Monday, January 4, 2010

Semangat baru!

Cuaca hari ini terlalu indah untuk kata-kata. Okay, tapi takpe I akan cuba jugak cari kata-kata untuk menggambarkan cuaca hari ini. Cuaca hari ini sempurna, tak panas tak terik, tapi tak hujan, sedang-sedang elok suhunya, di mana tidur petang bukanlah satu pilihan, tetapi satu daya yang jarang-jarang dapat dilawan dan apabila bangun haruslah menggagau mencari biskut Hup Seng untuk dicicah milo panas.

Agak lambat mengemaskini belog akibat tuntutan pendidikan. Ya, telah menjejakkan kaki ke kampus kini. Di sambut berita gembira di mana saya sebenarnya dapat bilik kolej. Heh okay encik bonzer, awak boleh balik sekarang, false alarm (-_-")

Mari kita calculate pencapaian hari ini. Pertama, terjaga mendengar bunyi alarm pada pukul 6.30 pagi, tunggu tunggu jangan tepuk lagi, dan.. TIDAK MENEKAN SNOOZE LALU TIDUR KEMBALI. Okay boleh tepuk sekarang. Sambil berdiri.

Kedua, sempat ke dining sebelum ikan keli masak cili habis! *bergelinang air mata gembira*

Ketiga, hadir ketiga-tiga kelas yang ditetapkan. Ada tiga perkataan tiga di situ. Okay kini ada lima.

Keempat, hadir ke semua kelas yang ditetapkan dengan mengekalkan tudung di kepala. Harus call nenek di kampung untuk kejayaan ini :')


Sesepet-sepet manusia apabila tidak mekap. Tengok kami teruja meja belajar baru warna kuning! Masih dalam plastik!




Cover balik teruja dengan ekspresi macho.




It was definitely a comfy comfy day (sebab satu badan cotton) hence, muka nak tidur.



Okay dah dah. Esok update lagi.

132 comments:

  1. salam hanis... wahh...bmpk bergaya eh dpt masuk smbung blaja... hehe.. k2..actually nk bgitaw yg sy bwu jer wat blog...hanis rasa ok ker blog saya...ada pape komen larh eh... thx... pangey wan...thxx

    ReplyDelete
  2. hey! u look nice in tudung!! cheers!

    ReplyDelete
  3. Cute dan cantik bila bertudung...Teringat cerita Nur Kasih..

    Great Teacher Onizuka

    ReplyDelete
  4. hanis... u g claz mmg pakai tudung ke???

    ReplyDelete
  5. wooweee..

    pakai tudung.. bagus bagus bagus.

    ReplyDelete
  6. yarabi kak. minatnye saya kat akak.. haha takleh blah lah ayat.

    ReplyDelete
  7. Standing ovation sambil tepuk tangan :)

    ReplyDelete
  8. yea hamis jalikha..selamat setadi..
    sem ni bagi empat flat yep!!
    go gurl!!

    ReplyDelete
  9. Oh gadis berbaju cotton dan bertudung itu amat ayu sekali.. Bahahaha tapi maintain extre sepet.. Oh selamat belajar rajin2

    ReplyDelete
  10. tahniah hamis!! dengan mengekalkan semuanya..Mudahan hari esok akan kekal juga..

    ReplyDelete
  11. semangat waja perdana yang jitu :D

    ReplyDelete
  12. gojes sungguh anak orang ini...
    suke dgn pouty lips kak hanis..

    ReplyDelete
  13. Woahh cun pakai tudung :) ayu gituu

    ReplyDelete
  14. kembali ke kampus!
    hehe =p selamat menuntut.

    ReplyDelete
  15. Terima kasih kerana anda berjaya menempah satu kejayaan dalam blogging aktiviti.

    Saya hanya dapat tahu melalui pembacaan Berita Harian bahawa anda mempunyai sebuah blog lain dari yang lain.

    Tahniah dan syabas di atas kejayaan tersebut.

    Wajah Baru 2010 dan Semangat Baru 2010. Semua kena seimbangkan. Belajar, aktiviti sosial dan blogging dll.

    Akhir kata "Study Hard, Study Smart."

    ReplyDelete
  16. Cantik hanis bertudung. Bertambah ayu :-)

    ReplyDelete
  17. Gud luck Hanis 4 ur new sem
    Semoga mendapat 4 flat this sem
    Jangan malas-malas belajar dan jangan ponteng kelas.
    tapi sekali sekala y not
    ERK888

    ReplyDelete
  18. comel betol hanis pakai tudung cotton dan baju cotton!~~ hehe..haip, kita dah ada VC baru..mari mengucapkan selamat datang!

    http://kancilbiru.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. 1 kelainan pabila bertudung, namun Hanis tetap manis dipandang :)

    ReplyDelete
  20. semangat waja perdana yang jitu :D

    ReplyDelete
  21. ala sweet nye hanis ngan tudung tu.. kelas pe nih?

    ReplyDelete
  22. Comell la hanis pakai tudung :) sweet jeq ! xD

    ReplyDelete
  23. Comell la hanis pakai tudung :) sweet jeq ! xD

    ReplyDelete
  24. bravo hanis zalikha! ahahah sweet pakai tudung.

    ReplyDelete
  25. Arghhhh Hanis, kamulah Selena Gomez versi syurga saya!

    ReplyDelete
  26. chumel bertudung!keep it up honey ^_^

    ReplyDelete
  27. Duhai Cik Hamis,
    UiTM Segamat tu macam mana ek? Bawak la kami bersiar2 dalam belog ni. teringin nak tengok. UiTM Shah Alam dah puas tengok. Teringin nak tengok kampus2 yang lain. =D

    ReplyDelete
  28. hanis. uitm ada meja baru ke tu? berplastik lagi

    ReplyDelete
  29. macam kenal awek sebelah yg pakai baju hijau tu .. bleh tahu? dia budak kedah kan ??

    ReplyDelete
  30. interesting..
    da pkai tdung ker?

    ReplyDelete
  31. macam kenal girl yg pakai baju warna hijau tu .. dia dari kedah kan??

    ReplyDelete
  32. semoga berjaya dengan semangat baru!!

    ReplyDelete
  33. you looks so sweet when wearing tudung
    so nice! :DD

    ReplyDelete
  34. Manis pakai tudung yek...!!!!good good...!!!!

    ReplyDelete
  35. COMELnya hanis zalikha pakai tudung....serius!! plg cantik kening. turunkan tips pliss

    ReplyDelete
  36. malasnyer nak g kelas..hanis..tlg bg semangat!!!tahniah hanis berjaya g kelas arini..me???tak pegi pon..(shhh..jgn bitawu nenek d kg klu call)...

    ReplyDelete
  37. oo hanis u look so gorgeous in that tudung...hr2 i checked ur blog if there's new update from u...okey understood that being student is quite a hectic life....wah uitm sgmt dh tukar meje kaler kuning?

    eh,ada lagi tak berger sgmt yg femes tu? i wonder la...

    ReplyDelete
  38. fooohhh.,
    hanis pakai hijab
    kekalkan

    ReplyDelete
  39. you look so cute with the tudung dear!

    ReplyDelete
  40. comelnya adik manis pakai tudung!:P
    hey you, me you and the girls keluar newspapaper utusan smlm.i think u prasan kot (ruangan kesihatan). u glamer la kuar paper 3 times ogeh? go go hanis zalikha. famous amos!

    for picta, klik here

    http://afrayuri.blogspot.com/2010/01/muka-aku-masuk-paper-lagi-bersama-hanis.html

    aku promote lagi bahahaha. sekian.

    ReplyDelete
  41. hyper getic ayat,x sempat abis satu tambah lagi dua haha

    ReplyDelete
  42. hyper getic ayat ko neh. x abis satu masok lagi dua.

    ReplyDelete
  43. cngrates hanis cos da btudung~
    u look cute!:)

    ReplyDelete
  44. sumpah chomel gila dalam hijab!!.. :))

    ReplyDelete
  45. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  46. Is that u waear tudung? I tot its the angel just now lol.

    U look so nice wear that tudung. Try shawl =)

    ReplyDelete
  47. Salam kenal,
    Terkejut.Saya baru saja membaca Berita Harian edisi Sabtu, ada di paparkan tentang blog saudari.
    Saya bergegas mencari sumber untuk layari internet.
    Menarik.
    Memang menarik-penulis yg cantik-kandungan yang boleh di kongsi.

    ReplyDelete
  48. nie shot masa dalam kelas pendidikan islam ke??

    ReplyDelete
  49. sungguh terhibur membaca entry kamu wahai hanis... bersyukur kerana PLK kelas akan brmula minggu hadapan...harap jangan berkecil hati atas keistimewaan yang diberikan kepada warga PLK oleh pihak Uitm... Heeeeee....

    ReplyDelete
  50. hanis zalikha pakai bonzer?

    cool huhu

    ReplyDelete
  51. hanis..kamu lagi manis bila bertudung..bonda kamu pasti happy..apapun hati kena baik..hav nice tudung. jaga diri hiasi laptop peribadi!

    ReplyDelete
  52. Wah!!

    sangat cantik berkerudung,


    lagi cantik kalau kekalkan kepala itu tidak kudung lagi,

    ReplyDelete
  53. hepy new year Hanis !!!
    guwd luck yer for dis sem ;)

    ReplyDelete
  54. cute hanis zalikha bertudung
    keep up the great effort,dear
    insyaallah ^_^

    ReplyDelete
  55. Ni tudung kekal ke tak ni? Kalau kekal sure nangis kegembiraan nenek di kampung.

    ReplyDelete
  56. Rutin harian seorang students....hehe...good luck to you

    ReplyDelete
  57. cantek bangat...
    2thumbs up...

    ReplyDelete
  58. haritu terfikir nape hanis x masuk dewi remaja.
    out of sudden nampak kamu kat one of the contestant.

    keep it up girl.

    =)

    ReplyDelete
  59. nice tgk awak bertudung,
    my kawan kata nk tgk awak berbaju kurung penuh..
    hahahaha!!!

    ReplyDelete
  60. inilah baru btol2 malaysian dreamgirl..hehe..cantik u bertudung..

    ReplyDelete
  61. ahha, wat muke comell ;)
    haihh senior, bru nmpk muka u kt mjlh sklh :D

    ReplyDelete
  62. awak belajar kat ne..? cantik pakai tudung..

    ReplyDelete
  63. comel laaa baju kurung cotton.. happy new year!!

    ReplyDelete
  64. comey comey...boleh berlakon muallaf ni :P

    ReplyDelete
  65. hai hanis...so sweet pakai tudung...good luck for the new sem!!

    ReplyDelete
  66. hehehhee...so sweet~~

    miss my study time~~
    :(

    ReplyDelete
  67. selamat memulakan stdy...stdy smart ya....

    ReplyDelete
  68. suka tengok hanis pakai tudung... u r look comel plus ayuuu... nampak muda sedikit... ^^

    ReplyDelete
  69. you look beautiful bile pki tudung..

    ReplyDelete
  70. u r so sweet when wearing tudung.

    ReplyDelete
  71. Salam Hanis..pabila aku membaca rencana mengenai blog & diri kamu didalam Sisipam Berita Harian 02 Jan 2010 dan hari ini barulah aku dpt melihatnya..Ternyata kamu mempunyai boleh yg memang bagus..

    ReplyDelete
  72. pakai tudung muke cam pelakon Qalesya except

    ReplyDelete
  73. Hanis nmpak mcm bdk form 2 msk prep dgn berpakaian begitu.. Sgt sopan.. Leh msk pertandingan gadis melayu.. heh

    ReplyDelete
  74. wahwah..
    masih si gadis-gadis lagi rupanya cik zalikha....
    waduh....
    mati2 gue ingat loh cewek supermodel dlu ya....
    nampak anggun sih kamu bertudung....
    tapii harapnya bukan sekadar berfesyen aja ya....
    rajin2 ya belajar...jgn dikoyak plastik meja itu....diam2 aja tangan loh...
    ok...daa..

    ReplyDelete
  75. selamat kembali ke kampus ! :)
    cantik la kamo ! :D

    ReplyDelete
  76. hello... nak tanya sikit leh? Impress laa dengan U punya blog. Walau sesibuk mana pun, pasti ada masa utk update blog. Emm, nak tanya, camne nak dapat byk follower nie ek? Ada iklan kan kat memana ke? TQ "Hanis Zalikha"

    ReplyDelete
  77. Tahniah dan selamat kembali belajar.. tudung kepala.. he he, syukur. Eh, Hanis.. tlg doakan kpd saya juga.. jgn lupa tau.

    ReplyDelete
  78. alala comelnyerrrrrr dia pakai tudung ehehehe
    nampak innocent n sweet sungguh gitu ye:D

    good luck 4 ur new sem yea,
    moga dapat best student lagi
    Gambate!!!

    ReplyDelete
  79. sgt lawa hanis pkai tdung..siyes! :)

    ReplyDelete
  80. wah3..your natural beauty agk terselah d citu when you're wearing tudung..i loikeeeee ~ ;)

    ReplyDelete
  81. harap pakai tudung nie selamanya lah ek.. tak best sekejap2.. Tuhan marah.. ;(

    ReplyDelete
  82. teringin nak advertise di blog u.. nanti i roger.. miaowww

    ReplyDelete
  83. sungguh cumil +_+
    same2la kite sukses sem baru ni kay

    ReplyDelete
  84. Ustaz nawawi pun comment jugak..salam ustaz...i was ur ex students batch 2001-2003..ala batch azmil,zusuff tu.... :p

    ReplyDelete
  85. cantik bertudung...
    x pakai make-up pun still cantik gak..
    :P

    ReplyDelete
  86. utk hanis, selamat study. (sengaja menurunkan komen di sini sbb ternampak ustaz nawawi bg komen kt hanis) hehe..ustaz paling sempoi di hati saye walaupon sudah tiga tahun meninggalkan segamat..huhu

    ReplyDelete
  87. i love cotton baju kurung...opps..actually i love ur blog :) good luck for this sem ;)

    p/s: baju kurung cotton tu mesti kene gosok kan?leceh..tapi cantik meh ;)

    ReplyDelete
  88. hey there..efi here..dapat tawu ur blog from berita harian hari tu..nice blog..anyway..lau ade masa singgah2 lar kat my blog..actually baru lagi wat blog nie..
    http://crazycouple2729.blogspot.com

    ReplyDelete
  89. congrats, hanis! ;]]

    lagu you're beauiful ditujukan pada anda, kekeke. ;]]

    ReplyDelete
  90. hanis nampak lain lah pakai tudung,cuba try shawl,maybe looks better fer u..thehehe..

    ReplyDelete
  91. KEJAYAAN MANUSIA DALAM AGAMA IKUT PERINTAH ALLAH CARA NABI S.A.W

    ReplyDelete
  92. salam saudari..
    wah anda nampak berbeza dngan bertudung...nampak LAGI manis..

    sory ye...ini komen ikhlas..

    sekian, moga2 terus succes

    wsalam(www.amuslimhouse.com)

    ReplyDelete
  93. alahai comey hanis pakai tudung..
    sweet!!

    ReplyDelete
  94. Lain muke bile pakai tudung n freehair...

    ReplyDelete
  95. nice.. :D nampak comel dan bergaya disitu...

    ReplyDelete
  96. bole tak bg tips how to take care of your eyes coz bila salu ngadap laptop mst ada dark circle..but ur eyes ok je?? share laa tips..

    ReplyDelete
  97. Hai kak Anis.pertama kali saya tgk kak anis dalam berita harian..cantik betul la pic kak anis..n saya ada baca sikit-sikit entri kak anis..best n good!keep it up kak anis!!.n for this entri cantik kak anis bertudung...sweet n nice... .

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!