Friday, August 7, 2009

Flying solo *true story*

Thanks to my production house/producer who sent in my name for Malaysia's Film Festival nomination, I got the chance to fly high, Sabah baby! Okay tapi tak terer berlakon sehingga tercalonlah. Haha. All expense paid trip okay, mestilah teruja. Dalam hidup kalau susah teruja memang rugi. Sedikit jakun itu baik untuk jiwa.




After checking in my luggage. Trip to KLIA, I was accompanied by my Papi en Mami. First time flying solo, teriak I nak tinggal mereka :'( Haha annoying gila dah tua bangka godang nak teriak. Okay mutiara jernih mengalir di pipi jelah. Manja-manja mulus.


I sumpah blur gila sorang-sorang je all the way. Dah lah duduk sebelah lelaki tembam 30an yang baik hati. Tapi still, tak selesa lah kan nak tidur2.


Malas nak tunjuk gambar yang bekas ini dah buka. Ada satay ayam dan nasi goreng dan biskut dan Spritzer. I malas sebab I kecil hati stewardess lalai, lelaki tembam 30an dapat Fererro Rocher, I tak dapat. Hmph merajuk nak pergi batu belah batu bertangkup sekarang.



Then turun-turun plane terus call Daddy, Daddy where do I go from here *sebak. Hahaha lawak bila teringat balik. Sekali nampak Farid Kamil beratur kat kaunter passport Malaysia, ikut jelah. Phew.

Sebab roommate cancel flight, I spent one night alone in Sabah. Terer kan? CAKAP TERER CEPAT. Dah lah dalam kereta on the way KLIA, Daddy and I cerita-cerita pasal hantu and the highway ghost. Sabar jelah aku. Tapi sumpah, hebat siot tidur sorang kat sebuah hotel di Sabah *tabik spring kepada diri. Tapi takde apa-apa pun. Turn on jelah Disney Channel sambil tidur, sebab yang pertandingan tilawah Al-Quran dekat RTM dah habis haha. I ada banyaaaaak lagi nak cerita tapi sambung nanti ya! To be continued: All my days in Sabah :)
Sabahan, holler me!




54 comments:

  1. nominated?congrate....all the best hanis

    ReplyDelete
  2. wah2...
    tabik spring jugak utk u...
    besh2..
    selamat pulang ke segamat ni...

    ReplyDelete
  3. ngeee..boleh plak teringat citer antu kan?? hahaha

    beb, gmbo last paling besh!!

    ReplyDelete
  4. waaaaa...tahniah hanis. ala takat tido sorang kat sabah takde ape nye lah. still dalam malaysia lagik ape. hehehe. cececece cakap orang..cuba kalau ai? tgk ada berani ka tarak? hahahha

    ReplyDelete
  5. serious jealous tahap cimpanzi..haha..melampau x..rindu kamoe

    ReplyDelete
  6. Hi Hanis. I was browsing around for you in OneBorneo on the night of 5th August during the perasmian for FFM but the crowd was too big..btw, Welcome to Sabah.

    ReplyDelete
  7. wah.. sgt grown up gitu *clap clap!*

    ReplyDelete
  8. tu macam kt courtyard hotel je... betul tak hanis?

    aniwe.. welcome to Sabah. kampung i tu... =D

    ReplyDelete
  9. aaaah cant wait for you to get back to bring my hadiah eh eh i mean to see the laptop eh eh diam ah iz.

    ReplyDelete
  10. Hanis memang TERER ;) pheewit2

    ReplyDelete
  11. harap2 esok tejumpa hanis. walaupun dari jauh. hahaha!

    ReplyDelete
  12. we have an entry of the exact same title on the exact same day!
    haha!
    (i always secretly wish i'd bump into you everytime i'm in KL and turn into fangirl mode. haha! now its not a secret anymore)
    :D

    ReplyDelete
  13. envy u..
    smpkn slm pd sabah..
    sabah which part aa?
    btw congra..

    ReplyDelete
  14. dear hanis, sy pon penah fly alone dari trg ke subang (je), nek firefly. sbb mase tu tiket bas nak balik chinese nuyer da habes. poor me. hee.

    believe me, once we're already in the moment of being a loner, it's quite scary but refreshing. something to be glad about. :)

    ReplyDelete
  15. hye Hanis!
    u dah kat Sabah ek? jum lepak... wah mcm kenal2 je...

    neway, have fun!

    ReplyDelete
  16. hehehe. sure gelabah fly sengsorang 1st time. kalo i pun gelabah.haha. tp,kalo dah tau skali..senang nnti! neway, gud luck Hanis :)

    ReplyDelete
  17. hollla me hanis! i tinggal dekat KK town 5 minute dh sampai! series!! come come...!

    ReplyDelete
  18. kisah dulu ke
    kisha sekarang ni/.

    ReplyDelete
  19. giler x sabar aku nak nengok momok the movie...

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. wElcome to my hOmetOwn hanis...
    all da best k
    hehe...

    ReplyDelete
  23. flight kak hanis bisnes class eh???

    ReplyDelete
  24. Hanisss... ZARA here...
    Brapa lama u gna b in KK??
    msg me..
    http://www.facebook.com/zara.nicolous

    ReplyDelete
  25. Best....Try Gi KundaSang...PAsti TEruja...Jgn LUpa MuTiara Sabah BAH...Utk FamLy Di K.L...Itu PUn TEruja....HEHhehe...BIla BAlik K.L?

    ReplyDelete
  26. pas ni cerita evrythng in detail okey.

    ReplyDelete
  27. been there last june. =)
    u shld go to pasar pilipines.kompom u shopping byk gila for kristal n pearls..

    ReplyDelete
  28. hanis nnt jumpa adik hadziq tom tom bak k..xD

    ReplyDelete
  29. best! nak t-shirt welcome to sabah. ceh berapa banyak baju da aku nak mintak. khekhekhekhe...
    okay lah. nak key chain. hahahahahah...

    ReplyDelete
  30. best! nak t-shirt welcome to sabah. ceh berapa banyak baju da aku nak mintak. khekhekhekhe...
    okay lah. nak key chain. hahahahahah...

    ReplyDelete
  31. ala kak.
    napa stay je kat hotel satu malam.
    kat sabah ni kan banyak tempat leh jalan2.
    saya duk kat sabah gak :).

    ReplyDelete
  32. ehe...you memang terer..
    do take care sweetheart,

    ReplyDelete
  33. sy sbhan juga dan always balik alone sebab jadual flight slalu tak sama dgn kwn2 n slalu ada own planning so.. flying alone tu dah biasa. tp its a gud experience, rite? ;)

    ReplyDelete
  34. 'Sedikit jakun itu baik untuk jiwa'...ha3.hanis!yg ni plg lawak!hahahaahhaha :D

    ReplyDelete
  35. hhahahhahaa.pasang kartun?i pasang espn kalau tido sorang2 kat hotel smbil ditemani dgn quran kecil.hiihihihi.penakut.

    ReplyDelete
  36. naseb baek nmpk Farid Kamil..
    cian sorg2 je...

    ReplyDelete
  37. i thought u wana story about h1n1 sebab pic u pakai mask rupenye laen hahahahhahaha nway congrats dude....

    ReplyDelete
  38. i am not sabahan but i am student of UMS! but am away in australia for one semester on a virgin exchange program =D

    was so excited when i saw the word 'sabah' in your entry =D

    ReplyDelete
  39. hanis, suka awk punya lappy case (:

    ReplyDelete
  40. wah best giler. dok kat hotel di 1borneo ke cik hanis? ala kalau tahu cik hanis ada kat sini mesti dah berterik2 i pakai mask gi ke ums nak minta auto. hehehehe (sayangnye keta tak da. so berangan je la. tak ke mana hujung minggu ni)

    ReplyDelete
  41. hehe..this entry reminds me of the one yg hanis pegi adventure naik LRT sorang2 kat tgh KL tu.. skrg naik aeroplane sorg2 ke sabah sudah.naik level. ;)

    ReplyDelete
  42. lawak-lah kamuu..hahha...bravoooo!!

    ReplyDelete
  43. really enjoy la bace ur blog, keep it up. bangge masyarakat segamat cenggini.

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!