Tuesday, February 2, 2010

Hanis Zalikha's First Blackberry

As promised, the bidding of my first Blackberry ever is ON. Okay tak kisahlah berapa nak bid, seperti biasa the highest bidder gets it. And the first bidder sudah letak RM800. Saya pun sudah biasa buat bidaan dekat belog ini kan, so terma dan syarat adalah, bidding hanya akan ditutup selepas anda bank in 50% dan selebih 50% cash on delivery. Kalau nak bid boleh hantar email dekat haniszalikha@hotmail.com dengan subject 'Blackberry bid'. Mula-mula nak buat email baru sebab selalu email bidding will clog up inbox sampai gila punya pening. Masa nak buat email address excited okay, keluar segala nama-nama cawkia. Tapi hotmail kata I dah reached limit nak buat email address baru, what the?! Mail ni kan (sebut sebagai nama melayu), buat I hot aje.



Let's talk about the phone. My first Blackberry ever, masa dulu masa mula-mula nak beli macam, eh nak beli ke why would I buy a Blackberry, but then I'm hooked! Once you go black, you'll never go back, kata orang. Maksudnya kalau awak dah hitam, susah awak nak putih balik, jangan main panas. Memang banyaaak memory suka duka dengan phone ini. But yeah.. :')




Its Blackberry Curve 8520, baru guna 3bulan lebih dan masih berkeadaan baik. Features macam biasa email application, camera application, BBM application (inilah highlight of Blackberry, di mana bermesejan antara satu Blackberry ke Blackberry lain adalah percuma sepanjang hidup) dan applications lain yang boleh download. So far I've downloaded all the instant messengers (YM, Gtalk, MSN). Kalau beli nanti, saya bagilah charger, cable, cover merah jambu, headset, manual, kotak semua. What else? Mmm apa lagi ya. Blackberry sangat awesome! Takkan menyesal beli that's one thing for sure. And it's so IN right now. Manusia cool mana yang tak pakai Blackberry, you tell me now. Okay fine ada juga manusia cool pakai iPhone. Tapi pikir berapa banyak orang guna iPhone tukar kepada Blackberry. Dan kemudian pikir berapa ciput orang guna Blackberry tukar kepada iPhone. Gempak tak gempak? Itulah gambar Blackberrynya (dari belakang). Oh I dont have the shot upfront, sekejap ya.


Nah.

Why would you buy it from me? Sebab nanti dapat sekali dia punya aura (boleh tak type perkataan ni tapi tak teringat Mawi? Boleh tak?!). Orang cina percaya kalau kita ada secebis barang dari orang bertuah, kita pun akan bertuah (benda ini psychology sebenarnya lah kan). Sebab itu Feng Shui selalu cakap, kalau anda berurusan dengan orang kaya, kalau dapat duit dia, jangan guna, simpan dalam wallet. Sekeping jelah simpan, yang lain please guna please. Kang berkeping-keping ada tapi tak guna baik takpayah ada duit. Tsk. Ingat lagi dulu semangat dapat my first angpau ever dari boss Andy. Simpan lama, dan memang sebab psikologi minda duk percaya sangat, memang rasa bertuah haha. Okay enough with the Feng Shui Hanis. Eppp Hanis eppp.

74 comments:

  1. emhh..hanis memang bertuah.. :)

    ReplyDelete
  2. waw lawanye, warna pink lg, my fav! ;p

    ReplyDelete
  3. Cool...suka sangat dgn budak comel ni punya celoteh...mak org pon leh jatuh hati kalau ngan anak dara nama Hanis Zalikha ni...;)

    ReplyDelete
  4. hati belum tgerak lg nk guna blackberry :)

    ReplyDelete
  5. warhaha BB! Apsal jual? Getting a new one eh? ke HTC?

    ReplyDelete
  6. cool babe..
    pink is my fav..=)

    uh..mcm tgoda jek..

    ReplyDelete
  7. igt nak bid, tp piky x sesuai dgn saya
    hahaha :)

    ReplyDelete
  8. bertuah la awak..
    hanis zalikha..

    ReplyDelete
  9. omg... You won the long chocolate?

    ReplyDelete
  10. Hanis, nk jual bb curve or bold? Aritu
    Nampak hanis pakai bold.
    U are right dear,even cam jakun je masa mula2
    Pakai bb tapi percayalah bb memudahkn segala
    Urusan...never turn back and no regret..

    ReplyDelete
  11. alaaa..dah pokai..nak bid camne..isk216...

    ReplyDelete
  12. hanis, i insist! i nak ur blackberry u nih. please3! tell me what should i do now? i nak. hehe.
    (super desperado!)

    ReplyDelete
  13. You should call it Pinkberry : Hanis Zalikha Blackberry Limited Edition.

    It used to be those days when you keep things for sake of memories it reminisce. But nowadays memories can be transferred from one SD card to another.

    -Hishamuddin Yaakub

    ReplyDelete
  14. hmmm... i wase black berry yg cm ni ok ckit if nak taip msg..

    tgah bwak kete pon still bley msg without tgk lcd..

    huhu

    i gne blackberry storm but its agak susah nk taip msg sbb touch skrin.

    rm800.. ok gak

    ReplyDelete
  15. me tumpang tuah/aura Hanis melalui nama ... Hanisah .. dah ade iras2 tuh..hihihi..

    erm..wat masa ni xminat blackberry lagi..esok lusa mungkin berubah kot

    ReplyDelete
  16. wah cntiknye.limited edition.kalo bid.memangla xmampu.sure ramai bid tggi2 kn...

    ReplyDelete
  17. Wah! tak sangka Cik Hanis Zalikha pun ada believe in chinese fung shui and some culture.

    Betul tu, memang pun setiap orang berangan-angan, beria-ia nak jadi orang kaya. Aku pun macam tu.

    Pernah bapa mertuaku panggil kawan dia sebagai orang kaya. Kerana selalu dipanggil-panggil orang kaya at the end of the day that kawan convey the mesej saying that thanks for your bapa mertua always called me as a orang kaya. Now dia betul-betul jadi kaya.

    So kacang tidak lupakan kulit, even though a few motivation words already enoungh. Tapi be honest to you that friend memang ada buat planning.

    Janganlah kita angan-angan Mat Jenin pula,hahahah

    May i wish you become jutawan (RM 1,000,000.00 at your age 30 tahun. Set up your plan and good for it!
    Selamat Maju Jaya.
    TQ

    ReplyDelete
  18. hanis..kalau semua org cool pakai blackberry, kenapa hanis nak jual pulak blackberry tu? mesti ada something yg tak best about blackberry kan?

    ReplyDelete
  19. Hanis tak citer pun naper nak jual Blackberry tu?

    ReplyDelete
  20. cntik2 wane pink...mau..mau.. uhuu =_+

    ReplyDelete
  21. Uuuhh.. pink tu. gorgeous lah.

    Tahniah untuk pemenang Blackberry Hanis Zalikha. Bila dah menang tu, boleh lah tukar2 baju BB ikut warna baju sendiri. Lagi stylo mylo. There are 18 colors to choose from.

    Lihat lah sendiri kat sini
    http://anggunnya.blogspot.com/search/label/Blackberry

    ReplyDelete
  22. lieza pon minat blackberry...my wish list thun ini..

    ReplyDelete
  23. i want but no money....huhu...sad2...btw hanis tentang fengshui itu sungguh menarik...

    haha...pls do come and visit my blog....spya dpt aura LUCK dr hanis...:p

    ReplyDelete
  24. "Once you go black, you'll never go back, kata orang. Maksudnya kalau awak dah hitam, susah awak nak putih balik, jangan main panas."

    hahahahahahaha.

    ReplyDelete
  25. Hanis, why not you make an account with yahoo mail instead. I dah ade up to 3 account using yahoo mail and so far tiada masalah lagi..=) You should give it a try

    ReplyDelete
  26. whats the reason for the sell ?
    i thought u liked the phone ? u buying another bb ke ?

    ReplyDelete
  27. lawa seh...tiba2 teringin nak pakai bb lak :D

    ReplyDelete
  28. dik..
    maksudnya ko nak cakap ko bertuah ke?
    =)

    ReplyDelete
  29. Hai Hanis, something to read, please give a comment, have a nice day! http://tulisanbiru.blogspot.com/2010/02/spot-blog-hanis-zalikha.html

    ReplyDelete
  30. ooo...iphone tu sama cam blackberry..beri hitam?? ooo..ramai orang yang dah pakai iphone, tukar kepada berihitam?? ish tak tau la pulak.. he he sebab tak pakai dua-dua....

    ReplyDelete
  31. Bertuah? Lorh takkan nak cakap diri malang pula, tak reti bersyukur namanya. Like stated in my FB, I'm selling my BB to make way for a new one :)

    ReplyDelete
  32. eh..maner dia komen kiter?? tak ader?? dah delit ker??

    ReplyDelete
  33. i baru ble jew ble hp x press music touch screen..
    knape la skang br wat bidaan u punya black berry..
    gila sedih..
    gilew menyesal..
    padahal br jew ble hp tuh last sunday..

    ReplyDelete
  34. Why do you wanna sell it in the first place??

    ReplyDelete
  35. Blackberry? hu hu hu tak besh...keypad kecik ar...kepuasaan bila guna tu xde..lebih2 lagi kalau dalam keadaan tergesa- gesa..

    sesiapa berminat sesuai la beli kalau jari jemari anda lemah gemalai atau 'kecik'..

    Jgn mare...

    p/s: HP keperluan shj bagi diriku. Guna sampai rosak...Peace VVV

    http://gryphoon81.blogspot.com/

    ReplyDelete
  36. eh betul ke. x penah dgr pasal aura tu. terbaikk la. nanti nanti nak beli makanan kt tempat yg ramai org. nanti duit balance tu kira ong la kan. hehe

    ReplyDelete
  37. kalau menag bid dapat specail entry tak utk pemenang tu? skng dah berapa tinggi org bid. hati2 nak COD nnti, takut org amik kesempatan

    ReplyDelete
  38. OMG..gd price!but have to wait till april..then git da money to buy ...sigh!! melepas

    ReplyDelete
  39. kenapa jual bb? upgrade phone baru ke? ;))

    ReplyDelete
  40. Sigh~
    Pink blackbery
    I wish that is mine
    Jelous with u wahai Cik Hanis Zalikha as ur seem so lucky

    ReplyDelete
  41. Nak bid tak nak nak bid tak nak... hurrmmm... comel BB tu fuh fuh...

    join my contest

    ReplyDelete
  42. Untuk harga emas jongkong dan lain-lain yang hebat sila hubungi saya di goldman999.9@hotmail.com.

    Harga lagi murah daripada Habib, Poh Kong dan dealer2 lain. Bekalan antarabangsa.

    Rebat tunai segera RM 1,000 hingga RM 1, 500.

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  43. Kalau dapat Hanis, lagi la bertuah...huhuhu

    ReplyDelete
  44. ayarkk....pink....x mampu lor...takat pakai yg murah2 bley la...ngah tanam anggur lagi nih ....clicked ur ads..

    ReplyDelete
  45. wuwu. kalu ade duit lebih, mau bidding juge..

    ReplyDelete
  46. Memiliki blackberry=RM800++
    Rasa glamour sebab memiliki barang kepunyaan Hanis Zalikha=PRICELESS!

    ReplyDelete
  47. hi hanis,

    lagi cantik BB anda dan kawan2 nnt if bling2kan BB itu.

    hanis nnt pakai model mana?nak blingkan fon tak?i boleh kasi present sama hanis.

    boleh jenguk Fb page saya :blingqueen2010@yahoo.com.

    boleh blingkan BB ,Nokia & Iphone anda semua..

    ReplyDelete
  48. ape class pakai black berry...
    iPhone la bagus..
    hahaha...

    ReplyDelete
  49. i also got one of this too...

    http://dd2909.blogspot.com

    ReplyDelete
  50. i changed from blackberry to iphone...=))

    ReplyDelete
  51. ye2...
    mmg tol 2 hanis...
    tp xleh cye sgt kan..
    huhuhue..
    pape pun..
    luck k...
    :)

    ReplyDelete
  52. ye2..
    tol 2 hanis..
    tp kte x leh nk cye sgt kan..
    pape pun luck k...
    :)

    ReplyDelete
  53. Budak Business Management yang bagus...

    ReplyDelete
  54. Hanis...
    Klu nak jual BB tuh pastikan u x penah ambek apa2 pix/video yg dikategorikan TERlampau!! =P yg dah delete pon senang je org nak recover balek.. CARD tuh xyah jual la

    ReplyDelete
  55. so nak pakai HP ape lepas ni Hanis?
    iphone? sokong deh!!!

    ReplyDelete
  56. dh ade org beli ke?
    i'd like to bid if can ;)

    ReplyDelete
  57. bb x best pon sy dah pakai..nk ce nokia blk la

    ReplyDelete
  58. kak hanis , bb 2 still ade or not ?

    ReplyDelete

No proper ID, no proper comment, down you go the freaking spam drain. Receiving happy vibes!