Monday, August 31, 2009

Sometimes happiness sometimes sadness



Okay wow. Couldnt believe the responses I got from you precious people on the last entry. Just got back from Ipoh. Been really reaally busy but managed to read each one of your comments :') I'm not the type of person that will stay angry for long, will hold grudges, no, I'm not like that. Received an apology email from Aminah Syakirah and I guess that's all we needed ey? Aminah, I forgive you. The entry will have to stay though as guidance to other new bloggers, I hope.


Just finished an English presentation last week. Mdm Evelyn asked us to pick a movie and make a special review on it. My team and I picked Kabhi Khushi Kabhie Gham (teehee malu-malu nak ngaku minat hindustan). One of the quotes from the movie was:

It does not make a person smaller by asking for forgiveness,
but the one who forgives, owns a big heart.


Siap pergi Mydin beli nande pastu terpaksa pakai sepanjang hari (ceh ceh) sebab satu nande berharga RM2. Uish tak mampu I nak beli nande RM2 pastu pakai 2minit je :B


I ada banyaaaaaaaaaaak benda nak belog! Harap tak busy this week :)


56 comments:

  1. wah,, hanis cantik pakai tudung,, serios tahap ultramen taro,,,, (Buka nak ambik hati ek)...

    so,, teruskan,, ek,,,,

    daa,, oye,, nanti if hanis ada masa,, coment2 lak ek,, blog sy,,, ok,, roger n out,,,

    ReplyDelete
  2. nande yg cantek disisi dahi yg manis...

    ReplyDelete
  3. hehehehe...mmg menunggu hanis zalikha membelog setiap hari.. ;-)

    I ingat roomate I part 2 sem lepas pun sibuk buat review satu movie..diorg pilih high school musical...

    kalau I yg akan buat tentu I akan pilih movie veer zaara (peminat tegar hindustan) :-p

    ok, dah ckp mengarut di belog hanis zalikha.. ;-)

    ReplyDelete
  4. hanis syg, is am not mistaken, pakai nande ialah haram..

    sila rujuk ustaz... ;)

    ReplyDelete
  5. wow!!! 327 comments and u read them ALL??? thats amazin' girly! hahah

    ReplyDelete
  6. aku nak jdi owg first comment
    hanis.free2 kn mse tu yew.suke bce blog anda!

    ReplyDelete
  7. satu sikap terpuji senang memaafkan orang lain..bravo dear hanis!

    ReplyDelete
  8. owh pegi ipow..

    eh semangatnya nak present pun kena berprops semua..
    ahha

    ReplyDelete
  9. cunnye...
    citer hindustan???hik2...style ah..lma dah x lyn

    ReplyDelete
  10. kadang2 kite maafkan org lagi baek dr berdendam..

    hati hanis sungguh baek..

    klu i mau 2 3 hari saket ati..
    pastu br lupekn..


    btw..
    harap u x bz..
    spy u leh berbelog!

    hee :D

    ReplyDelete
  11. OMG hanis the last time I checked it was only few comments in the last post, but now voila! 300 something baby :D

    anyhoodle, it's a good thing that you forgave her. but that doesn't mean that aminah girl should have done that in the first place. sheesh doesn't she have a life?

    looking forward to reading your next posts! :D

    p/s : kirim salam kat aida yang selalu menyebok kt bilik u to see her friend. HAHAHA

    ReplyDelete
  12. yeayy...!! sayang hanis zalikha..

    yeah, the last post should stay there...i mean, hey, its urs n the 1 who should delete is the copied blog..

    nway, hanis..reading ur blog always makes my day =D

    take care gorgeous ;)

    ReplyDelete
  13. Hahaha comel berpuasa memakai tudung.

    ReplyDelete
  14. hanis..

    haritukan masa kat skolah ada buat UNGA pasal negara2 lain..group i dapat negara india..so kitorang pakai lah nande tu..kami kena marah ngan ustaz sebab ustaz cakap muslim tak boleh pakai

    ustaz i lah yg ckp cenggitu

    ReplyDelete
  15. dear gurl.....don't just simply follow other culture without knowing the related to their religion. that nande meaning something.....i think?

    ReplyDelete
  16. dont talk something that you are not really sure. if u say it is haram, so please senaraikannnnn kenapa haram. jgn cakap, 'i think', 'if im not mistaken' and so on. cakap biar ada asas and terang.

    daripada korang suruh orang lain merujuk ustaz, apa kata korang dulu yg macam pandai tu rujuk ustaz terlebih dulu dan terangkan kat sini apa yg ustaz tu cakap so kita boleh sama2 belajar.

    bye

    ReplyDelete
  17. dah lama gue tak bace blog hanis nih...tapi kelakar ah pakai nande demi presentation filem industan.. pesal ko tak berinai jari jemari terus? hehehe..

    ReplyDelete
  18. kemaafan dendam yg terindah.
    *walaupun i know u takda dendam*
    haha btw, buat apa kat ipoh?

    ReplyDelete
  19. Serious said, u much2 better dalam bertudung.. keep it forever...

    ReplyDelete
  20. "zulaikha zulkifli said...
    hanis syg, is am not mistaken, pakai nande ialah haram..

    sila rujuk ustaz..."


    Babe...I'm just heard bout it last time but dont know either its right or wrong..do check details with someone who got it soon ok..

    p/s: If Yash Chopra could see this pix maybe u will be Aish jr :p

    ReplyDelete
  21. "zulaikha zulkifli said...
    hanis syg, is am not mistaken, pakai nande ialah haram..

    sila rujuk ustaz..."


    Babe...I'm just heard bout it last time but dont know either its right or wrong..do check details with someone who got it soon ok..

    p/s: If Yash Chopra could see this pix maybe u will be Aish jr :p

    ReplyDelete
  22. "zulaikha zulkifli said...
    hanis syg, is am not mistaken, pakai nande ialah haram..

    sila rujuk ustaz.."


    I'm quit agreed with those statement might heard somewhere last time...babe do check it later with someone who do ok...

    p/s: If Yash Chopra could see your pix here might be you be choosen as his new film...Aish jr perhaps :p

    ReplyDelete
  23. untung si aminah syakirah
    tetibe je dia jd top search kat google
    huhu

    neway, link laa my blog
    pinkcandywonderland.blogspot.com
    baru lagi bertapak di arena blog sbb bosan praktikal =p

    ReplyDelete
  24. hi hanis...

    i suka cara matang u handle masalah aminahsyahirah tu..
    so cool.bagus.i prefer mcm tu dari sesetengah org yg memaki hamun org n marah2.
    mmg ita patut marah,tapi bila cara u accept the apology n handle it with maturity,ppl will respect u more..
    i tgk peminat2 blog u lagi beriya2 marahkan dia dari u..cayalah hanis..
    ehehe

    ReplyDelete
  25. http://www.youtube.com/watch?v=uy0HNWto0UY

    hanis, tgk short movie ni! best! saya suka!!!

    ReplyDelete
  26. ouhhhhh..now barulah i paham what ur previous blog was about.patutlah i confuse.i igtkan u ada another blog yg u pretend nk jadi another person nama aminah ke apa wtf.hahahaa..so anyways blog lah byk2.i suka baca :)

    ReplyDelete
  27. if im not mistaken pky nande adalah haram..coz ikut budaya agama lain..plezzzzzzzzzz dar...
    respct our religious...
    btw u look nice in scarf..

    ReplyDelete
  28. janganlah begitu..i pon pernah pakai sari then pakai nande..takpe kot sebab tak semesti pakai nande kita sesat..janji iman kuat..

    hanis!janganlah bz nak baca belog u everyday

    ReplyDelete
  29. hanis zalikha...
    mmg betul bkn manusia...
    ianya bidadari yg menjelma...

    ReplyDelete
  30. byk org da komen yg sy nak komen...
    jadi, mcm no komen jugak la..

    ReplyDelete
  31. you site his nice, could you exchange my link?
    here is my link
    I hope you can share friend ship me..
    thanks you in advance

    ReplyDelete
  32. hanis, aritu i texted ur mom nak order kuih raya yg u rekemen sedap tu, tp mcm i bakal kempunan je, huwaaa T_T buatla delivery ke europe pls

    ReplyDelete
  33. tak sabar nak tunggu benda yg banyaaaaaaaak utk di-belog. hehehe :D

    ReplyDelete
  34. hanis,
    pakai nande camtu rasanya takde apa2. ok je..

    ReplyDelete
  35. Aww...kak Hanis memang comel!

    :D

    tak simpan dendam?hmm....
    maybe tue lah hidden tips dari kak Hanis utk sentiasa cun dan awet muda...hehehe

    ReplyDelete
  36. hye dear. I saw u that day with the nande. hahaha.. i always see you but segan nak tegur oh. I am sure u dun know me! well happy ramadhan pretty girl! :)

    ReplyDelete
  37. hanis, don't worry. if u busy, u still boleh update ur daily activity using twitter. confirm lepas ni ramai register twitter sbb u hihi.

    and using twitter is getting easier now. i guna hp kena cas 1sen je. tgk blog i kalau nak tau :)

    take care hanis.

    ReplyDelete
  38. JOM TGK 100% ORIGINAL CROCS HERE :) MURAH + FREE POSTAGE! UNBEATABLE PRICES :) MEN AND WOMEN SHOES, JOM TGK! AS LOW AS RM75+FREE POSLAJU :D KASUT RAYA- MONEY BACK GUARANTEE

    http://unashop.webs.com/apps/photos

    ReplyDelete
  39. salam
    pakai nande haram sebab di dahi
    tertulis nama Allah
    bukan sebab budaya or iman yang kuat ke apa,
    tapi akidah
    harap cik hanis remove la ye gambar tu
    sebab tak elok pakai tudung sambil ade nande.
    niat tak menghalalkan perbuatan
    tapi perkara ni ada berbeza pendapat
    lebih afdal kalau ikut yang tak mendatangkan was was
    salam

    ReplyDelete
  40. hahaha..

    ntah mana2 kacuklah nie!!

    ReplyDelete
  41. teringat pasal copy-mengopy entry...

    aku pun suka copy juga tapi bukanlah copy pasal cerita harian org.yang aku copy ialah artikel2 kecantikan dan kesihatan but aku akan bgtau juga dr mana sumber itu...

    kiranya mgkn aminah tu macam akulah skg, suka tulis blog tapi tak tau nak tulis apa tapi aku tak pernah copy macam dia buat.

    cuma masalah aku skg ni, nak guna melayu sabah ke guna melayu ori kat blog..kalau guna melayu sabah kadang idea aku tak gila2 sgt.

    apapun, blog kau gempak hanis!

    blog ni umpama nadi kedua hidup aku. itulah blog bagi aku.sehari takde entry resah berhari2 jadinya...

    juga blog umpama kekasih yang paling aku cintai kerana blog tempat untuk kite bercerita sebab kalau nak cerita ngan org pun, takde sapa blh tahan mendengar jika2 cerita itu bjela2 panjangnya , hehe:)

    ReplyDelete
  42. haha Y is it so expensive? U can get one whole pack for that price la. Day la bli kat mydin =p tanyer la kak jay =p haha

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!