Monday, January 25, 2010

Here comes The Supermodel of phones


Untuk menyenangkan semua pencari talipon bimbit, penggemar teknologi dan fesyen, marilah kita menterjemah dan meringkaskan LG CHOCOLATE BL40, Phone Reviews by The Fashion Experts.


Charlotte Sinclair, Commision Editor, Vogue Magazine.
Charlotte ialah pengguna iPhone okay. Dia membuat statement “LG telah mencipta satu persaingan yang kuat bagi iPhone”. Dia juga terkesima akan kewujudan aplikasi kamera 5 megapixel dan video kamera yang berfungsi betul-betul macam video kamera, dengan fungsi zoom dan kontra segala. Tapi penekanan dalam reviewnya ialah dia betul-betul berasa phone ini sangat senang diguna. Serius. Dia tulis ini dua kali, “It’s really easy to use” “Really easy to use”.


Maka ini harus direkemen kepada orang yang malas nak godek phone untuk belajar lebih lanjut. Sebab ia sangat senang nak guna, harus rekemen kepada ibubapa.




Dylan Jones, Editor, GQ Magazine.
Ha Dylan ini lah yang melabel talipon bimbit ini sebagai talipon bimbit bak peragawati. Kerana LG Chocolate baginya sangat berkilau, searus dengan trend dan sangat slim. Memang seperti supermodel! Dia taksub dengan kepanjangan talipon bimbit ini dan kelebaran skrinnya (wide-screen display). Dylan juga membuat statement “And for what it's worth I like it a lot more than the i-Phone”. A lot more ya kawan-kawan.




Mansel Fletcher, Style Editor, Esquire Magazine.
Nama jawatan pun Style Editor, mestilah Mansel ini peka dan tekankan kecantikan luaran. Dia sukakan jalur merah di hujung LG Chocolate yang berkontra cukup hebat dengan warna hitam berkilat talipon tersebut. Dia kata, apabila dicampak ke dalam beg, dan tenggelam ke dasar beg, memang sangat senang nak cari! Statement beliau "There are alot of phones on the market, but the Chocolate quietly stands out, which is much the best way in my book". Dia tak sangka, kecantikan luaran ini, sejajar pula dengan kecantikan dalamannya (fungsi).


Ha hebat tak hebat? Mari gembar-gemburkan lagi kehebatannya.




Marrisa Bourke, Creative Editor, ELLE Magazine.
Marissa sukakan the fact that ia kaliscalar (scratchproof). Kerana orang yang paling ganas pun boleh gunakan talipon bimbit ini. Malahan kamera ia datang dengan lens Schneider-Kreuznach serta fungsi flash. Marissa kata, ha bolehlah tangkap gambar terus upload dalam blog fesyen anda. Paling tak boleh blah, statement beliau “The LG chocolate scores 10 out of 10 for looks, style and performance. It's a must-have."




Semua menyanjung rekabentuk dan keunggulan paparan grafik phone ini. Oh juga kepanjangannya. Personally, why I like it longer? Mestilah sebab bila browse internet tak perlu scroll ke tepi ke tepi (-_-“) dan ke tepi lagi.

No more ke tepi ke tepi *emoticon talk to the hand*


Sumber, klik sini untuk info lanjut.

Nak menang LG Chocolate? Kena menang, sebab nak beli terpaksa ikat perut, sebiji RM2,199 hoh. Hanya perlu tulis entri kreatif bertajuk “Why I like it longer”, kemudian letak gambar (di bawah ini) di hujung entri anda dan submit link ke: whyilikeitlonger@nuffnang.com.



CEPAT SERTAI PERTANDINGAN TAMAT 14 FEBRUARI 2010.



40 comments:

  1. wah best ni kalo dapat satu.. canggih benonya...

    ReplyDelete
  2. Huhhu.. Hanis pun dah join contest ni makin sukarlah peluang blogger picisan cam saya .. :(

    Zool

    ReplyDelete
  3. Rasa nak kunyah pn ada LG Chocolate ni..
    huhuhu

    ReplyDelete
  4. alamakkk! bestnya phone nii..

    ReplyDelete
  5. wah...cantiknya supermodel tu...nice...x bole nak masuk..bz la..

    ReplyDelete
  6. haha. kelakar la.
    i pernah check out this phone. mmg panjang! i rase u sesuai sbb tinggi hp ni mcm u! :)

    ReplyDelete
  7. Hi there,
    I would like to introduce you to the latest must-have chic item.
    Handbag Hook.
    Please visit http://myhandbaghook.blogspot.com to learn more about it.
    Many thanks.

    ReplyDelete
  8. niceee.. i like it longer too :p

    ReplyDelete
  9. first timer post comment here.

    lepp uu hanis..hehe...well, addicted to your blog already :)

    ReplyDelete
  10. uihhhh..susahlah nak menang camni kalau hanis pun join...waaaaaa

    ReplyDelete
  11. hai hanis..exchange link jom....

    ReplyDelete
  12. ermm saya punya idea dah gempak tapi takde mood nak mula lagi..nnti a tunggu mood tu ada baru leh olah dengan penuh perasaan hehe


    Brangelina separated! New An-Jo Partner Revealed!

    ReplyDelete
  13. hanis:)

    cantik design LG choco ni..harga pun menawan kalbu..

    ReplyDelete
  14. gud luck hanis.....hp ni sesuai tuk hanis....ayu persis model gitew....LG chocolate persis hanis gitew.....cantik menawan....

    ReplyDelete
  15. 14 februari kan
    hehe
    lepas exam ku akan buat
    hoho

    gud luk

    ReplyDelete
  16. alahaii, hp ni sgt cantik -_____-
    before kuar dkt malaysia lg, i dh tgk promo dia dkt youtube. promo gah gila siap pakai korea idol group utk perform lgu psl hp ni. hanis try lah tgk, ade dua lgu.
    fx- chocolate love
    snsd-chocolate love
    (:

    ReplyDelete
  17. canggih betol hp ni... teringin pla nk try hahaha

    ReplyDelete
  18. salam Hanis..hai..

    wah entri 2 in 1 yer..kreatif2

    n gudluck

    sy pun dah rasa teringin plak nk LG nih walopun sebelom ini cukop x suka sama LG..hohoho

    ReplyDelete
  19. Terasakan ingin memilikinya dengan cita rasa baru untuk handphone keluaran LG.
    Apakah jenis model handphone yang Cik Hanis Zalikha pakai sekarang?
    TQ

    ReplyDelete
  20. alamak, macam best gila pulak LG Choc ni.. tapi baru je beli phone -__-

    ReplyDelete
  21. i want it too...~

    sgt best ooo..
    harga pun best...wuhuhu~

    ReplyDelete
  22. i got u babe,
    i call i call it chocolate love..
    lgu kumpulan f(x) fr korea..love diz song..nk promote chocolate kot..tgk la mv chocolate love..

    ReplyDelete
  23. cukup sekadar N30ku yang lebih hebat seperti boleh membuatkan seseorang itu pecah kepale bila terkena balingan tepon ku.hi3

    ReplyDelete
  24. shit kenapa asyik terpikir ayat 'like it longer' sahaja? ahh.

    ReplyDelete
  25. love this phone. percaya tak, org KOrea market barang guna lagu.. mcm jugak choc ni.. kat sini ada lagu, so cute.. by girls generation a.k.a SNSD
    http://www.youtube.com/watch?v=A2NkGHkqDZk

    ReplyDelete
  26. Haha no people, I'm not in the competition. You guys however, MUST JOIN!

    ReplyDelete
  27. hanis..nak tanya.macamana hanis buat foto tu bila diklik, gambar tu tak jadi besar eh..n even gamabar tu tak bley diklik pon..mintak tolong ajar=p

    ReplyDelete
  28. haha...ini nuffnang nye assignment eh??patutla tajuk n3 bukan why i like it longer....tersalah sudahhhh....

    ReplyDelete
  29. best nye LG ni..kat umah pun banyak pakai brand LG.. automatic washing machine (dah lebih 10 tahun dah..masih setia berkhidmat ..)LCD tv.. radio..err..tu ajer lah..komputer jenama lain sebab.. tak tau aderr ker??

    http://xpdcendaurompin.blogspot.com

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!