Friday, September 4, 2009

To the man of her dream


Kring kring.
Itchy: Yo wassup?
Scratchy: Jay! I want to ask you something.
Itchy: Okay ask lah.
Scratchy: You know that thing you wear on your forehead right?
Itchy: Which one?
Scratchy: Ala I dont know, I think it's called Nande.
Itchy: That's Bindi. Or Pottu in Tamil.
Scratchy: Then what the hell is Nande?
Itchy: I dont know lah you Malays.
Scratchy: HAHAHAHAHAHAHA. Sorry sorry. Ohh Bindi.
Itchy: Untuk assignment eh?




Jangan panggil nande. Agak insulting bagi mereka.



Beberapa tahun dahulu (macam lama je), kesayangan I telah bertunang dengan lelaki idaman kalbu. Masih segar di ingatan akan malam tersebut. Ceritanya begini. Hari pertunangan Jay jatuh pada hari yang sama dengan fashion show saya dan Figa di KL. Jay pula bertunang di sebuah kuil yang sangat jauh iaitu di Ampang. Tapi atas dasar sayang, kami plan juga untuk menjadikan kehadiran kami, suatu kenyataan. Selesai sahaja show, I dan Figa gelabah gila buka semua baju extravaganza, cabut semua mekap tebal, tarik-tarik perhiasan rambut dan siap sedia untuk ke sana. Kemudian kami lintas jalan raya yang sangat sibuk seperti dua orang makcik ke seberang jalan di mana Jules dengan machonya sedang tunggu di dalam kereta, bersedia untuk pecut. Akhirnya kami tiba ke destinasi dan upacara pun telah selesai, maka saya hanya menjamah manisan India yang enak. What a night.



Muka selekeh berminyak takde mekap, rambut bersanggul seperti dalam pantang. Oh dari kiri Jules, Figa, Itchy dan Scratchy.

Ya, kami (saya dan Jay) menggelarkan diri kami Itchy & Scratchy because we are just so adorable like that. Heh :B Jay ialah Itchy sebab dia gatal. Minggu lepas diadakan wedding dinner Itchy di KL. I yang penat lelah balik setiap minggu (eceh macam I yang drive aje), terpaksa balik juga sebab HELLO MY ITCHY IS GETTING MARRIED, Scratchy kena juga tunjuk muka. Kita sedang bercakap tentang Jay people, perempuan yang melayan kerenah I selalu, perempuan yang kalau kami cakap pasal boys, we can go all night. Eh maksud saya, men. Men. Tak main lah boys. Perempuan yang menganggap I seperti haiwan peliharaan yang boleh disimpan-simpan di dalam poket :') Perempuan yang ajar saya macam-macam tentang kehidupan.


Saya sungguh gembira bila perempuan itu, berkahwin kepada Man Of Her Dream. Congrats you guys, such a beautiful couple!

Jay & Sujen, captured by The Idan.



Muka penat gila baru touchdown KL.


Saree survivor (long story).


YingYing sayang. Takde baju, pakai je kebaya merah bata yang pak guard suka tahan kata neckline terdedah.




Sebenarnya, dalam gembira, I sedih. Itchy I dah kahwin, dia takkan ada masa untuk Scratchy dia :(


Bawa Scratchy pergi honeymoon sekali k? Scratchy picks Venezuela! Haha semak gila.

29 comments:

  1. itchy & scratchy ni same age ke?hmmm... scratchy tetap look so cute without makeup okayy... mak sukeeee!!!!! pitam********gelap kejap*********

    ReplyDelete
  2. zimbabwe pon ok ;-)

    dah glamer ni sgala yg kite buat org akan amek tahu, xpon nak buat jugak
    so, buat la yg elok2

    ReplyDelete
  3. bestnyer membe dh kawin...
    kite tumpang gumbiraaaaa.... hehe
    hanis bile lg?

    ReplyDelete
  4. next time, it will be "scratchy" and the man of her dreams~

    ReplyDelete
  5. cantek gila jay on her wedding day.

    and "eh men. men. tak mainlah boys" hahahahahhah

    ReplyDelete
  6. sedih kan bila bestfren kita nak kawen...sedih dalam gembira....

    ReplyDelete
  7. sekali terkomen pakai id adik pulak... hello, cujen the lejen here... malas gila nak sign out..haha

    ReplyDelete
  8. Hanis, the last pic you with her, awww~~ you so GORGEOUS tho!

    ReplyDelete
  9. hey! jay was my lecturer @ Limkokwing dulu!! yahyahhh miss her damn muchh!!!!

    ReplyDelete
  10. congratulation jay! keep on walking hanis!huhuhuh

    ReplyDelete
  11. Ok, noted. To Itchy - Selamat Pengantin Baru! To Scratchy rilek arr.

    ReplyDelete
  12. Ok, noted. To Itchy - Selamat Pengantin Baru! To Scratchy rilek arr.

    ReplyDelete
  13. i suka baju u yang last pic...sgt adorable.suit u best.

    ReplyDelete
  14. sedihnya kesayangan da kawen.
    takpe, u tetap dalam ati die, i bet.
    :)

    u tetap kiut even muka penat.
    ekceli, x nampak pun kepenatan tu.
    hehe..
    i know y..
    sebab u'r with ur itchy, celebrating her big day.
    kan?
    :)

    ReplyDelete
  15. Itchy awak kan scratchy, muka dia so gorgeous. Cantik. Tahniah untuk Itchy awak.

    ReplyDelete
  16. soo cute la the fact that u guys still contact each other walaopon dah abes mdg...

    so yg rapat u n jay..fiqa..adeline jek eh..

    sape lagik satu pompan mdg tuh..eyna tak rapat sangat eh..

    ReplyDelete
  17. wow! u are a good frenz.Eventhough sibuk wif job, u tetap g jugak :) gud2..

    ReplyDelete
  18. baju merah bata yg cik hanis ni pakai masa jadik juri tu kan??

    sedih la konon...padahal hanis ni pun tak lama lagi la tuh..

    tak lama lagik..

    tak lama lagi...

    tak lama lagi dia dapat itchy lain...

    ngehehehhehe..

    kelakar gila ko ni hanis.

    ReplyDelete
  19. Hi Ms Scratchy...
    You are really a 1Malaysia good example! ;)

    ReplyDelete
  20. CongRats 2 ur friend :)

    nanti Wedding u.. Invite i tAU hanisss

    ~ ( ^ _ ^ ) ~

    ReplyDelete
  21. nande tu silap ek? haha.. ok lepas ni sebut bindi instead of nande~

    jom join contest teka-meneka kat blog olin ye~

    ReplyDelete
  22. aiyaaa.. my housemate akak my besfren pon nak akwen tak lama lagi.. tapi dr skrg dah rasa sedihnya.. i got ur feeling hanis :)
    tp kita kene gembira utk org yg kita sayang rite ..

    ReplyDelete
  23. Hi..anis...so sweet gurl..
    itchy already married you can't so close with her anymore....:)

    ReplyDelete
  24. Oits Scratchy! My mak mertua asyik mintak anak...apa kate I adopt you jer? ehehe. Btw...I sighed with relief when I saw fiqa's saree still intact! haha. That fello ah! Jom hangout and gelakkan dia. Dah lama tak buat hobby kita tersebut! Btw I hope you got your dream of sitting in the turtle club! haha. I miss yous =x And also thanks to your mom for coming too. OMG this is so long...I shud have just sent an email kan? haha ok la.

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!