Saturday, July 4, 2009

Leaving on a Mini Van

My big luggage is hidden behind the pink box and the red bag. Thats where I kept all my presentable clothes, those that I'm going to wear to class. Whereas the smaller black bag which is usually used to store my modelling prep stuff, is now filled with comfy clothes like big Tshirts and seluar panas. In the huge green balik kampung bag, aint that huge in this picture, I will be storing food! Yes, I am not done with packing yet, its just plain tiring.


Whats not in this picture other than food is Alisya's small white Ikea table which I'll be bringing along as well. Because I am a very roomie person, watch movies all day and eat and sleep and pray and talk on the phone and go online and eat sumore before go to sleep, I have to keep my place comfy and homey :'(


I'm going to miss home so badly.


Despite the happy colours, I am actually quite down now. I guess I'm just super duper exhausted. Long sigh. The longest sigh ever. Give me semangat, to face Segamat. Wow pantun dua kerat.


No seriously, I need kata-kata perangsang.






47 comments:

  1. belajar jgn tak belajar dik.smg bersemangat utk pergi segamat!!! chayok chayok!!

    ReplyDelete
  2. bersyukur la kamu masih belajar didalam malaysia, masih boleh ~menelefon ibu bapa tanpa ada yang berkata"maaf talian sedang sebuk cubalah beberapa saat lagi" satu saat kemudian perempuan it masih berkata perkara yang sama
    ~makan nasik lemak bila masa sahaja anda mau, dan makanan lainnya
    ~tidak perlu berurusan dengan imigresen yang sering meminta rasuah
    ~tidak perlu travel naik kapal terbang dan risau anda miss plane lalu kena bayar mahal untuk tiket lagi serta terlupa pasport di rumah
    kena patah balik bila masa sudah sampai airport, serta nightmare tentang ini berhari hari
    ~tidak ada bias oleh lecturer hanya kerana anda orang malaysia yang kerajaan kita katanya mendera rakyatnya. lalu membiarkan anda fail kemudian berkata anda bodoh
    ~bila masa anda perlukan ahli keluarga tetapi anda sedar anda bersendirian di negara jiran, dan anda lalu menjadi sunyi.
    ~setiap kali mahu balik harus bayar rm100 meminta izin kepada negara yang anda duduki untuk pulang ke negara sendiri.
    ~serta banyak lagi.
    segamat is heaven compare to this place.
    mujurlah saya sudah mau pulang for good this tuesday.
    selamat belajar saya sudah graduated.
    (maaf panjang)

    ReplyDelete
  3. Selamat Menyambung mengaji lagi Hanis!!

    ReplyDelete
  4. Sila pilih kata-kata perangsang yang paling anda gemari:


    a) Erm baik, saya akan berusaha! (Shin Chan)

    b) Saya dah sedia! Saya dah sedia! (Spongebob Squarepants)

    c) Tak guna! (Bukan kata-kata perangsang, tapi boleh pilih jika anda suka)

    d) Tidak suka semua pilihan diatas

    ReplyDelete
  5. selamat pulang!teransang bukan? :P

    ReplyDelete
  6. hi hanis!
    every things will be ok..
    segamat is a place like no others..
    smile ya!

    sesuatu yg sukar didapat adalah nikmat yg paling padat..

    ReplyDelete
  7. Hanis, pray that God will keep your heart at pace all the time..leaving home is hard but u'll meet best best ppl along the way :) pick up and look straight upright! U KNOW U CAN :)

    ReplyDelete
  8. alalaaa...homesick type ek ni..
    xpe..kt segamat xde shopg complex..xde starbucks..xde cinema..(gile bagi semangat ni!)

    Come on Hanis!aja2 fighting!

    ReplyDelete
  9. Hanis, kuatkan semangat ok. *dan2 bagi kata2 semangat.hehehe.

    actually, Segamat n Masjid Tanah mana lagi daif ek?huwaa! zaman matrik dulu rase cam ddk kat mane aje.haha

    ReplyDelete
  10. Ganbate my dear!! U can do it!!!

    ReplyDelete
  11. cheer up!
    balik utk blajar kan?
    so, kene semangat,
    nak balik segamat!

    ReplyDelete
  12. owh...sangat sweet sume orang kat sini..

    adik,
    kamu akan rindu masa 3 tahun di segamat tu nanti..so enjoy saja k~

    owh..kalau homesick, cuba sibukkan diri dengan makan dan makan lagi~

    ReplyDelete
  13. Honey Bedazzled, you read my mind! *standing ovation.

    Hanis, you can always return home on weekends if you really miss your home that much. It's not that far.. Bukit Jelutong is a few hours away from Segamat...

    Remember the ultimate reason why you have to go back to Segamat. For your parents, your family and your future.

    ReplyDelete
  14. when u wanT it the most,
    there's no eaSy way out

    >>heee Celine dion's song
    it's okai.. be strong yea..
    achieve ur dreaMs ~

    ReplyDelete
  15. belajar di universiti adalah salah satu kenangan manis dalam hidup. so, enjoy dan cipta kenangan manis itu!

    ReplyDelete
  16. utk jd seorg yg terpelajar, harus korbankan sesuatu yg kite syg utk ditinggalkan,rite dik?

    ReplyDelete
  17. rilek hamis jalikha. sgmt pun ada
    ikea apa. ikea a.k.a kedai perabot
    ah seng. so rilek2 je. teransang ?

    ReplyDelete
  18. Good Luck, Hanis! :) best nya belajar.. how i miss those sweet memories.. :) i'm sure urs will be nicer ones.. so just relax and enjoy! :)

    ReplyDelete
  19. Going back is always sucks!

    ReplyDelete
  20. Durian Segamat awaits..
    Go Go Hamis Jalikha..

    ReplyDelete
  21. You love things over at the uni!
    Study hard, play hard?

    :p

    Haha! You'll be okay! :D

    ReplyDelete
  22. You love things over at the uni!
    Study hard, play hard?

    :p

    Haha! You'll be okay! :D

    ReplyDelete
  23. good luck! i mean.. really ... GOOD LUCK! =p (semangat tak jamis jalika? eh cani ke kejawaan kau)

    ReplyDelete
  24. takpe, sehari dua hilang lah rasa homesick tu. Aku dulu pun mcm tu sokmo.

    ReplyDelete
  25. kata2 perangsang or kata2 merangsang?:P

    "Our heart will lose its tender if we never shed a tear.." yg ni ada kene mengene tak?:)

    ReplyDelete
  26. gudluck hanis.. there's no elevator to succes, u hav to take the stairs.. hehe.. cheers gal!

    ReplyDelete
  27. uitm segamat.?
    gudluck adek2 d uitm..~

    ReplyDelete
  28. Hanis, segamat dekat je dengan bukit jelutong, dulu kita study Sarawak, nak balik pun kena pikir duit flight and etc etc..(even still dalam Malaysia kan?)

    Just remember, that tis is for your future, macam Sir Izuan tuh cakap...

    Semua benda senang in the world are hard to get, tau...So this is one of the sacrifices yang u have to make in order to be a successful person in the future...

    Dont worry, macam orang cakap "been there, done that" i understand how you feel..

    Lepak2 aja, be patient, always keep this in mind " You can do it"

    I have faith in you babe, as your blog loyal reader..

    Have faith in yourself, and have faith that Allah will always help whenever you need HIM,

    GOOD LUCK!May the force be with you!

    ReplyDelete
  29. segamat? dekat je la. im going to bndr muadzam phg, at uniten. apa apa pun, despite all those lazy vibes in ourselves, just be strong. And a knowledgeable person is very needed nowadays than, ok, pretty, but with no brain. think about that. go we go! xoxo. me.

    ReplyDelete
  30. hye,hanis..
    gudluck k.
    but,my fren says.segamat sgtla boring..tuttttt..
    ish,bkn nk hasut ni taw..
    besh of luck dear..:)
    dpt cos ape ek?

    ReplyDelete
  31. Semangat kakak! Semangat!!! hidup di Uni hanya sementara! Perjalanan hidup kakak masih panjang~ Wish u all the best! =)

    ReplyDelete
  32. Masa akan berlalu dengan pantas!!!!Jangan risau!!!!!Have fun okeh!!!

    ReplyDelete
  33. yeppp..going back is like agfhtsgbnauyd..taknakk balikkk kampus gak! ;'(

    ReplyDelete
  34. You will miss Segamat so damn much when u leave it one fine day...i have been there for 2 years...go girl..hehe

    ReplyDelete
  35. Tahniah! Hanis seorang gadis yang bahagia bersama keluarga kerana ada perasaan yang demikian..

    Bayangkan kalau Hanis dah siap packing seminggu lebih awal dengan semangat berkobar2 dan senyum meleret2 menunggu detik2 yg bakal tiba untuk berangkat ke Segamat... Something may be wrong kan?? Unless ada buah hati kat sanalah..ehemm2...

    BTW, Go Diego Go!! Ops..! Go Hanis Go!

    ReplyDelete
  36. suatu hari nanti..pasti anda akn merindui saat2 ini.

    selamat belajar hanis!

    ReplyDelete
  37. you, kalau boring u balik JB k. hahaha. sejam dua je perjalanan by bus, then i boleh belanja u jalan2 kat bandar Iskandar ni.


    fuyoh.

    ReplyDelete
  38. btw, segamat tu peaceful. U leh g laut kat area tangkak. makanan pun sedap. tapi memang u susah la nak shopping2 situ.

    btw, u baru 18 eh?

    if u dont mind, leh tak add kat ym?

    my id is awafi89

    ReplyDelete
  39. Semangat...semangat...nnti bila dah masuk kelas semula..hilang lah down tu k...semangat ok!

    ReplyDelete
  40. Semangat, Segamat, Selamat, Saat, Sehat, Jahat, Pahat...(arghh...semuapun oke!)

    HZ,

    kuatkan semangat, cari ilmu kat segamat, harap semuanya senang dan selamat, kamu ceria dan sehat, jadi nakal takpe...tapi jangan jadi jahat, moga seluruh kenangan indah sentiasa terpahat (bukan bt. pahat)

    UiTM...Usaha Takwa Mulia

    ReplyDelete
  41. u make me feel exctd to go back to my universty too tgk brg2 sume dah pack!hehe..lets blaja till we pengsan!hehe =)

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!