Friday, April 24, 2009

Saya minta kerjasama anda


SAYA NAK MASUK PERADUAN BIBIR MENAWAN JUGAK!


Tak kisah lah bibir sebenarnya menawan atau tidak, tapi dengan pegilat bibir dan gincu, segalanya mungkin. Ceh ceh. Sebelum itu kita akan memfokuskan kepada betapa kusam dan pudar wajah kita tanpa pengilat bibir (lipgloss).

Solekan minima dan tanpa pengilat bibir = BURUK KUSAM BOSAN

Muka teruja dengan pengilat bibir baru beli tidak dapat diselindung lagi.



Buka elok-elok, kalau tak suka boleh pulangkan.


Pakai elok-elok, jangan termakan walau bau macam tembikai.



Hasilnya, inilah gambar muka saya dengan harapan bibir menawan yang anda perlu undi, sebab kalau anda tak undi takkan menang sebab bibir memang tak menawan tapi nak masuk jugak, tekad.

HAHAHA UNDI WEH JANGAN TAK UNDI.

IM SERIOUS.
Gambar lain selepas berpengilat bibir tapi tak boleh nak submit untuk pertandingan:

1.SEBAB BLUR



2. SEBAB MENGARUT MUNCUNG-MUNCUNG GELI I




3. SEBAB BILA SENYUM TERUS TAKDE BIBIR MAKA
TAK VALID NAK MASUK PERTANDINGAN BIBIR T_T




OKAY DAH TUGASAN ANDA SEKARANG ADALAH PERGI WEBSITE LIPICE DAN UNDI HAMIS SI BIBIR TAK BERAPA NAK MENAWAN INI. Okay fine, since gambar kena ada produk Lip Ice baru boleh, saya submit gambar ini.


Eh tak. Bukan gambar yang ini. Nak tahu gambar apa, silalah ke sini. Untuk cari gambar I, hanya type haniszalikha@hotmail.com dekat search engine website tersebut. Tolong undi ya *buat muka kesian bibir nipis*!


Hadiah yang ditawarkan sangat pewit pewit.
Tempat pertama dapat jadi covergirl Remaja, dengan Lisa Surihani! Produk Lip Ice bernilai RM500! Bekalan majalah Remaja selama setahun dan RM3000 tunai weh :’) P/s: Nak baca blog/diary Lisa Surihani, boleh cekidaud website itu. Semua pasal projek filem dia, makanan kegemaran, penggambaran iklan dan lain-lain.

Tempat kedua pun best, menang jadi Miss Popular dapat difeature dalam Remaja juga selain menang produk Lip Ice RM300, bekalan majalah Remaja setahun dan RM1000 tunai :)

10 finalist lain jangan emo, dapat juga masuk majalah, produk Lip Ice RM300 dan tunai sebanyak RM500.

ADA HADIAH SAGUHATI JUGA (cermin comel untuk letak dalam tas tangan dan dua perisa Lip Ice!) Teringin tak nak sertai? Teringin kannn. Join weh, tapi jangan lupa undi I juga :D UNDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!

112 comments:

  1. done!da pangkah u dah hanes oi.hehe

    ReplyDelete
  2. hanis2

    asal yu ta tarok gmbr yg yu tgh pakai itu pengkilat bibir tuhh.

    ReplyDelete
  3. haloo hanis!

    hahaha~ mintak tolong vote yer?boleh sajer...

    pastikan bibir anda dijaga dengan baik sekali supaya bila anda menang dan bila photo bibir anda diambil, ianya tidaklah hodoh...kan kan???

    sy dpt bayangkan hanis bersama dgn lisa mejadi covergirl remaja...sure tergugat iman lelaki-lelaki apabila tgk bibir anda berdua...hik hik~

    btw, saya suka sangat baca blog hanis!!! tp be4 this silent reader je..now, i'm following your blog!!

    ReplyDelete
  4. ramainya kontestan. akan vote inshaAllah. gudlak.

    ReplyDelete
  5. hopefully u will win!!

    u got da style!

    ReplyDelete
  6. Im going to vote u sistaaa! =)
    kakakkkkk!!!
    ara ada tgk tv,
    estee lauder ngah cari model.
    ara masuk website dia, tp xde plak ckp psl tu!
    klau pencarian model tu benar2 ada!
    kakak join taw!!!

    ReplyDelete
  7. woot woot.gud luck hanis.tak menawan pon xpa asal ada muka mcm porcelain doll =)

    ReplyDelete
  8. sebelum komen nak gitau dulu..
    saya pendatang baru ke dalam blog anda..so lepaih ni, akan dok selalu lalu lalang so..salam!
    ^__^

    ho ho! klu nak hantar masuk bertanding (dah hantar dh pun kan?) rasanya gambar yang dok tengah teruja ngn lipstick tu terbaaiikk! hahaha..klu boleh edit sikit gambar tu lagiiiii laa terbaik!

    apa-apa pun..good luck!

    Sekian,
    A.L

    ReplyDelete
  9. my buddies at the back said this

    "kalau bagi free kisses then we'll vote for you"

    as for me.. cannot vote. bole vote untuk isteri tercinta sahaja. nanti teruk saya kena belasah!

    ReplyDelete
  10. my buddies at the back said this

    "kalau bagi free kisses then we'll vote for you"

    as for me.. cannot vote. bole vote untuk isteri tercinta sahaja. nanti teruk saya kena belasah!

    ReplyDelete
  11. my buddies at the back said this

    "kalau bagi free kisses then we'll vote for you"

    as for me.. cannot vote. bole vote untuk isteri tercinta sahaja. nanti teruk saya kena belasah!

    ReplyDelete
  12. eh malu nyer...baru jumpa..sudah vote

    ReplyDelete
  13. dah sudah... kalau menang nnt jangan lupe aku oke.

    ReplyDelete
  14. hanis, dah vote. nanti bagi share rm3000 tau. haha. good luck dear!

    ReplyDelete
  15. bibir saya agak menawan. tp dh tak berape remaja. maka rasanya tak layak juga. huh!

    ReplyDelete
  16. voted!
    hanis, ive linked your blog dah lama tau, jangan marah ya?
    silent reader je before.
    voted for you masa mdg tapi eee geram betul si cindy tu menang tah apa2 $^%%^&$&.

    hehe. btw mesti kesian org lain tade can la nak menang contest ni :D

    ReplyDelete
  17. ...gurlz, bibir kamu seksi...
    ...jelezzz wooooo...

    ...natural colour lg wat seksi...
    ...hope u win d contest, gud luck =D...

    ReplyDelete
  18. hanis deary,

    i dah vote u!

    two vote tau!weeee~~~

    ReplyDelete
  19. INILAH SEBABNYA KENAPA SAYA SAYANG ANDA SEMUA DAN SELALU MENGUPDATE BELOG DEMI ANDA. Ceh padahal takde ape nak buat, belajar malas. EH TAK TAK. BELAJAR RAJIN. *sedar mak sedang membaca ini.

    ReplyDelete
  20. OH MY PATRICKING GOD, *kenapa aku cipta patricking god sekarang, COMEL COMEL COMEL SEBAB KAU BUAT LAWAK BIBIR NIPIS MACAM HAMZAH BODOH KAU KETAWA TAKNAK COVER PULAK AKU TERINGAT LAWAK BIBIR NIPIS, tsk. yes, i will vote you, MACAM BIASA LAH KAN SI NENEK BRUTAL NI JUGAK YANG AKAN VOTE KAU DALAM PERTANDINGAN2 MASA LAPANG NI.

    ReplyDelete
  21. good luck, hanis!

    oit..oit...jgn x study!

    ReplyDelete
  22. done!!

    duk berangan sorang sorang,
    dah dah p study sekarang!!!

    ngeee

    ReplyDelete
  23. eh dik, tak masuk estee lauder model search ke?

    ReplyDelete
  24. hey there hanis!im ur silent reader btw and ive link u.hehe..
    i just join the contest lastwk and i saw ur pic.Eh HANIS ZALIKHA.*reaction*
    mari kita sama2 kalahkan sume org!haha..padahal posing biase je.
    good luck!

    ReplyDelete
  25. i dont understand.

    i cant type even a single alphabet kat search engine tuh..

    how come..

    no worries.akan cube laen kali =)

    ReplyDelete
  26. eheh..
    t kamu kena belanja saya..



    dah..dah undi banyak2!

    ReplyDelete
  27. Okay,honestly speaking,i dont see the difference between the before and after pics.camera patut lebih dekat dgn your lips.so that when people look at your pic,orang akan lebih drawn to your lips.if they are drawn to your lips,your lips is the winner.

    unless bibir tu pelik semacam ke,terbalik ke then thats a different story la.

    ReplyDelete
  28. kirim salam kat lisa surihani tau..

    ReplyDelete
  29. asal gue tengok cam sama je bibir tu.. samada pakai atau xpakai lipgloss tu, ur lips tetap berkilattt.. ke memang ur bibir ni adalah terbaek dari ladangggggg?!! ohhhhhhhhh no!! ok u boleh masuk peraduan bibir tcanterk peringkat dunia.. saingan angelina jolie ni.. pehh! zzzz

    ReplyDelete
  30. agak2 berapa ribu vote yang diperlukan? dah habis alamat email dalam address book dah digunakan. erm.... hihihi (takde keje jugak ni). malas itu best!

    ReplyDelete
  31. okeh dah pangkah hanis.

    goodluck

    ReplyDelete
  32. vote sy sekali ye...hihihihihi

    ReplyDelete
  33. eh eh!!
    hanis

    kl sy pkai lipice 2??
    ape kuhmen anda pula??
    hehe
    ;p

    ReplyDelete
  34. di cnie..
    sgn bngge dan angkuhnye!!
    sy mngundi kamu..
    mne kotak undi??
    waaaaaaaaaa!!!

    ReplyDelete
  35. da vote da sebelum u buat entry nie.
    nak masuk tapi takus hamis kalah.
    ;p
    gurau je..

    ReplyDelete
  36. walaweeiii zoom ler bibir basah basah embun tuu! tkpe bibir nipis. bibirrr jowo ler katakan... mungil tenan! haahhaahha...

    ReplyDelete
  37. hi Hanis,
    Thanks for accepting my invitation.
    Vote u already.If you win send my regards to Lisa Surihani from Lisa.Hihihi ;p

    ReplyDelete
  38. okeh! sekarang jugak saya pergi vote!! Zasss!

    ReplyDelete
  39. hye anis...puteri here...camner nk follow ngan u nie...ssh la..g 1 cmner nk vote u puas i cari i xjmpa pun.....
    just follow me at princessjersidd.blogspot.com
    sorryla i xpndai sgt bab blog nie br nk blajar...

    ReplyDelete
  40. kalo saya vote bole dpt kek coklat percuma x hehehe

    btw dah vote pon..

    gud luck :)

    ReplyDelete
  41. mana aci dia ni..

    muka sebelum : tak senyum
    muka selepas : menyum meleret

    hahah..ni skill mcm iklan pencuci muka la ni..tak pun iklan fair n lovely. hahaha... propaganda.

    tapi tak jelas nampak beza pun bibir pakai n tak pakai gloss?? maybe kaler pink tu tak berapa jelas kena flash kamera??

    ReplyDelete
  42. eh tanya skit..vote diri sendiri ke? hahaha..

    ReplyDelete
  43. aku rasa kalau aku tak undi pun kau boleh menang.
    tapi aku ter-undi jugak.

    ReplyDelete
  44. chaiyo....chaiyo untuk final....

    ReplyDelete
  45. Hi there Hanis !
    I've voted for u...
    Good luck girlie !!!

    ReplyDelete
  46. hanis,
    i rase cam cnfirm je u menang.
    i dah bayangkan u jadi cover kat remaja buat bibr muncung smbil kepit lipice ouh.

    (:

    ReplyDelete
  47. Uolz...coverina skit tepi2 bibir tu dgn bling2..hitamm. Pastu baru leh I vote..hihi.

    Whatever..vote la jugak. Jaga bebaik bibir ekkk...hihi...Undi saya kepada anda adalah :

    Ratu Bibir seksi sedunia.. kaloh Angelina Jolie..pasni Angelina gulung tikar la uolz..

    ReplyDelete
  48. mcm nak join tp saingan terlalu hebat maka x join.

    ReplyDelete
  49. "OKAY DAH TUGASAN ANDA SEKARANG ADALAH PERGI WEBSITE LIPICE DAN UNDI HAMIS SI BIBIR TAK BERAPA NAK MENAWAN INI. Okay fine, since gambar kena ada produk Lip Ice baru boleh, saya submit gambar ini."sape HAMIS nie?hehe~
    ape2 pon, sy psti undi utk HAMIS Si bibir tak berapa nak menawan nie..hoho~

    p/s: kim slm kt lisa surihani ek..ahaks!!

    ReplyDelete
  50. Salam.

    Hanisssssssss .... akak dah vote untuk Hanis. Seriuosly akak nak Hanis menang dan jadi cover dengan Lisa Surihani. Akak nak Hanis jadi lagi famous dari Lisa. Akak tahu Hanis Boleh ! Go Girl ! Go Hanis ! You can do it Sayang ....

    ReplyDelete
  51. Voted!! Gambar Hanis tu boleh guna balik time contest glowing skin atau contest rambut menawan pulak.. It's perfect.. :)

    ReplyDelete
  52. u deserve it sayang.
    akak dah vote utk hanis! :D

    ReplyDelete
  53. OKAY I COULD REALLY FEEL THE LOVE NOW. Haha thanks everyone. But dont be too sure, sebab I dont think its based entirely on votes alone tahu. Sebab dia siap suruh cipta slogan and all. Hmm I wonder. TAPI TERUSKAN MENGUNDI GUNA SEMUA EMAIL ANDA *tamak habola. omg comel habola instead of haloba.

    Mana ada propaganda, cuba tengok teliti2, sebelum pakai lipgloss telah senyum meleret sejurus memegang pek lipgloss. Dan ada juga attempt muka vouge (masam) selepas pakai lipgloss, so dakwaan selepas pakai lipgloss terus senyum itu sangat tidak kukuh. Kita jumpa di court. *teringat phrase "NAK RACE?!KITA RACE KAT TRACK" haha.

    Haha kakak baik yang nak saya lebih famous dari Lisa Surihani tuh, mmm seperti mustahil pula ya.

    LELAKI YANG NAK MASUK PERTANDINGAN INI, TIADA SIAPA HALANG.

    ReplyDelete
  54. Hamis!
    u got my kerjasama okay!
    goodluck.

    ReplyDelete
  55. haha hanis

    bg r pluang kt girls lain plk mglamerkn diri. u cm dh ckup glamer kn. nk jgk u msuk peraduan tu. hehehe.

    all the best~!

    ReplyDelete
  56. cik hanis oii....sure la u menang(i dah vote u twice tau!!!hehe)..nnt da jd cover gurl ngn lisa surihani make sure u pose lagi hot dari die tau...huhu sure u'll do kn..p stadi weyh..jgn malas ;P

    ReplyDelete
  57. hanis, kite suke gamba y blur tu la. alahai sayangnyer.... nway, kite dah vote awak gune sume email y kite ade, termasuk email2 hubby kite (tapi email telekom kite xletak sbb tu email u keje hubby kite je. ngeh2). nnt menang jgn lupe gtau. jgn lupe sume org membuat email2 baru u vote hanis (termasuk hanis sendiri buatlah email baru u vote diri sendiri. bleh ka??) mari.. mari.. kite vote u hanis ^O^

    ReplyDelete
  58. haha. hanis, i join jugak. anyway, surely u mcm menang je. ur star is much brigther than me, besar plak 2!
    :)

    ReplyDelete
  59. eyh, ive link urs.. link la i balik kat blog u. i nak cheque nuffnang gak.. please., please..
    ahahahah.

    p/s: sori, selame ni x pernah gedik semcm ni. lol

    ReplyDelete
  60. omg..bukak blog je aku teruja tgk baju kaw yg chomeyl..skali bibir kot yg chomeyl..tahniah hanis..kerjasama akan diberikan..

    ReplyDelete
  61. Haha. Cant' believe it, im voting for you. Go Hanis go!

    ReplyDelete
  62. Eee,prettynya gmbr2 kamu! :D

    ReplyDelete
  63. weh apa ni. tak sangkanyaa. kenapa aku dikurniakan pembaca yang awesome belaka. alhamdulillah.

    ReplyDelete
  64. orang yang baik hati je dapat pembaca yang best. hihi

    ReplyDelete
  65. hi..ive voted twice for u..hehe..looks sweet..and btw, pttnye kemaskan sket ribbon..and i must say i really like u wearing the ribbon, add some feminism PERGH COMMENT TAKLEH BLAH. HAHA

    ReplyDelete
  66. sekali imbas tengok gambar hanis
    "macam barbie la dia ni"

    i da vote u ;)

    gud luck !
    kalu menang kena blanja lip ice sorang reader satu..kan hadiah RM 3000 :p

    ReplyDelete
  67. babe..
    i da pangkah u..
    but lagi suke pic u tgh pkai lipice tuh..
    hee~

    ReplyDelete
  68. i tried, tp xjumpe pn link nk vote... link nk register masuk ada ar... tp klu masuk, sape nk vote for a guy? haha!

    ReplyDelete
  69. xpela, snang hanis votekan on my behalf, bleh? hehe...

    ReplyDelete
  70. tolong tolong... kenapa smpai skrg aku tak jumpa kat ne nak vote... tolong tolong tolong... hanis, camne nak vote 100x ni....huhu

    ReplyDelete
  71. saye dah vote! kalo menang, izinkan saye amek gambar baby saye ngan hanis..*kalo x menang pun nak jugak baby saye amek gambar ngan kakak hanis manis.

    ReplyDelete
  72. memandangkan kamu plg anggun dr contestant lain..satu vote utk hanis..gud lak!!

    ReplyDelete
  73. Cantik nyeeeeee... so pretty lar babe, ýou're truly gorgeous, really remind me of Erra Fazira, Saloma, type..

    kimong.com

    ReplyDelete
  74. tak vote pun...sian kat owang lain...jadi sekadar memerhati jer~ngee~

    ReplyDelete
  75. saya suda vote sama kamu..
    satu vote utk kamu..

    ReplyDelete
  76. Hamis, i dah vote for you babe, hope you'll win

    ReplyDelete
  77. hye dik... lama dah nak komen tapi asek tak kesempatan jek...huhuhu...

    ok, akak dah selamat vote awak kat lipice tu...moga2 menang ye? rajin2lah g blog akak eh? :P

    ReplyDelete
  78. i dah vote...jgn lupakan peminat kamu ya...hari2 nak ngkblog kamu...dah mcm makanan

    ReplyDelete
  79. dah vote dah...hari2 nak tengok blog kamu...keep up the good work!!

    ReplyDelete
  80. hanis, nnt dekat2 undian nak tutup jgn lupe wat 2nd... or even 3rd reminder suruh blogger2 vote kamu okeh! saye sgt excited nak tgk kamu menang. bleh beli majalah remaja. (walau pun xsedar diri bukan remaja lagi. xpeduli!) c ya!

    ReplyDelete
  81. aku pon ader join contest ni..undi aku...hahaha...:-p

    ReplyDelete
  82. gud luck kak hanis..

    chaiyok!
    chaiyok!

    ReplyDelete
  83. hanis. u pnye gmbr tu cm lg sesuai jd model pencuci muka ngn syampu la, sbb kulit muka ngn rambut cntik lg. hehehehe.

    ReplyDelete
  84. hye...
    sye da pangkah utk awak...
    gud luck k...

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!