Saturday, May 9, 2009

SAYA DAPAT ADIK BARU!


Say hello to Dzikri. Okay taklah, ejaan nama dia tak se-cool itu. Ejaannya ialah Ziqry. Macam Ze Cry. Macam The Cry. Okay you get the idea. So anyway this hols I'll be babysitting this little hunk right here. Dia sangat handsome dan kuat tidur dan badan sangat tough di mana amat lenguh untuk mandikan but I'm surviving T_T Haha sayang gila beliau! Kemudian minum susu harus 90ml, kalau 60ml sahaja akan merengek dengan kacak sekali. Despite the name (The Cry), dia tak kuat nangis. Haha. Tapi dia kuat sembang, kalau orang tak pay attention dia nak sembang, nanti dia mula cebik-cebik muka nak start menangis. So siapa jadi girlfriend dia kena jadi good listener, kalau tak dia cebik-cebik muka pastu menangis masa drive kereta.

Oh tajuk itu tidak ada kena-mengena dengan Ziqry by the way. Cuba teka siapa dapat adik baru? CEPAT TEKA. Okay dah lambat. Jawapannya si gemuk kat bawah ini.





Hi nama saya Dewatta Arjuna. Emak saya yang aktif telah melahirkan 6 ekor adik untuk saya. Siapa nak adopt adik-adik saya boleh tunggu mereka besar sikit ya. JANGAN EMAIL TUAN SAYA UNTUK RESERVE MEREKA. Nanti bila reservation line dah dibuka, baru boleh. Sebab mereka masih menyusu emak saya. Jumpa di lain entry ya! Bila saya dah hack belog ini hoh.



59 comments:

  1. dapat kucing baru lagi?? wahhh.. best~

    ReplyDelete
  2. waduhh..
    comel bngt deyhh kucing kamoo..
    sya mmg suke kucing..
    mlg skaly umh awk jauh..
    so xdpt laa nk mintak seekor kucing..
    huhuhu

    ReplyDelete
  3. kucing dan "lelaki" yg suka cebik lalu menangis itu sungguh comel. :D

    ReplyDelete
  4. comel kucibg itu kasi satu ekor anak aa?

    ReplyDelete
  5. omigod by the time i for sure dah balik malaysia for good i want one ....ahh kena selalu check for updates!

    ReplyDelete
  6. cute nyer Hainis, adik2 dia cute cam dier ker .... boleh ler booking sekor .... kuikuikui

    ReplyDelete
  7. wuish...
    fluffy gle kucing tu.
    posin kemain lg..

    ReplyDelete
  8. ya allah,
    gedabak betul haiwan tu..

    ReplyDelete
  9. ohoho.
    baby sitting memang seroooonok.

    ReplyDelete
  10. besar gila kucing u hanis...
    comel doh!

    ReplyDelete
  11. ingatkan betul lah hanis dpt adik bru,rupenyer anak kucing...seronoknyer...

    ReplyDelete
  12. Hhehee, so cute hanis!
    I once had a twin-cats, mixed persion&bobtail gitu. Act adik beradik la kan, tapi saje je nak jugak twins since due aje yang keluar. I named them Kiki & Lala. Hhahahaa! Brand baju popular mase i 4-6 tahun! :p

    ReplyDelete
  13. sebelum gambar tu keluar i ingatkan mama u baru lepas gave birth! rupanya anak kucing T_T anak ke tu apasal besar gila T_T

    ReplyDelete
  14. hanis..
    akak nak adopt satu leyh??haha..
    gara-gara kucing ku dipenyek kereta 3 tahun lalu,keadaan trauma masih membelenggu..
    tapi skrg tidak lagi..haha..

    ReplyDelete
  15. OMG. Hensem giler Dewatta Arjuna tuh. takder gambar bukak mata ker?

    ReplyDelete
  16. Ohhh gemuknya.. err I mean kacaknya Dewatta Arjuna... nak je cubit2.. ee geramnya huhu

    ReplyDelete
  17. hoh!begitu comel kucing kmu!!!

    ReplyDelete
  18. alahai comey nye encik dewatta..
    pandai lak tuh taip2 keyboard
    gi hack acc hanis
    genius pe kucing nih..
    hehe

    ReplyDelete
  19. GILA ANNOYING GEMUK KAN?! I pun tak sangka okay, balik-balik dari Segamat tengok OH SIAPA GEMPAL BERBULU KELABU INIH?!

    ReplyDelete
  20. omg dewatta gemok mcm my cat.
    mot's bontot besar gila, bila dia tgh jalan tetiba slide, jatuh terus tido.=.="
    amat comel itu budak.(:

    ReplyDelete
  21. comel gila kucing u weh! rasa nak muah muah jea.

    ReplyDelete
  22. haha..comel betul kucing ni.
    cm smbil tutup mata smbil senyum pulak..

    ReplyDelete
  23. this comment got nothing to do with ur post. i was browsing thru some blogs and every time i bace their post for sure ade mention ur name.just out of curiousity : why r u so significantly famous??who are you??do you run for the presidency lately??are you in some kind of secret society?? (sorry. im being influence by the upcoming angel and demons)

    p/s : dlu i pernah bace ur blog, ur mom , ur sis and ur lil sibling.i thought that just your circle of bloging.seriusly, out of curiousity : are u in some kind of secret society :)

    ReplyDelete
  24. woh. fluffy gile! eh awat xtunjuk pic adek2 beliau.. mau la tgk juge!! harus fluffy cam abg gumuk die ni. is it?

    ReplyDelete
  25. arjuna tu tak mencari cinta ke??

    ReplyDelete
  26. yee..saya kacak!kata Dewatta Arjuna.
    hahaha..chumel gile..
    btw Hanis, u got award..
    amik kat blog i ok.
    tq..

    ReplyDelete
  27. omg. Dewatta Arjuna. rasa nak tendang-tendang je si comel bulat gemuk gebu tembam nih. dengan mata dia yg tertutup rapi -_- mcm senyummmmmmmmmmm jeeeeee urghhh geram geram. .. ..

    ReplyDelete
  28. adakah ibu dewatta arjuna ini gemar melakukan pergaulan bebas? siapakah suami ibu dewatta arjuna? adakah dewatta arjuna menyayangi adiknya? sila buat DNA test untuk keluarga dewatta arjuna. haha.

    ReplyDelete
  29. ohh hans,,
    tetiba i teringt kucing i y mati sebab jaundice,,
    jage kucing u elok2 tau,,
    n for sure,jgn bagi i reserve kucing u,,
    takut2 nanti kna jaundice jugak

    uhuhuhuh

    ReplyDelete
  30. lo0l hans!
    sweet cat u got there!
    sampai membuatkn i teringt balik nostalgia kisah cinta luka i ngan kucing i,,
    tp,kucing tu da mati sbb jaundice,,uhuhuh
    erk!kalau i nk reserve kucing u bleh x?
    alaa,,boleh laa,,
    i rase jaundice tu tak berjangkit,,ngeh3

    ReplyDelete
  31. oh please please please 1 want one. baby girl... please please pleaseeeeeeeeee

    ReplyDelete
  32. comel giler si gemuk kamu...

    ReplyDelete
  33. ala...comelnyeeee....dewata arjuna....
    kirim salam kat dia yer....

    kalau ade depan sy, nak tarik2 misai dia...

    ReplyDelete
  34. omg the cat is so huggable!

    anyway, kalau nak jadi babysitter terbaik, visit http://nowcomesbaby.blogspot.com. ade cute and cheap baby-related products!

    ReplyDelete
  35. ingatkan baru preggie ropanya dah banak, haha, mesti comel punya, i got 3 new kitty also, tapi dah sebulan lebih laaa, nanti sama2 buh gamba kitty k, huhu

    * tulun peluk dewata mumuk for me

    ReplyDelete
  36. hik2 comel nyer kucing tuh

    dia tgh senyum mcm kucing jepun yg pegang duit tuh, yg tangan dia berayun non stop

    ReplyDelete
  37. meoww meoww..hahaha..igtkan betul2 dpt adik..kucing pn kucinglah ;P

    ReplyDelete
  38. nak!nak!
    sanggup woo turun KL nak adopt..
    ngeee...

    masih sedih kucing kene curi..
    *sob*sob

    ReplyDelete
  39. kucing best best leh jual kat orang vietnam...

    ReplyDelete
  40. hanis..dapat kucing baru lagi...? bleh booking seekor?...teringin nak bela kucing comel...

    ReplyDelete
  41. sila sila.. amik award di blog saya.. hik hik .. jemput jemput..
    gabra jek bila dapat tajuk dapat adik baru.. tak tau pulak ur mum pregnant.. upanya kucinnggg daaaaaaa

    ReplyDelete
  42. gile chubby kucing tu!
    sy nak pinjam bole??
    bole la..kn kn kn??

    ReplyDelete
  43. ya rabbii.. kucing gemok muka mahsyuk mcm tgh kene urut. dem sonn! :P

    ps: hi h cik anis. tumpang lalu. 1st time stumble into ur blog :)

    ReplyDelete
  44. besau gila dewwatta arjuna...kuat mkn nih...

    ReplyDelete
  45. Hi Hanis, sila gomol itu gemuk dalam gamba for me. Do drop by and dewata can make friends with adik2 gemok saya also =)

    ReplyDelete
  46. yes,kucing i lagi gemuk....
    owh,ok...
    lallalala....

    ReplyDelete
  47. hye hanis...
    actlly diz is my first time to leave a comment 2 u...
    b4 ni I juz knal u from sir izuan n tau psl u kat your blog..
    mmg famous u ni..each story yg sir izuan publish smetimes tertera nme u..huhu..
    but it's ok...u really hot kat sni girl...;p

    btw nice cat..
    n hndsome la ziqri 2...
    hehe..

    ReplyDelete
  48. my kitten br je passed away few days ago.
    msh dlm mood bersedih.
    huhuhu

    ReplyDelete
  49. de lagi xkucing yang sudi nk bunting??/i de kucing passy but jantan so nak kawen kan ngan satu darah gak..
    saya de kucing betina satu kturunan gak so klu hanis de kucing betina n jantan nak dkawenkan roger2 la saya yea....

    ReplyDelete
  50. okay u dah warning awal2 so i'm not here to ask u to reserve the kitten 4 me..

    it's just that dewatta arjuna sangattt comelll gile sangattt

    and i guess adik2 dia must be too kan?and i just love cats so so so much!

    so can u reserve one 4 me please???hehehe..

    ReplyDelete
  51. hahaha aniz wat lawak
    btw ur kucing sgt cute la
    nak pinjam boleh
    ngeeeee

    ReplyDelete
  52. hanis, sy nak curi gambar kucing you yg tengah senyum ni utk di masukkan dalam game the sims saya

    ReplyDelete
  53. i luv the cat. especially the name. so pelik! i think u should call it gemuk , tembam .

    ReplyDelete
  54. dear hanis...

    boleh la ye...??? sgt la tidak lena tidur malam ku mengenang 5 ekor yang dalam drawer itu... =(

    sekian, terima kasih.

    yang mengharap,

    mak angkat Damak!!!

    ReplyDelete
  55. *lagi*

    COMEL COMEL COMEL SUNGGUH!!!

    [Maaf, kinda stalking kejap. Bosan nih.]

    Ouh COMEL COMEL!!

    Nak datang rumah! ==
    Sila bawa kucing anda berjalan di JB.

    o.0

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!