Wednesday, February 11, 2009

Kakak jual Nasi Ayam yang rupanya boleh melawak

Petang Selasa memang ada bazaar (ceh asal nak panggil bazaar taknak panggil pasar sekarang) dekat luar UiTM. Bazaar (ceh asal nak teruskan je panggil bazaar taknak tukar2 lagi), haha diam annoying kalau nak cerita asyik nak ceh ceh bazaar pasar. Okay apa tadi nak cerita? Ha dah lupa kejap kena tengok tajuk balik. Ha! Okay start perenggan barulah baru semangat nak cerita balik.


Saya ada sekumpulan kawan yang sangat unik. Unik bukan sebab Shifa suka kumpulan U.N.I.C, tapi sebab diorang semua sama course dan sama class, kecuali saya. Tapi sebab tarikan kimia yang kuat, kami selalu bersama. Kumpulan U.N.I.C eh eh, kumpulan ini terdiri daripada Ain SAB 117, Hawa Nafsu dan Shifa Si Pemakai beg Marc by Marc Jacob fake. Haha. Okay tak lawak.


Nak dijadikan cerita, setiap petang Selasa, kami akan ke pasar Selasa. Kami selalu pergi petang-petang sikit supaya tak ramai orang, ceh padahal nak tunggu gerai Tau Foo Fa buka baru pergi. Kami pun berjalan berkumpulan singgah menyinggah tawar menawar hidu menghidu. Eh kejap, tawar menawar pernah ke weh, beli Milo tawar pernah ah, banyak kali pula itu. Sedang control muka bajet hotstuff (NI HAWA JE EH), tiba-tiba saya terasa sandal saya dipijak lantas talinya putus seperti tali tas tangan nenek saya yang diragut putus. Bila saya baru nak sumpahseranah pandang belakang, mata silau melihat rupa-rupanya kawan sendiri yang memijak sandal ku (silau, sila teka siapa, mestilah Ain Si Pendakap Gigi). Kami pun gelak-gelak kejap sambil pikir apa nak buat. Gelak-gelak lah dulu sebab dah tatau apa nak buat, takkan tali sandal putus nak teruskan cari gerai Milo tawar, haloba gila. Maka kami pun cari tempat duduk yang terdekat, sila jangan bayangkan muka Hanis seret kaki nak pergi cari tempat duduk.


Sejurus kami terserempak gerai Nasi Ayam berkerusi, kami pun tanpa segan silu duduk di situ dan buat muka macam nak jual sekali supaya dia tak perasan ingatkan pekerja jugak. Ain yang rasa bersalah pun pikir-pikirkan solution nak selesaikan masalah ini, yelah takkan nak seret je kaki, dah lah nak pergi sampai hujung pasar, kalau boleh nak jalan sampai papan tanda susur ke UiTM Segamat 500m.


Ha sambil kitorang tengah duduk itu tiba-tiba...

Scene: Tepi gerai Nasi Ayam.
Prop: Mesin asap.


Hanis: Weh macam mana ni? Takde jual selipar ke kat pasar ni. Hish teruknya pasar ni, sandal tak jual, pelampung lagilah. Kalau aku boleh buka gerai kat sini, aku bukak Gerai Selipar Hanis.

Ain: Haha bodoh kau. Weh sorry ah beb, aku rasa bersalah sangat.

Kakak Jual Nasi Ayam: Adik, adik ni model eh?

Hanis: HA?! MODEL? APE TUH? *selalu buat bodoh macam ni, pastu tuduh orang sebelah yang model atau buat2 cari sekali, mana model mana??!*

Kakak Jual Nasi Ayam: Eleh adik ni model kan?

Hanis: Eh ye ke? Mana kakak dengar ni? Salah orang kot.

Kakak Jual Nasi Ayam: Eleh takyah lah adik, akak tau lah adik ni model. Ada orang cakap.

Hanis: MANA ORANG TUH MANA? Okay lah ngaku jelah, penatlah berlakon bodoh, dahlah dah memang bodoh jalan seret-seret.

Kakak Jual Nasi Ayam: Ha kan betul. Asal tak pakai High heels?

Kumpulan U.N.I.C: *TERGAMAM*


Gambar Hiasan.



Haha model je kena pakai high heels lah pergi pasar? B.A.I.K.L.A.H.


OhSoRandom: Minta maaf kalau anda pernah terdengar suara garau semulajadi saya menjerit WOI. Sebab kalau nak naik bas tolak-tolak himpit-himpit sampai keropok pedas dalam beg boleh jadi sambal, saya memang kasihankan kawan kecil saya, Hawa.



48 comments:

  1. kalau model, pakai selipar jepun lagi kool.

    ReplyDelete
  2. masih ada bazaar kat luar tuh??
    dulu time puasa jerk ada..tp bukan kat luar tp kt dataran tuh..

    ReplyDelete
  3. wei..apa sudahnye selipar kau tu? jadiknye, kau balik u tu seret kaki jelah ye hanis? kwang kwang kwangggggg ;P

    pasni kau kene pastikan setiap petang selasa pakai high heel ok. kau model. perlu diingat!

    ReplyDelete
  4. err...kakak tuh melawak ke menyindir??? more to menyindir jer....

    ReplyDelete
  5. it's official now Hanis.. you are famous! the true gauge of popularity is when even pasar malam people recognise you.

    Miley Cyrus might be famous tapi pakcik jual jagung bakar dan tau fu fah tak kenal dia. so dia gagal! kamu lagi femes dari Miley Cyrus!

    yeah! congratulations!

    ReplyDelete
  6. OH LUPA NAK CERITA KESUDAHAN. Kesudahannya, Ain si kesayangan pun, tukar sandal dengan I, dan dia menggunakan getah rambutnya untuk hold tapak dengan kaki MACAM DALAM CERITA SEPI. Haha sayang gila Ain. Ain kalau kau baca ini, nanti petang aku datang bilik kau makan cereal sebelum pergi perjumpaan mega kelab rekreasi.

    ReplyDelete
  7. aiyoo orang cantik tp sandal putus jalan terheret heret... jatuh saham weyh, jatuh!

    benteng masih wujud tak kat uitm segamat ni? XD

    ReplyDelete
  8. baru laa thu ending citer psar mlm tu..
    hihihi;))
    anyway bju kait wrna hijau tu sgt chantek..
    lgi2 dier wrna hijau..
    omg!!
    its so cool..
    wee:DD

    ReplyDelete
  9. ok.. yang paling tergamam ialah bila hanis lupa nak buat penutup..

    ingat nak tergamam sekali dgn U.N.I.C tadi.. haha..

    **btw.. sy suka sangat cara anda-si-selipar-putus-menyeret-kaki menulis... teruskan menulis.. =)

    ReplyDelete
  10. huhu..
    mmg la ko ni hanis.
    btw, si abon bawak lagi ke bus or honda hitam bak kebau bajak tuh lagik?

    sayang gak kat ain. best dpt kawan cenggitu.

    ReplyDelete
  11. hehehehe, kalau gitu model kena pakai high heels sepanjang masa...

    ReplyDelete
  12. u are super funny la

    happy valentine hanis

    ReplyDelete
  13. HAHAHA...

    apa la akak tuh,bukan nk bagi pinjam sandal ke apeke kan...

    Wah baek hati sguh si AIn tuh.

    Kem salam dia ea..

    =)

    ReplyDelete
  14. You're definitely one of the funniest bloggers I've ever known! ;) Love all your entries. Keep on writing, babe!!

    ReplyDelete
  15. hanis saya sangat sukakan awak hihihihi

    ReplyDelete
  16. hak hak hak..


    adoi......

    dia tak biasa kot tgk model.. yg pakai sandal sahaja..

    tak tgk kasuk akak tuhkag?

    ReplyDelete
  17. akk jual nasi aym yg dr benteng ibu tu, sedap!
    lain kali, kaki ayam je g pasar..baru la btol2 feel supermodel..haha..

    ReplyDelete
  18. Apa agaknya respon akak jual nasi ayam tu bile bace post ni ek? heee.. =)

    ReplyDelete
  19. anis, hahaha
    kantoi, makck mmg power gila. boleh tau u nie model.
    so, next time. You pakai baju 'i am a model sure org kata u bukan model.

    ReplyDelete
  20. hahaha..lawak plak post ko kali nie eh!..

    Seret Selipar Dkt Pasar. Dah Mcm ayam makan petang..hahaha...

    waa...rindunye ngan UiTM Segamat!!!
    (biler mase ada pasar kat luar tu eh?)

    p/s: Pinjam jek kasut boot komander Kesatria tuh!, dia bukannye pakai petang selasa, diorg pakai petang Khamis jek!.

    ReplyDelete
  21. Xpena nmpak pn u kt 'pasar' Uitm tu..huhuhu

    ReplyDelete
  22. pasar malam hari selasa..
    lama dah tak pergi..
    ada satu pak cik dengan isteri dia jual kebab..
    sedap kebab tu...
    rindu plak nak mkn kebab pak cik tu..

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. agaknya macik tu silent reader hanis kut.. hehe..

    ReplyDelete
  25. hahaha mesti dalam scene ni kau bayangkan aku ada sekali (JANGAN MALUKAN AKU NANTI ORG IGT AKU PERASAN, PADAHAL KAU YANG BAGITAHU BEGITU, MENGAKU SEKARANG) bestnye. aku pun ada pasar. bukan dekat depan fudkot je. tapi dekat academic courtyard pun ada weh. amek kau sekali keluar kelas depan tuh orang sedang buat announcement bebola ikan rm1 5 batang mesti kau terus teruja pergi pasar terlupa ada kelas seterusnya. dahlah ada jual selendang weh lepastu aku pura pura tidak mahu tengok ah nanti orang kata aku sebok nak beli selendang deka situ hee hee.



    susah lah macam ni kau. terputus sandal pun kakak tu nak tegur. padahal nak mintak autograph, lepasni sila buat buat putuskan tali bra.

    ReplyDelete
  26. hahaha mesti dalam scene ni kau bayangkan aku ada sekali (JANGAN MALUKAN AKU NANTI ORG IGT AKU PERASAN, PADAHAL KAU YANG BAGITAHU BEGITU, MENGAKU SEKARANG) bestnye. aku pun ada pasar. bukan dekat depan fudkot je. tapi dekat academic courtyard pun ada weh. amek kau sekali keluar kelas depan tuh orang sedang buat announcement bebola ikan rm1 5 batang mesti kau terus teruja pergi pasar terlupa ada kelas seterusnya. dahlah ada jual selendang weh lepastu aku pura pura tidak mahu tengok ah nanti orang kata aku sebok nak beli selendang deka situ hee hee.



    susah lah macam ni kau. terputus sandal pun kakak tu nak tegur. padahal nak mintak autograph, lepasni sila buat buat putuskan tali bra.

    ReplyDelete
  27. AHA!!
    aku gne k.sapika pnye akaon..
    sengal je pulish citer2 cam nih kat blog kau.. kau tipu! x dtg pon blk aku mkn cereal!! kekhekeh.. woi ngantok seyh..aku tido dlu..

    btw,
    ( kalo x tulis sab117 x bole kan?)

    ReplyDelete
  28. errrk ape ke bodo sangat kakak tu nak suruh pakai heels kat tengah pasar2..adoiyaaaiiiii...

    seksi wat pakai sandal...look nice yet pretty yet cute...

    apolaa akak ni..tgk occasion lew nak pakai...bukan main sauk aje...errgh..sori teremo laks..ahaks

    ReplyDelete
  29. Ahha. Hawa!! Hawa mcm kwn i tapi dah pindah pergi Uitm Segamat. Hawa dengan azfar dua2 tinggalkan i eh tinggalkan MSU 4 segamat. tsk tsk tsk

    hawa hawa azfar azfar eh hanis hanis

    ReplyDelete
  30. milo tawar dan pasar malam mmg synonymous kot..

    ReplyDelete
  31. milo tawar dan pasar malam mmg synonymous kot..

    ReplyDelete
  32. bunyik macam perli je...

    hahaha...

    tapi thats hot (sila pronounce style paris hilton) gile gedik...hahah( ye sy tau mender nih dah lame)

    lol

    ReplyDelete
  33. high heels. lawak gle nak mamps. haha. adoi. lawak2

    ReplyDelete
  34. kisah sedih selipar di pasar mlm yang gelap-gelita...
    :D

    ReplyDelete
  35. ya allah...kelakar...
    serious kelakar...

    ReplyDelete
  36. sptt nye tanye beliau, model tue ape? boleh dpt duit beli slipar?

    ReplyDelete
  37. hahahah!
    tak boleh bla lah..
    nk g pasar pn pakai high heels,
    tersadong kang, masok le kau dlm kawah2 tuh..
    haha

    ReplyDelete
  38. serunuk gilakan pergi pasar malam dengan kawan2..

    hey2..makcik jual nasi ayam tuh mungkin orang kampung..pemikiran dia model=high heels..maafkan dia.

    ReplyDelete
  39. haha gila tak bleh blah kakak nasi ayam tu!

    ReplyDelete
  40. hahaha.. this story is so funny!! keep on blogging ye.. u make my day sometimes.. :D

    ReplyDelete
  41. hahahaha.. kem slm kat akak tu.. mmg lawak, lagi lawak dari hanis zalikha.... muahahahhaha

    ReplyDelete
  42. Biar benar bebi pegi pasar malam pakai tudung? woi korang kalau outing memang kene pakai tudung ke? hahahaah gile fake siott!! eh.. ni citer pasal sliper putus kan.. eh kaklong tak caya ar bebi meluahkan kata-kata seperti "aku rasa bersalah sangat" haha.. bebi ko memang poser a duduk segamat tu!

    ReplyDelete
  43. paaki doc martens pergi pasar la hanis. yang tinggi samapi lutut punya.haha~

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!