Thursday, August 27, 2009

Baju readymade vs baju tempah

Weh dah nak raya! I belum beli baju raya T_T Tahun lepas pun macam ini. Tak kisah nak beli baju raya awal-awal. Pastu nak beli barang dapur kat Mydin, singgah tempat baju raya kejap, ambil satu letak dalam trolley (-_-"). Kalau tak pun, bila hantar Khairi balik Sabak Bernam, singgah Arked Man, beli baju kejap (-_-"). KENAPA I MACAM INI?! Bukan ke kita kena excited nak beli baju raya, atau cari kain pergi hantar tempah? Dulu masa kecil rajin cari kain hantar tempah. Pastu buat baju kurung ada poket nak letak duit raya aww. Mungkin dah tua, so tak kisahlah pakai je baju kurung apa ke kebaya apa ke sigh. Tapi mungkin tahun ini lain sikit sebab dah beli kasut raya teehee. So mungkin ada semangat nak cari baju raya? Hmm. Tengoklah macam mana. Ada yang nak sponsor I baju raya? Heh tiba-tiba, nampak sangat malas nak pergi Mydin (-_-").


Anyway, masa I kat Sabah, sempat beli kasut kat Charles & Keith, maka bolehlah buat kasut raya. Kalau tak beli tuh, memang tak beli kasut raya kot. Pakai sandal je pergi beraya, yelah susahlah pakai high heels pergi beraya, dah lah gelojoh tak sabar nak masuk rumah orang nak makan haihh suka habiskan rendang kupang tuan rumah.

Kalau kau pergi kedai kasut nampak orang poyo macam ini kat depan cermin mesti rasa nak siku T_T


Kasut raya kita yeay yeay. Oh saya ada salah beli size satu pasang, kasut wedges putih lawa (gambar belum wujud) Nanti kita letak kat bidding HHMD, siapa cepat dan harga best dia dapat! Nantikan :)


Okay selamat cari baju raya semua! LELAKI JANGAN LUPA BELI SAMPIN SEKALI :')

50 comments:

  1. Selamat berpuasa babe!! Muahhh!!!

    kimong.com

    ReplyDelete
  2. mak oihh kalau pkai kasut gtu mmg tercicir lah jawab nye (referring to the shoes in the photo)

    btw Hi Kak Hanis =) Happy Fasting and Eid to you !

    ReplyDelete
  3. alamak hai..

    kasut wedges tu cantik plak

    ReplyDelete
  4. sampin mahal skang ni.
    klu nak beli kene beli awal,dekat2 raye ni skali ganda harga naik..huhu

    ReplyDelete
  5. malas lah nk beli bayu raya kasut sampin songkok pelbagai.

    'kalaulah ada sponsor'[berangan]

    ReplyDelete
  6. alah..Hanis pakai baju dari Mydin pun ttp lawa..kan..kan?

    ReplyDelete
  7. if hanis zalikha amik gmbr dpn cermin kt kdai kasut,i promise i wont sekeh la~

    ReplyDelete
  8. saya pun mcm hanis jugak..langsung tak pk pasal baju raya... lagipun keje gome asik pakai baju kurung je.. so baju tu je la wat pakai raye..org bukan tau... dah beso2 ni sexcited nak raya kureng sket la...

    ReplyDelete
  9. baru 5 hari pose dah pk raya. lol

    ReplyDelete
  10. hanis!dah nak raya kamu..bru hari ke berape puasa ni?ahaxs :p

    ReplyDelete
  11. eeii.. canteknya ur new kasut raya..
    it reminds me that i satu habuk persiapan raya pun xbuat lagi..

    adoiyaii..

    ReplyDelete
  12. beli wedges eh..kang tak sempat nak habiskan rendang kupang tuan umah ;p

    ReplyDelete
  13. xde sekeh nyee hanis zalikha wt g2 dpn cermin.. comey sgt hikhik

    ReplyDelete
  14. bila makin besar, baju raya dah tak penting sangat :) taktahu kenapa...

    ReplyDelete
  15. pergh. kalau model tu model juga.

    :)

    ReplyDelete
  16. itu dia hanis membelah beli sepatu nye. *____*

    ReplyDelete
  17. wah ambik ngan phone sendiri pown dah posing lawa2..tahniah..haha..weih jom beraya setiap rumah agz...tahun nie last kot aku beraya ramai2...tsk2..

    ReplyDelete
  18. saya punya baju raya siap dijahit oleh mak sebelum puasa lagi.hehehe

    ReplyDelete
  19. lawa la kasut...
    leh pkul org jahat...

    ReplyDelete
  20. salam.

    wah tetiba Arked Man sabak bernam masuk dalam blog hanis. glamer glamer. kawan-kawan belilah baju n kain pasang di sungai besar, selangor. syurga kain!

    ReplyDelete
  21. betul sgt hanis, kalau pegi sg besar kompem singgah arked man..byk kain baju cantik and murah..kita suka g pasar ramadhan depan kolej komunitu tu..byk choice and sedap..mesti khairi selalu g situ..

    ReplyDelete
  22. cantik kasut hanis! i go for capal jer...amat selesa dengannya...

    ReplyDelete
  23. cantik kasut hanis! i go for capal jer...amat selesa dengannya

    ReplyDelete
  24. happy fasting hanis..letak la gmaba hanis pakai tudung lg..lawa la..suka sgt tgk.hehehe

    ReplyDelete
  25. Pakai apa-apa pun cantik kan..
    Tak perlu risau..

    ReplyDelete
  26. SHALWS CHANTEK-CHANTEK DENGAN HARGA YANG BERPATUTAN UTK DIPAKAI PADA HARI RAYA..ADA JUGA BROOCH UTK DIPAKAI DENGAN SHALWS OR TUDUNG..JOM TGK KAT MY PICS..KALAU ADA YG BERKENAN, PLS MSG, COMMENT OR EMAIL ME AT princess_lyieana@yahoo.com

    ReplyDelete
  27. try tengok baju kat pari textile pulak..sederet ngn arked man..aritu beli smpi 3 pasang skaligus tak hengat huwahuwahuwa...

    ReplyDelete
  28. cAnTik KAsut tu...NasiB BaiK Sy Laki..NK KEna BelI SAMPin...

    Tak SANgKA ARKED MAN TU SiNggaHan ZAliKHA Gak...Tu TemPAt PAKAian RaYA KItaoRang SeKEluArGa SejAK TURUn TEmURUn TU,..BiLA AGAkNYa Nk TerSEremPak kAt SAna... :)

    ReplyDelete
  29. tu kasut ker terompah....heheee. tahun nie pakai baju tahun lepas laa gamaknya.....sebab badan dah slim balik....

    ReplyDelete
  30. i pakai b melayu sama selipar jepun saja..ranggi jugak :)

    ReplyDelete
  31. Hanis, beli la baju kat sini: http://busana-amiakhmalia.blogspot.com/

    ReplyDelete
  32. Charles & Keith ah? Pesal aku tak penah masuk kedai tu? Ooo...baru teringat aku tak penah pegi 1Borneo or Warisan pun. Eh, bila lah nak balik Sabah ni? Rindu KK.
    Eheeee...suke wedges tu. Canthek sangat-lah Hanis.

    ReplyDelete
  33. wah bershopping raya sakan hehe..
    nk tanye sikit best ke rendang kupang?

    ReplyDelete
  34. puasa baru seminggu kott, haha. xcited abes utk membeli belahh.
    ;)

    ReplyDelete
  35. hello sis hanis :)
    kalau free, datangla blog ni

    http://rantingmereka.blogspot.com/

    its all about Orang Utan.
    show your concern and support eh?
    heboh la kat jiran bapak mentua sekali ye :D

    tq!

    ReplyDelete
  36. hanis. saya telah dapat 'menangkap' seorang peminat anda.

    http://wonderpitt.blogspot.com/2009/08/si-gadis-kecil-yang-kecil-akalnya.html

    ada apa2 ganjaran? diskaun utk kuih raya ke?? :D

    ReplyDelete
  37. "Kalau kau pergi kedai kasut nampak orang poyo macam ini kat depan cermin mesti rasa nak siku T_T"
    rasa macam nak karate ja..

    ReplyDelete
  38. eh hanis, btoi la ade org ciplak blog u...ish..buruk bebenor ideo kopiket n cilok karya org. BAKAR BAKAR BAKAR DIA! hehehe

    ReplyDelete
  39. Beautiful, Excellent blog, nice post and narration. I love this and so proud to vote for this beautiful blog. I VOTED FOR YOU, I recommend your blog to other friends like Chinafan, Jannis, Knowtrix, Voidaq also. They too Voting for this blog. I hope you will grace me with your precious Vote. Just copy this link to your browser
    http://bloggerschoiceawards.com/blogs/show/70216
    http://bloggerschoiceawards.com/blogs/show/69551

    ReplyDelete
  40. slamat puasa hanis..nk jemput hanis dan semua pelawat blog hanis join contest.hadiah diterbangkan khas dari sri lanka tau..jom ye..http://anisthebumblebee.blogspot.com/2009/08/dwi-contest-from-sri-lanka-with-love.html

    ReplyDelete
  41. slamat membeli belah...
    sampin susah nk dpt yg best..

    ReplyDelete
  42. wow~~
    dah beli kasut raya..
    nice..nice..
    wich one nie?
    anyway..keep in touch ya.
    nice blog.

    ReplyDelete
  43. hwa ~ hanis,, arked man tu kat sg besar ,, tmpat saya,, haha kalao dtg sabak lagi inform lah saya,, nak sgt jumpe hanis ni,, hehe

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!