Tuesday, December 22, 2009

Carefree Queen Event


I've promised you girls I was going to cover the Carefree Queen Search 2009 in Crowne Plaza Hotel after I wrote about the competition right? Well, whadya know? They called me up and told me I was one of the top 10 finalist. At first I was a lil bit reluctant so I asked them what's in it for me andaikata I membolehkan diri dan melapangkan masa untuk join, mereka jawab, RM1000 cash baby! FUISH TERUS I KATA BOLEH BOLEH BOLEH MALAYSIA BOLEH. Hanya dengan join final event dah dapat RM1000 :') Cover event plus jadi finalist, sambil menyelam minum air hehe.



Hello I'm your undercover finalist for the day.


Jemput masuk. Gambar yang ada watermark dari camera I dan Nabil. Gambar yang clear dan tiada watermark seperti di atas ialah gambar dari event photographer. Heh.


Cantik okay venue.



Mula-mula I had to attend the rehearsal, where the catwalk gurus taught us how to walk like a model. Semua jadi excited macam giddy schoolgirls XD After that off to do our make up and hair for the big event.




All the finalist had to invite all their friends and family to support them. I got my family and The AGZ to meriahkan keadaan.

Carefree buat event sangat tak kedekut di mana waktu make up pun bagi makanan berat, untuk guest pun bagi dinner berat instead of finger foods yang menjadi trend event masa kini! Hish.

Wah tingginya awak.



Moving on, for the opening, we had to do a little walk. Yeah come on girls, just like we practiced!
Eleleleleleleleleh control macho eleleleleleleleh.


Followed by a short interview by Farah Fauzana. She did superb emcee-ing for the night :)
Kau tengok muka aku serious. Bahah.


KEMUDIAN MAIN CHARADE OMG FAV GAME EVER MEMANG BOLEH SCORE BANYAK. Lagi-lagi bawa Marlisa dan lil bro Imran on stage to guess what I'm acting out. The perfect team ah.



Alolololo comelnya buat Sleeping Beauty Zzzzz diam kau.



Macam mana nak lakonkan Tiara Jacqueline?! Fuh gila ah Marlisa dapat teka woh!



Ini waktu segmen aksi spontan. Bila time nak malukan diri kena ajak bestfriends sama-sama supaya semua malu sekali bahah. That's what bffs are for okay hahaha. Love love Iz and Marlisa *peluk*

Sebahagian judges malam itu. Irma dan Anne. Fuh fuh mereka cantik, fuhh.



Waktu kami kena keluar beratur nak umumkan pemenang kena catwalk berdua-dua. That's me and Rachel!




Drumroll please *dududududududududummmm*

I diumumkan dapat nombor 3 y'all!


TAK BOLEH BLAH SEMPAT LAGI PANDANG NABIL KATA NOMBOR TIGA BABY!



Ini masa umumkan tempat kedua dan pertama. Kau tengok aku kat belakang tak reti behave T_T



Tada. Congrats Shila for winning first and Linda, second. Shila dapat laptop woh dengan duit RM5000 woh woh woh! Dan juga bekalan pantyliner Carefree setahun serta barang kemas Poh Kong (ini kami pun dapat heh).




This is by far the best event I've covered, seriously. Havoc dan happening dan ada kawan-kawan dan family best, thanks mom and oh kakak Liana. Tsk :') THANKS CAREFREE!


Happy seh korang datang.



Okay okay dah dah, naik lift sekarang.









AWESOME NIGHT ADIOS AMIGOS.

Oh Afra Iknowyouwantmeh suruh selitkan alamat belog dia hehe, www.afrayuri.blogspot.com.

64 comments:

  1. Congratulations!!!..nombor 3 tu kira rezki la gak..ada video tak? kalu ada masuk ar dalam youtube ker..bole tengok!

    ReplyDelete
  2. yey hanis selitkan! bahaha kembing kempis idung.
    congrats ya hanis top3.
    dan yah, hanis paling tinggi among us demn. mse last2 die pakai 4 1/2 inch heels tau saje jeee.

    oh i bertuah jumpe hanis ;P
    i rase yg lain tak tahu hanis damn famous blogger aka artist weh. aku sorg je ke eksaited mase tu? cet

    ReplyDelete
  3. kate event carefree..patutnye tonjolkan la penggunaan dan modelling jenama carefree tuh..ini mcm catwalk fesyen show je..Tak nampak pun carefree pnye benda..

    ReplyDelete
  4. u are pretty tall.. u didnt wear 7 inches heels did you ??

    ReplyDelete
  5. tahniah Beb tahniah !!!

    benda dari Poh Kong tu rajin - rajin la tampal nanti :P

    ReplyDelete
  6. woot woot! congratulations!! :D

    ReplyDelete
  7. wah,,,tahniah beb..
    nombor 3 tuh..

    ReplyDelete
  8. Congratulation..

    Er ni entri untuk girl je ker?

    Zool
    Blog Zool

    ReplyDelete
  9. owh..bestnye entry ni..gud gud dpt jd winner~

    ReplyDelete
  10. Hanis
    kira orait ler tu dpt top 3 kan ;)
    Congrats yea my sweet hanis

    ReplyDelete
  11. gila lah dpt no 3 tue.yahoo..klu no 3 dpt bape riban?hehe.hanis paling tinggi tu antara yg lain..

    ReplyDelete
  12. salam..

    blog yg sangat hebat...saya sangat teruja singgah di sini..

    ReplyDelete
  13. hanis paling menyerlah di situ... bestnye jadi org tinggi.. hehehe

    ReplyDelete
  14. wohaaa i pon excited sgt dpt jumpe hanis time tu... heee siap tunggu hanis tu nak amek gmbr... haha kipas-keras-mati hanis nih! huuu

    ReplyDelete
  15. YES kau aplod gambar aku tinggi dari kau. Time yang nak buat spontan act tu u really got us (marlisa dan aku) cursing dari bawah sial. Sumpah tiga tiga three musketeers bodoh sama sama. Anyway, congrats i love you! bak pantyliner skrg.

    ReplyDelete
  16. congratulations hamis...errr hanis....

    ReplyDelete
  17. Waaaa....waaaa...waaaaaaa...
    Bestnyeerrr...

    Congratz...Yang paling best tu part whole family + BFF join sekali.

    ReplyDelete
  18. tahniah... dapat juga no 3.. si nombor 1 tu pakai tudung yeh?... he he tahniah hanis..

    ReplyDelete
  19. hi hanis. kindly visit http://thefashiondetectives.blogspot.com :)

    p/s: support uitm segamat ohhh! teehee!

    ReplyDelete
  20. Huiyooo. Terror nya. Dapat 2nd runner up tu. Boleh lah belanja peminat2 makan besar camni. :)

    ReplyDelete
  21. taniah dua ribu kali tahniah Hamis!!!!!!!!!

    BESTNYE!!!

    tumpang happy ek!!!!!!!!

    xoxo i Pakcik Zharul ;)

    ReplyDelete
  22. he num 3 pown ok what . hehe yg penting still dpt makan yg berat2 tu.. :P Btw, time i nmpk u tu..mmg i rse u tggi ouhh. T__T

    ReplyDelete
  23. muka u mcm KARA's gyuri ..
    pi google skang ..

    ReplyDelete
  24. i am sure u really had a great time there....

    by the way... feel free to read about divorce cases due to facebook...

    Cerai Kerana Facebookt

    ReplyDelete
  25. sgt taniah utk hamis.
    ~SGT CANTIK baju kamu ~ (^^,)

    ReplyDelete
  26. woah! tinggi gile.. now i know..

    ReplyDelete
  27. i went to that event also. took a few pictures and ive got some of yours. email me if you want 'em. :)

    ReplyDelete
  28. no.3??? u deserve no.1!! hehehe... mayb bcoz u didn't bhave at the back there that they gave u 3rd place.. :P :P :P :P congrats!

    ReplyDelete
  29. KE : yup..i baru perasan muka Hanis macam muka gyuri of KARA but them again i rasa Hanis lagi cantik..hee~~

    ReplyDelete
  30. Ek Eleh Nasib Je Dapat Nomor 3..
    Kalau I Masuk U Jadi No 4 Hehehe

    Congratulations!!!

    ReplyDelete
  31. hanis cantik.. tp rasanye baju tu kureng sesuai for the event lar..

    ReplyDelete
  32. wahhhh,, impressed ;P


    tinggi sgt lahh u!

    ReplyDelete
  33. congratz hanis!!

    dpt bekalan 2 weyh....

    ReplyDelete
  34. bsfrens kamu amat saya kagumi yer , hanis...
    =)

    ReplyDelete
  35. hi Hanis Zalikha salam kenal dari saya Andy from indonesia,kak Hanis sungguh cantik dan manis dan boleh tak saya jadi fans Hanis?

    ReplyDelete
  36. *hehe.. dh buat correction kat damn* judges tu kan? :p

    ReplyDelete
  37. i was there to support my friend.came a lil bit late.sempat tgk u n ur friends perform nyanyi lagu BEP.congrats! ;)

    ReplyDelete
  38. akak,, sy nak tinggi jugak .. isk3 .. akak bg tips pliz .. (tips utk menerima hakikat dh 18 tahun xleh nk tggi dah) .. hwa~

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!