Sunday, June 28, 2009

Barang yang perlu dibawa ke UiTM (Episod 2)


Hai bertemu lagi dalam rancangaaaaaan Barang Yang Perlu Dibawa Ke UiTM! Bersama hos andaaa tidak lain dan tidak bukan, Hamis Jalikha (kalau dalam gambar, dia yang takde muka tuh). Dia sorang je hos. Yang lain itu semua camera crew, mekap artis, artis rakaman etc.



Sebelum kita ke destinasi shopping kita, terlebih dahulu, jemputan perkahwinan "Aunty kepada bayi yang saya jaga" harus dipenuhi. Kerana kami sangat sayangkan Dahlia, dan rindu setelah 2hari tidak berjumpa.

Walaupun ngantuk, kepenatan dan berlemuih, Dahlia masih mampu bergelak ketawa bersama.



Betapa I sayang si boroi botak ini, tengah makan nasi minyak pun pegang je :')



Baiklah setelah beberapa destinasi lain dipenuhi, tidak perlulah dinyatakan di sini ya, kita akan terus ke Ikea untuk membeli barangan untuk bilik di kolej nanti!




Tidak pasti mengapa berpegangan tangan dengan crew-crew belakang tabir.




Kita berhenti untuk beri laluan kepada pesanan penaja.




Penaja pesan, pergi Ikea beli hotdog kecas-kecus.




Comel gila gaduh nak letak mustard ke tak.




Penaja sempat berpesan lagi, takyah nak berjimat-cermat sangat kalau datang Ikea. Kwanghaja penaja nih.



OMG EMAK NAMPAK CANTIK DI SINI. Okay iklan tamat.





Apabila hos berehat sebentar, inilah jadinya.



ALISYA MENGAPAKAH ANDA SUNGGUH GORGEOUS?!





Sempat..




Camera crews, bila hos leka je mulalah.



OKAY PUAN-PUAN! HOS ANDA AMAT TERUJA APABILA TERJUMPA KARPET YANG SUNGGUH CERIA DAN MURAH!

Beg di atas sebenarnya dibeli untuk letak buku pakai pergi kelas/kuliah heh. Tapi terpakai pergi jalan-jalan pula. Takpe warm up kan dia. Kang terkejut pula dia tiba-tiba kena bawa buku Costing.



Tengok hos nih punya gelabah teruja lipat karpet, gambar segmen karpet je dah berapa keping dah.



Okay letih, kita jumpa selepas iklan ini.



Iklan: Perlukan buruh kanak-kanak?



Haha wtf. Iklan tamat.

Segmen, cuba teka apa lagi saya beli?



Aww mestilah yang rekacipta paling seksi.



Eh ni bukan model iklan buruh tadi ke?




Bagus.






Masa yang tidak dinanti-nantikan telah tiba. Masa untuk bayar. Mana penaja bila kita perlukan?!?!



Muka senyum keluar duit tapi dalam hati siapa yang tahu ceh ceh.



Candid pun masih senyum lagi. Pandai bermuka-muka.




Kalau terbaca benda nih je terus cepat-cepat simpan semua pensel dalam handbag.


53 comments:

  1. uitm???
    ooohhh


    entry gambar bercerita

    ReplyDelete
  2. haha pergi ikea jugak aku tapi apsal tak jumpa kamu?

    anyways see ya naik sem nanti! i'm sure you don't remember me

    ReplyDelete
  3. hahaha..
    rancangan yg bgos..
    tapii mlangnya owg segamat mcm sya ni xde ikea plk kat cni..
    hahaha..
    kdai perabot ah seng ade laa..
    huhuhu

    ReplyDelete
  4. lama tak pi ikea, rinduu T_____T

    ReplyDelete
  5. oh yea, karpet tadi chantek

    bright stuff memang diperlukan utk menceriakan hati gundah gulana yg tertekan sebab study ;p

    ReplyDelete
  6. IKEA. Such a fun place to go shop/looking for stuff that you might or might not be buying for your house anyways.

    Last time I was there I went with my parents. They needed to get some stuff for their apartment that I bum at right now.

    Anyways, whenever I went to ikea, i usually get the swedish meatballs. i can't seem to get enough of them...

    ReplyDelete
  7. hahaha...hamis jalikha...nape kamu senget sangat???

    kamu mcm iz, senget jugak!

    ReplyDelete
  8. sunggoh kelakar entri u kali nie...
    siap ada penaja lagik...

    ReplyDelete
  9. Shopping dengan adik2 paling best XD

    Btw, selama ni I pikir maxi dress tu tak sesuai pakai kat malaysia... and malu nak pakai sbb jarang sgt nampak. Tapi.. ur dress memang lawa k!

    Tetiba rasa nak pakai maxi dress jgak la. Thank you for influencing me! haha wtf.

    ReplyDelete
  10. hahahhaaha
    lawak ah entry u hanis!
    bagos bagoss!! :p

    ReplyDelete
  11. hanis pindah bilik lain ke ape?
    karpet dulu nak letak mana?
    suke ar karpet yang hanis baru beli tu!!

    ReplyDelete
  12. haha adoi baca entri u je mesti i gelak gila babs punya

    ReplyDelete
  13. hahaha aku pon ada carpet tu 1.. tapi awas jgn tumpahkan air berkaler/minyak gamat..susah nak ilang..hehe

    ReplyDelete
  14. your hair still nmpak pnjangla hanis..
    nk worry bout what?

    ReplyDelete
  15. blogwalking!
    btw, selamat menempuhi sem baru! congrats 4 da result yg superb tuh!sem ni dean list lagi la tu! i dulu DL dalam mimpi je..realiti buat sakit hati dow..sipi-sipi je..(berkat ponteng2 claz)
    *ghee*

    ReplyDelete
  16. masa sy beli karpet tu harganya rm 59.. skrg berapa ek?

    ReplyDelete
  17. hanis i lavvv ur dress.isk.sumpah cantek.bukan dlm trolly tu ada berus jamban ke? ;p ;p ;p

    ReplyDelete
  18. eh hanis, betul ke ikea skrg tak keluarkan plastik bag? kena beli bag diaorg or bwk beg sndiri

    ReplyDelete
  19. hahhhahahaha.curik pensel ikea.

    ReplyDelete
  20. statement yang paling last sangat la betul... hahahah...

    ReplyDelete
  21. I like what Alisya wear.. so cute..she gorgeous..

    ReplyDelete
  22. hanis,nape tgn u tutup muke adik,kesian die nak posing same.

    ReplyDelete
  23. selamat ber Uitm ler.. gua dulu skolah pondok jer smpai darjah 14.. hehee

    ReplyDelete
  24. nice dress hanis..
    i suka la...

    ReplyDelete
  25. muahaha...edisi beli stok2 yg bakal di perlukan. kat segamat beli boleh, pilih tak boleh sebab choice x bnyk.
    nnt i suruh lil cousin i ckp 'hi' kat u k?

    ReplyDelete
  26. HAHA i love this entryy. Lagi suka iklan! Hehe

    ReplyDelete
  27. wah,, shopping,,,,, balik uitm ke?
    pindah umah baru,,, hihih,,,,

    ReplyDelete
  28. mau buruh kanak2 yg kawaii!

    p/s: asal kita nak start sem mesti beli barang baru even ade yg lama.kenapa ek?

    ReplyDelete
  29. ahaha. tpi mcm byk je pgy ikea curi pensil byk2 bwk balikk

    for sure not me.. :p blm prnh msk ikea lg. yeah jakun!

    ReplyDelete
  30. cop2..i tau u slalu skodeng my blog kan?? ahah kantoi!

    takpe lah..i beralah komen ur blog!

    sukanyer ngk host tuh! hahah..pndai dia mengacarakan rancangan nih!~ haha

    ReplyDelete
  31. bangang, shopping untuk bilik uitm pun macam shopping nak masuk rumah baru sial. WEH WEH BAJUUU BAJUUU!! KAN SAYA DAH KATA JIKA BUDAK GEMUK PERASAN HOT TUH BERANI PAKAI MAXI DRESS, APETAH LAGI KAU YANG TAK GEMUK DAN TAK PERASAN HOT TAPI MEMANG HOT PAKAI PULA! *tunjuk tanda bagus macam hos rtm kanak-kanak sebagai contoh, Nabil.

    ReplyDelete
  32. teringat zaman belajar kat utm skudai.. each time new sem semua benda dari umah nak bawak.. peti tv, peti sejuk, peti harta karun.. huhu

    ReplyDelete
  33. assalamualaikum hanis.

    ouh.. my lil sis hampir-hampir nak angkut semua harta benda di rumah sebab nak masuk uitm!

    last week hantar dia reg di uitm segamat..

    semua org berlumba-lumba ke Giant beli bantal, penyapu, mop dan bla bla..

    huuhuhuhhuu.. kaya lah Giant! mesti sinyu, nobita, sizuka dan doraemon jeles..

    wink..wink.

    ReplyDelete
  34. I know i saw you yesterdayy :) walking with you littles . hahaha . Comel sangatt

    ReplyDelete
  35. hahaha. i pun suke curi pensil ikea bnyk2. cpt2 simpan pensil b4 nampak pesanan tu.

    ReplyDelete
  36. babe!! kene ke bwk lampu tidor gi uitm? lucu lah u ni.. :D

    ReplyDelete
  37. ya, shopping utk brg bilik/umah sewa mmg sronok,cos die bwat kite lupe part yg x sronok iaitu nk blk blaja... -_-" (saye la kan, not org len)

    btw, i also luv ur dress..so much! i've always lurved smocked dress but...nah, my bustline is too wide for those elastic band at the chest..*sigh*

    ReplyDelete
  38. ikea! i dengan aca ngidam habis kat meatballs dia!

    ahah, pencil ikea. memang tak pernah nak bagi balik :p

    ReplyDelete
  39. hanis.. sumpah i ade baju yang same ngan u.. hahaha..
    best2xx..

    ReplyDelete
  40. haha. ambil pensel tu. ikea dah kaya. lolx

    ReplyDelete
  41. haha,,
    suke betul hotdog pesanan penaja u tuh!

    ReplyDelete
  42. OMG babe!
    i love ur dress!
    u beli kat mane??lol

    ReplyDelete
  43. haha, mcm mcm je cik hanis ni. eh dpt uitm mana je? xtau je u ni umr brp. my friend sorg tu, baca blog u nih smpai ngan dia dia inspired nak buat blog. :P

    ReplyDelete
  44. dat kiddo... chumel... hew hew hew...

    ReplyDelete
  45. dress itu sgt cantik..pls tell me mane kamu beli..oh maybe whatever you are wearing turn out to be super gorgeous~~~~

    ReplyDelete
  46. adeh tgk ikea ni teringin pulak makan karipap kat sana.. huhu sedap tulll... kirim 1 dzen.. nnt claim kat bemie

    ReplyDelete
  47. gotta ask you. Did you perm your hair? Or atau it's natural?=D

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!