Friday, January 1, 2010

Hanis Zalikha in the news

Pergh tajuk tak boleh lagi gempak. Sungguh memperbesarkan benda yang kecil. Like making mountain out of mole hill atau melayunya, membuat gunung menggunakan bukit tahi lalat. Hanis tak baik tipu orang, nanti diorang terguna peribahasa awak dalam esei SPM. Zzz.




Kalau yang beli suratkhabar Kosmo! Rabu lepas, pasti terserempak dengan dia ini lagi (rujuk gambar di bawah).





Ya itu dia. Gambar pegang talipon bimbit terbalik. Bahah! Touchscreen siot.




Kena posing seperti tengah berfikir. Tipu gila tau gambar ini. I kalau tengah berpikir muka seperti baru lepas makan jeruk.





Kemudian photographer baik hati send gambar yang did'nt make the cut (tak dipaparkan dalam artikel) kepada I. Semua poyo tau, jangan kesali bila anda scroll ke bawah.


Takde benda lain ke nak guna untuk posing (-_-")





Suruh pura-pura tulis journal, muka jadi serious baca isi-isi journal I yang dah lama tak sentuh.




Ceh ceh ceh control handsome. Okay siapa tak sempat beli surat khabar boleh baca artikel itu di sini Kosmo! Online.




Atau tunggu Sabtu pula untuk saya keluar Berita Harian hehe. Oh Berita Harian 2pages okay! Yang ini ada emak dan adik-adik sekali!


Okay bye nak siap untuk the first interview for the year 2010, pukul 11pagi nanti!


123 comments:

  1. Org glamer mesti le masuk paper..
    ANyway.. kena betulakan link kat url mak dan adik ...

    Zool
    http://ligakampung.com

    ReplyDelete
  2. memang muka semua handsome handsome..hehehe...


    yang baca journal paling best :)

    ReplyDelete
  3. :-) comel walopon pegang hnpon tbalik...

    ReplyDelete
  4. wah! tahniah ea hanis.
    n selamat kembali ke uitm sok.. happy new year jgk..;))
    dh wat rayuan kolej lom??
    aritu kata pemohonan klj xberjaya kn..
    semoga dpt kolej k..
    ;))

    ReplyDelete
  5. panjangnya link....all the best yek..salam tahun baru 2010

    ReplyDelete
  6. am i the 1st?? huh..amazing...i really envy u..keep up the good work.. u are my daily news hoh... bangga siot...

    ReplyDelete
  7. wah.. mmg xbc kosmo pun.

    ape2 pun, tahniah... and have a great year!

    ReplyDelete
  8. Fu yoh cun laptop Toshiba tu !!

    P/S: link adik n emak akak broken..

    ReplyDelete
  9. Hey !
    I've read ur news .
    Amazing !
    So, follow my blog "thisisjustforgirl-only.blogspot.com"

    ReplyDelete
  10. hehe , gudluck utk ur intebiu hanis :))

    ReplyDelete
  11. ingatkan masuk news kisah jenayah td :P haha..

    ni nk kene beli ke paper esok nih.. hee

    ReplyDelete
  12. Yeah hanis...i've read that article on that day!!haha teruja terlebih bila tgk muka u dlm paper..time 2 my fren tgh belek2 then terpandang la plak...dia tau that i'm one of ur silent readers(now dah x jadi ur silent reader dah,coz keterujaan melampau menyebabkan nak send comment..haha).then dia tnya 'ko mesti nak baca skrang'..siap nak pass kat i.then i cakap nevermind,balik bilik karang baca baru masyuk..haha..relevantkah??

    ReplyDelete
  13. i perasan kak hanis nye fon terbalik lam paper kosmo tue..haha

    ReplyDelete
  14. wahhhhh...mesti terasa diri seperti di awang awangan...cewahh

    ReplyDelete
  15. i baca artikel tu...then shout..hey ini hanis lah yang aku link blog dia tuh...haha..then my collague terus bukak blog i nak view u'r blog... :-p

    ReplyDelete
  16. saya antara 3,725 orang yang melawat blog anda, hanis!

    ReplyDelete
  17. baru semlm my boy cite u msk paper..padahal b4 ni i dah story bout ur blog lama dh..huhu~
    neway..congratz ya =)

    ReplyDelete
  18. i dah baca!! go go chayok hanis!!!

    ReplyDelete
  19. Hi hanis.. Haha kan gamba posing paling cute bile pegang BB dlm posisi terbalik..oh ye ade contest untuk kotex luxe..pe kate u buat post untuk itu..hadiah pon best juge..

    ReplyDelete
  20. hye hanis.. 1st tyme mau cmment blog hanis.. sblm ni jd silent reader jerk..
    penulisan d blog kamu mmg sgt superb~ sgt teruja bile kesah kamu dpparkan dlm kosmo.. xbsr nk tggu bharian.

    1family ade blogspot.com.. hahax.. rajin nyer mereka

    ReplyDelete
  21. hey, i ade baca paper kosmo ni, that why i follow u. cool lah blog u :) i suka. heee.

    ReplyDelete
  22. Cuuuuuuuuuuun sangHat :D

    :) congrats hanisS

    ReplyDelete
  23. congratulations! i pon suka baca blog u =D

    ReplyDelete
  24. tambah meletup2 lah hanis zalikha pasni.. :P
    okeh sumpah beli berita harian esok.

    ReplyDelete
  25. WOW, WOW, WOW!

    Bestnya kita hari ni, Ninie keluar Bazaar, Hanis keluar Kosmo(bukanpolitan).

    Congrats, dik and have a blessed (and fab + famous) 2010!

    ReplyDelete
  26. gambar 2nd and 3rd tu u nampak macam patung.

    -.-"

    ReplyDelete
  27. congratz hanis...u deserve it..i think u will become top blogger in the future..u still young....long way to go.....congratz again

    Great Teacher Onizuka

    ReplyDelete
  28. so sweet la u...i baca paper hari tu..(^_^)

    ReplyDelete
  29. yay.
    hamis berjaya membuatkan i Pakcik Zharul cukup cemburu ;)

    kongratulasi adik xP

    moga2 2010 kua TV pulak ek. n more films

    ReplyDelete
  30. yes yes!! i beli kosmo hri tu. and trus bukak blog you.. cantik lah...

    ReplyDelete
  31. yes yes!! i beli kosmo hri tuh.. and i trus bukak blog you.. cantik lah muke you..

    ReplyDelete
  32. Yeay...sayakah orang pertama komen blog anda utk thn 2010??

    Hanis..cantiknya make up.. ^^

    ReplyDelete
  33. salam..
    ha,i dah tgok..
    kebetulan mmg beli kosmo rabu lepas..
    anyway,nice blog..:)

    ReplyDelete
  34. Wow.. Already have a tight schedule ahead of you eh? neway, hepi new year~~

    ReplyDelete
  35. dah jumpa kat kosmo hari tu.. siap jerit kat my sister. Then pegi opis citer kat staff kat opis.. siap suruh bawak kosmo tu ke opis lagi!
    besok kena cari BH lak.. tak pernah2 beli BH ni unless klu takde newspaper lain ;-)

    ReplyDelete
  36. sya ade terbaca berita tentang awk, jgok2 harini kot2 dapat tips utk blog saya. anyway. good luck. all the best slalu...

    ReplyDelete
  37. owh... hanis..
    sungguh gojes ye anda di kosmo ittew...
    good job girl... teruskan... :)

    ReplyDelete
  38. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  39. hi im ur new fan. semua ni pasal artikel tu. kalu x,sampai bila i xtau pasal u. Hepi new year n all the best to u. Assalamualaikum.

    ReplyDelete
  40. hi im ur new fan. semua ni pasal artikel tu. kalu x,sampai bila i xtau pasal u. Hepi new year n all the best to u. Assalamualaikum.

    ReplyDelete
  41. haha.. hye hanis..
    i saw u..
    n i wrote about u in my blog,,
    do visit my blog k,,,
    u r fab...
    hihi

    ReplyDelete
  42. Ahahahaha so much fun! Thanks, you guys :') 2010, here we are baby! Kita semua sepakat, di Kampung hai Pening Lalat.

    ReplyDelete
  43. heroic gila muka fikir idea aku sepak karang. kalau buat add maths muka mcm tu takpe.

    ReplyDelete
  44. I tengok muka you kat paper. woohaaa. :)

    ReplyDelete
  45. Salam, hanis... Finally i jadi follower you yg ke 4050 (sblm ni jadi silent reader ajer). Btw, all the best to you in ur study n all- lah...

    ReplyDelete
  46. heyy.. i bace ur news tu..
    aha, gamba mmg handsome..hahaks.
    tpikan mcm penah dgar pon before ni name u dri my sis kot..
    happy new year erk..:)

    ReplyDelete
  47. darl, your KOSMO link is redirected from Facebook. remove the facebook prefix.

    anyway, u're gojes.

    ReplyDelete
  48. waaaa awesome giler!

    Keep it up. dua ibu jari atas(tw thumbs up) hahaha

    ReplyDelete
  49. Huhu..konfem pasnih makin btambah pminat baru...hahaha..

    ReplyDelete
  50. owh bangga kawan ngan u...tertibe "u" dah...

    ReplyDelete
  51. ahaha, dh bace dh kt paper ;)
    muke control jee. hee~~ :)

    ReplyDelete
  52. hanis,nak tanya. Kenapa u tak msk rncgan SUPERMODELME tu yer..hehehe

    ReplyDelete
  53. Hye, saya baca artikel pasal blog anda di Berita Harian.
    Congratulations!
    :)

    ReplyDelete
  54. Salam Hanis,

    Kak Sue emailed you earlier enquiring your interest to be interviewed and modeled for Mingguan Malaysia, tapi tak tau whether you tak dapat email atau tak berminat, but just asking again can highlight your student cum model cum actress cum celeb blogger in the newspaper. If you're interested please email me at surayaanuar@gmail.com . Thanks! Happy new year, salam.

    ReplyDelete
  55. :saya envy sama kamu. 3000 pengunjung?wow. malas dah jadi pengunjung awak.haha. keep it up sis!

    ReplyDelete
  56. Blog *best (: masuk berita harian hehe

    ReplyDelete
  57. I wrote something about u in my blog :) www.mrbreadphotographer.blogspot.com

    ReplyDelete
  58. hai hanis...wah agak terkejut gak bila baa paper blog awak masuk..tahniah..yang lawaknya saya dah perasan awak pegang hp terbalik hahahaha

    ReplyDelete
  59. hai hanis...wah agak terkejut gak bila baa paper blog awak masuk..tahniah..yang lawaknya saya dah perasan awak pegang hp terbalik hahahaha

    ReplyDelete
  60. kewl...dah bace ur news @bh :D teruskan menulis...blogging mmg best taw :D

    ReplyDelete
  61. wahhh, dah baca berita harian...tertarik dgn design kuih2 mak kamuuuu...

    ReplyDelete
  62. feras larh !
    feras bila today agak ghairah nk beli news
    tp news awal2 pg dh habis !
    agrhh , x suka larh

    ReplyDelete
  63. wahhh...best bce psl hanis kt paper ari nie....excted btul tgok hanis...nyway inteview buat ari same ke...nmpk pkai bju smer je...=)

    ReplyDelete
  64. tahniah hanis..boleh jadi pemangkin kepada orang lain (including me) untuk berblogging. seronok mengenali kamu & ur family walaupun hanya sekadar dari blog.

    ReplyDelete
  65. bestnya blog ni..keep in touch hanis!!

    ReplyDelete
  66. Read Berita Harian and saw u in paper today..

    ReplyDelete
  67. Hi Hanis, I read today's newspaper. You look great as always ;)

    ReplyDelete
  68. You just gave me inspirations to start blogging again when i read Berita Harian today...
    Its almost a year after last i posted an article....
    Good Luck to you Hanis....i am Hanis too but i am male...so there's no reasons why i can't success like you =)

    ReplyDelete
  69. good job. i love ur blog. and u :ppp

    ReplyDelete
  70. Nape berita harian buang perkataan Toshiba kat laptop u ek? masalah brand royalti ke nanti?hehe

    ReplyDelete
  71. ahahahh sumpah mesti nak tergelak trpaksa pose tipu hehe

    ReplyDelete
  72. ok, out of topic, i like your hair sooo much!selalu x nak puji, tp this time obvious gojes k. nway, keep it up dear. your hardwork of course!

    ReplyDelete
  73. bange la..blog yg i follow ney masuk paper.!c0ngrats!bl0g u best laaa!!!

    ReplyDelete
  74. dah bace....teruja jugak..haha.....tahniah

    ReplyDelete
  75. Patut la blog aku tak besh.
    Sebab masa aku posting entry, aku berkemban je dengan muka tak mekap ape2 pong. Au naturale!!!

    ReplyDelete
  76. ehehe..... first time here... ku suka blog neh.. will be coming for mre.. =)

    ReplyDelete
  77. kewllll.
    beauty with brain.
    i loike :)

    ReplyDelete
  78. pagi2 lagi i masuk office selak2 kosmo nampak muka u. hehehe tersengeh sorang2. comel (=

    ReplyDelete
  79. ku kembali berblog stelah lama bercuti!

    camne nak beli ni
    online ada la kot

    ReplyDelete
  80. comeyl...
    lame ku tunggu..
    bile nak update hanis..?

    ReplyDelete
  81. anis..laptop nk samer dgn kite...cumer dpn je kaler itam...hehe...

    ReplyDelete
  82. ngehh..
    cayalah pon hanis da btukar touchscreen skrg..

    ReplyDelete
  83. i kenal u lpas bca berita harian...huhuhu
    padahal i pnah tgok u dlm citer nabil raja lawak tuh...

    ReplyDelete
  84. Lepas tgk paper BH tros tunjuk mak kata "Haa ni la anak auntie yg kite beli biskut raya tu" tatkala menunjuk muka emak Hanis. "Yang depan ni anak dia" seraya berkata sambil menunjuk muka Hanis di cover depan.

    Wahhh.. bangga rasa penah pegi umah org yg masuk paper...
    Tahun 2010 punye raya nak order biskut lagi ek..

    ReplyDelete
  85. to hanis :"the beauty have a brain"...3 in 1 -student,model & blogger...hepi new year n gudluck in ur life...

    ReplyDelete
  86. hanis,

    bh sabtu lepas pon masuk. so nice...mesti ramai orang nk tulis blog mcam hanis lepas ni... :)

    ReplyDelete
  87. Mak datuuuk , folower 4000++, patutla masuk paper, congrat.. to anis, teruskan berblog ok :)

    ReplyDelete
  88. hanis, mcm mner nk wt duit melalui blog? i try kt monetize tu xblh pn? bile da submit, nk creat account, trus blank.. xder pape pn muncul seperti y spatutnya samada anda dah brjaya create account or x..

    ReplyDelete
  89. tahniah, PR anda dah 4. sudah kalahkan saya .. ;(

    ReplyDelete
  90. Hanis..salam perkenalan. saya dpt tau mengenai awak melalui Ili..saudara awak. hehe..
    nice blog!!! saya baru bergelar bunga cili dlm blogger. hihihh...

    ReplyDelete
  91. wow. X sangka. Aku ikut bLog ni pun bukan sebab popuLar. Memang sebab aku minat post-postnya.

    Tahniah tau. Memang best giLa ar. Hehe. =)

    ReplyDelete
  92. NAMPAK DOUBLE CUN SIS HANIS DALAM NI :D

    ReplyDelete
  93. VOWOWOWO.CANTIKLAH SEMUANYA.SIMPLE BUT TOTALLY NICE :D

    ReplyDelete
  94. Perghhhh! banyak bebenor yang berikan komen...sempat ke baca?

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!