Thursday, November 26, 2009

TIPS ANGGUN CANTIK BERGAYA BERKUMIS KEMAS BERDAHI LICIN UNTUK ANDA!


Ya I tahu I dah lama tak bagi tips. Tips-tips ini semua kau ingat apa? Datang dalam mimpi ke nak bagi setiap hari? Mestilah nak bagi tips yang berkesan, tried, tested and proven je. Hesh. Tips-tips yang lama tuh godek and guna sampai puas. Kalau tak boleh maksudnya kita tak sefahaman. Eh asal moody macam baru gaduh dengan pakwe nih?! Istighfar banyak-banyak Hanis.



O hai! Bertemu kembali! Anyway, sekarang I basuh rambut dah tak guna shampoo and perapi asing-asing dah! Isn't it awesome? Save masa aku. Result pun cantik. So nak beli shampoo, try lah shampoo and conditioner all in one. Kadang-kadang shampoo kat hotel pun ada yang shampoo dan conditioner dalam satu, ha guna yang itu. Atau nama glemer dia, conditioning shampoo. Buat masa ini, saya masih menggunakan shampoo Link Hotel, Singapura.



Dan dingatkan lagi, never basuh rambut di siang hari! Bye!







Relevan tak gambar?

47 comments:

  1. jangan basuh rambut di siang hari? nape ek??

    ReplyDelete
  2. kalau basuh rambut di pagi hari pun xboleh jugak ke hanis..siang gak tu.. c:

    ReplyDelete
  3. Relevan! rambut sangat cantik. idaman kalbu

    ReplyDelete
  4. relevan..
    cantik rmbut..ikal mayang youu

    ReplyDelete
  5. ye ke? nk try la. btw, u hair mmg cantik!

    ReplyDelete
  6. ingatkan tips yang ade jampi serapah sebab tengok u macam pegang buku nenek kebayan jew..hehehe...

    ReplyDelete
  7. nk jdi org 1st cmmt.
    jgn bsuh rmbt di siang hari? :(
    then time bgn tdo rmbt mcm dh penyek plak how?

    ReplyDelete
  8. ingatkan nak bagi tips yang ade jampi serapah sebab tegok u macam pegang buku nenek kebayan jew..hehehe

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. hanis npe xlh basuh rmbut disiang ari ekh???
    arini bru tau..
    hehehe..
    ;))

    ReplyDelete
  11. kenapa x leh basuh rambut di siang hari???

    ReplyDelete
  12. hmm, bagi banyak2 tips ya, boan2 dtg le sini

    ReplyDelete
  13. hmm, bagi banyak2 tips ya, boan2 dtg le sini

    ReplyDelete
  14. la hanis. mne tips dahi licin nye?

    ReplyDelete
  15. salam.
    tak puas bc entry hanis sbb pendek sangat. hahaha. tamak btol. agaknya hanis sibuk wat preparation tuk raya ek. semua orang ngah dalam mood raya skrg ni. eventhough,raya haji x semeriah raya puasa,tp still terasa suasananya. walaupon terasa klise,still nak ucap "selamat menyambut raya haji" utk hanis sekeluarga.
    semoga gembira selalu!

    ReplyDelete
  16. cik hanis..
    nape tak boleh basuh rambut siang?

    ReplyDelete
  17. Besh tu kumis kat dahi yg licin? Erk!!

    ReplyDelete
  18. npe xleh basuh rambut siang2 hanis? ;)

    ReplyDelete
  19. i guna shampoo rumah tumpangan ah seng je.. okay tak?

    ReplyDelete
  20. Getting into Hanis's book of great tips...hehe

    ReplyDelete
  21. nape xleh basuh rambut siang hari? =)

    ReplyDelete
  22. hanis

    mcm ne nk pakai vitamin utk rambut?bila nk pakai?

    ReplyDelete
  23. hanis bz masak kt dpor..tu psl dia x reply g..hikhik

    ReplyDelete
  24. i cannot read malay LOL but you're very pretty:)

    ReplyDelete
  25. since banyak yang tanya "why never basuh rambut di siang hari?"

    boleh hanis explain kenapa? rambut i lately banyakkkkkkkkkkk gila gugur.
    tension.. -_-

    ReplyDelete
  26. ramai orang tanya.

    kenapa tak boleh basuh rambut di siang hari?

    ReplyDelete
  27. rambut u cantik sebb tk basuh di siang hari? apekah relevantnyee di situ? hmmmm.....hehehe

    ReplyDelete
  28. memang tak relevan langsung gambar dgn content... ha ha ha

    hari2 u blow dry tak ur hair?
    rambut i asal panjang jer gugur eventho i pakai shampoo anti hair fall....

    ReplyDelete
  29. Hey Hanis, Wanna exchange link with me....??you blog very excellent!!

    ReplyDelete
  30. Hey Hanis, Wanna exchange link with me....??you blog very excellent!!

    ReplyDelete
  31. singgah mencri kenalan bru..=P
    wah mcm2 tips ek..
    petua2 org lama ade jgak ek?

    ReplyDelete
  32. boleh x tuang conditioner dalam shampoo? dia akn jadi conditioning shampoo jgk kn??

    ReplyDelete
  33. adik manis,
    shampoo kat hotel sila la jgn percaya, dh la dorg guna brand tah apa2...kadang main campur je ikut suka. kalau label kat botol kata conditioner pun, blm tentu itu conditioner yg sebenarnya (hakikat btol neh sbb ada pengalaman dgn hotel huhuhu)

    ReplyDelete
  34. bar ikut belog ni..
    coolness,seriously.

    ReplyDelete
  35. wow,..belog yg sgt besh..keep up the good work girl!

    ReplyDelete
  36. Chomel la hanis ni..natural beauty..Rambut jgn cakapla..marvellous.Me tgh berangan nak simpan rambut panjang mcm hanis..pasni nak basuh rambut malam je..tapi apa salahnye siang?..komen sikit.

    ReplyDelete
  37. hanis!
    i nak tips macamane nak kurus.
    lagi2 kat tights n perut.
    haih. tolong ye

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!