Sunday, August 30, 2009

Apa itu blog?

Bismilahirahmannirahim.

























































Kalau blog ialah medium untuk seseorang mengekspresikan dirinya dengan cara tersendiri, apa itu blog bagi segelintir yang lain?



395 comments:

  1. i bet she's too obsessed in you lah hanis.. sound je dia..

    ReplyDelete
  2. adalah sgt keji oke!

    marahhhhh sayyyyyeeeeeeeeeeeeee.

    ReplyDelete
  3. mmg rmi pon pengfotostat belog d arena belog membelog ini.

    kasik abugid same die

    ReplyDelete
  4. Well, to think it in a positive way, u should be proud. Ade jgk org nak plagiat awak punye entry. Maksudnye awak nih femes???

    ReplyDelete
  5. oh.. ade yg tiru hanis ea... ingatkan saje suke2 buat sama.. huhuhu.. peminat la tu...

    ReplyDelete
  6. tade originality lansung org tu
    get a life lah.ceh~

    ReplyDelete
  7. waaa...ramai tol fakers n copycat...if dorang yg curi ayat2x u tu tgok entri ni...konpom menggelupur dok padam entri dowang 2...x pon delete blog teros..hakk..
    gile..ade yg copy hampir semua 2...yg tuka name je..kering idea sgt kot...kesiann ye org2x camni...
    ilek hanis..i know u tabah orgnya..hee~

    ReplyDelete
  8. rasa nak sepak je aminah tersebut.haha.sengal juga ya 'beliau'.

    ReplyDelete
  9. mereka mgkn masih tercari-cari identiti diri. eh mgkn jugakan dia terlalu taksub, fanatik terhadap kak hanis. thts y lah begitu. heeeeeeeee

    ReplyDelete
  10. i feel sorry for you.dah rmi org macam ni.chillex,blog u lagi besh.huhu

    ReplyDelete
  11. hanis. gile psycho itu budak. trying to be u but express mcm die punya pulak. tak faham btol ade jugak org gila mcm nih. meakutkan ouhhh

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. eii.xmalu betul.
    copycat eih tuh minah tuh?

    ReplyDelete
  14. wow, gile copy paste...
    kalo wat asignment boley dapat kosong..hehe.
    terlampau ikut reference kot..

    and there she was..loosing herself.

    ReplyDelete
  15. wut?
    kak hanis.
    seriously same!
    ape la.
    blog is originally came from our real life.
    supposed to.
    -_-

    ReplyDelete
  16. wow spot on :) Have seen this happened to joycewong and cheesie and now you? they say plagiarism is a form of flattery - I'd say it just shows how dumb some people can be thinking that ppl wouldnt notice and they'd never get caught..oops, pardon my language. Btw, I know of one who plagiarize some content of your blog and few others.

    obviously hers (as well as this aminah's) isnt as fun and witty as yours :)

    ReplyDelete
  17. OMG!oh tuhan saya!
    are you trying to say that she's copying some of the entries in your blog?
    the way she writes everything in her blog is exactly the same macam you punye!
    i agree that sometimes bila terbaca orang lain punya entry,we tend to post something yang lebih kurang sama,tapi takde lah sama gila 100% and kalau tukar pun cuma nama and etc,macam kes ni.
    haha funny though,sebab terkantoi.

    ReplyDelete
  18. Okay she's like stealing ur blog and copycat it! Moron!

    ReplyDelete
  19. Senyum je ;]
    Sebab ade yg bersusah payah nak jadik macam kamu hanis

    ReplyDelete
  20. eeee.ai tengok pun rasa sakit hati...

    ReplyDelete
  21. blog itu sejenis kuih tradisional..



    okeh tipu..

    ReplyDelete
  22. maybe u dia punya sumber inspirasi@ idola dia kot.
    maybe dia teringin nak jadi macam u tp xkena gaya.

    haha..kesian dia..

    ReplyDelete
  23. Ada juga org macam tu... time bulan ramdhan pon nak mendosakan diri Ish geraming mode

    ReplyDelete
  24. huiyoo
    modified entry..cam stalker lak

    ReplyDelete
  25. wow! copy paste wholly and exclusively! and she didnt even quote you? hmm...

    ReplyDelete
  26. abang google bagi blog ni: http://aminahsyakirah.blogspot.com/ lol

    ReplyDelete
  27. choi! another pemplagiat? u're not the only 1 hanis.. sabar je la eh.. these kind of ppl mmg xde life.. diorang jealous coz urs are definitely better than their pathetic life!

    mmg sakit hati bila found out. i had it too dulu2. but then again, u hv loyal frens n readers who always knw which 1 to choose. N u x rugi a bit pun dgn parasit ni. *i bet ramai yg akan serang dia thru twitter sat2 g. haha!

    ReplyDelete
  28. Aku rasa kan, dia nak mengekspresikan dirinya bahawa dia nak jadi klon you..

    ReplyDelete
  29. oh..."awak tiru kiter eh..."

    banyak dah jadik hanis.. ada sampai yg bergado sambil cerca sesama sendiri.

    saya baru setahun ++ dlm dunia blog nih, dah jumpa banyak kes gini.

    sabar yer.

    kesian budak aminah syakirah tuh, kan hanis zalikha? huhuhu!

    ReplyDelete
  30. hanis y dont u sound je dier directly? dats plagiarism!!!

    ReplyDelete
  31. tiru,

    chill hanis, dia tak punya identiti sendiri, itu saja

    ReplyDelete
  32. gile ah.
    ape ni tiru karya org. uishhh
    apelah si aminahh

    ReplyDelete
  33. hmph pelik lah.
    macam macam orang.
    sabar je lah okay
    think positive =)

    ReplyDelete
  34. wow! saya rasa macam pernah tahu siapa orang itu. sebab macam pernah lalu blog dia tapi tak perasan entry yang di copy ini.
    bdw hanis, apa u nak buat?

    ReplyDelete
  35. gile ah. plagiarism besar-besaran.

    ReplyDelete
  36. hohoh. ada orang plagiat u ke neyh?

    pandai pilih entry u setahun yang lepas. hehe.

    btw, i found her blog just now.
    gigih google cepat-cepat. HAHA

    apedaaaapedapeduu. aiyaya

    ReplyDelete
  37. Hello Hanis! i guess orang itu cemburu dengan life kamu!hahaa.. benda ni dah biasa terjadi... nak buat apa pon tatau la kat segelintir manusia yg mcm nih! suka suki tiru post sebijik - sebijik... ::salam ramadhan::

    ReplyDelete
  38. omaigod , aminah tu ciplak kaw kaw ke. sapa tu. gila selamba.

    ReplyDelete
  39. omg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    another copycat!
    seems like style tiru copy sebijik sebijik post org lain ni dh jadi trend

    ReplyDelete
  40. dia tiru ke? hahaha pathetic gila.

    ReplyDelete
  41. ooo..baru paham..diplagiat budak sekolah..haha..sabar ye hanis..

    ReplyDelete
  42. dia tiru bulat2 hanis?
    adeh la..dh xde idea ke?
    mgkin dia rasa dia tak akan diketahui..

    **free2 je kan dah masuk blog hanis.. dapat meningkatkan traffic ke blog beliau..

    ReplyDelete
  43. ish2 ada jugak manusia suka copy life org.....hmmmm
    sabau je la hanis

    ReplyDelete
  44. Balqis pun pernah kena.. Bukan seorang yang tiru tapi dua orang..
    Dah laa tiru bulat-bulat..
    Memang takda life langsung laa..

    ReplyDelete
  45. she's obviously a weird person, peminat paling setia Hanis kot...sampaikan nak mem-blog pun gune ayat sama.

    T_T

    ReplyDelete
  46. mungkin ekspresi diri kamu berdua mmg sama... kembar mungkin...

    ermm...agak2 dia dapat A tak exam blogspot nih??

    ReplyDelete
  47. OMG, mula2 I tak pikap. I ingat ni mcm tag ke apa. :P

    Wah wah wah.. camane u discover?

    ReplyDelete
  48. adoi hanis.
    SEBIJIK SEJABAN ayat u die tiru?
    HAHA
    x de identiti sendiri betol!
    ini adalah satu PLAGIARISM!
    HOHO

    ReplyDelete
  49. memang tak patut ah..sebijik pulak tu ditirunye blog hanis ni..saman jela..

    ReplyDelete
  50. Oh Tuhan. Aminah/Syakirah/wateve, sila insaf.

    Hanis,

    Saya pernah encounter tragedi yang serupa. Ada orang tinggalkan komen dengan begitu friendly untuk one of my entries dalam blog lama tentang episod Ally Iskandar temubual Fasha Sandha dalam rancangan talk-shownya. So i pun blog-hopping ke blog dia and to my surprise entri yang ditulis oleh saya dicopy bulat-bulat dan dijadikan entry beliau. Paling best, kawan-kawan blog beliau kemain rancak meninggalkan komen pada entri tersebut dan beliau juga kelihatan sungguh hepi dan eksaited membalas komen2 tersebut dengan nada teruja ibarat betul2 menjiwai entri kopi pes itu (mcm sendiri yang punya, ces).

    Saya pun turut tinggalkan komen pada entri kopi-pes-itu (tp tak sentuh langsung isu copy paste) dan sehingga kini komen saya itu tidak berbalas. Mungkin beliau segan. hihi.

    Bagi saya Hanis, blog adalah tempat kita menjadi diri sendiri dengan menceritakan kisah-kisah yang relate dengan kita (dan yang kita rasa nak cerita) dan ditulis mengikut alur bahasa sendiri. Bukan semua orang mampu menulis dengan kreatif, but to copy other's masterpiece just to make our writing sounds good is totally TIADA MORAL. Ibarat menipu diri sendiri. Sebelum ni blog Kak greenapple pun ada orang yang copy paste entri dia bulat2. Sekadar tukar nama watak. Meaning orang tu mempunyai blog yang menceritakan kisah yang sebenarnya tiada kaitan dengan beliau. Mungkin beliau terlalu mengidolize penulis asal sehingga mendorong kepada tindakan sebegitu err.. keji?

    Eh. Panjang plak. Sebab turut merasa emo. Sorry yeh. Hee=p.

    ReplyDelete
  51. hu? confusing nye post kali ni. pening2

    ReplyDelete
  52. hahaha...sian budak tu..teruk kena kutuk dengan peminat2 hanis..ape daya...mencuir di bulan puasa..macam2..

    ReplyDelete
  53. isyh isyhh teruknyaaa orang tuu!
    suka-suki je kopipes blog orang lain!

    ReplyDelete
  54. woh copycat!
    sabar, sabar bulan puasa. ;)

    ReplyDelete
  55. woohoo!

    boom boom pow abes.

    This entry just made me realised I HAVE to comment, no matter what, tak kesah ah selama neh curik curik baca dalam diam.

    Salam ramadhan Aminah Syakirah!!

    And Hanis, pahala anda just got leveled up, insyaAllah!

    (that is, u don't swear n kill this aminah kid agaga)

    ReplyDelete
  56. hanis!! dont worry...u will always be the first and the best...hishhh geram tol ngan minah tu! boleh plak tak sedor diri?? heran...

    ReplyDelete
  57. oh baru i faham. hanis you telah dicopy-cat! kesian

    well u know what they say, imitations' the best form of compliment!

    ReplyDelete
  58. Saya fikir,dia tak pandai mengekpresikan dirinya dengan baik.Kebetulan dia pembaca blog kamu yang tertarik dengan gaya bahasa dan cara kamu menulis, jadi dia tiru sebahagian besarnya (memang sangat besar.Saya tak pernah jumpa lagi orang tiru cara macam tu).Apa yang dia buat tu salah dari segi etika penulisan.

    ReplyDelete
  59. what a loser for applying plagiarism in writing. loser gila perempuan neh. semua nak copy sibijik2! I salute you, hanis. for being dare to expose her.

    ReplyDelete
  60. wow...ada jugak eh??...pelik2...

    ReplyDelete
  61. tak paham la entry ini... T___T'

    ReplyDelete
  62. banyak gila dia cilok.
    haha, busted dah.

    sabar eh hanis.

    ReplyDelete
  63. gosh. she copied everything from you kak hanis? :/

    ReplyDelete
  64. maafkan jela hanis.
    budak spm.
    btw, u patut berbangga sbb dia tiru u... haha.. die nak tumpang femes..

    hanya blog2 yg femes jer ditiru..
    jebonisme pon pnah diplagiat...

    tahniah2!!! hahaha

    ReplyDelete
  65. ish2..
    aku da jumpe blog "minah" tu..
    teruk gile plagiarism dia buat..
    ni kalau nak kate pendatang asing pon boleh...
    dia palsukan ic datang msia..

    mungkin juga dia lah yang mencipta cd dan dvd pirate...

    so copycat girllllll.........

    ReplyDelete
  66. Hanis..my friend pun pernah kena mcm nie tau..ada someone yang copy and paste everything

    ReplyDelete
  67. salam.. hepi fasting hanis.. nie 1st time i bg komen kt u.. mmg agak rs xbest ble org copy kte nyer blog.. yelah, its all bout our own life, rite... hrp bnyk brsbr okeh... chill yaa.. =)

    ReplyDelete
  68. How pathetic! *geleng pala*

    ReplyDelete
  69. sebijik siot.haha.
    kalo nak tiru pon tiru cara cerdik la

    ReplyDelete
  70. giler ah budak ni

    nak tiru bajet ah..sape dia tu hanis???

    kecewa ngan orang cenggitu

    ReplyDelete
  71. ur copycat-uerika-hanis-wannabe tu dah private kan blog diaaaa :( uwaaa tak dapat dah i bace entry kembar you!!! uwaa. okay skang semua org bole pg berbuke sebab dah maki hamun berbakul bakul. ngee :D

    ReplyDelete
  72. bahahaha..padan muke!! blog die dah xle nk view dah.tau takowtt.ee jahatnye.wtf.

    ReplyDelete
  73. ouh.. troknya.. pengkopian yang ketara~

    ReplyDelete
  74. err..
    1st time drop comment kt sini..
    tp sgt emosi bila baca entry ni,so tak boleh jd silent reader dah..
    kenapa si 'amrhsykrh' tu KURANG SOPAN sangat2..
    tahpehape tah..pfffft~

    ReplyDelete
  75. ee..very the keji nak tiru post orang. serius takde life. ape URL dia hanis? nak g skodengs nih?

    ReplyDelete
  76. haish.. sadis nye gadis itu. desperately wanna be hanis zalikha.
    btw tahniahla kepada gadis itu, kerana blognye sudah dapat ditrace. nice work hanis!

    ReplyDelete
  77. aww...
    sangat annoying la ini org..
    y she have to write exactly the same as yours..
    hoho..

    ReplyDelete
  78. haniz, i agak tak faham mula mula. tapi i rasa this aminah is copying u sebijik sebijik sumpah takleh bla ouh!

    ReplyDelete
  79. ok sumpah i dah faham. AMINAH IS COPYING U IN EACH ENTRY. kesiannye dia. gila tak da life. -_-"

    ReplyDelete
  80. OMG, seriously? ada jgk org macam tu? haha. dia like copy sebijik! ada jgk org cmni? erk! amik idea sikit2 dah la kan? sbg ilham. dont la bwt mcm tu. skrg tgk, diri sendiri malu...

    ReplyDelete
  81. babe think of it this way..she adores u so much.die minat hanis sgt2 kowt.die suke ngn talent hanis.saba ehh.die xde niat nk tiru kot.

    ReplyDelete
  82. blog untuk memfameskan diri yg tak faymes dgn menggunakan org yang faymes.. HAHAHA. apelah yang saya ckp ni.
    gila tak malu betul itu perempuan.
    AminahSyakirah, u have no own brain eh??

    ReplyDelete
  83. blog untuk memfameskan diri yg tak faymes dgn menggunakan org yang faymes.. HAHAHA. apelah yang saya ckp ni.
    gila tak malu betul itu perempuan.
    AminahSyakirah, u have no own brain eh??

    ReplyDelete
  84. few cases plagiarism around blog. they think the owner never found it. come on. internet such a small world.

    sorry, hanis. sabarlah bulan2 puasa ni kan?

    some people ARE jerk.

    ReplyDelete
  85. ni orang tiru blog hanis eh?
    kuaaajjaaqq

    ReplyDelete
  86. owh ini kes yg org tiru blog kite eh? check dis one out, so the very super duper creepy im telling u~ tp skrg blog org tu da takde, mayb da kena flag. owh. link die. NAH!

    http://thepinkstilettos.blogspot.com/2009/07/biggest-copycat-ever-revealed.html

    ReplyDelete
  87. Owh Hanis...nampaknya orang yang meniru entry itu mahu menjadi seperti Hanis...mungkin blognya tidak menarik seperti blog Hanis jauh sekali mendapat perhatian readers, maka dia mencari jalan mudah dengan meng'copy pelbagai entry Hanis yang sedikit diubah suai supaya kononnya x nampak sangat meng'copy'...

    owh...bulan puasa, x baik mengumpat orang...tapi perbuatan sipolan itu sangat annoying & menggeramkan walau Hanis x cakap, pasti ramai readers yang tau...sabar Hanis...itulah dugaan untuk orang yang dah ada blog yg famous amos...

    ReplyDelete
  88. pergh.tak macam bebulat pulak dia copy.blog jebon pun dulu ada orang copy cenggini gak.

    byk2 sabar la ya hanis?

    slmt berpuasa!! :D

    ReplyDelete
  89. demm. gila stalker. gila copycat. tapi tak tau ek. banyak sgt bc blog hanis zalikha kott.

    heh.

    ReplyDelete
  90. teruk betul! kalau tak da own idea.. baik tak yah buat blog.

    ReplyDelete
  91. OMG hanis!!!!
    sakit tenat ke aminah syakirah ni.
    i tried google her name,found her blog,but coulndt open it..but sumhow found another blog,that hv her picture in it..haha..sorry but im just too damn curious with this girl!
    pesanan kepada aminah syakirah>>get a life ye budak!!or maybe "get your own life" lebih sesuai.haha..

    http://adamrawk.blogspot.com/2009/05/my-best-n-closest-friends.html

    i just cant stop myself from paste the link..gagaga..
    honestly im a stalker too lah kan,but in positive way la..bace2 n gelak2..takde la g copy paste then tuka ke name sendiri.gile xde life..haha

    ReplyDelete
  92. hahaha..sengal la weyy....ade gak macam ni punye worang kaaa...???hahaha...sangat2 "tiru kucing..."!!!hehehe....

    ReplyDelete
  93. Huh!lagi kejadian plagiat!!yg ni lagi teruk!sebijik sebejon!byk pulak tu.so,what's ur action,dear??

    ReplyDelete
  94. hanis, ppl just didnt noe how to express themselves - originally. plagiarist is ALWAYS among us. just kept ur chin up and head up hi!!. u know who u are and aint nobody taking it away from u.

    ReplyDelete
  95. marah ni ade org buat hanis zalikha camni
    COPY CAT betul!!

    ReplyDelete
  96. typical plagiarizer. definitely xde identiti.

    ReplyDelete
  97. errrr...euwwww?copycat?obvious gile.

    ReplyDelete
  98. Ramai jugak famous blogger kene plagiarize camnih kan? that's why masa kat U dulu lecturer slalu suruh wat citation, to avoid plagiarism. but, in this case, mereka saje suka nak plagiarize. So, what to do?

    ReplyDelete
  99. wow, adikku Hanis ader kembar, huhu ok wat (sarcsm) :p

    ReplyDelete
  100. Assalamualaikum..
    Blog ni tempat untuk kita meluahkan perasaan bg sesetengah org..
    Ad pula yg suka berkongsi ilmu..
    Yg tak tahan tu, ad buat blog ni tmpat nak maki2 org..
    Ada juga yg nak promote kuih, selendang dan sebagainya..
    Tapi2, apa2 pun..
    Blog ni medan untuk kita tahu perangai seseorang..
    Dgn bercerita dan membaca cerita seseorang, kita tahu karakter seseorang tu.
    Sekadar berkongsi.

    ReplyDelete
  101. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  102. kantoi... aminahsyakirah.blogspot.com

    ----------------------
    This blog is open to invited readers only
    http://aminahsyakirah.blogspot.com/

    It doesn't look like you have been invited to read this blog. If you think this is a mistake, you might want to contact the blog author and request an invitation.
    ------------------------

    ReplyDelete
  103. guys, although the blog has been protected by the owner, u can still reach the website via google cache here --> http://74.125.155.132/search?q=cache:WC5zwmkUoUcJ:aminahsyakirah.blogspot.com/+diari+ramadhan+aminah+blogspot&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=my&client=firefox-a

    ======
    leave some comments on her chatbox and her friends too

    ReplyDelete
  104. lahh. sebijik tirunya.

    takde idea nak blogging kot hanis. sebab tu tiru.

    macam macam la orang di dunia blog ni.

    ReplyDelete
  105. budak tuh dah private kan blog dia loh :P

    ReplyDelete
  106. ini la plagiat tuan2 dan puan2.
    haiseh,jgn terasa la hanis. dia xde idea nk express penulisan tahap terbaik mcm hanis..haha

    ReplyDelete
  107. erk! aku keliru...
    adakah Aminah Syakirah meniru tulisan kamu hanis???

    ReplyDelete
  108. Apa ni?
    X faham.
    Copycat ke?
    Gimmi link.

    ReplyDelete
  109. blog itu suatu medium yg org2 cm kamu,aku,dia dan mereka*yakni bloggers guna tuk taruk/bubuh/campak/lontar whatsoever idea,pngalaman,khidupan...bla..bla..bla...yg kita rasa sesuka hati nk taruk..mgkin dia terlampau adore/obses sama kamu punya pnulisan*eyh,penaipan..1st blog yg aku akn bukak adalah kamu punya blog,then si yuna,then si hadi..aku adore gak ko nyer blog tp tdk seobses beliau..mgkin itu cara beliau nk berkenalan/memulakan persaingan sehat dgn kamu..mgkinlaa..sobar naa...

    ReplyDelete
  110. eh. dia tiru u punya
    sejibik sial!!

    ReplyDelete
  111. memang ade orang yg sebegitu rupa..sila percaya..huhuhu..

    ReplyDelete
  112. hahaha.

    busted.

    you soould do this \k\ army style. follow masta obe walk of path.

    http://obefiend.blogspot.com/2009/05/so-some-fcker-stole-my-blog-content-4.html

    ReplyDelete
  113. wah ada pengkopi..x bleh blah lansung..

    ReplyDelete
  114. ...agak creepy bila baca.
    Mungkin dia budak sekolah lagi, ye tak?


    Btw, i linked u in my blog. Sbb i rasa your blog menghiburkan hati :)

    ReplyDelete
  115. annoying gila bila ada orang nak jadi orang lain

    dia ada crisis identity kot

    ReplyDelete
  116. permission denied la pulak blog tu. nak je drop komen bom atom bior meletop.

    Saudari Aminah Syakirah, keji lah wei kau ciplak tulisan orang bulat2.

    Macam ciplak karangan masa sekolah le pulak. Gila keji orang macam ni!

    ReplyDelete
  117. lebih funny...die telah memprivatekan blog die..mungkin mau copy lebih banyak lagi isi blog orang lain..hahaha..

    ReplyDelete
  118. wahh...bnyk btul diari2 ramadhan ek..(even x pose..) hehe~

    tp tu la, lain orang lain citarasa~

    bagi aku, blog lebih kurang mcm diary harian...tempat kite luahkn ape yg kita rasa~

    ReplyDelete
  119. tiru sebujuk tuh! wat la sendiri!

    ReplyDelete
  120. yeahhh*
    dye dah tutop blog setelah disound oleh semua peminat hanis zalikha .
    PADAN MUKA DIA !
    haha*

    -gelak jahat tapi baek siket sbb bulan ramadan takleyh gelak lebeyh2-

    ReplyDelete
  121. fuck je minah ni tiru tak bajet
    xsjhdbdcsjncdjndwijx!!

    ReplyDelete
  122. haha si aminah tuh da private blog dier..
    damn tak sempat bace...
    giler tak malu kot tiru u bulat2....

    saba hanis sabar

    ReplyDelete
  123. plagiat.

    tiada life jadi guna life orang lain untuk hiburkan orang.


    tsk.

    ReplyDelete
  124. erk. ada copycat sebegini rupa, dang!

    ReplyDelete
  125. try ziarah blog satu lagi.tak dpt pulak.

    blog yang best sentiasa menjadi idola.

    rumusan saya, blog kamu best.

    ReplyDelete
  126. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila
    klik disini. Semoga bermanfaat insyaAllah..Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    blog anda bagus...!!! Teruskan menulis.. dan semoga sejahtera sentiasa.
    selamat menjalankan ibadah puasa.. semoga sentiasa diberi keberkatan.. insyaAllah. wassalam.

    ReplyDelete
  127. eh..same la hanis.....euuu....copycat...

    ReplyDelete
  128. awww..

    some people prefer not to be themselves. lagi best jadi orang lain kot? :P

    it's pretty irritating but looking on the bright side = people wants to be YOU. ha ha.

    ReplyDelete
  129. ur kipas-susah-mati maybe..takpela hanis,dia tiru pun..tak ke mana..saya lebih suka yg origiNAL :D

    normal la tu dalam blogin ni org copypasta,biarlah dia terjun dengan labu labinya..hahahah

    ReplyDelete
  130. whatthe... peniru!

    pathetic nya orang sebegini.

    so Hanis, what are u gonna do with her?

    ReplyDelete
  131. okeh..sgt tak beragak nk meniru...takde jati diri kowt..kehkeh

    ReplyDelete
  132. wah bersabar.kenapa mesti tiru idea orang lain?tak boleh nak fikir sendiri kot.otak dia dah expired kot.papepon hanis,blog u da best.kalau orang lain tiru pon.ofkoz,dapat detect ayat you camne.dont worry

    ReplyDelete
  133. hee.copy cats gila.
    get a life aminah.

    ouh.hi hanis.
    i link blog u da lama.
    lupe nk ckp.
    sorry :)

    ReplyDelete
  134. hah? budak tuh tiru blog u ker hanis? perlu ker? ish2...bg i, u mmg best! just inspire everyone, but tak perlulah sampai sebijik2 jadik ikutan ;)

    ReplyDelete
  135. every indivudal motive blog ialah cermin kepada writer. the best writings datang dari hati.

    ada a few cases like you jgak happened to other fame bloggers.

    to you, hanis.

    go on girl. it doesnt make any sense to you actually. she is nothing, you re something. just build yourself great, then u'll be good =)

    selamat berbuka puasa.

    ReplyDelete
  136. chill hanis! :)
    dnt wrry,kitorang baca blog hanis je, xbaca blog dia. so LANTAK DIA AH..haha ;P

    ReplyDelete
  137. TUDIAAAAAAAAA!!
    TIRU SEBIJIK?????
    AYAT PUN GILA COPY PASTE??
    MINAH NI ADA MASALAH MENTAL KA?

    tudia.kan dah keluaq bahasa kedah bila tgk bnda2 @#$%^&* mcm ni.nasib baik bln posa xdak setan nak cucuk2 suruh mencarut.

    hurm.seriously i think she has problem with her inner self.sbb i blaja psl mind this sem n psl self and body.pjg explanation ni psl budak ni.

    apa nama dia? aminah syakirah? OK SEMUA ORANG JOM GOOGLE.haha.

    ReplyDelete
  138. kasihan itu orang.taktahu nak menulis.xdak guna ada blog.

    ReplyDelete
  139. eerr...kenapa dia mesti tiru sebiji2??
    no..i mean kenapa dia mesti tiru??

    kot ye pon takde idea sgt or nk bg nampak menarik ke ape..

    so uncool..haha..

    ps:
    x boleh baca blog dia..
    dah di private kan..huhu

    ReplyDelete
  140. a copycat?

    owh, she should know that is really wrong.

    Selamat Beramadhan, Hanis!

    ReplyDelete
  141. blog pun nak plagiat ke... get a life la...sabar la hanis...blog hanis tetap terbest...

    ReplyDelete
  142. seyes r sebijik dia copy paste.
    sabar eh hanis.

    ReplyDelete
  143. wowh...org seperti ni mmg menakutkan...selamat berbuka..

    ReplyDelete
  144. ada org copy and paste ke ?waaa, ada jugak org pyscho zaman skang ni ek.huhu

    anyway, nice blog

    ReplyDelete
  145. agaknya life org yg bernama aminah shakirah adalah sgt tidak menarik..sbb tu sanggup mengopi life org lain..pity her~
    *wahai aminah,skrg kamu boleh sorok muka bwh dapor*

    ReplyDelete
  146. wow. didnt know such people exist.

    ReplyDelete
  147. kantoi suda,, budaya 'copy paste' la ni.. dia admire u sgt kot hanis, sabar eh, dugaan bln puasa

    ReplyDelete
  148. oh my.
    err... imitation is the sincerest form of flattery?

    erk!
    'cam ner Hanis dapat tahu belog tu?
    benci kan when it comes to this.

    ReplyDelete
  149. huh!! kopipes!! boleh claim plagiat. hanis tau plagiat tu apa. ah, rujuk kamus ye

    ReplyDelete
  150. completely awesome copycat!
    mybe you should disable right click to avoid ppl copying you darla. (:
    love you.
    you're hot. they adore you.
    you got your own identity and personality :D but they don't. ;)

    ReplyDelete
  151. hoho
    belog pun de org plagiat jugak
    xpe2
    just anggap 2 sbg pujian


    ~~silent reader yg dh x silent dah~~

    ReplyDelete
  152. cop!! tuitt!! agaknye...dak ni not good in english but trying hard to impressed people dgn englishnye.. wpun ciplak.

    agaknya la... wallahualam..

    ReplyDelete
  153. perghhh kant0i busyuk lah itu p0mpuan..wat malu kaum bl0gger jew..hehe =p agaknyer dia nk jd sehebat hanis zalikha dlm berbelog k0t..tet =p cm mane hanis leh dpt taw pasal itu p0mpuan ea..

    ReplyDelete
  154. Ishkk.. teruk gila copycat tu..
    kalau ye pon nak cedok jangan la obvious sangat..
    takpe dear u're 100% original
    and i knw all the ppl out there knws that..just stay the way u are.. we love u hanis!

    ReplyDelete
  155. hanis zalikha..i terblur sekejap..
    ni sape y tiru sape ni??
    sure bkn u y tiru kan?

    ReplyDelete
  156. wow...

    Hanis, do we have copycat here??

    ReplyDelete
  157. eww. copycat much? wtf.

    think of it this way, hanis.
    imitation is the highest form of flattery.
    you should be proud. hehe.

    ReplyDelete
  158. blog aminah syakirah tu dah di privatekan ek? haih..ape la orang skang ni suka sangat plagiat. dah tak ada idea langsung ke nak kopi pes orang lain punya post? sabar je la ye hanis. aminah syakirah tu kekurangan idea sangat2 tu. kesiiiaaannn..

    ReplyDelete
  159. kak Hanis, dats a freakin FAKE gurl . shes copying ur blog 100% . tinggal nak tukar name2 tu jer . im sori for dat okae . btw, bole tau x tjuk entry untuk gmbr yg last tuw ape ? huhu . ;DD

    ReplyDelete
  160. apa masalah org ni?

    xde akal@pemikiran sendirikah?

    sgt desperate smp perlu tru org laen.

    ok hanis. Sy pun join awk marah2.

    marah tersangat neyh! gle btol tru blog hanis zalika kesayangan ramai neyh. haish!!!

    ReplyDelete
  161. boleh tak nak panggil orang tu bladihel???

    ReplyDelete
  162. hehe~some says stupid people always act like they are the brilliant one..same goes here..haha..~i mean SHE anyway..haha~chill girl

    ReplyDelete
  163. sgt annoying kot.

    dn sy yakin name itu akan jadi name paling kerap di Google selepas ini.

    walaupun blog tersebut telah "The blog is opened to invited readers only".

    hihi.

    ReplyDelete
  164. Auww..got sumone copy cat u.. poor she is.. pity her for not being able to write down by herself... well Hanis, u still the best.. ohw selamat berpuasa..(ok i noe dah memang lambat giler nak wishie2 ni.. tapi xpe kn..)
    have a gud day (^_^)

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!