Thursday, February 18, 2010

Dapatkan rambut ikal mayang begini!

Okay pada suatu pagi Khamis yang tenang, terjaganya seorang insan dari tidur yang lena (okay tipu tak berapa nak lena sebenarnya dengan bantal layu kapas dah penyek). Lalu terlintas untuk membuat video tentang rambut ikal yang biasa dia dapatkan dari menyanggul rambut pada waktu-waktu genting seperti mekap dan basuh pinggan. Kadang-kala sanggul rambut sehingga satu hari suntuk!

Baiklah ini videonya, maafkan saya tidak tahu kenapa kualiti video macam kualiti skrin tv kotak letak kat dashboard lori ayam. Saya harap ia membantu dan menjawab berkepuk-kepuk email anda semuaaa tentang rambut ikal. Sebab cuaca yang panas dan rambut yang langsuir, saya selalu mengenakan sanggul dengan teknik tersendiri. Bila buka sanggul macam eh eh tak perlu pergi saloonlah -_- So saja nak share. Video ini untuk perempuan aje. Takde benda best pun hanya sanggul dan di penghujung ada sedikit cara pakai celak yang macam bila ditonton balik, sungguh tak perlu. Sudahlah masih demam nak buat video, sungguh blur dan membebel banyak sangat. Kalau korang perasan, video ni banyak kena cut, tak, bukan I buat benda tak senonoh sampai Youtube user flagged, tapi sebab bebelan I bila dengar balik semua crap dan rasa nak tampar kucing kat sebelah.


I BARU PERASAN AMARAN AWAL PUN I DAH CUT SEBAB HODOH BEBEL BANYAK SANGAT. AMARAN AWAL IALAH SUARA I YANG SEDIA GARAU DIGARAUKAN LAGI DENGAN TAHAP KESIHATAN BADAN BYE. Pastu I tak berapa ceria dah sebab terpaksa buat video dua kali bila half way tiba-tiba battery kong T_T




Ada masa tengok video maksudnya memang tengah tak buat apa-apa maksudnya anda memang takde benda nak buat maksudnya sila dengar baik-baik. Eh, baca elok-elok. Sekarang pergi melawat website beli-belah musik dan kertas dinding (wallpaper) di mana mereka sedang menjalankan sale besar-besaran sehingga 50% pada waktu-waktu terpilih yang dikenali sebagai waktu gembira, nama komersial Happy Hour. Pergi sekarang, kelik sini. Bersama-sama kita nikmati Xpax Big Freekin Sale, ewah! Info tambahan: Cuba menang Mac Book atau Blackberry atau PSP. Cuba.

100 comments:

  1. kak hanis..terima kasih sebab tunjukkan macam mana nak dapatkan rambut yang ikal mayang macam akak..thank you again! i love you..

    ReplyDelete
  2. Babyyyyyyy, I nak rambut macam you please :((((

    ReplyDelete
  3. auwww. kiut sangat lah. thanx babe, its help me a lot! (:

    ReplyDelete
  4. nice!!! and u look so pretty in the vid :)

    ReplyDelete
  5. wah..ade tips neh..
    thanks 4 sharing dear..(:

    ReplyDelete
  6. nape ble nk bukak video nie die tulis..
    an error occured.....

    ReplyDelete
  7. HAHA suka part opocot ;)

    andd ok nak buat rambut macam tu kena tunggu panjang la kan?

    ReplyDelete
  8. cun :)
    nanti buat teknik laen lak ek.

    love <3 i Pakcik Zharul.

    ReplyDelete
  9. Yay! I'm the first heheee ;) *unless this needs approval and sebenarnye dah ada org lain dah comment dulu*

    You have such a beautiful face laaa.

    ANNNDDDD gorgeous, gorgeous haiiirr!!

    Hanis, you pakai shampoo ape?

    ReplyDelete
  10. best~!!
    letak vdeO bnyk2..
    ban senang dpt tgk kak hanisss....
    ehehehehe ;D

    ReplyDelete
  11. hye gurl.. susah kot nk celaK pakai webcam.. bersungguh tu nak celak.. thumbs up~ uu i likey like~

    ReplyDelete
  12. oh you have such lovely hair.. but i think to buat sanggul mcm tu u wld need hair at a reasonably long length kan?

    ReplyDelete
  13. da nengok daa..
    cute ble kak hanis melatah..
    opocot..
    hehehe

    ReplyDelete
  14. letak rambut dlm rambut....

    i like it..:)

    ReplyDelete
  15. wah tips yg jimat utk girl out there..i think u should have your own fashion TV program lah..mesti ramai gadis-gadis nak tahu semua tips dari seorang jelita bernama Hanis Zalikha :)

    Pengacara Lagi Lawak Dari Peserta Raja Lawak musim ke-4?

    ReplyDelete
  16. just loike what my sister usually do. ure lucky. senang nak jaga rambut.

    unlike me. in fact i just blogged about masalah rambut saya. huuu..kejelesan sama kamuuu~

    anyways..kamu cantik!

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. Macam ni rupanya Hanis Zalikha. -.-

    ReplyDelete
  19. 1st time i view ur blog...
    1st impression?
    99 credits 4 u..
    entri2 yg mmg smua org tgu..

    ReplyDelete
  20. lawa nyer lah kak hamis ni :)
    nak signnnnn :D :D :D

    ReplyDelete
  21. okay, now i know mcm mana nk buat hair bun tu, haha kuno betul. thanks kak hanis :)

    ReplyDelete
  22. sakan hahahha~~ best2 nih mau ikut~~

    ReplyDelete
  23. i like the way u melatah heheheheh~~

    ReplyDelete
  24. hehe..i have wavy hair too by hair bun!!^_^

    ReplyDelete
  25. rmbt ikal mayang.yeay.

    thanks hanis!

    ReplyDelete
  26. saya x penah buat video sendiri via youtube..huhuhu..tau ler diri ni x fotogenikkk....

    luv watching videos on beauty tips like diz one ;)

    ReplyDelete
  27. kesian kucing nak ditampar..
    huhu~

    btw, very nice video..=)

    ReplyDelete
  28. =_= izzit possible for a straight hair to be as wavy as yours bila dah ikat macam tu? xD wavy hair so pretty!

    and terima kasih for the tips on pakai eyeliner... celak.. xD never where one of those before!! O_O

    thanks for the video tips!!!!

    ReplyDelete
  29. Penat I membebel permasalahan wanita, yang part melatah terpateri di pikiran hangpa.

    ReplyDelete
  30. I work as FA. We r not permitted to do this type of a hair. But actually, it always look nice. And you sound a bit like Brokelle Bones.

    Thanks for the video. Need 2 grow my hair (again!) (T_T)

    P/S: Cian, hanis u demamm!

    ReplyDelete
  31. cute! slang hanis 'bateri buat haLLL' paling mahal. LOL.

    ReplyDelete
  32. rambut i lebih kurang mcm u
    tp nipis
    tu yg kurang jd
    but rambut u cantik sgt

    ReplyDelete
  33. nape u slalu cakap suara u garau. langsung tak kot

    ReplyDelete
  34. Tak sangka cara nak rambut ikal mayang mcm tu ramai yang tahu.HAHA. sebab saya pun selalu buat.kantoikan diri sendiri. XD

    Saya selalu pakai celak hentam2 je.Thanks ajar.n comel gilerr video ni.

    Part melatah muka takde perasaan.Bijak cover melatah weh.haha.

    Sekian Terima Kasih.

    ReplyDelete
  35. hmm, agaknya kalau singh toncet kat mesia ni bukak toncet diorang, jatuh rambut ikal mengurai ala langsuir jugak la ye :-/

    ReplyDelete
  36. Hey Hanis, sorry selalu jadi silent reader je tapi hari nie feel like dropping by a comment.

    I have wavy hair exactly like yours. Sangat sama. And cara i dapatkan curl pun sangat sama dengan you. But i bukan make it into a bun, i selalunya pakai clip besar tue and buat macam sanggul jugak, but bila lepaskan jadi wavy macam your hair jugak. Cuma mine is slightly shorter because baru potong.

    Cuma nak tanya, what brand of shampoo and conditioner that you use? Cause seriously wavy hair like us susah nak cari shampoo yang betul-betul suitable sebab rambut kita lagi tebal, lagi prone to frizziness, so just wanna know your opinion which shampoo that you're using.

    Sekarang nie pun i usually buat hair treatment and once in a while hot oil sekali sekala, then baru dapat yang betul-betul yang boleh satisfied. But of course tak boleh buat selalu kan.

    So, please share okay? But i'm not in Malaysia right now cause studying kat California, US. But hopefully brand tue boleh dicari kat sini. Haha!

    Thank you. Really appreciate it :)
    Stay gorgeous alright?

    ReplyDelete
  37. rmbut i bl buat bun mesti jatuh.. apakah??

    ReplyDelete
  38. hanis akan lebih lebih cantik jika mengenakan tudung menutupi auratmu..semoga ALLAH memberikan petunjuk dan hidayah padamu,padaku dan pada kita

    ReplyDelete
  39. haha, klakar lah. xsngka you melatah eh. hehe (: anyway, awesome video!

    ReplyDelete
  40. Yang part melatah tu macam cool je. Macam melatah mamai. -_- tahniah video dah diupload.

    ReplyDelete
  41. kalo rambut yang nipis, limp and leper nak mampus camne plak?

    ReplyDelete
  42. tensi nie x leh view..opis tak bagi tgk youtube.. tepaksa tunggu balik umah nak tgk sanggul cik hanis.. grrrrrr!!!!

    ReplyDelete
  43. selama nie jadi silent reader
    hri nie t'gerak nak comment.part kak hanis melatah paling diingati.comel you cover.nice tips~

    ReplyDelete
  44. black n white nmk retro ~ hehe

    ReplyDelete
  45. teknik pakai celak 2 sgt membantu
    slalu tgk my sis pakai yg mcm pensil 2..
    dont know lak ada yg pakai brush
    even s u said, dats basic stuff, but i dont know bout dat haha

    ReplyDelete
  46. miss my long hair..sob sob..
    currently still x boley ikut itu tips..but, rasanya wont work for my hair sbb rambut saya jenis yang sangat licin..=(

    during school time, frens selalu tocangkan coz tocang also helps u to get wavy hair, but then after bukak my hair still straight jugak..hukhuk

    ReplyDelete
  47. menyesal sy gunting rambut pendek..=(

    ReplyDelete
  48. i actually do that to my hair, tapi susah sket la if rambut u nipis sgt, kena like let it sit for a few hours baru jadi. i love your hairband super cute. where u got it from? ;)

    ReplyDelete
  49. alaa besnye tgk vid ni..tak puas la esp yg part pakai celak tuu..
    nice nice!

    ReplyDelete
  50. nice hair tips Hanis..cheers bebeh!
    (owh terclick ur PUMA *wink2*)

    ReplyDelete
  51. salam kak hanis ,

    nak tnya bley tak ??
    klo mcm rmbt akak daa smemang nyer curl .. tapi klo rmbt straight nak jadi kan curl ada tips x ??
    selain kena pergi bwat kat saloon ..
    saja tnya mna tahu klo2 ada tips natural ke .. hehe

    ReplyDelete
  52. opocot..hehe...yg last tu mmg x phm..(xde kene mengena ngan rambut)..but cute :)

    ReplyDelete
  53. OLLA HANIS...

    TUMPANG PROMOTE JAP..:)

    we sell branded items with good price..hv a visit to our blogshop

    hurry up...while stock last.....

    just click!!!!


    http://mooismoois.blogspot.com/2010/02/for-your-information.html

    ReplyDelete
  54. hai hanis.. sy rase awak ni sgt comel.. stay comel k.. ^_^

    ReplyDelete
  55. Satu percubaan yang baik. BUT in black and white. If ada colour lebih natural lagilah.

    ReplyDelete
  56. dah lama tak dengar lagu background video tu :)

    ReplyDelete
  57. ha aku baru je cuba tadi..
    susah gila kot...
    apsal eh rambot yang nak di tarik tu...ko punya cam senang gila je nak masok..rambot aku cam kene tarik2 sikit...dah tarik konfem pulak dah kusut2 sikit..huh! fail lah.....

    ReplyDelete
  58. OMG Kak Hanis!!!

    yr face look lyk BARBIE !!!

    SOOOOOOOOO CANTIKK!!!

    ReplyDelete
  59. video yg bgus utk sume kaum hawa...love u hanis

    ReplyDelete
  60. helo sis,i nak tanya u guna template yang macam mner?

    ReplyDelete
  61. hi hanis..sama la wawa pon selalu sngul2 gitu nak bg ikal mayang my hair..hehee..senang n x merosakan rambut.. =) SELAMAT...

    ReplyDelete
  62. ni apehal rambut aku nak buat bun x lekat-lekat macam kau ni.haih.

    ReplyDelete
  63. Hanis!!! Bestnyer kalo ada anak pompuan yer!! Makcik semuanya hero..faham sajalah, terimgat juga masa muda bila tenguk hal-hal hias diri!!, dah tua sibuk hal lain ler pulak, bye sayang.

    ReplyDelete
  64. salam. good morning

    hanis, im just wondering
    is this yours?

    http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?v=wall&ref=nf&gid=52979194570

    if yes, then u've got two fan page ke?

    ReplyDelete
  65. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  66. hye sis,drop here to say hello,nice blog n planning for being a part of ur reader haha

    ReplyDelete
  67. the 'opocot' thingy is soo MAHAL~~

    and ur shampoo???

    what shampoo pls...

    *blink*kelip* macam anak kucing

    ReplyDelete
  68. hahahah..
    video yg agak menakutkan..
    heheh..

    :D

    ReplyDelete
  69. a'ah napa video tu monotone? ..napa tak true color je? tak pure a hehe

    Cash-out Pertama Selepas 5 ke 6 Bulan Bersama Nuffnang

    ReplyDelete
  70. hanis u r soo cute!
    luv ur hair damn much!
    u pkai shmpoo apa ek?
    plis answer me! tQ
    =)

    ReplyDelete
  71. hanisss...i adore ur hair...cantik nyaaa.....

    ReplyDelete
  72. sygnyer aku brambut pndek..huahua...

    ReplyDelete
  73. kak hanis...our hair is damn adorable~! jelesnye....
    nanti nak try...tunggu rambut panjang sikit..^^ thanks 4 sharing..

    ReplyDelete
  74. hanis dear,

    cute vid wlpn nmpk letih sbb batt abis =)

    u don't have to look into the cam actually..
    just look into the mirror with ur cam zoomed or focusing on the part that u nak tunjuk n walla, done =)

    im sure u penah tgk makeup n hair tutorial on youtube n they all x tgk cam pon.
    unless if dorg guna flip cam or videocam or mac computer/laptop.

    p/s : oh, ur natural hair curly mcm ur baby sis, comel =)
    more vids in the future perhaps, if ur free la.

    ReplyDelete
  75. contoh wat video for makeup tutorial =)

    http://www.youtube.com/watch?v=HthL62uI3ZU&feature=player_embedded

    ReplyDelete
  76. PMG suke tgk u ckp 'get ot get it get it ? ' haha

    ReplyDelete
  77. video yg comel (:
    lepas ni takdela orang yang pegi mengunjungi salon lagi. ;p

    ReplyDelete
  78. suka giler tgk video ni ulang2. tak pernah jemu and slalu gak praktikkan

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!