Monday, July 27, 2009

Open Table

I stared down my blog, scrolled through the pixelful pictures and sighed to the thought of how this blog is lacking a proper and significant/evocative update. I havent given myself a deep thought on this matter but I'd like to see what will come out of me if I have to write this in less than 45minutes.


Lets not waste another letter okay? Topic of the entry, "Friends". And this shall be another malay piece from me, sorry to disappoint you, Hanis Zalikha (yes I'm talking to myself, excuse me).


Kawan. Dari kecil I suka berkawan. Mama kata I dari kecil tak boleh duduk rumah, duduk diam-diam, suka sangat merayap pergi rumah kawan. Kalau bukan kawan sekolah, anak-anak jiran dijadikan kawan, supaya boleh pergi rumah mereka pergi dapur minta rempeyek.


Bila masuk sekolah rendah, makin ramai I dapat kawan. I ingat orang pertama yang I announce sebagai bestfriend forever. Siti Nur Fairuz nama dia. Satu kelas. Dua-dua sama comel sama padan wtf. Sama-sama darjah 1, kelas 1 Ikhlas, kelas terakhir T_T Teringat masa ujian bulanan kertas Bahasa Melayu, isi tempat kosong dengan huruf yang diberikan. Soalannya ialah, sejenis sayur. Huruf yang diberikan R, A dan I. Isi di PE_ _ _. MASA KECIL MANALAH TAHU SAYUR BERNAMA PERIA, EMAK TAK SEMPAT PERKENALKAN DALAM MASAKAN LAGI DAH KELUAR UJIAN BULANAN, FINE SEKOLAH KEBANGSAAN SRI SELANGOR. FINE. So Hanis yang comel lote ini pun menempatkan huruf-huruf tadi sebagai P.E.A.I.R. Haha. Makes sense what?? Peair. Macam bunyi sayur kan? Okay takde kena-mengena dengan topik 'kawan', tapi takpe, iklan sayur-sayuran kejap.


Okay kemudian pindah sekolah makin ramai kawan. Teringat emak announce kat adik-beradik yang lain the reason sebab Hanis Zalikha buat parti harijadi setiap tahun ialah sebab dia ramai kawan :') Tapi siapa yang birthday dekat-dekat selalunya dapat tumpang semangkuk, tahniah. Tapi sebenarnya kalau tak buat parti harijadi pun, sambutan birthday kat rumah kami sentiasa meriah. Kek dan belon dan seisi keluarga wajib ada. EH LARI TOPIK LAGI T_T Okay pastu bestlah setiap tahun buat parti harijadi, dapat macam-macam hadiah, jam Hello Kitty, bantal Teletubbies, kasut Banana In Pyjamas, beg sekolah Mickey Mouse, heh parti darjah 4 hadiah semua macam 4 tahun, malu I semua yang bagi hadiah kenal I dengan mendalam :B







Okay nanti kita sambung kembali cerita kawan ini ya. Nak masuk bab sekolah menengah selepas ini. Bab-bab sensitif. You pula open table. Daa!

38 comments:

  1. peh.. cerita tak abis.. hilang stim.

    ReplyDelete
  2. Hanis, rempeyek or tempeyek ek???huhuhu. ke serupe aje?

    ReplyDelete
  3. nak open table? table tiada dong. kerusi ada. eh, kak, kenape muka kakak u mcm muka u mase kecik?

    ker,muke u sekarang sama macam kakak u mase kecik?

    ReplyDelete
  4. rasa nak pukul je hamis jalikha nih..

    ReplyDelete
  5. comelnya hafiz...
    putih gilos...

    hanis pon comel jugak... haha...
    tp sbb ai pompuan kne la suke laki...

    ReplyDelete
  6. hanis. u yang rambut panjang tu kan..
    comel.. tapi bile tengok balik kakak u macam u sekarang plak i tengok,.

    cute!

    ReplyDelete
  7. salam

    link exchange my blog
    www.myadha.com

    thanks =)

    ADHA

    ReplyDelete
  8. hi hanis yg comey..just nk gitaw ada someone tu die minat giler kat hanis smpi kn his style of writing dlm blog pn dh terikut2 mcm hanis.. x original recipe...

    ReplyDelete
  9. macam mana u ingat semua ni..
    diari ya ?

    ReplyDelete
  10. mcm mana u ingat semua tu..
    ade diari ke ? :)

    ReplyDelete
  11. i watch u on hip tv td~ u look so matured lah~,,keep writing,,u got the talent~

    ReplyDelete
  12. u kawan natasha?
    tu my schoolmate.
    kirim salam sama dia ;D

    ReplyDelete
  13. hey there hanis!ur blog is totally the ultimate blog to read. ive link ya! btw wanna know your birthdate secret? check me out! sharing is caring hehe

    ReplyDelete
  14. erk,
    br jer nak panas ...
    sila sambung yer nanti:)

    (Pocket pernah dokali jer sambut bday, sedih la plak)

    ReplyDelete
  15. hanis..
    semalam i tengok u kat lurve affair tuh..
    i not sure u dapat tengok tak kat uitm tuh..

    ReplyDelete
  16. mmg potong stim hanis. tgk gamba je dah abes cite.
    wahaa

    ReplyDelete
  17. hanis..i just saw u last night at HIP TV/TV9 about lurve affair..and your love affair is this blog..wah..i'm so shock see u in tv..u look so gorgoeus...

    ReplyDelete
  18. cik hanis, cik hanis masuk t.b la semlm..
    HIP TV.. dapat no. 3 plak tu!
    tahniah!!

    xD

    ReplyDelete
  19. haha Peair.. that one made me laugh for at least 5 mins and while typing this I was like.. errr tgh bayang u were small with the confidence 'gila' sambil dlm hati sebut 'peair' heee !

    my turn to open.. well partly i love to make friends, had a best buddie when i was at abt that age(I'm following u so I'm standard 1 now *lol), after school all I ever knew was play and it was with this best buddie of mine.. we grew up together and we are still friends now and he lives abt 5km away from where i live..

    i close table.. waiting for u to open it back :p

    ReplyDelete
  20. Sis Hanis,
    nak tanya mcm mana nak buat gambar effect oldies like those in your "Whereabout" entries tu? Thanks.

    ReplyDelete
  21. Salam... Hanis ! akak teruja sebab semalam tengok U kat TV. Tak sangka LURVE AFFAIR Hanis masuk carta tempat ke 3. Akak pulak rasa bangga (telebih sudah). Kalahkan selebriti yang lain tu. Tahniah. Seronok dapat dengar suara Hanis yang tak berapa lembut tu. Hahahahaha, jangan marah ya dik, tapi awak tetap ayu dan jelita di TB.

    ReplyDelete
  22. dulu skali skala baca blog you bcoz my wife yang slalu bukak, so now I dah active balik blogging. nampak my best friend punya "Sites I've Joined" list. Tgk2 Hanis Zalikha! LOL =P

    ReplyDelete
  23. ingat open table td citer makan..alahai hanis..tp x pe..akak suke baca blog kamu..

    ReplyDelete
  24. nice blog hanis...btw y u neeever reply mymsg?

    ReplyDelete
  25. saye suke post2 berkenaan kawan.. ;) can't wait...

    ReplyDelete
  26. Ayoookkk...Citer HZ ni bersiri rupenya. (^_!)Terpaksa tunggu sambungan.

    Open Table? Buleh2. Bila mau?

    ReplyDelete
  27. hanis, your birthday date? citer sek. men. mesti lg best!

    ReplyDelete
  28. haha ok lagi peria jd peair.
    kakak saya, SRK Seksyen 19, darjah 2 kot, soalannya s a _ _

    patutnya s a w i,
    dia isi s a y o

    haha mak mengadu kat atuk. Atuk kata, memangla dah kau ajar anak kau makan sayur, bukan makan sawi.

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!