Thursday, July 16, 2009

Campus Life (yang cekik darah)

MS IDA KATA, SIAPA YANG KENAL AND HOLLER DIA, SILA STATE NAMA PENUH DAN TEMPAT BELAJAR BESERTA TAHUN. HAHA CUTE.


I don’t know why Maxis is giving me so many problems nowadays. Even last time, when the exam weeks were on, Maxis line was stressing me out like real badly! Not just me, the whole campus! My mom couldn’t get through me and smses weren’t being sent on time. But the biggest problem was my mom couldn’t get through me lah. She was so cute, she tried calling like how many times, then I receive a text from her saying “Asal dia cakap The person The person?”. Hahahahahahahaha. Kan kalau tak dapat automatic dia cakap The person youre calling is not available ke apa kan. Haha.

Since the new semester is here, I think ITS ABOUT TIME (gaya perempuan kulit hitam cakap) for me to search a new phone plan. You know how important it is kan to save money so that you can go for outings, to keep you sane (-_-“) Choose the wrong phone plan and you can be spending a minimum of RM8 per day, sms roommate tanya nak kirim apa, sms classmates tanya class cancel ke tak please say yes, sms lecturers kene bagi salam, cakap-cakap dan akhiri dengan thanks and another salam. Semua guna duit y’all. DAN CALL EMAK SURUH DOAKAN KEJAYAAN. Fuish mahal mahal.

So guess whats awesome? Me! I’m awesome sebab I found out about this hee. Spend minimum of RM2 on SMS/MMS/Calls/Surfing and you’ll get to sms your friends and family for free the whole daaay. Spend minimum of RM30 on data in a month, and you’ll get to surf for free for the whole mooonth. It’s the Digi Campus plan *raise both eyebrows up and down vigorously. Tsk all the classes have started and loads of money is needed to buy books and to print out assignments. I hope with this new phone plan, I can save a lot of money.

And of course there are rewards like Reload Bonus™, Birthday Bonus™, DiGi Rewards™, Digi Music™, Fresh Grad Plan for us the hip and happening campus goers.

How is this all possible? Sign up at all campus dealers or participating outlets nationwide or check out digi.com.my/campus for more info and list of participating dealers. So don’t just shop for clothes for your upcoming semester, shop for smart phone plan too *pesanan khidmat masyarakat.




Oh speaking about going for outings to keep me sane, breakfast date is a must for us every week :’)


If these two creatures are not your favourite students, I don’t know what is. Heh :B




Sabar jelah aku dengan Azfar yang biarkan tasbih Singapore halang muka indah I. Tapi muka Ms Ida lagi sabar dengan dua anak didik beliau.



This is so much better siap ada effect kipas angin di rambut si diva tuh. Dan ekor tasbih di dahi Azfar. YES.





So unless you ada awesome lecturer macam Ms Ida untuk bawa you breakfast selalu, sila lah guna phone plan Digi ya.





OhSoRandom: Penat I dikeji oleh rakan taulan yang mengatakan rambut hitam seperti rambut palsu dari jauh (ini Miza okay, masa dia cari-cari I dekat dewan kuliah, haha). Tsk memang hodoh saya mengaku dari sudut hati T_T


45 comments:

  1. helo hanis
    dropping by just to say im with u!
    been using digi since last sem
    murahhhhhhhh gile ok woohoo

    oh yes
    havent seen the diva around campus
    so, didnt get to see yr new hair color
    nak tgk laaa :)

    eh btw
    thanks to u
    my mom dr dulu suruh i cuba peeling gel yg syahirah tu kan
    tp i x prnh bother nak try
    so mcm i baca dlm yr prev entry
    u recommend that thing kan
    so i tried la jgk
    n yes, sgt bagus. thanks again. :)

    ReplyDelete
  2. hehehe
    sabo jer la...
    enjoy la campus life puas2
    oke...jgn putus asa..

    ReplyDelete
  3. mmg btl!maxis mmg problem kat kampus universiti..bkn kat uitm segamat tu je,my u campus pn maxis problem,exactly the same problem with yours...luckily ive been using digi for 4 years now,no problem at all :D

    ReplyDelete
  4. hanis, nmpk sehat.Alhamdulillah. :)

    jangan makan ice cream banyak2 k. hik.

    ReplyDelete
  5. i guna celcom u pax.. murah jugak wat..

    ReplyDelete
  6. cik hanis ni blaja lagi ke?
    ishh
    xpaham

    ReplyDelete
  7. yeah..agreed bout the rambut hitam! n some frens tend to tarik2 ur hair to make sure it's original hair..but u'll get use to it..n later on, u'll realised..kalau dah melayu tu mmg cantek rambut itam hehe

    ReplyDelete
  8. maxis nowdays mmg cam haram sket... digi plan is always the best!! tapi, coverage pulak....(lagipun i takut la kalau ngah ckp2 tetiba ada org gemok kuning sebelah i)..hehe... plus kawan2 ramai pakai maxis..

    hanis, rambut u mcm mana pun tetap gojes ok.....sangat nak rambut mcm tu....

    ReplyDelete
  9. hmm serius said, rambut itam ni ok dah ni....

    ReplyDelete
  10. campus life mmg agk leh thn cekik darah...hoho...sbo jela stelah dkeji eh...huhu..

    ReplyDelete
  11. hahahaa babi kau angin air cond buat kau macam photoshoot dalam kerete
    ok ms ida lawa rupanya. eh azfar, kirim salam dia eh gatal.

    weh tukar ah celcom, gila gedik nak digi.

    ReplyDelete
  12. nope,, black is sexy..

    hak3

    ReplyDelete
  13. muke ms ida tu ade sket cam sofea jane...

    ReplyDelete
  14. Hanis, in fact semue service provider sengal lah skrg!!! i hate Celcom so much now. makan duit haram selalu *org celcom, sile bace!!! :P

    maxis giler mahal untuk segalanya.i tak kaya. haha.

    digi slow macam siput bertatih jalan plak. bagi sms kol 2pm, kdg2 leh sampai jam 4pm ok. hahaha tp, i rase nak tukar digi cuz..no choice dah kan???uhuk3

    ReplyDelete
  15. tak tau la nk ckp cmne post ni..lucu thp super..esp part naration gambar2 itew

    ReplyDelete
  16. 1.Tp disini susah nk cari Digi.(East Coast)

    2.Nak jd lecturer perlu hati yg pnyabar. (Congrats to ms. Ida)

    ReplyDelete
  17. digi? is that really2 a wise decision? not to condemn but.. friendS of mine ( notice the S which means not a friend but friendSSS ) who've been use digi always have a problemS ( again the S ).. eventhough they were in Klang Valley.. which supposed to be a good area for signal.. but still.. it's a no go for them.. especially when they into building (office, house etc.) signal is out.. not even an emergency call could be made.. so think twice.. this marketing plan always seems sweet.. (^_~)

    ReplyDelete
  18. hanis,

    u r part time model yer??? so sweet la muke u :)

    ReplyDelete
  19. hahah. hanis kaki panjang smpi kena lipat2.
    anyway, nak pilih digi kena makesure de coverage ah kat sane. sbb digi ni leceh bab tu lah.
    skang ni pun kan telco M (macam iklan) and telco C de promotion for student. youthclub la UOX la. eventhough tak lah super murah mcm digi tu, tp still murah gak. sebab u topap singgit pun leh call lame2 plus expired date kedit u in 3 to 4 years to come.
    i have both number mxs n clcom sbb due2 pun murah. digi tak minat sbb coverage die tak wide lg lah.
    especially bila going back to my hometown terchenta segar amat tuh!

    ReplyDelete
  20. maxis pun ade youth plan kan? ok jugak tau

    ReplyDelete
  21. yup gune la digi hanis. seriously jimat. even if u wanna call ur max frens, they're cheap!! i know this cuz im using it.. leh gayut non stop (ngn person under ur frens n family list) siap leh letak dulu jap ats meja or tido je biar on the line pastu sambung.. hahaha!!

    love ur black hair btw! oh oh org ckp cm rmbut palsu mungkin sb lawa sgt x boleh percaya kot. erk...

    anyway, be gud in school! :)

    ReplyDelete
  22. hanis..Ms Ida ajar u subjek ape ek??mcm familiar r...dulu2 zaman sekola i ade english teacher we use to call her Ms aida. Die org johor n graduated frm uni of colorado. Same person ke ek??kalo ye..kem salam rindu kt beliau k

    ReplyDelete
  23. bf anda ke tuh....ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete
  24. tau takpe..
    rambut hitam mmg cam rmbt palsu..
    so kaler lahh rambut anda dengan kaler kaler extrems eperti pink hijau dan biru..
    EHH MACAM RAMBUT PALSU GAKS KAN??

    ReplyDelete
  25. wow 1st again! is it?? hehehehble jd promoter DIGI lepas ni..
    btw i miss ur old dashing hair honestly! this hair...naaa....pssst... btul mcm new hair wig + extension(bisik.. xckp kuat2 ek)jgn marah

    ReplyDelete
  26. wow 1st again! is it?? na...impossible hehehehble jd promoter DIGI lepas ni..
    btw i miss ur old dashing hair honestly! this hair...naaa....pssst... btul mcm new hair wig + extension(bisik.. xckp kuat2 ek)jgn marah

    ReplyDelete
  27. hehe..tengah cakap pasal digi, kat atas iklan celcom...kelakar tau hanis~

    ReplyDelete
  28. eh ade azfar dctu...
    g mne tuh??
    hihihi

    ReplyDelete
  29. Have a nice weekend Hanis... :)

    ReplyDelete
  30. celcom u pax pon murah gakkk....coz ramai gak yg gune celcom..so mmg murah! dg x ramai gune..hehe ;)

    ReplyDelete
  31. welcome to the world of yellowness :P I've just switched from maxis to digi too early this year, due to some glitches on maxis' part... not regreting though, walaupun dah setia pada maxis for 10 years!

    ReplyDelete
  32. Wooottt!! tak pakai seatbelt belakang.. nak kena hamis ni..

    ReplyDelete
  33. woh0oo... glemer mis ida..
    cekgu ku dulu~ ahaha

    ReplyDelete
  34. err hanis... ms ida 2 aja subject ape ek??
    msa i kat MRSM btu pahat dlu ada sorang ms ida yg muka mcm 2.. ahaks!!
    graduated from colorado uni....
    if btul..
    tlg kem salam kt dia k..
    ank murid lama.wohoho

    ReplyDelete
  35. Hmm. Its nothing dear, deal with it positively.

    It shows Allah was still here protecting the girls from something bad that might be occured.

    It shows Allah still giving his guidance to u and other girls to walk in his world on his path.

    It shows Allah still love u and other girls at uitm and to make u girls being more grateful for what he had planned.

    Although it sounds Islamic, but u are a Muslim. And as a Muslim, u have responsibilities and protecting ur own self are vitals. So it would not be anything annoying to be accepted right dear? :)

    ReplyDelete
  36. boleh tau x, miss ida u tu dulu penah mengajar kat mrsm jeli x?

    tau soklan ni spt mencapap, tapi betul2 nak tau ni.

    jika x pernah, abaikan shj komen ini. sekian,

    ReplyDelete
  37. azfar comey. hahaha

    tolong kirim salam ok ;p

    ReplyDelete
  38. hi..miss ida 2???
    lecturer kat uitm is it??
    dulu dia teacher kat mrsm kew??? just wanna know...
    thanks...=)

    ReplyDelete
  39. hehe last thing on your post is quite funny..

    human hair kan tak pernah blue black, mesti lah nampak palsu :p

    go for the color my mother got for her hair to cover her uban, so she can look hot to my dad, the stylist gave her this reddish black, that looks very natural, very natural sebab rambut hitam semula jadi akan nampak merah sedikit di matahari..

    don't worry though, sooner after a few more hair wash, the dyed brown hair will come out a bit, or the original peroxided hair will show.. nanti nampak lah kurang palsu....

    ReplyDelete
  40. hye anis. miss ida tuh my teacher jugak time kat MRSM BPJ. dia sngat sempoi kot. i loikeee...

    ReplyDelete
  41. oh and btw. kirim salam kat miss ida tau. lame gile xjumpe die.

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!