDelete
  78. hye hanis...
    i'm segamat student also...
    tis sem going to be my last sem there..
    i stayin at intan college...
    zamrud dearest neighbour....

    trust me u going to be blast
    livin at segamat....
    (except pak guard i hate pak guard)

    welcome a board

    ReplyDelete
  79. Alahai anak omak...baru berpisah sekejap dah nak meleleh....he..he..he

    sian...awak ni kan hilang kucing kesayangan awak tu....takpe nanti mak awak beli la kucing baru..

    Selamat study lah...yer..

    ReplyDelete
  80. Glad you're enjoying life in UiTM Segamat so far. You'll get used to it soon :)

    ReplyDelete
  81. Percayalah, saya tengah menahan diri daripada keinginan menggumpal kitten fluffy itu ke dalam mulut.

    ReplyDelete
  82. hi hanis..
    bestnyer kolej kan? teringat zaman2 akak dulu, hanis kira berani la tu, sebab dah tido sensorang, mandi dalam bilik air sensorang, kalu akak, tobat, carik kawan jugak or maybe balik je dok di rumah... heheh.. jenis fenakuttt!!

    ReplyDelete
  83. Tau la saya umpama stranger menjadi creepy stalker u or wtv, tapi..i ni pompuan ye, takya risau... save it for ur peragut yg bakal baca surat tu. :)
    Ya allah i suke sesangatttt la blog u....kalau kate sangat kelakar pun tak sampai tahap kekelarannya.. LOL
    K pape pun, you take really good pictures...keep it up, ur like dynamite! :)

    p/s: I'm gonna link you alright?

    ReplyDelete
  84. Hanis, hope you are doing well in Segamat. (I tahu camne sbb i pun pnah duk hostel and study kat Uni)

    I suke bace belog u sbb kelaka. Hehe. Mmg u penuh dgn sense of humour.

    Hope you berjaya dalam semua segi. Education is very important, so x kire la kite belajar and amik bidang ape pn, insya-Allah kite akan bjaya jika bsungguh2.

    *Muke u ada iras2 Amy Mastura la sikit2*

    ReplyDelete
  85. zamrud? wah! same sector pulak. ptt nmpk u kat uptown that day. so, enjoy segamat. ;))

    ReplyDelete
  86. siapa suroh engkau dudok sorang sorang

    ReplyDelete
  87. ahaks... satu entry kena bayar rm2... takpe dapat duit dari google adsense...

    ReplyDelete
  88. uitm segamat, its a nice place. i used to go there dulu. amik apa, akaun?

    ReplyDelete
  89. how's unie life? (lol, besides the sleepin n bathin)

    mine flew in a flash.(byk sgt ponteng i guess)

    juz wondering, are u the type who enjoys intellectual exchange in the lecture hall?

    ReplyDelete
  90. hello hanis..

    u further study kat uitm segamat eh? dip or deg?

    because last sem i was there too..but this sem i transfer gie uitm kota bharu..

    tp i duduk luar..(sbb i amek deg kat sana) so u duduk kolej zamrud eh? my fren pun ada duduk zamrud, level 4..how abt u?

    well, wish u luck in segamat..=)

    ReplyDelete
  91. Wow its good to know u're still alive n kicking. hahahhaha. ok. happy uni days! :)

    ReplyDelete
  92. happy new yr hanis dear

    ReplyDelete
  93. nanti jgn luper singgah kedai kain jakel kat segamat, mana tau diaorg nak sponsor kain 1 kodi utk pengajian spnjg kat uitm... ngeh ngeh... ganbatte ne!.. rajin2 stadi v(*_&)

    ReplyDelete
  94. Waaaa kiyutnye blog ni, ..salam ziarah...kucing hilang?ala siannyer,..manala dia pegi ehh..

    ReplyDelete
  95. hai Hanis,,

    teringat ai punya kucen Name bewak.. dia ilang masa sy g ekspedisi Gunung Kinablu.. My mom said, "bewak hang p kawin lari ngan pompuan siam " sampai lama x balik and one day, his wife beranak kat balkoni.. mula2 xsuspek tu anak bewak.. tapi bila tgk serupa je pattern bulu dia hehe..

    Ehh criter pasai kucen plak..K hanis, ko jaga diri baik2 kat situ..Kena ready la kot2 jadi kes xde air nanti ye.. hehehe

    kelakor pasai HP ko tu..

    ReplyDelete
  96. tahniah! belog anda berjaya membuatkan saya sudi melepak dan membace dgn riang ^_- nice title pic!

    ReplyDelete
  97. good luck with university life!

    satu benda je yang i really hate about uni, air sejuk gilaaaaaaaaa! dah la kelas pagi2. menggigil lutut nak mandi.

    ReplyDelete
  98. Hi Hanis!! Just wanna wish you a blessed new year!! =D Hopefully can find you somewhere during MDG Season 2 haha... maybe some special appearance or something.. LOL =D

    ReplyDelete
  99. hi u!

    ritu anta my bro ke segamat.

    kebetulan kitorg smapai waktu zuhur, and ol jr sedang solat jemaah. so, after i solat, try gak cari u. hehe. konon cam nk tegur la kan.

    tapi tak berjaya.

    bukan jodoh. haha.

    btw, happy studying!!:)

    ReplyDelete
  100. Wah...hebat tak duduk di sana?

    ReplyDelete
  101. Good write up. Happy New Year. Feel free to visit my blog, mohdshaza@blogspot.com.

    ReplyDelete
  102. Tahniah atas aktiviti perseorangan anda..sangat tak best bilik sorang2..ey, pinjam iron malam2 b4 tido ye..jangan pinjam pagi2 buta..annoying.

    ReplyDelete
  103. hehe... 1551515111515151?

    5151 tu 4 digit terakhir I/C I :p

    ReplyDelete
  104. nak exchange link x??klau berminat email aku kat sini hafisha2@gmail.com

    ni blog aku

    http://hfzkhazali.blogspot.com/

    ReplyDelete
  105. hi hanis.. eventually my sister in law pun belajar kat uitm segamat.. n ari tu masa daftar sem baru ikut menghantar adik ipar ni ke kolej intan.. klu tak silap ler.. mencari la jugak kelibat hanis zalikha tp hampa la plak.. jangan kata kelibat, habuk pun tarak :)

    ReplyDelete
  106. ah

    kamu busy,.. dah lama post pun masih tiada kommen yang di approved

    alah hanis

    belikan saja handphone baru. saya yakin uwang iklan dan advertorial sudah cukup kan!

    hey.. enjoy the college btw.. new experience. i was missing my mom too for the first 3 months when i was in the UK. first time alone in a foreign land is not fun. my mom packed me 3 super packs of Meggi. By the end of the 3 months i was down to my last Meggi. One day i was really hungry but i WONT open last pack of Meggi because i kept seeing my mom packing them into my huge luggahe while saying

    "abang kalau lapar makan meggi ni tau.. kalau dah habis just call mama nanti mama hantar lagi dari malaysia"

    wowow.. berair mata then and there. kesian dengan mama. tak sangup suruh mama pack more meggis for me. So the meggi was never eatan. I still have the meggi now. Its 10 years past its expiration date. i kept it in a box. if i saw the pack today i would cry a bit because i now realised how wonderful my mom is. She is just the most awesome human being I ever met. tak berani naik suara dengan mama lagi. rasa macam neraka je kalau mengamuk dengan mama.

    yeah soppy....... but its the LITTLEST thing yang buat kita teringat pada parents kan. masa duduk dengan diorang macam taken for granted. so i guess college life will teach you to appreciate what we have and what other people dont have

    sobs

    thanks mom.. thanks dad!

    ReplyDelete
  107. wooo...

    u will become an actor soon..

    tahniah n gud luck hanis...

    hope u become a big star one day..

    suport u....saport momok the movie..

    hehehe...

    ReplyDelete
  108. uitm segamat isnt that bad.

    good luck.

    ReplyDelete
  109. Ah, sudah pergi Segamat, tak boleh nak buat interview face to face dengan Hanis.

    ReplyDelete
  110. Assalamualaikum.. Hanis, saya sebaya je dgn awk. tp sy kt mtrik la.. matrik phg. mmg agak jauh kut dr rumah kt slangor. btw, duk asrama mmg cenggitu.. takutla, rindu mak la, sy penah skali je nanges sbb rindu mak HOHO. pastu slalu tepon bliau hari2. hehe. so, jgn risaula, gud luck ya in your studies!!

    ReplyDelete
  111. all the best in ur college life!

    ReplyDelete
  112. assalamualaikum,
    just dropping bye. noticed that you masuk UiTM. good luck studi. I'm linking you to my blog. Zai Jian.

    ReplyDelete
  113. beb! guess who? aku tau dlm hati ko ade gak an terase betape bosan nye segamat nih..?? nak nak hari ahad? lagi satu saje je nak kantoi kan.. heheh.. memang la ko dok sorang dlm bilek but bile malam menjelma ko datang betandang bilek orang kan?? hahah... anyway just wanted to say is fun being a friend with you even though kite br kenal just a week but remember mase mms?? haha best gile walaupon mms tuh bodoh gile.. (heh get it?).. hope we can be friend sampai bile2.. okeyh.. babai.. see you esok!

    ReplyDelete
  114. where hav u been hanis?? been seeing "0 comment" until today! must be very bz there. hehe.. take good care girl!

    ReplyDelete
  115. la kelakar la ko ni hanis..comel gila laaaa.

    ReplyDelete
  116. please follow my blog....blm ramai yg tau my blog is available sdh...belog ko ni sold out dah...hehehehe!!!

    ReplyDelete
  117. hey sweety hanis..Just want to say hi to u ^^
    although i dun understand this post ..but still support u ^^ MDG season is coming ...will you blog about it too?

    ReplyDelete
  118. hello there.nice blog u have here.seriously.u're a model tp sempoi habis.

    n u're in segamat?course aper?
    congrats n welcome to the real world.

    ReplyDelete
  119. im just a constant blogs hopper..n i found ur blog tru ehchah..
    u're in sgmat???
    hahahha
    welcome to the jungle!!
    i hate staying here in uitm!!

    ReplyDelete
  120. panjang betul name ur cat. memang sedih bila kucing kita lari. its ok, find another cat :)

    ReplyDelete
  121. sis just wan to ask..u something, coz i pun minat nak jadi model terkenal macam u gak??? emm bls ekk.. sapa tau saya leh jadi mcm sis gak

    ReplyDelete
  122. s'pose dat u have a new roomate already... :)

    ReplyDelete
  123. huisssyo byk giler komen ko dpt. pass la kat aku sejibik haha
    haha kantoi g bilik org lain..hehe..ala biase ar.kalau dah takde rumate msti la boring dok sorg.
    pape pun have fun! jgn lupe update

    ReplyDelete
  124. FUYO AKU DAH ADE BLOG. tapi aku taktau nk explorace.

    ReplyDelete
  125. hanis!
    kakak saya suruh tanya ni..
    hanis duk kt bukit jelutong ke?
    kt mana?
    kakak saya bru pindah kt bukit jelutong..
    dia yang beria2 suh sy tnya..
    huhuhu

    ReplyDelete
  126. huhuuh....hostel biasanya ada cite yg 'menarik'...

    mlm2 hari la...
    :D

    ReplyDelete
  127. Mak datuk banyaknya peng'komen' di blog Hanis ni..
    Saya dah lama tak singgah sini.. Memang terkejut..

    Mesti seronok belajo kat segamat ek.. Belajo baik2..

    ReplyDelete
  128. hi, i'm selling coach bags and some stuff..have a look-see..thanks

    bagsladyhere.blogspot.com

    ReplyDelete
  129. Eh, universiti kat Segamat tu, UITM? (betul x? ke Uni lain)...

    waaaa..proud to be UiTM (kalo betul UiTM).

    Universiti aku dulu gak tu (kalo UiTM)...

    Penghuni Kolej Taming Sari, Tahun 2001 to 2004 (kalo UiTM lah yg Dimaksudkan tu)..

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!