Wednesday, December 30, 2009

Give me give me give me!



Ceritanya begini. Emak selama ini mendapatkan material belog dengan kamera Kekna (short for Kakak Liana). Namun kamera Kekna telah dicuri oleh housekeeper di tempat kursus kerja beliau, GEMS. Kini emak sedih akibat ketiadaan kamera dan seringkali waktu I bergayut dia akan datang dan berkata “Hanis nak BB, nak tangkap gambar something”. Kamera Blackberry I dah lah 2megapixel dan tanpa flash. 10 markah kesian di situ.



Maka bila Kraft Cheese suruh cekidaud Roadshow Kalau Keju Mesti Kraft mereka, di mana ada pertandingan makan dan hadiahnya ialah Kamera Digital Samsung, IT’S ON BEBEH! Ceh.



Kami pilih untuk ke roadshownya (among all the roadshows) yang di Subang Jaya, kedai mamak bernama Hassan di SS15. Kami sampai awal, dalam pukul 9malam. Lepak-lepak dulu, waktu itu tak ramai orang lagi, maka kami yakin boleh menang tanpa bertanding (-_-“)


Bersedia untuk menang tanpa bertanding?



Sementara tunggu mereka setting, I datang dekat booth mereka dan sebutkan slogan “Kalau Keju Mesti Kraft, Kasi Satu Roti Kraft “ lalu menerima roti cheese secara percuma *wtf tiba-tiba je datang sebut slogan, creepo engkau*. First time woh makan roti cheese yang guna Kraft Cheese.

Roti cheese! Gimme gimme gimmee.




Bagus.



Kemudian bila banner sudah naik, semakin ramai masuk Hassan dan okay fine marilah bertanding beramai-ramai hmph. Okay perhatikan baju biru yang kanan sekali, dia bakal menang T_T



Saya sudah cuba sedaya upaya bersorak “Gomo Kelate Gomo” untuk dia, namun kombinasi roti cheese dan kuah dahl sungguh memualkan maka kami tidak dapat bawa pulang kamera digital Samsung untuk mama :’(

Asal mascot ini menari macam Beyonce sekarang?




Dulu dengan bear A&W tak pernah bergambar bersama akibat cuak T_T



Okay pencarian hadiah mama bermula sekarang zasss.





51 comments:

  1. i igt nak bg ur mama la camera i..leh x?:-p

    ReplyDelete
  2. beli je kat mudah.my.berlambak je camera yang murah2

    ReplyDelete
  3. so..????
    menang ke idak???
    pasti menang nih....

    ReplyDelete
  4. alolololo...so sweeeeettt sngt masuk pertandingan sbb nk menang hadiah kamera then kasi mama... :)

    btw, salam kenal hanis..selama ni dok jd silent reader je.. :P

    ReplyDelete
  5. hari ni dlm kosmo keluar cerita pasal u jadi blogger..

    ReplyDelete
  6. yea!
    semoga dapat mencari kamera baru untuk mama kamu..

    gambateh!!

    ReplyDelete
  7. aha...saspen gile kut...
    ingtkn mng la kn...
    rpanya x eh...huhu...
    tp okla...at least not
    like sum cheap malay drama
    yg suma pn nk happy ending
    jer...gudluck finding cmera
    4 ur mum... (",)

    ReplyDelete
  8. masuk pertandingan mencari harta karun sekolah dato keramat suda dpt dslr.hehhee

    ReplyDelete
  9. Congratulation! Nice blog. Found yr blog on Kosmo. Cheers!

    ReplyDelete
  10. hik3..kelakar seyh. gtau mama, lau die yg bertanding msti dpt kamera tuh

    ReplyDelete
  11. Woahh keep on searching , anak yg baik :) nak jd mcm u jugak lah hehe :D

    ReplyDelete
  12. U join skali ke??knape xde gmbar u makan??

    ReplyDelete
  13. hanis!!i saw your page in kosmo today (30/12) wowwee..makin up la traffic u pasni..im so happy for you =) eh tetibe lak. Sebenarnye I baru je follow your blog, 2 bulan lepas kot tapi i kinda got addicted to it sampai dok asyik promote kat member2..eh, korang masuk la blog hanis.chewah.ni kne bagi upah ni=) okay la.pannjang bnor ha 1st komen ni.sebelum ni asyik bc je tak pnah komen.Tapi arini rase nak komen =) Lapang-lapang singgahla blog kita puler =) www.ladyoftheblog.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. comel maskot tu. mcm tau2 dia comel. bolehla berdiri sebelah2 dgn hanis zalikha(^_^)

    ReplyDelete
  15. bace kosmo td,npk artikel bout u..congrat.. :)

    ReplyDelete
  16. Cik Hamis,
    Sapa yg pakai baju merah tutup muka sekerat tu???

    ReplyDelete
  17. Ala Hanis belikan je mama digital kamera tu.. bukan tak mampu

    http://ligakampung.com

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  19. hohoho..sis hanis, bagi la saye tips utk jadi blogger yg baik + best..saye budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan..hihi..tolong ye sis hanis..

    ReplyDelete
  20. hohoho..sis hanis, bagi la saye tips utk jadi blogger yg baik + best..saye budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan..hihi..tolong ye sis hanis..

    ReplyDelete
  21. saya suka roti cheese..tapi kuah dhal..erkkkk..tak minatttttt...

    ReplyDelete
  22. congrat because keluar dalam akhbar kosmo :)

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. babe! u masuk kosmo! congraats~ ^__^

    ReplyDelete
  25. teringin nak beli camera digital olympus yg 10 megapixel.hohohho

    ReplyDelete
  26. Hanis, bear A&W ok lagi. Ronald Mcdonald lagi cuakkkkkk! Sampai besar pun I tak penah nak suka. hehehe

    ReplyDelete
  27. Hanis, semalam paper kosmo! ada you kan?

    Keep up the good work for the upcoming years and years and years.

    Wish you happy new year, God bless.

    Iyahooo....

    ReplyDelete
  28. Hanis, i saw you at Pavilion! You are gorgeous :)

    ReplyDelete
  29. kak hanis,baik ye hati nak give mama kak hanis new camera.

    smoga kak hanis dapat camera yg nak diberi to ur mama,
    gambatte!!

    layouts kak hanis pun lawa,aja la myra macam mane nak buat layouts tu nnt,bolehh??(:

    ReplyDelete
  30. wahh.. that cow sangat kiut pabila wat gerakan ala beyonce..
    hakhakhka

    u r fab hanis.. hihi

    ReplyDelete
  31. eh eh boyfriend ni sorok dalam baju merah pula

    ReplyDelete
  32. ade boyfriend cun2.hehe,camera tu kasi mama awk jelah.

    ReplyDelete
  33. SIS HANIS,TAK ACI MENANG TANPA BERTANDING XD

    ReplyDelete
  34. saya harap cik hanis sedarlah bahawa sesungguhnya didalam kubur nanti seseorang wanita yg tdk menutup rambutnya, rambutnya itu akan dimasukkan kedalam mulutnya dan dikeluarkan ke duburnya dan digantung hinga ke hari kiamat

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!