Tuesday, May 19, 2009

Kawan dengan Hanis Zalikha memang tensi

Siapa kawan dengan saya memang pasti akan melalui saat tensi yang amat sangat atas tahap keannoyingan saya. Orang yang paling arif tentang ini pastilah bekas teman sebilik iaitu Shika. Dia selalu bilang "Hanis nih annoying ar" sambil gelak sebab baru lepas dikenakan. Bahaha Shika do you miss me now and the laughters I brought into your life (-_-").



Dahlah saya selalu bercakap non-stop benda-benda tak relevan, memang nak kena.



Kini saya ganggu hidup mereka dengan mengesyor mereka buat kuiz How Well Do You Know Me di Facebook pula. Dahlah namakan kuiz tersebut "Hanis Zalikha's Random No One Will Get 100% Quiz That You Should Try" untuk mengumpan mereka kehkehkeh. Tapi kuiz itu memang rambang tetapi benar jawapannya semua. Ramai kenalan yang dah ambil dan semua fail hahaha. Kakak Liana je pass sebab sisters do think alike I guess.



The Quiz


1) Nama yang patut diberikan sebenarnya kepada I
a) Hasni Zulaikha (tuduh polis salah eja)
b) Hamis Jalikha (bapa tak kasi mak letak nama Jawa)
c) Sofea Natasya (sesuai berlakon Samarinda)
d) Nurul Polan (sila pilih ini kalau nak)
e) Siti Nurhaliza (tapi sebab dah ada orang ambil)


2) Apa yang selalu I buat dengan bayi bawah jagaan I?
a) Bacakan buku Geografi (suruh hafal dari sekarang)
b) Ajar lagu-lagu rakyat (sambil pakai kain batik)
c) Ajak tengok cerita tentang perisikan Amerika
d) Rakam tangisan untuk letak di Youtube
e) Karaoke lagu indon penuh feel


3) Siapa yang akan I selamatkan kalau kapal di laut karam?
a) Ibu, syurga di bawah tapak kakinya.
b) Daddy, sebab dia banyak pegang duit kertas
c) Alisya si tak boleh selamatkan diri sendiri
d) Khairi yang mungkin kejang bontot
e) Kapal di laut, tak cakap pun kami di dalamnya


4) Siapakah yang perlu dibawa ke konsert pertama I?
a) Daddy, dia nak ikut pergi Konsert. B.E.P tak jadi
b) Bayi-bayi (kena pupuk dari kecil)
c) Lelaki kaya, untuk bayar T-shirt & poster2 bodoh
d) Balak selaku bonzer (siap pakaikan tux)
e) Izdiyani, supaya dia belajar untuk tepis himpitan


5) Perkara yang saya selalu buat bila period cramp ialah
a) Berguling-guling macam tenggiling
b) Baca selawat 3 kali dan makan panadol
c) Marah panadol sebab tak pernah berkesan
d) Tidur macam beruang gempal
e) Buat bicycle kick


6) Subjek yang I paling benci ialah
a) Belajar guna Sempoa macam apek
b) Matematik Tambahan, Tolakan (argh semua ah)
c) Geografi walaupun dapat A
d) Iqra 3, dulu masa rumah ustazah jauh
e) Belajar cara buat Ipod (sebab susah nak A)


7) Panggilan manja untuk yang tersayang ialah
a) Baby/Bayi
b) Audi: Bahasa Arab untuk 'kesayanganku'
c) Babuji (asal dari perkataan baby dan bubu)
d) Sayanggg (emphasise sebutan 'yang')
e) Semua di atas (jawapan lazim untuk paper BM)


8) Hobi I, maksudnya tak bayar pun I boleh buat dengan gembira
a) Tangkap gambar secara professional
b) Jaga bayi, cuci berak, bersihkan muak/muntah
c) Update belog demi kebaikkan semua
d) Potong rambut adik-adik stail banduan
e) Keritingkan bulu kucing dan tunjukkan pada dunia


9) Saya paling benci
a) Bila laptop hang tiba-tiba masa main hangman
b) Kena perli dengan cikgu sebab tulisan buruk
c) Donut perisa cucur dekat dining
d) Perempuan murahan, pondan tepi jalan lagi mahal
e) Israel (ini soalan bonus ke apa weh)


10) Kriteria lelaki yang diidamkan sebagai suami
a) Berjambang kemas yang bersegi-segi
b) Bila tua muka macam George Clooney, badan pun
c) Bila sangat tua muka macam Clint Eastwood
d) Boleh berbalas pantun bila takde benda nak buat
e) Mampu mengangkat lori yang menghempap


11) Apa yang saya akan buat kalau tertuang pencuci muka lebih
a) Letak balik dalam botol sedaya upaya
b) Basuh tangan dan terus berwudhuk
c) Sapu pada punggung sebab jarang buat
d) Guna untuk cuci siku dan lutut
e) Pulangkan kat kedai supaya dapat yang penuh


12) Perlakuan aneh yang saya sering buat
a) Mengigau seperti tiada hari esok
b) Belajar shuffle seorang diri dengan penuh harapan
c) Cuba miming lagu tamil dengan asyik
d) Bersembang dengan kucing tentang politik
e) Cari jodoh di Friendster dan tawakal


13) Mimik muka yang saya selalu buat
a) Muka bayi makan limau
b) Muka Patrcik bila dia sedar yang dia salah
c) Muka Homer gelabah bila hilangkan Maggie
d) Muka nigga senyum
e) Muka teruja yang kalau kau tengok macam nak sepak


14) Benda yang harus dicapai sebelum berumur 30 tahun
a) Clearkan sinki
b) Bayar bil Maxis
c) Bertunang dengan orang Pakistan
d) Dapatkan segulung ijazah dan buka klinik haiwan
e) Dapatkan seorang bayi hehehe



15) Terima kasih kerana meluangkan masa, dengan ini saya akan
a) Gubah bunga telur khas untuk anda
b) Kirim video adegan saya buat senaman hidung
c) Menjadikan anda calon pengapit saya
d) Tiup ciuman ke angin dan tujukan ke arah anda
e) Menyertakan anda dalam doa saya


End of Quiz.

Hahaha suka tak rakan-rakan? Yang belum ambil, saya cabar kamu ambil sebab kalau skor 100% hadiahnya lumayan. Sumpah saya belanja Burger King.


Tapi walaupun annoying, saya rasa ada yang masih menyayangi saya contohnya seperti rakan model yang sanggup turun dari Ampang ke Bukit Jelutong untuk angkut saya hanya untuk berpatah balik ke Ara Damansara bagi lepak bersama :')


Malam sebelumnya kami telah chat online sambil gelak sehingga mengalir air mata dan tendang-tendang meja. Anda tahu chemistry anda dengan seseorang itu kuat kalau perbezaan umur yang ketara tidak menghalang perkongsian lawak dalaman. Jay dalam hati mesti kau macam "Sial cakap aku tua haha".


Esoknya Jay ingin ke Capxion kerana ada hal dan ingin membawa aku di dalam poketnya. Dia mengetext, "I boleh je pergi sorang, tapi tak best lah takde you" lalu bersetuju meredah highway dan cari Bukit Jelutong first time ever. Satu jam lebih berada di jalan raya kerana telah terlajak hingga ke KLIA malah Kota Kemuning juga. Haha nasib emak membantu di talian. Duit habis untuk minyak dan beberapa biji tol. Tapi semuanya berbaloi apabila melihat muka ceriaku yang selekeh baru lepas jaga anak orang, rambut serabai, cover dengan cap.




Rambut lawa yang anda tengok di entri lepas hanya ilusi.




Bila dah bertemu dua-dua bantai gelak hingga muka menjadi berumur.




Jay annoying masih gelak besar padahal patut dah pikirkan mimik seterusnya. Eleh diri sendiri senyum sepesen je.





I love this pic I dont know why. Its the old school feel. Mungkinkah mata lalat memain peranan?






Ceit sungguh vogue engkau.






Kertas surat saman yang dibiarkan di windscreen untuk menunjukan betapa ganasnya kami. Langkah bijak menghalang road bully (-_-")








Hari dah petang baru nak keluar apa ini.





Here we are finally! Dengan panduan jalan oleh perempuan tidak berlesen ini, kami berjaya sampai ke destinasi.







Favourite woh. Banyak nostalgia, memori kau dan aku whosthefather.





Di Capxion, Walter do you love me now? Are you amazed by my photography skill (-_-")




Kemudian kami fooled around di Lounge untuk sesi 'WannabeOnTop'.




Now Jay are you amazed by my photography skill kehkehkeh.








Forgive me the babysitter selekeh.






Kemudian kami pun pergi minum dan bergebang gumbira bersama Kak Lynne sayang. Haha okay itu sahaja, hargailah kawan annoying anda, walau dia tidak berlesen dan bau seperti muntah bayi. Pergh panjang lah siot entri ni.


50 comments:

  1. heh kelakar la pulak tengok mata lalat tu!

    ReplyDelete
  2. yeay nanti nak carik itu quiz
    mari kita lihat sape yg menang =p

    tak penah rase pakai cap tuh comel
    tapi bile u pakai, it does look that way...

    ReplyDelete
  3. Hamis jalikha!LOL.Love ur blog la...What did u eat sampai boleh ade creative mind macam ni?LOL lagi...

    ReplyDelete
  4. yup!! panjang bebenor!! baca sambiltongkat dagu!! penat!! hik hik hik

    ReplyDelete
  5. hahahaha.....awk ni kelakar la hanis..... tak bley blah nama hamis jalikha tu.....

    ReplyDelete
  6. Your hair reminds me of the girls in this vid.

    http://www.youtube.com/watch?v=eodFU4b237s&feature=player_embedded

    watch watch.

    ReplyDelete
  7. susah gila soalan!
    lebih susah dr UPSR!!

    ReplyDelete
  8. 1- c
    2- b
    3- c
    4- a
    5- c
    6- c
    7- c
    8- b
    9- a
    10- e
    11- d
    12- d
    13- e
    14- a
    15- d

    konfem 100% sila sediakan 2 dulang makanan penuh burger king.

    ReplyDelete
  9. 1. C
    2. E
    3. E
    4. E
    5. B
    6. B
    7. E
    8. C
    9. D
    10. D
    11. D
    12. E
    13. E
    14. D
    15. E

    ^^

    ReplyDelete
  10. tak mampu nak kate ape lagi dah pas bace soklan Quiz tu!!! adoi.guling2! muahaha

    ReplyDelete
  11. ALAAAAAAAH KUIZ MACAM GAMPANG LAWAK TERKEKEH I GELAK SORANG TENGOK EMPEROR DAH PANDANG AKU MUKA GEMUK. babi kau semua jawapan dalam kuiz pun hampir sama saja nak suruh aku sign up facebook lepastu jawab kuiz lepastu dah cancel account balik haha. weh rambut kau bila nak potong? ke nak buat sama time dengan threading? weh gila alisya ni, rambut nak sama dengan aku. aku dah potong macam dia tengok sekarang aku dah jadi adik kau haha. macam ni ah skrg, nak keluar dengan budak subang dah susah. nak keluar dengan model vogue je. dah ah weh bye.

    ReplyDelete
  12. HANIS!
    Diba here. I dah ada blog baru tau. So link me cause I've linked you (:

    Btw, you babysit kan anak i boleh? I ada 11.. tak larat nak jaga. Campur husband, 12. Waduhhh.

    ReplyDelete
  13. Since you mentioned that nobody gets 100% for the quiz except for your sister, I'm not going to bother since I hardly know you anyway. But I did have a great time reading the multiple choice answers hahaha.

    ReplyDelete
  14. kenapa cara kau senyum semua spesen je?

    ReplyDelete
  15. tak gemar la tengok font jadi besar-besar pulak. tak berapa "hanis zalikha" pada saya. HZ punye style kan tulisan cool aje. takde lah tetiba jadi besar ke apa. macam blog orang kebanyakan pulak nak font kecik besar. hu hu.

    just my doplohlima sen.

    ReplyDelete
  16. i sukeeeeeee rambut panjang kamuuuu.wavy gileeeeeee.

    gorjes ok.tapi sayang hanya boleh panjang dan lurus sbb takde permission untuk perm kan.tsk tsk

    hehe

    ReplyDelete
  17. hahaha,,
    hanis!,,
    u mmg pandai c0ver rambut serabai
    lo0l,,,
    :P
    n memang tensyen nk jawab soaln dekat facebo0k u,,
    sirius!

    ReplyDelete
  18. salam hanis..
    sila collect award utk anda disini.. disini.. http://pinkinpink18.blogspot.com/ eheheh..

    ReplyDelete
  19. hoooo...lebatnye rmbut Hanis...x panas ke?heeee..

    ReplyDelete
  20. Hafiiz nak burger king !!!!!!

    1 c
    2 e
    3 e
    4 a
    5 c
    6 b
    7 e
    8 b
    9 e
    10 e
    11 a
    12 c
    13 b
    14 b
    15 e

    ReplyDelete
  21. hye hanis. ur hair mmg sgt lawa mane ade serabai lah. i nk simpan my hair pjg mcm ni lah. hehe

    ReplyDelete
  22. The questions are definitely tougher than spm =p

    btw .. great blog! i luv reading it.

    salam.

    ReplyDelete
  23. nak try kuiz ni..cuba jaya..yeehaaa

    ReplyDelete
  24. yay! ada gambar i! ok lah ok lah i love you now!

    ReplyDelete
  25. lebat nya rambut.saya suka. lebat. sihat.cantik.

    ReplyDelete
  26. tips untuk rambut seperti anda?
    bak kata Kim Ong in her blog... cantikkk

    ReplyDelete
  27. i loled

    this blog entry is the funniest in quite some time... gratz.. now if you excuse me i need to put some Ameltz yoko2 on my tummy. it hurts from laughing!

    ReplyDelete
  28. hahhaha kelakar tul. font tak leh besAAAARRR lagi ke?
    your quiz mmg tahap A level.

    ReplyDelete
  29. i love them self-claimed good photography photos coz they ARE gooooodddd. Esp that shot of Jay with the background..to die for!

    ReplyDelete
  30. Hahaha soalang kuiz mmg tak le blah!

    :p

    Btw kalau rajin singgah lah ke
    http://shawl-lover.blogspot.com/

    Manetau ade yg berkenan.
    Helping my friends out :)

    ReplyDelete
  31. aku nak burger king!!

    c
    e
    c
    a
    c
    b
    e
    b
    e
    e
    d
    a
    b
    b
    e


    kompem sume betol jugaaa!!!
    hahahaaa.. (giler main tipooo) hahaha...

    ReplyDelete
  32. waaaa... sanggup pie ara damansara utk kekedai itu... saya yang dok kat ara damansara pon tak penah jejak... hik hik.. adoii.. best keee.. apa yang sedap ekk.. info infoo.. hahahahha... tuh la org cakap.. kalau dekat depan mata mmg tak reti reti nak pergi.. org jauh yang selalu sampai dulu...

    ReplyDelete
  33. yg paling xle blah apehal font ko makin lama makin beso??

    aku da bayangkan masa ko tulis tu ada kingkong hulur pisau kat leher ko ugut nak kerat2 rambut ko..

    ReplyDelete
  34. yr hair is no nice. i wan! i wan!

    ReplyDelete
  35. Ni seriously bkn babysitter selekeh. period.

    ReplyDelete
  36. ur so pretty! loook like 1 of my fren! :) stay ceria and fun! :) luv ur blog btw Hanis..

    ReplyDelete
  37. Hanis siot kau aku tak berlesen! Aku berlesen la cuma da xpired kwang kwang kwang!

    Dah la pass phone kak ibu tak baitau I! Im like "Tadi kau cakap masuk tuning tu aku masuk la!" haha idiot!

    But yeah was hella fun even though I sesat like hell dah nak sampai Klang dah. Nostalgia gile la...rase cam balik kampung plak hehe

    Anyway I sayang you so I sanggup la datang all d way walaupun I rase quiz u tu Sengal tahap maxima!Takde maknanya! Jom la buat reality show sendiri...'Da life of hanis n Jay" or "Jay and Hanis" pon boleh =x I lap u sgt sgt si sengal scratchy

    ReplyDelete
  38. Walter hiiii u blogs too?hahaha both of u always look gawjuz...u gals r my fav on mdg season 1...oh yeah fiqa too =)

    ReplyDelete
  39. oh ko sgt lah sengal.. nk sgt try quiz ko tu. haha lwk. tp mcm tak reti nk add ko jek kt fb. walau apa pun, aku rasa, ko ni sengal la. tak mcm model pun. ye ke ko model? tp mmg kiut la. conferem.

    ps - been a silent reader since 5mnth ago

    ReplyDelete
  40. oh ko sgt lah sengal.. nk sgt try quiz ko tu. haha lwk. tp mcm tak reti nk add ko jek kt fb. walau apa pun, aku rasa, ko ni sengal la. tak mcm model pun. ye ke ko model? tp mmg kiut la. conferem.

    ps - been a silent reader since 5mnth ago

    ReplyDelete
  41. alisya nak buger king sebab ALISYA NAK AIR DAN BUGER SEKALI

    1.B
    2.E
    3.C
    4.A
    5.C
    6.B
    7.E
    8.B
    9.E
    10.E
    11.C
    12.C
    13.B
    14.B
    15.E

    ReplyDelete
  42. hanis, tolong bagi i tips mcm mana nak kuruskan badan esp mengecilkan kaki dan tangan yang besar ni. ;p degil lahh dia ni. *sambil tampar2 peha dgn tangan*
    plus, i like your smile and body!
    i loooove the quiz too.;)

    ReplyDelete
  43. panjang gile post.. funy i manage to finish it... siap bace jawapan setiap soalan satu2.. soalan dahla creatif jawapan lg tahap dewa punye xpena terpikir ..

    ReplyDelete
  44. Ara Damansara kekeke. Capxion.

    ReplyDelete
  45. Salam Hanis,ramai followers u,mebnarik blog u,kata-kata yang ditulis pun manis,semanis orangnya...

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!